DEH

DEH

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΔΕ/ΕΤΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΤΕΧΝΙΤΕΣ
ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΤΕ/ΔΕΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΗΝΤΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΙΠΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΕ/ΔΕΗ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΑΝΕ ΟΙ ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΤΕ/ΔΕΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25/9 ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΓΡΑΠΤΟΣ.
ΟΡΙΣΤΕ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΕ/ΔΕΗ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
"Οι συνάδελφοι μέλη μας, συνεχίζουν να εργάζονται πάντα με σεβασμό και φιλότιμο, όπως το προηγούμενο χρονικό διάστημα

Ενεργειακοί Διάλογοι: Με Παπαγεωργίου – Ζερβό η εκδήλωση για τον ηλεκτρισμό

Με τη συμμετοχή του υφυπουργού Ενέργειας κ. Μάκη Παπαγεωργίου, ο οποίος θα ανοίξει την εκδήλωση, και με εισηγητές εκπροσώπους των θεσμικών φορέων της ενεργειακής αγοράς θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια εκδήλωση των «Ενεργειακών Διαλόγων», της πρωτοβουλίας, δηλαδή, του energypress και του Ελληνικού Ινστιτούτου Ενεργειακής Ρύθμισης για τον εμπλουτισμό και την εμβάθυνση της εγχώριας δημόσιας συζήτησης πάνω στα επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν και επηρεάζουν την ελληνική ενεργειακή

ΠΟΣΠΗΕΦ: «Μαύρα μαντάτα» από ΔΕΗ - ΛΑΓΗΕ για τις πληρωμές στις ΑΠΕ

Γενικές συνελεύσεις και συναντήσεις με τον υφυπουργό ΠΕΚΑ Μ. Παπαγεωργίου εμπεριέχει η «ατζέντα» των παραγωγών ΑΠΕ, καθώς σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ηλεκτρικής Ενέργειας από Φ/Β (ΠΟΣΠΗΕΦ), πρέπει να αποφασίσουν για τις μελλοντικές τους κινήσεις, εφόσον δεν τηρηθούν οι υποσχέσεις για μηδενισμό των υπερημεριών στις πληρωμές τους.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, την ερχόμενη εβδομάδα

Ευ. Δοντάς: Υψηλότερο, έναντι των διεθνών ανταγωνιστών μας, το ελληνικό ενεργειακό κόστος

Την άποψή του για την ελληνική οικονομία και τα μέτρα αναδιάρθρωσης της εγχώριας οικονομίας κατέθεσε σε ρεπορτάζ του Euro2day, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας, Ευριπίδης Δοντάς.
Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, «όλοι υποστηρίζουν πως η ανάπτυξη θα έρθει από τις εξαγωγές, αλλά την ίδια ώρα το κόστος παραγωγής διατηρείται σε υψηλά επίπεδα.
Για παράδειγμα, το ενεργειακό κόστος στην Ελλάδα επιβαρύνεται υπέρμετρα από τα ακριβά κοστολόγια της ΔΕΗ, αλλά και από φόρους που επιβάλλει το κράτος στα καύσιμα, με αποτέλεσμα να είναι πολύ μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των ανταγωνιστών μας

Συναντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη με φορείς της Π.Ε. Φλώρινας

pe florinasΣυνάντηση με τους εκπροσώπους των πληττόμενων τοπικών κοινοτήτων από τις δραστηριότητες της Δ.Ε.Η. και των ορυχείων στην Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας είχε τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπίρος, η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών Ελισάβετ Παναγιωτίδου και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Μαρία Καρυπίδου. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων και η κατάθεση προτάσεων σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι τοπικές κοινότητες λόγω της δράσης της Δ.Ε.Η. και των ορυχείων. Στην εισήγησή του, ο Περιφερειάρχης επανέλαβε την

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τις 540 θέσεις στον ΔΕΔΔΗΕ

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 3Κ/2014 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 11/5-9-2014, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας πεντακοσίων σαράντα (540) θέσεων προσωπικού, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ανώνυμη Εταιρεία ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Α.Ε.).
Οι υποψήφιοι για την πλήρωση θέσεων των κατηγοριών Π.Ε., Τ.Ε. και Δ.Ε. πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (επιλογή: Online Υπηρεσίες).
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Αητεντς επεραπετανεν

Με ένα τραγούδι του αξέχαστου Στέλιου Καζαντζίδη "Αητεντς επεραπετανεν", ευχήθηκε μέσο του Facebook το μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ και εκπρόσωπος των εργαζόμενων Παντελής Καραλευθέρης, τον πατέρα του "παλιό μπουλντοζιέρη"  για την ονομαστική του εορτή καθώς και σε όλους τους χειριστές και τους απόμαχους των ορυχείων.

Σωματείο Εργατοτεχνίτων και Εργαζομένων στην Ενέργεια: Ανακοίνωση για την αλλαγή βάρδιας στα ορυχεία ΛΚΔΜ – Για την αλλαγή στο πρόγραμμα της βάρδιας στα Ορυχεία του ΛΚΔΜ

 somateio_ergatotexniton_seen
 Εδώ και μέρες στο Ορυχεία του ΛΚ-ΔΜ  έχει ξεκινήσει συζήτηση για την αλλαγή του προγράμματος της βάρδιας από 7-7-7 σε 3-2-2. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει σύγχυση και προβληματισμό μεταξύ των εργαζομένων για το ποια είναι η καλύτερη επιλογή, για το αν η αλλαγή θα είναι προς όφελος των εργαζομένων η όχι, για το αν θα είναι πιο ξεκούραστα και θα μειώνει την καταπόνηση των εργαζομένων η θα τους επιβαρύνει ακόμα περισσότερο.
          Αυτή η συζήτηση δεν είναι καινούργια, έχει ξεκινήσει εδώ και πάνω από μια δεκαετία, αποδεικνύοντας ότι από τότε υπήρχε έλλειψη προσωπικού και η επιβάρυνση των

Η Greenpeace εμπόδισε τον ανεφοδιασμό μονάδας της ΔΕΗ στη Ρόδο

Το Rainbow Warrior και ακτιβιστές της Greenpeace μπλόκαραν συμβολικά το σύστημα εκφόρτωσης μαζούτ του πετρελαϊκού σταθμού της ΔΕΗ στην Σορωνή της Ρόδου με κεντρικό σύνθημα ‘Όχι άλλα δις στο πετρέλαιο’.
Με την ειρηνική αυτή δράση, η περιβαλλοντική οργάνωση καταγγέλλει το σχέδιο της κυβέρνησης και της ΔΕΗ να παρατείνουν την εξάρτηση του νησιού από το πετρέλαιο για τις επόμενες δεκαετίες.
Παράλληλα, τονίζει τα εξής:
«Η κατασκευή της νέας μονάδας στο Πρασονήσι και η παράταση λειτουργίας της παλιάς στην Σορωνή, επιβεβαιώνουν ότι τόσο η κυβέρνηση, όσο και η ΔΕΗ δεν έχουν καμία πρόθεση να μειώσουν το ενεργειακό κόστος για

Από ένα παρά λίγον ατύχημα και πως λαμβάνονται μέτρα για την προστασία των εργαζομένων….

Τοποθέτηση για το συμβάν της 22 Ιουλίου 2014 στο Χημείο του ΑΗΣ Μ - Β και την κλήση σε απολογία 

 
Στις 22-07-2014 (φυλακή 15:00-23:00) είχαμε εκτόξευση και πτώση του δοχείου των φίλτρων του Σιλό υδράσβεστου από την οροφή - από τα 10 μέτρα - του κτιρίου του Χημείου της 4ης Μονάδας του ΑΗΣ Μεγ/λης - Β στον περιβάλλοντα χώρο, ευτυχώς χωρίς κάτι το δυσάρεστο για εργαζόμενους και την εγκατάσταση .
Αντί να αναζητηθούν οι αιτίες του συμβάντος από την πρώτη στιγμή «εν θερμώ»  η Διεύθυνση του ΑΗΣ Μ - Β  διάδιδε ότι θα τιμωρήσει και μάλιστα παραδειγματικά τον Χειριστή Κατεργασίας. 
Στις 7-8-2014 κοινοποιήθηκε στον Χειριστή Κατεργασίας από τον Διευθυντή του ΑΗΣ Μ - Β κλήση σε απολογία με

Ερώτηση Ν. Νικολόπουλου για τα χρέη της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε. στη ΔΕΗ

Ερώτηση Ν. Νικολόπουλου για τα χρέη της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε. στη ΔΕΗ
Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής, Νίκος Νικολόπουλος, αναφορικά με τα χρέη της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε. στη ΔΕΗ Α.Ε.
Ο ίδιος, στην ερώτηση που απευθύνεται στους υπουργούς Οικονομικών, Περιβάλλοντος, ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ζητά να μάθει ποιο το ληξιπρόθεσμο χρέος της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ, ποιος έδωσε εντολή να δημοσιευθεί το ύψος της οφειλής στην οικονομική έκθεση της ΔΕΗ και ποια τα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν.
Αναλυτικότερα η ερώτηση:
Θέμα: Χρέη της εταιρίας ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε. προς την ΔΕΗ Α.Ε.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΔΕΗ στην Εξαμηνιαία Οικονομική

Ηλεκτροκίνηση: Ενα ευρώ τα 100 χιλιόμετρα με ηλεκτρικό αυτοκίνητο - Η ΔΕΗ δημιουργεί 15 σταθμούς

Ηλεκτροκίνηση: Ενα ευρώ τα 100 χιλιόμετρα με ηλεκτρικό αυτοκίνητο - Η ΔΕΗ δημιουργεί 15 σταθμούςΣε πιλοτική ανάπτυξη 15 σημείων φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Αθήνα και την Κοζάνη προχωρά η ΔΕΗ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Green eMotion.
Στο ίδιο πλαίσιο η ΔΕΗ θα αποκτήσει με χρηματοδοτική μίσθωση (leasing) 15 ηλεκτροκίνητα οχήματα τα οποία θα διατεθούν σε φορείς του Δημοσίου (ΡΑΕ, ΥΠΕΚΑ) ή θα χρησιμοποιηθούν για κάλυψη αναγκών της επιχείρησης.
Τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης παρουσιάστηκαν σήμερα σε διεθνές συνέδριο που πραγματοποιείται στην Αθήνα.
Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, βασικό πλεονέκτημα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων είναι το χαμηλό κόστος χρήσης καθώς με τα ισχύοντα τιμολόγια της ΔΕΗ η κατανάλωση κυμαίνεται στο 1 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα, δηλαδή έως και δέκα φορές λιγότερο

ΔΕΗ: Κατεβάζει διακόπτες για χρέη σε κτίρια γραφείων και επιχειρήσεις

dei-katebazei-diakoptes-gia-xrei-se-ktiria-grafeiwn-kai-epixeiriseis
Το 1,37 δισεκατομμύρια έχουν φτάσει οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ, που κόβει το ρεύμα σε μικρές επιχειρήσεις και κτίρια γραφείων, αλλά όχι στους μεγαλοοφειλέτες.
Τα στοιχεία που δίνουν οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είναι ενδεικτικά μιας κατάστασης που έχει ξεφύγει. Την ώρα που οι μεγαλοοφειλέτες απολαμβάνουν τα οφέλη του ηλεκτρισμού, κάνοντας διακανονισμούς με πολλές δόσεις, που πολλές φορές δεν πληρώνουν, μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είχαν την ατυχία να βρεθούν σε κτίρια με ενιαίο μετρητή, πληρώνουν τα σπασμένα των κακοπληρωτών και, κάποιες φορές, μένουν χωρίς ρεύμα, αν και πληρώνουν κανονικά το δικό τους

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Πάμε για χαλιφάτο των Θηβών; Σήκωσαν σημαία της Τζιχάντ κοντά στον υποσταθμό της ΔΕΗ - ΒΙΝΤΕΟ

Σάλο έχει προκαλέσει η δημιουργία εξέδρας και η τοποθέτηση σημαίας που παραπέμπει στην σημαία των Τζιχαντιστών λίγο έξω από τη Θήβα, σε ένα νευραλγικό υποσταθμό της ΔΕΗ που τροφοδοτεί ενεργειακά την πόλη.
Κάτοικος της Θήβας μιλάει για το περιστατικό το οποίο έχει ξεκινήσει πριν λίγες βδομάδες με την αρχικά μαύρη τοποθετημένη σημαία...

Σήκωσαν σημαία της Τζιχάντ κοντά στον υποσταθμό... από LAMIASTARGR

Η παρακμή του συνδικαλισμού

Αν κάποιος στις αρχές του 2010 έλεγε ότι μέσα σε τέσσερα χρόνια το 60% των νέων θα ήταν άνεργοι, οι μισθοί θα είχαν κατρακυλήσει κάτω από το όριο της φτώχειας, θα είχαν κλείσει νοσοκομεία και σχολεία, οι φόροι θα αυξάνονταν κατακόρυφα, οι νέοι θα μετανάστευαν μαζικά, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση θα έβγαζε στο σφυρί ακόμη και τις παραλίες της χώρας, θα τον πέρναγαν για τρελό. Αποκλείεται να συμβούν αυτά στην Ελλάδα. Εδώ θα ξεσηκωθούν όλοι. Τέτοια μέτρα δεν πρόκειται να περάσουν. Αυτές ήταν οι πιο συχνές απαντήσεις. Στην Ελλάδα υπάρχει παράδοση δυναμικών συνδικαλιστικών αγώνων, ήταν η φράση που έκλεινε συχνά-πυκνά αυτές τις συζητήσεις.

Πράγματι! Στην Ελλάδα υπάρχει παράδοση συνδικαλιστικών

Πιέσεις ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ για το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας

Ασφυκτικές πιέσεις ασκεί η τρόικα στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα στο ΥΠΕΚΑ για την επιτάχυνση των παρεμβάσεων αναφορικά με το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, του φυσικού αερίου καθώς και την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ.

Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας ζήτησαν ενημέρωση και για τη δημιουργία του νέου μηχανισμού αμοιβής των μονάδων παραγωγής ρεύματος, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα της ανά πάσα στιγμή διαθέσιμης ι
Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας ζήτησαν ενημέρωση και για τη δημιουργία του νέου μηχανισμού αμοιβής των μονάδων παραγωγής ρεύματος, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα της ανά πάσα στιγμή διαθέσιμης ισχύος καθώς και για να καλύπτονται τα αναγκαία κόστη
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αθήνα βρίσκονται από προχθές την Πέμπτη χαμηλόβαθμα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας και πραγματοποιούν αλλεπάλληλες συναντήσεις με στελέχη του ΥΠΕΚΑ, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας

Ανακοίνωση Περιφερειακού Συνδικάτου Χειριστών Λ.Κ.Δ.Μ. ΔΕΗ Α.Ε. για αμετανόητους συνδικαλιστές και διευθυντικά στελέχη

perifereiako simdikato
Συνάδελφοι, φίλοι, εργαζόμενοι, το τελευταίο διάστημα αμετανόητα Συνδικαλιστές και Διευθυντικά στελέχη, καθώς και χορηγούμενα «Μικροσυνδικαλιστικά» στελέχη τοπικών παραρτημάτων, διαδίδουν διάφορα για το Μέγα θέμα των αιμοδοτικών αδειών προσπαθώντας να φορτώσουν τα πάντα στους συνήθως ύποπτους. Δηλαδή στο Συνδικάτο μας που με παρουσία και θάρρος, αναλογιζόμενο τις ευθύνες του, ανέλαβε όσες το αναλογούν και ας έπεσε στην παγίδα που του είχαν στήσει οι επιτήδειοι Διαπλεκόμενοι Συνδικαλιστές και κάποια Ανώτερα στελέχη της Επιχείρησης. Επειδή ο αποπροσανατολισμός που επιχειρείται είναι σε βάρος των εργαζομένων που ήδη

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Παρέμβαση του Ι. Γεροντίτη στο διευθυντή της ΔΕΗ για τη ρύθμιση των οφειλών στη ΔΕΗ

Ιωάννης ΓεροντίτηςΕπιστολή στο διευθυντή της ΔΕΗ απέστειλε ο Γιάννης Γεροντίτης, Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, αναφορικά με τη δεινή οικονομική θέση στην οποία βρίσκονται πλέον πάρα πολλές επιχειρήσεις του Νομού Ευβοίας.
 
Kύριε Διευθυντά,
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την δεινή οικονομική θέση στην οποία  βρίσκονται πλέον πάρα πολλές επιχειρήσεις του Νομού Ευβοίας. Ο Νομός της  Εύβοιας, από τις αρχές της

Δικηγορικά γραφεία θα κυνηγούν όσους χρωστούν τους λογαριασμούς στη ΔΕΗ - Στο 1,7 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές

Δικηγορικά γραφεία θα κυνηγούν όσους χρωστούν τους λογαριασμούς στη ΔΕΗ - Στο 1,7 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλέςΤης Μανταλένας Πίου
 
Δικηγορικά γραφεία επιστρατεύει τώρα η ΔΕΗ στην προσπάθειά της να εισπράξει τους ανεξόφλητους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίοι έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εκτοξευτεί κοντά στo 1,7 δισ. ευρώ.
Το σενάριο που ήθελε η αποδέσμευση του τέλους ακινήτων από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ να εξομαλύνει τις πληρωμές φάνηκε να διαψεύδεται. Οι «κόκκινοι» λογαριασμοί από περίπου 1,3 δισ. ευρώ τον Μάρτιο του 2014, όταν ακόμα ίσχυε το ΕΕΤΗΔΕ, εκτινάχθηκαν κοντά στα 1,7 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουλίου, αναφέρουν καλά

Μεταφέρεται χωριό για… εργασίες της ΔΕΗ

Το χωριό Τριπόταμος της Αρκαδίας αναγκάζεται να μεταφερθεί στη Μεγαλόπολη, για να βγάλει η ΔΕΗ λιγνίτη από το έδαφος της περιοχής.
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Μεγαλόπολης την Πέμπτη, με στόχο να βρεθεί χώρος για τη μεταφορά του χωριού Τριπόταμος που βρίσκεται εντός των ορυχείων της ΔΕΗ.
Προτάθηκαν τέσσερις μοναδικοί χώροι από τον πρόεδρο της Επιτροπής Αγώνα και ιερέα Βασίλη Δάρρα και αποφασίστηκε να σταλεί έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες (Δασαρχείο, Κτηματική Υπηρεσία) με τις προτεινόμενες θέσεις, ώστε μία από

Αλήθειες για την ΔΕΗ & ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ ΘΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Αλήθειες για την ΔΕΗ
Αλήθειες, που “κάποιοι” ή τις … “ξέχασαν”, ή τις κάνουν … “γαργάρα”, ή … περί άλλων τυρβάζουν !
1. Τον Νοέμβρη του 2001 και ενώ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προωθεί το ξεπούλημα της ΔΕΗ, με την μετοχοποίηση της Εταιρίας, η τότε πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, που αποτελούνταν από συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ (παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ), με … επείγουσα ανακοίνωση, κοινοποιεί στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, εγκύκλιο που τους καλεί να … τρέξουν να αγοράσουν μετοχές της εταιρίας !
Πάρτε παρακάτω, μια … ιδέα της … εγκυκλίου αυτής :
 
Και για όποιον συνεχίζει να κάνει πως δεν καταλαβαίνει, να πούμε ότι η αρχή του τέλους της  Δημόσιας ΔΕΗ, ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ αυτή η πρώτη μετοχοποίηση, για την οποία έβαλαν “πλάτη” οι

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ ΘΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Διανύουμε την πιο δύσκολη και κρίσιμη περίοδο ως εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ καθώς στη διάρκεια του τελευταίου χρόνου είδαμε να εκδηλώνεται η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης με τον ακρωτηριασμό της ΔΕΗ και τελικό στόχο τη διάλυση της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας.
 
Η εκποίηση κρίσιμων υποδομών υπονομεύει την οικονομική ανάπτυξη της πατρίδας μας και διαμορφώνει δυσμενείς συνθήκες τόσο για τους καταναλωτές και την κοινωνία συνολικότερα όσο και για μια σειρά τομείς της οικονομίας.
 
Η πολιτική της κυβέρνησης προσπαθεί να ακυρώσει το

Με αιχμές για το μονοπώλιο της ΔΕΗ στους λιιγνίτες η... αυλαία του Αλμούνια

Μπορεί οι υποθέσεις της Gazprom και της Google να «ολιγοπώλησαν» την τελευταία ακρόαση του απερχόμενου επιτρόπου για τον Ανταγωνισμό, κ. Χοακίν Αλμούνια, ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ωστόσο ειδική μνεία έγινε και στο ελληνικό μονοπώλιο στην ηλεκτρική ενέργεια με αιχμή του δόρατος την αποκλειστική πρόσβαση της ΔΕΗ στους λιγνίτες.
Με αφορμή την παρουσίαση του Ετήσιου Απολογισμού για

Τροχαίο ατύχημα στο Ορυχειο Μαυροπηγής – ΛΚΔΜ!

Ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 09:00 στο Ορυχείο Μαυροπηγής – ΛΚΔΜ , όταν 2 ΙΧΔ φορτηγά σύμφωνα με τις  πληροφορίες του eordaialive.com,  το ένα από αυτά έχασε την πρόσφυση λόγο ολισθηρότητας ( λάσπη ) , με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλο φορτηγό ΙΧΔ  προκαλώντας υλικές ζημίες
Οι δυο οδηγοί μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαιδας.
Επί του θέματος έχει επιληφθεί η Τροχαία Πτολεμαιδας

ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ: ΛΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΒΑΕ-ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΥ ΣΤΟ ΔΕΔΔΗΕ

  
Σήμερα 25-9-2014 συγκλήθηκε σε τακτική συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΕΤΕ/ΔΕΗ και ασχολήθηκε με σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του Ομίλου ΔΕΗ, όπως :
1.     Οι εξελίξεις και η πορεία ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ και της λεγόμενης «Μικρής ΔΕΗ», σε συνδυασμό με την ασφαλιστική μας περιουσία.
2.     Μαζί με όλα τα ζητήματα που υπάρχουν, κυρίαρχο παραμένει το καθεστώς της πολιτικής επιστράτευσης, όπου παραβιάζονται συλλογικά και δημοκρατικά δικαιώματά μας, είναι κυρίαρχο ζήτημα ανατροπής.
3.     Αποφασίστηκε η τέλεση του αναβληθέντος Γενικού Συμβουλίου να διεξαχθεί τον Νοέμβριο μήνα, σε χώρο και χρόνο που θα αποφασίσει το Προεδρείο του σωματείου μας μετά την εξουσιοδότηση που δόθηκε από το Δ.Σ.
Μετά τη συνάντηση του Προεδρείου του Σωματείου μας, συνεπικουρούμενο από το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ,

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Γερμανία: οι τιμές στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρισμού κατρακυλάνε και για τους καταναλωτές πετάνε στα ύψη: ποιος κερδίζει;


106 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν πληρώσει από το 2000 μέχρι το 2013 οι Γερμανοί καταναλωτές με τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού για να χρηματοδοτήσουν την "EnergieWende", την Ενεργειακή Μετάβαση, σύμφωνα με το Bloomberg. Πριν από μια δεκαετία το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Ιταλία είχαν πιο ακριβά τιμολόγια ρεύματος από τη Γερμανία, αλλά, πλέον, σύμφωνα με τη Eurostat, η Γερμανία, αν συμπεριληφθούν όλοι οι φόροι και οι επιδοτήσεις, έχει τα δεύτερα πιο ακριβά τιμολόγια στην Ευρώπη, πίσω μόνο απ' τη Δανία. 
 
Μεταξύ 2005 και 2010 οι τιμές για τα νοικοκυριά αυξάνονταν

Θ. Πετράκος: Δεν είμαστε «μπολσεβίκοι» αλλά στην ενέργεια θέλουμε δημόσιο έλεγχο

«Δεν είμαστε υπέρ ενός σοβιετικού μοντέλου, όμως στον τομέα της ενέργειας (όπως και στο χρηματοπιστωτικό) που είναι βασικός για τη ανάπτυξη της χώρας, πρέπει να υπάρχει αυξημένος ρόλος, παρουσία, έλεγχος και ιδιοκτησία του Δημοσίου επί των ισχυρών ενεργειακών βιομηχανιών.»  Αυτό τόνισε, σε μια χαρακτηριστικά χαμηλών τόνων ομιλία στο συνέδριο του ΕΛΙΑΜΕΠ, με εμφανή την καθησυχαστική διάθεση προς θεσμικούς παράγοντες και επενδυτές, ο Θανάσης Πετράκος, βουλευτής και υπεύθυνος ενεργειακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.  Εξήγησε, δε, στη συνέχεια, ότι μιλάει για ένα νέο

Mπόνους εξόδου από το Μνημόνιο διεκδικεί η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Τις πρώτες επαφές τους ξεκινήσαν οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ διαμέσου "αλληλογραφίας" με τους επικεφαλής της εταιρείας για την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας. Στόχος των συνδικαλιστών είναι η νέα σύμβαση να υπογραφεί  προλαβαίνοντας τις εξελίξεις στο τριπλό μέτωπο της αποκρατικοποίησης της εταιρείας που περιλαμβάνει την πώληση του ΑΔΜΗΕ, της μικρής ΔΕΗ αλλά και μεριδίου της μητρικής. Οι συνδικαλιστές επιδιώκουν η νέα σύμβαση να προβλέπει ακόμα και αύξηση των προσλήψεων και των μισθών, μιας και δεν μπορούν να ισχύουν οι μνημονιακές ρήτρες σε μία εταιρεία που δεν θα είναι πλέον

Ξεκλειδώνουν μισθοί και προσλήψεις με το placement στον ΑΔΜΗΕ

Περισσότερες από 250 συνταξιοδοτήσεις καταγράφονται τα τελευταία χρόνια στον ΑΔΜΗΕ, δίχως να έχουν καλυφθεί οι θέσεις με νέες προσλήψεις. Το αποτέλεσμα είναι ότι πλέον υπάρχουν προβλήματα στελέχωσης και καθυστερούν οι εκθέσεις και οι εισηγήσεις που καλείται να εκπονήσει και να παρουσιάσει ο ΑΔΜΗΕ ενόψει των αλλαγών που κυοφορούνται στην αγορά ηλεκτρισμού.
Χαρακτηριστικό του επείγοντος του συγκεκριμένου θέματος είναι ότι ο ΑΔΜΗΕ καλείται να παρουσιάσει μέχρι το τέλος του μήνα μελέτη για τα νέα ΑΔΙ, την ίδια στιγμή να προετοιμάσει τις μελέτες και να εργαστεί για τις νέες διασυνδέσεις με έμφαση στην Κρήτη, να παρουσιάσει από τη

Σ.Ο.Σ. ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΥΠΟΜΝΗΜΑ Προς: Διευθυντή ΛΚΜ: κ. Κουστέρη Π.

Θέμα:   Το καθεστώς παρανομίας από τις ιδιωτικές εταιρείες στα Ορυχεία της Δ.Ε.Η στη Μεγαλόπολη «καλά κρατεί».
Κύριε Διευθυντά
Παρ’ ότι επανειλημμένα έχει καταγγελθεί από τα συνδικάτα του χώρου, η  παραβίαση των όρων των συμβάσεων των εταιρειών στις οποίες έχουν εκχωρηθεί δραστηριότητες της ΔΕΗ στο ΛΚΜ η κατάσταση ασυδοσίας εξακολουθεί να παραμένει.
Πιο συγκεκριμένα:
Η εταιρεία «ΒΡΟΝΤΟΣ» στα ορυχεία του ΛΚΜ χρησιμοποιεί όχημα - υδροφόρα τύπου SCANIA με παράνομες πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε άλλο όχημα