DEH

DEH

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Τα τέλη υπερ ΝΕΡΙΤ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ μένουν σε αυτή λέει το ΥΠΟΙΚ

Στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού δεν προβλέπεται καμία παρακράτηση του ανταποδοτικού τέλους υπέρ ΝΕΡΙΤ.
Το ανταποδοτικό τέλος αποτελεί έσοδο του φορέα και παραμένει σε αυτόν, ξεκαθαρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε έγγραφη απάντησή του προς τους
βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, Νίκο Τσούκαλη, Δημήτρη Αναγνωστάκη, Ασημίνα Ξηροτύρη και Θωμά Ψύρρα.
Ο κ. Σταϊκούρας ενημερώνει ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προϋπολογισμού 2014 από την Διεύθυνση Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης, τα έσοδα από το

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧ​ΩΝ ΔΕΗ 28-11-2014

Φωτογραφία προφίλ του χρήστη Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ
Με μεγάλη επιτυχία σε μια κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε χθες (Πέμπτη 27/11/2014) η ετήσια τακτική Γενική μας Συνέλευση στο Ξενοδοχείο «ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ».
Στα θέματα ημερήσιας διάταξης (διοικητικός απολογισμός, Οικονομικά, Πρόγραμμα δράσης, Ενημέρωση) προστέθηκε και η παρέμβαση του Νομικού μας Συμβούλου με ανάλυση όλων των

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΗ: Προάγγελος για... καλύτερες μέρες το Q3

Συνέχεια αναμένεται να έχουν στα επόμενα τρίμηνα οι θετικές τάσεις που διαγράφονται στα αποτελέσματα γ' τριμήνου της επιχείρησης. Τα οφέλη από τη μείωση της πετρελαϊκής τιμής, η αύξηση της ζήτησης και η μείωση των προβλέψεων.

Ευνοημένη από την ισχνή ανάκαμψη της οικονομίας και την πτώση των τιμών πετρελαίου εμφανίζεται η ΔΕΗ +2,27% με βάση τα στοιχεία 9μήνου που δημοσίευσε χθες.
Η αντιστροφή του κλίματος είναι ιδιαίτερα εμφανής στα στοιχεία του τρίτου τριμήνου, καθώς παρατηρείται αύξηση εσόδων και όγκου στις πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας, μείωση στις προβλέψεις για επισφαλείς πελάτες, ενώ μείωση, έστω και μικρή, εμφάνισαν και οι δαπάνες για αγορά καυσίμων.
Οι τάσεις όσον αφορά στην κατανάλωση και τα έσοδα, εκτός «πολιτικού απροόπτου» αναμένεται να συνεχιστούν ενισχυόμενες κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Αναμένεται δηλαδή σταθεροποίηση της ανόδου της ζήτησης στη χαμηλή τάση λόγω χειμώνα και με δεδομένο ότι μεγάλος αριθμός καταναλωτών έχει στραφεί αναγκαστικά ή από επιλογή στη θέρμανση με ηλεκτρικό. Ταυτόχρονα θα εμφανιστούν πολύ πιο έντονα οι θετικές επιπτώσεις από τη μείωση της τιμής του πετρελαίου, στο κόστος αγοράς φυσικού αερίου, καθώς η τιμή του τελευταίου επηρεάζεται με υστέρηση 5-6 μηνών από τις τιμές προϊόντων, σύμφωνα με τη σύμβαση ΔΕΠΑ-Gazprom.

Πετρέλαιο και αέριο φέρνουν καλύτερα τρίμηνα για τη ΔΕΗ

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Οι θετικές επιπτώσεις στη μείωση του λειτουργικού κόστους της ΔΕΗ από την πτώση του πετρελαίου θα φανούν στο τέταρτο τρίμηνο του έτους, ενώ αντίστοιχα για το φυσικό αέριο το balancesheet θα επηρεαστεί θετικά στο πρώτο εξάμηνο του 2015, τόνισε στο πλαίσιο της ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα 9μήνου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α. Ζερβός.

Από την ενημέρωση του κ. Ζερβού, ξεχωρίζει επίσης το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για την πορεία πώλησης της θυγατρικής των δικτύων ΑΔΜΗΕ. Ο επικεφαλής της ΔΕΗ ανέφερε ότι η πώληση προχωρά κανονικά, συναρτάται ωστόσο από την ψήφιση του νομοσχεδίου για το φυσικό αέριο, το οποίο και περιλαμβάνει μια σειρά από ρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ

Φλώρινα σήμερα στις 27 Νοεμβρίου 2014 ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00 συνήλθε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ «ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ»  που προήλθε από τις αρχαιρεσίες στις 14 & 15 Νοεμβρίου 2014 στα γραφεία αυτού, οδός Ηπείρου 26 μετά από πρόσκληση του πλειοψηφίσαντος συμβούλου κ. Κάτση Θεόδωρου  και αφού βρέθηκε σε απαρτία προέβηκε στη λήψη αποφάσεων για το μοναδικό θέμα «ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ».
Μετά από μυστική ψηφοφορία προέκυψε κατά πλειοψηφία το παρακάτω αποτέλεσμα:

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΔΕΗ

Ένα στα 2 ευρώ στους λογαριασμούς φόροι
και τέλη υπέρ τρίτων!
 
Στην ανάγκη ελάφρυνσης του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος από την υπερβάλλουσα φορολογία και τα λοιπά τέλη αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου της εταιρείας.
Όπως εξηγεί μεγάλο μέρος των χρεώσεων που περιλαμβάνονται στο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος, σχετίζονται με διάφορους φόρους και τέλη, τα οποία δεν έχουν σχέση με τις

Παραδίδονται, την Κυριακή 30/11, στους φορείς της περιοχής, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την ΔΕΗ

2
Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Green – eMotion που υλοποιείται στην Ελλάδα από τη ΔΕΗ Α.Ε / ΚΔΕΠ σε συνεργασία με το Δήμο Κοζάνης, θα πραγματοποιηθεί κλειστή ενημερωτική εκδήλωση για την εξέλιξη του προγράμματος, η οποία θα λάβει χώρα την Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 12:00, στο γραφείο του Δημάρχου Κοζάνης, Πλατεία Νίκης 1-2ος όροφος.
 Την εκδήλωση θα ακολουθήσει επίσκεψη στον Δημοτικό Κήπο Κοζάνης όπου η υπεύθυνη του προγράμματος, κα Βάλυ Λιόλιου, θα επιδείξει τον τρόπο χρήσης και λειτουργίας του ηλεκτροκίνητου οχήματος που θα παραδοθεί στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα φορείς.
 

Υπέρογκα φέσια, κλειστές αγορές για τη ΔΕΗ

Ικανοποιητικά θα είναι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, τα αποτελέσματα της ΔΕΗ στο 9μηνο (Διαβάστε εδώ αναλυτικά τα οικονομικά στοιχεία 9μήνου του 2014), ωστόσο η ταμειακή κατάσταση της επιχείρησης είναι δραματική. Η αυξητική τάση στα φέσια των ιδιωτών προς τη ΔΕΗ έχει ανακοπεί, αλλά οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές παραμένουν στα επίπεδα των 1,7-1,8 δισ. ευρώ, ποσά που θεωρούνται μη διαχειρίσιμα.
Αυτό έχει ως συνέπεια να χρωστάει η ΔΕΗ μεγάλα ποσά σε ΑΔΜΗΕ και ΛΑΓΗΕ με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, να αυξάνουν οι καθυστερήσεις στις πληρωμές προς τους παραγωγούς ρεύματος.
Εδώ και μήνες η εταιρεία αναζητά τρόπους για τη

ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ – διαχωρίζουν τη θέση τους μετά τη σύσκεψη φορέων που έγινε προχθες για την επαναλειτουργία του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας

adamidis-mastoras-min-min
"Ας πάρουν τα κατσαβίδια
και ας τη φτιάξουν"

«Θα περιμένουμε το πόρισμα των ειδικών και μετά θα τοποθετηθούμε αν θα πρέπει να λειτουργήσει ή όχι το εργοστάσιο», δήλωσαν απερίφραστα τα κορυφαία στελέχη του Σπάρτακου Γ. Αδαμίδης και Σ. Μάστορας, διαχωρίζοντας τη θέση τους μετά τη σύσκεψη φορέων που έγινε προχθες για την τύχη του ΑΗΣ Πτολεμαΐδα.

«Το εργοστάσιο θα επαναλειτουργήσει» είχε πει ο περιφερειάρχης κ. Καρυπίδης, κάτι που σύμφωνα με τα κορυφαία στελέχη της ΔΕΗ δεν είναι σε θέση να το αποφασίσει κανένας τοπικός παράγοντας,

Aπεργιακές συγκέντρωσεις σε Κοζάνη & Πτολεμαίδα

Απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ Κοζάνη


Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στον κεντρικό πεζόδρομο της Κοζάνης

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Αυξήθηκαν στα 121,8 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη του 9μήνου της ΔΕΗ

Αυξημένα κέρδη μετά από φόρους και EBITDA εμφάνισε ο όμιλος της ΔΕΗ, στο 9μήνου του 2014, με τον κύκλο εργασιών, ωστόσο, να μειώνεται κατά 69 εκατ. ευρώ ή 1,5%.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή ανακοίνωση της ΔΕΗ, τα μετά από φόρους κέρδη ανήλθαν σε 121,8 εκατ. ευρώ, αντί 6,7 εκατ. ευρώ το 9μηνο του 2013, ενώ τα κέρδη προ φόρων της εξεταζόμενης περιόδου ανήλθαν σε 179,5 εκατ. έναντι 56,9 εκατ. το εννεάμηνο του 2013.
Τα EBITDA στο εννεάμηνο του 2014 αυξήθηκαν κατά 113,4 εκατ. ευρώ (16,7%) σε σχέση με το εννεάμηνο 2013, με το περιθώριο

Ζερβός για NOME και ΑΔΙ: Πρέπει να υπάρξουν δίκαιοι κανόνες για όλους

Προσεκτική μεν, χαρακτηριστική, δε, των ζυμώσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη ενόψει των αποφάσεων για τις δημοπρασίες ρεύματος τύπου NOME και του νέου πλαισίου διασφάλισης ισχύος (τα νέα ΑΔΙ) μπορεί να χαρακτηριστεί η δήλωση του προέδρου της ΔΕΗ που συνοδεύει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 9μήνου της επιχείρησης. Ο κ. Ζερβός αναφέρει συγκεκριμένα: «Όπως έχω επισημάνει πολλές φορές, προκειμένου να είμαστε σε θέση να χρηματοδοτούμε επενδύσεις στρατηγικής σημασίας, οι οποίες θα έχουν θετική επίπτωση στη λειτουργική μας αποδοτικότητα, προς όφελος

Σωματείο “Σπάρτακος”: Στην επιστράτευση απαντούμε με συστράτευση

spartakosΣε μία εποχή που οι συνθήκες –αν μη τι άλλο- Επιτάσσουν εγρήγορση και αντίδραση έτσι ώστε: Να μην υπάρξουν περιθώρια για την εφαρμογή περαιτέρω μνημονιακών μέτρων
Να μην υπάρξει περαιτέρω υποβάθμιση της καθημερινής ζωής
Να μην τους δώσουμε την δυνατότητα να δημιουργήσουν συνθήκες που θα έχουν νέο αρνητικό αντίκτυπο σε εργαζόμενους, συνταξιούχους, φοιτητές, ανέργους
Να μην τους δώσουμε το δικαίωμα να στερήσουν και άλλα

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Εκκρεμεί αυτόφωρο για τα Μέλη Δ.Σ. της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θυγατρικής της ΔΕΗ, για άρνηση καταβολής αποδοχών σε εργαζόμενο.

Εκκρεμεί αυτόφωρο για τα Μέλη Δ.Σ. της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θυγατρικής της ΔΕΗ, για άρνηση καταβολής αποδοχών σε εργαζόμενο.














http://www.deddie.gr/el/i-etaireia/organogramma-deddie/deddie/dioikitiko-sumvoulio-ds
ΔΕΔΔΗΕ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (Δ.Σ.)
Περραιβού 20 & Καλλιρρόης 5, 117 43 ΑΘΗΝΑ Τηλ. Κέντρο: 210 9281600
Όνομα/Θέση Στοιχεία Επικοινωνίας
ΖΩΝΤΑΝΟΣ Κωνσταντίνος του Θεοδώρου
Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
Εκτελεστικό Μέλος
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός


ΖΑΚΟΛΙΚΟΣ Χρήστος του Παυσανία
Αντιπρόεδρος
Εκτελεστικό Μέλος
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

ΜΑΣΟΥΡΑΣ Κωνσταντίνος του Θεοφάνη
Μη Εκτελεστικό Μέλος

Δήλωση του Νίκου Φωτόπουλου Εκπρ. Εργαζ. Δ.Σ. ΔΕΗ για την αυριανή πανελλαδική απεργία 27 Νοε 2014

Η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην αυριανή απεργία είναι πράξη κοινωνικής  ευθύνης και δεν επιτρέπεται να λείψει κανείς.
Αγωνιζόμαστε  για το μέλλον του λαού και της νεολαίας.
Αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα δικαιώματα της μισθωτής εργασίας.
Διατρανώνουμε την αντίσταση μας στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους.
Διεκδικούμε άμεση αλλαγή πολιτικής.
Διεκδικούμε την αποκατάσταση της κοινωνικής καταστροφής που προκάλεσαν πέντε χρόνια σκληρής μονεταριστικής και

ΓΕΝΟΠ: Πέμπτη 27 Νοεμβρίου – Στηρίζουμε την ΑΠΕΡΓΙΑ της ΓΣΕΕ

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στην Πλατεία Κλαυθμώνος 11:00
 
Ένα νέο προϋπολογισμό λιτότητας φέρνει η κυβέρνηση συνεχίζοντας τις μνημονιακές πολιτικές που εξαθλιώνουν και φτωχοποιούν τον Ελληνικό λαό.
Τα μέτρα της κυβέρνησης συντηρούν τη ζοφερή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους:
Η ανεργία έχει οδηγήσει στο περιθώριο χιλιάδες ανθρώπους, οι φόροι μειώνουν ακόμα περισσότερο τους πενιχρούς μισθούς και τις

Ανακοίνωση του Σωματείου εργατοτεχνιτών και εργαζομένων στην ενέργεια για την Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της Πέμπτης 27 Νοέμβρη

somateio_ergatotexniton_seen
Η Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της Πέμπτης 27 Νοέμβρη αποτελεί απάντηση στην συνεχιζόμενη επίθεση Ε.Ε, κυβέρνησης ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Είναι απάντηση στα ψέματα περί ανακούφισης με την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη. Αντί γι’αυτό νέα αντεργατικά μέτρα είναι στα σκαριά (απελευθέρωση απολύσεων, περιορισμός συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, άνοιγμα ασφαλιστικού κ.α) ενώ ο κρατικός προϋπολογισμός φέρνει νέες περικοπές στις ήδη πετσοκομμένες κοινωνικές

ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη»: Όλοι στην διαδήλωση την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου και ώρα 11.00 πμ στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

ergatiki
Ακόμη ένας προϋπολογισμός και για το 2014 υπό τις εντολές της τρόικας, ΕΚΤ και Ε.Ε στους υπαλλήλους τους στην Ελλάδα, Σαμαρά και Βενιζέλο. Ένας προϋπολογισμός που βάζει βαθειά το μαχαίρι στην πλάτη των εργαζομένων και του λαού, θα στείλει ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι του στην φτώχεια και στην εξαθλίωση, θα αφανίσει τελειωτικά την δημόσια και δωρεάν υγεία, παιδεία και κοινωνική ασφάλιση. Για να εφαρμόσουν αυτόν τον προϋπολογισμό και το νέο μνημόνιο που ετοιμάζουν, επιτίθενται με περισσότερο μένος στα εργατικά και

ΠΑΣΚΕ, συνδικαλιστές ΣΥΡΙΖΑ, τσιράκια Μάνεση στο ίδιο ψηφοδέλτιο!

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
 
Επεσαν οι μάσκες των εργοδοτικών, παρά την προσπάθεια να τα «μαζέψουν» άρον άρον μετά την κατακραυγή
Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου φιγουράρουν δίπλα - δίπλα τα πρωτοπαλίκαρα του Μάνεση και αυτοί που έκαναν πλάτη σε εφοπλιστές και εργολάβους της Ζώνης
Συναγερμός σήμανε στις τάξεις της εργοδοσίας, μετά τη μαζική Εκλογοαπολογιστική συνέλευση του νεοσύστατου Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και

Που αλλού θα βρουν οι κεφαλαιοκράτες καλύτερους υπηρέτες των συμφερόντων τους;

Στις 25-11-2014 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ  με θέματα τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, την Πορεία ιδιωτικοποίησης ΔΕΗ – ΑΔΜΗΕ – ΔΕΔΔΗΕ, την Στάση της ΓΕΝΟΠ στην 24ωρη απεργία στις 27-11-2014.
Όσον αφορά την συλλογική σύμβαση, αποδείχτηκε για άλλη μία φορά ότι η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ συνεχίζει τις μυστικές συναντήσεις με τις διοικήσεις των εταιρειών του ομίλου ΔΕΗ αφήνοντας στο σκοτάδι τους εργαζόμενους. Προειδοποιούμε τους συναδέλφους  ότι:   <<όσο οι συζητήσεις γίνονται σε

ΑΔΜΗΕ Προς Συμφωνία με τους Φορείς της Κρήτης για την Θέση του Καλωδίου Σύνδεσης

Τεχνικά εφικτή θεωρεί, καταρχήν, ο ΑΔΜΗΕ την προτεινόμενη θέση από τους φορείς της Κρήτης για την προσαιγιάλωση του καλωδίου, που θα συνδέσει το ηπειρωτικό ηλεκτρικό σύστημα με το νησί. Αν και η τελική απάντηση του Διαχειριστή θα δοθεί ως τα τέλη του χρόνου στους αρμόδιους φορείς της Κρήτης, καθώς θα απαιτηθεί η τεχνική στοιχειοθέτηση της, ωστόσο, εκτιμάται ότι μπορεί να συνδυασθεί με τη θέση προσαιγιάλωσης του ηλεκτρικού καλωδίου Eurasia Interconnector που έχει προταθεί να είναι

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Προσφυγή της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ στο ΣτΕ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και τρεις εργαζόμενοι στην Επιχείρηση, ζητώντας να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές, παράνομες και αντίθετες σε διεθνείς συμβάσεις, οι αποφάσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Περιβάλλοντος για την επιστράτευση των εργαζομένων στη ΔΕΗ και τις θυγατρικές εταιρείες της (ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ), η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο και εξακολουθεί να είναι σε ισχύ, καθώς

Αφήστε τη ΔΕΗ να Λειτουργήσει ως Α.Ε.!

Θα ξεκινήσουμε το σημερινό σχόλιο μας με μια εξομολόγηση. Το energia. gr ανήκει στους αυστηρούς επικριτές της ΔΕΗ, όχι γιατί εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα, αλλά από πεποίθηση για την ανάγκη ουσιαστικής απελευθέρωσης της ηλεκτρικής αγοράς. Και προς το σκοπό αυτό δεν συμβάλουν ορισμένες, κατά καιρούς, συμπεριφορές του κυρίαρχου παίκτη της αγοράς. Η κριτική μας ήταν και θα είναι πάντα στοιχειοθετημένη και στοχευμένη. Όχι για να είμαστε γενικά «αντί», αλλά για να αναδεικνύουμε την ουσία των αναφυόμενων προβλημάτων και για να επιδιώκουμε

Μέτωπο φορέων για την επαναλειτουργία του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας

eksofilo
Τη σύνταξή τους με το αίτημα επαναλειτουργίας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, παρά το όποιο κόστος αποκατάστασης των ζημιών που προξένησε η καταστροφική φωτιά της 9ης Νοεμβρίου, αλλά και για να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας των εργαζομένων στο σταθμό, διατύπωσαν σύσσωμοι οι εκπρόσωποι της περιφερειακής διοίκησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, συνδικάτων και φορέων που συμμετείχαν στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε  στο σταθμό παρουσία των εργαζομένων.
Ο πρόεδρος του Σωματειακού Παραρτήματος του σωματείου

"Nα φτιάξουμε το ρωμαλέο και διεκδικητικό συνδικαλιστικό κίνημα"

Συναδέλφισσες  συνάδελφοι
 
Μέσα στη μνημονιακή θύελλα  που διαλύει τη ΔΕΗ σαν εταιρεία , σαρώνει κάθε έννοια εργασιακού και ασφαλιστικού δικαιώματος  και μετατρέπει την Ηλεκτρική ενέργεια από αγαθό σε  εμπόρευμα οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ξεκίνησαν τη διαδικασία   δημιουργίας του δικού τους Μετώπου Ταξικής  Ανατροπής
Στη Πτολεμαίδα στο χώρο του εργατικού κέντρου της

Δέσμευση ΣΥΡΙΖΑ ενώπιων εργαζομένων του ΑΔΜΗΕ για ακύρωση της ιδιωτικοποίησης

Κλιμάκιο Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τον Υπεύθυνο του Τομέα Ενέργειας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκο, τη βουλευτή Χαρά Καφαντάρη και τον Συντονιστή του Τμήματος Ενέργειας Νίκο Γεωργακάκη, πραγματοποίησε περιοδεία χτες στις εγκαταστάσεις του ΑΔΜΗΕ.
Το κλιμάκιο επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις στο Ρουφ, τα κεντρικά γραφεία στην οδό Ροσσινιόλ, καθώς και το Κέντρο Κατανομής Φορτίου στον Αγ. Στέφανο και συναντήθηκε με τους εργαζόμενους καθώς και με εκπροσώπους σωματείων

Ανοιχτό ενδεχόμενο το κλείσιμο μονάδων και γραφείων της ΔΕΗ


«Δεν υπάρχει κάτι τελεσίδικο, ωστόσο δεν μπορώ να κρύψω το γεγονός πως υπάρχουν σκέψεις για συρρίκνωση μονάδων της ΔΕΗ. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν παρθεί τελικές αποφάσεις, ούτε έχω επίσημη ενημέρωση, πλην όμως γνωρίζω πως στο πλαίσιο των αλλαγών μοντέλων διαχείρισης που προωθούνται στην εταιρία, και έχοντας ως στόχο την πιο ορθολογιστική διαχείριση, είναι πολύ πιθανό να προχωρήσουμε σε κλείσιμο μονάδων και γραφείων».
Αυτή ήταν η επίσημη θέση του Διευθυντή της ΔΕΗ ν. Λάρισας κ. Σωτήρη Αλευρά προς τους Δημάρχους Αγιάς κ. Αντώνη

Επιστολή του Σωματείου «Η Ένωση» προς τον Διευθυντή του ΑΗΣ Πτολεμαϊδας

enosi
ΠΡΟΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ  ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
Κ. ΠΑΠΑΒΡΑΜΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ
 
Κύριε Διευθυντά,
Το Σωματείο Εργαζομένων Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ» μετά την καταστρεπτική φωτιά που προκλήθηκε στον ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ στις 9 Νοεμβρίου 2014, απαιτεί  από εσάς να μεριμνήσετε  για τους συναδέλφους που με κίνδυνο της ζωής τους, μπήκαν μπροστά για να σβήσουν τη φωτιά, αψηφώντας τους πυκνούς καπνούς και τα τοξικά αέρια, ο φάκελος τους για την υγεία τους  να μην κλείσει εάν δεν αποδεχθεί, ότι δεν έχουν υποστεί κανένα πρόβλημα στην υγεία τους.
Προτείνουμε ως Σωματείο, όλοι αυτοί οι συνάδελφοι να κάνουν τις απαραίτητες επαναληπτικές εξετάσεις, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί  ώστε να αποδειχθεί ιατρικά ότι είναι υγιέστατοι.       
 
 ΚΟΙΝ:  – ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΥΑΕ Κ. ΤΟΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
            – ΙΑΤΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1η Δεκεμβρίου 2014 Στις 7:00μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης

Οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής βλέπουν κάθε μέρα τα  προβλήματα τους να μεγαλώνουν. Το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ Α.Ε είδαν το μισθό τους να μειώνεται. Μειώσεις έως 40% στο μόνιμο προσωπικό, μειώσεις που φτάνουν ακόμα και 50% στους εργαζόμενους στα οκτάμηνα. Όλο και χαμηλότερα πληρώνεται η εργατοώρα στις εργολαβίες λόγω του ανταγωνισμού μεταξύ των εργολάβων. Αποτέλεσμα ήταν πέρα από την πτώση του

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

O Θοδωρής Καρυπίδης μιλώντας σήμερα 24-11 στους Eργαζόμενους του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας ''Εύχομαι να είναι τυχαίο το Συμβάν αν δεν είναι .




πηγή eoedaialive

Π.Καραλευθέρης προς Ε. Ουζουνίδου «Δεν θα μοίραζα φυλλάδια του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα σε αυτήν την εκδήλωση.. »

Έγινε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού για το λιγνιτωρυχείο της ΒΕΥΗΣ – Τι διευκρινήσεις ζήτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού

Έγινε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού για το λιγνιτωρυχείο της ΒΕΥΗΣ. Όπως θα διαπιστώσετε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι πολύ προσεκτική ως προς τις επισημάνσεις της προς τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ένωση και ζητά να αποφανθεί με επιχειρήματα αν όλα όσα καταγγέλλονται είναι ψευδή και δεν ευσταθούν. Διαβάστε το έγγραφο ντοκουμέντο που παρουσιάζει το kozan.gr…


Τ. Tσακίρη - M. Ζώτος: Νέοι παίκτες σε αέριο και ηλεκτρισμό



Από τις αρχές του νέου έτους θα ξεκινήσουν με την εποπτεία της ΡΑΕ οι δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας που είναι χαμηλού κόστους και το προνόμιο της παραγωγής έχει σήμερα μόνο η ΔΕΗ.
Έτσι οι ιδιώτες προμηθευτές θα μπορούν μέσα από καθορισμένη τιμή εκκίνησης να αγοράζουν ενέργεια από λιγνίτη και νερό και στη συνέχεια να διαμορφώνουν ανταγωνιστικά σε σχέση με την κρατική επιχείρηση τιμολόγια για τους καταναλωτές. Ήδη το θεσμικό πλαίσιο βγήκε σε δεύτερη δημόσια διαβούλευση από τη Ρυθμιστική Αρχή

Κέρδη 17,2 εκ. ευρώ το 3ο τρίμηνο βλέπει η IBG για τη ΔΕΗ



Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της IBG, τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ θα διαμορφωθούν στα 17,2 εκατ. ευρώ το γ’ τρίμηνο, έναντι ζημιών 120,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, με τα προσαρμοσμένα EBITDA να είναι αυξημένα κατά 24,77% στα 252,5 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως ο κύκλος εργασιών θα είναι αυξημένος κατά 3% σε ετήσια βάση και θα διαμορφωθούν περίπου στα 1,54 δισ. ευρώ, καθώς οι αυξήσεις των τιμολογίων θα αντισταθμίσουν την μείωση του όγκου.
Τα συνολικά κόστη παραγωγής εκτιμώνται στα 950 εκατ. ευρώ, ενώ τα κόστη προσωπικού προβλέπεται ότι θα είναι

ΔΕΗ: Σβήνουν καμινάδες στη Πτολεμαΐδα μετά την πυρκαγιά-Τα πλάνα για τους εργαζομένους

Επαναλειτουργία των μονάδων 3 και 4 του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, στις οποίες προξένησε μεγάλες ζημιές η πρόσφατη πυρκαγιά, επιθυμεί η πλειοψηφία των εργαζομένων, τόσο για συμβολικούς λόγους, όσο και για πρακτικούς. Αν και κάτι τέτοιο δείχνει απίθανο, οι εργαζόμενοι θα αναμένουν το τελικό πόρισμα της ομάδας εργασίας η οποία θα εξετάσει και αυτή την προοπτική.
Σε ενημέρωση που έγινε στους χώρους του ΑΗΣ από την συνδικαλιστική ηγεσία του τοπικού σωματείου «Σπάρτακος» μεταφέρθηκε σε όλους η διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να χαθούν θέσεις εργασίας, τόσο στο μόνιμο, όσο και στο έκτακτο προσωπικό, το οποίο θα μεταφερθεί στις άλλες μονάδες της ΔΕΗ στην περιοχή. Oι μόνες θέσεις που

NOME: Μάχη με την τρόικα για τους «συντελεστές» - Γιατί φοβάται η ΔΕΗ

Σε μια δύσκολη υπόθεση που δημιουργεί κόντρες με την τρόικα έχει εξελιχθεί για την κυβέρνηση η θεσμοθέτηση των δημοπρασιών ρεύματος τύπου NOME, πολιτική την οποία έχει προωθήσει το ΥΠΕΚΑ, σε ένα μεταβατικό επίπεδο, κυρίως για να εξασφαλίσει φθηνότερο ρεύμα στις βιομηχανίες.
Εδώ όμως, ακριβώς, φαίνεται ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος. Η τρόικα (αλλά και η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Δ.Ε.Η.

Την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 17:00 στο Ξενοδοχείο «ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ» στην Πτολεμαΐδα θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Τακτική Απολογιστική Συνέλευση του Σωματείου μας.
Θέματα συζήτησης –Ενημέρωσης:
1.  Διοκητικός Απολογισμός
2.  Πρόγραμμα Δράσης
3.  Οικονομικός Απολογισμός
4.  Ενημέρωση
Η συμμετοχή σας είναι τιμή και αναγκαία για μας. Η ενημέρωσή μας σημαντική, ουσιαστική και χρήσιμη για όλους σας.
                                                         
ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΗΜΑΚΗΣ                 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ