DEH

DEH

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Προβληματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ για τον διοικητή της ΔΕΗ. ΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ

problhmatismos-ston-syriza-gia-ton-dioikhth-ths-deh

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Σε δύσκολη θέση έχουν περιέλθει πολλά από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά την δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι «όσοι δημόσιοι λειτουργοί έχουν ανοιχτά θέματα με την δικαιοσύνη πρέπει να πάνε σπίτι τους»! 
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άρης Σπηλιωτόπουλος, με δηλώσεις του χαρακτήρισε την στάση του ΣΥΡΙΖΑ «στάση αμηχανίας» και την πολιτική που ακολουθεί στο θέμα αυτό «πολιτική δύο μέτρων και δυο σταθμών.» 
Μάλιστα μιλώντας στο newpost.gr ο κ. Σπηλιωτόπουλος μεταξύ άλλων σημείωσε: «Δεν καταλαβαίνω την επιλεκτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους κατέχοντες δημόσιες θέσεις. Μίλησαν για την κ. Αναστασία Σακελλαρίου του ΤΧΣ αλλά παρέλειψαν να κάνουν αναφορά στο διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό. Άλλωστε ο κ. Ζερβός έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα με την δικαιοσύνη και μάλιστα  σε αυτή την κρίσιμη, για το μέλλον της ΔΕΗ,  συγκυρία». 
Την iδια ώρα κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος διατυπώνει σειρά ερωτημάτων και προβληματισμών τόσο για την συνεχιζόμενη παρουσία του κ. Ζερβού στην ΔΕΗ, όσο και για την παρουσία του Ανδρέα Γεωργίου στην ΕΛΣΤΑΤ
Ερωτηθείς σχετικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αρμόδιος για θέματα ενέργειας, κ. Σταθάκης εξήγησε: «Το θέμα αυτό πρέπει να το διαχωρίσουμε σε δυο διαφορετικές κατηγορίες. Δεν μπορούν να θεωρηθούν όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί ένοχοι. Γιατί κάποιοι ενδεχομένως να κατηγορούνται και να έχουν ζητήματα με την δικαιοσύνη επειδή έχουν γίνει ενστάσεις για κάποια έργα. Αλλά εάν στην περίπτωση της ΔΕΗ ο κ. Ζερβός ενέχεται και κατηγορείται για σκάνδαλα- και όχι για απλές ενστάσεις- τότε τα πράγματα αλλάζουν, όπως θα πρέπει να είναι διαφορετική και η αντιμετώπιση του. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δείξει καμία ανοχή»
Στο μεταξύ ο κ. Σταθάκης έδειξε άγνοια- και μάλλον επιλεκτική… αμνησία- για τα όσα έχουν συμβεί στην ΔΕΗ το τελευταίο χρονικό διάστημα καθώς και για όσα έχει κατηγορηθεί ο κ. Ζερβός αλλά και ο συνδικαλιστής κ. Φωτόπουλος. 
Υπενθυμίζεται ότι οι κ.κ Ζερβός και Φωτόπουλος έχουν κατηγορηθεί για απιστία κατά συναυτουργία και κατ´ εξακολούθηση ύψους 10εκατομμυρίων όπως είχε παρουσιάσει το newpost αναφερόμενο στην συνεργασία Ζερβού - Φωτόπουλου την περίοδο που ο ένας υπηρετούσε ως πρόεδρος της ΔΕΗ και ο άλλος ως πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ. 
Στο σημείο αυτό τίθεται το πρώτο  πολύ σοβαρό και κρίσιμο ερώτημα για την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Η κ. Σακελλαρίου την οποία κατήγγειλαν στελέχη του και ζήτησαν την παραίτηση της (και καλά έπραξαν) ήταν απλό μέλος σε μια επιτροπή αξιολόγησης. Μάλιστα όπως αναφέρουν, μέχρι αυτή την ώρα, οι πληροφορίες δεν έχει ακόμα κληθεί από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές προκειμένου να δώσει εξηγήσεις. Στην περίπτωση όμως του κ. Ζερβού τα πράγματα είναι εξόχως σοβαρά. Γιατί όχι μόνο εκλήθη σε απολογία αλλά και γιατί αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. 
Το δεύτερο ερώτημα λοιπόν είναι: Ο κ. Ζερβός είναι κατηγορούμενος που σημαίνει ότι μπορεί και να είναι αθώος. Ωστόσο μπορεί ένας παράγοντας να λειτουργεί ελευθέρα και ανεπηρέαστα- όταν έχει πολλές υποθέσεις που εκκρεμούν στην δικαιοσύνη- και μάλιστα να κάνει σημαντικές συμφωνίες για την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: