DEH

DEH

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

"Η κατάργηση της ειδικής άδειας πλήττει τους συναδέλφους που υπηρετούν στα Καταστήματα Πωλήσεων και στα Πρακτορεία"

Με την πρώτη (Αρ. 1) απόφαση του 2015 του Διευθ. Συμβούλου της ΔΕΗ, καταργείται η ειδική άδεια για τους εργαζόμενους σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.  Επικαλούμενη η Διοίκηση σχετικό νόμο του 2013 που αφορά στο Δημόσιο Τομέα δείχνει για άλλη μια φορά την αδιαφορία της για το προσωπικό.
     Η κατάργηση της παραπάνω άδειας, αναμφισβήτητα πλήττει κυρίως τους συναδέλφους που υπηρετούν στα Καταστήματα Πωλήσεων και στα Πρακτορεία.  
Τους συναδέλφους, που βρίσκονται 8 ώρες (τουλάχιστον !) μπροστά σε Η/Υ εξυπηρετώντας τους πελάτες της επιχείρησης και που καθημερινά..βιώνουν τον χλευασμό, την πίεση από τις πρωτοφανείς “ουρές αναμονής” και πολλές φορές τις βιαιότητες.  Τα  παραπάνω εντείνονται από την έλλειψη προσωπικού και τα απαρχαιωμένα μηχανογραφικά συστήματα και την τραγικά αργή εισαγωγή και εφαρμογή καινοτομιών.  Και αντί η Διοίκηση να επιβραβεύσει αυτούς τους συναδέλφους, να επιλύσει κάποια από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, δείχνει σε κάθε ευκαιρία την αναλγησία της, παραβλέποντας ότι οι εργαζόμενοι αποτελούν το σημαντικότερο συντελεστή παραγωγής μιας Επιχείρησης. 
     Το θέμα δεν είναι η κατάργηση της παραπάνω άδειας, αλλά η αδιαφορία για τα προβλήματα που βιώνουν οι συνάδελφοι και μεγενθύνονται μέρα με τη μέρα.  Ούτε προσλήψεις για τα καταστήματα, ούτε μηχανογραφικά συστήματα, μα ούτε καν ένα χρηματικό ποσό για κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας….
     Γνωρίζοντας την υπηρεσιακή διαδρομή του Γ.Δ.ΑΝ.ΠΟ. θα περίμενε κανείς μεγαλύτερη ευαισθησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: