DEH

DEH

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΑΔΜΗΕ: Σε Αναστάτωση οι Εργαζόμενοι στον Άγιο Στέφανο

της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
Σε αναστάτωση βρίσκεται το σύνολο των εργαζομένων στο Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ, στον Άγιο Στέφανο, εξαιτίας των τοποθετήσεων σε θέσεις-κλειδιά ατόμων που δεν διαθέτουν την ανάλογη εμπειρία, με συνέπεια, όπως υποστηρίζεται, να εγκυμονούνται κίνδυνοι για την ασφάλεια του ηλεκτρικού συστήματος.
Σε ανοικτή επιστολή που υπογράφουν 24 εργαζόμενοι και την οποία απευθύνουν προς τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του ΑΔΜΗΕ εκφράζουν την απογοήτευση τους για τον αποκλεισμό τους «από θέσεις που απαιτούν βαθύτατη γνώση και κατανόηση της λειτουργίας του ηλεκτρικού συστήματος και των κανόνων λειτουργίας της αγοράς».
Πρόκειται συγκεκριμένα για δύο θέσεις, Διευθυντή και Τομεάρχη στο Κέντρο Ελέγχου του Αγίου Στεφάνου, από στελέχη του ΑΔΜΗΕ, χωρίς τα απαραίτητα προσόντα που χρειάζονται για τις συγκεκριμένες θέσεις. Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, στη μακραίωνη ιστορία του Αγίου Στεφάνου ουδέποτε υπήρξε επικεφαλής που να μην προέρχεται από τη Λειτουργία του συστήματος.
Στην επιστολή τους υποστηρίζουν ότι οι τοποθετήσεις αυτές έγιναν με κριτήριο «την κομματική υπακοή και την εξυπηρέτηση άλλων προτεραιοτήτων και όχι υπηρεσιακών».
Παραθέτουμε στη συνέχεια αυτούσια την επιστολή, που στάλθηκε χθες.
«ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς: Πρόεδρο και Δ.Σ. ΑΔΜΗΕ
Θέμα: «ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ»
 Απογοήτευση, θυμό και αγανάκτηση προκάλεσαν οι τελευταίες αναθέσεις θέσεων προϊσταμένων στη Διεύθυνση Λειτουργίας και Ελέγχου Συστήματος.
Εμείς οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Ελέγχου αποκλεισμένοι από κάθε ιεραρχική εξέλιξη εντός της ίδιας της Διεύθυνσης που ανήκουμε, άφωνοι, παρατηρούμε να δίνονται θέσεις ευθύνης στη λειτουργία του συστήματος σε άτομα που ουδεμία σχέση είχαν ποτέ με αυτήν.
Το επίπεδο ευθύνης που απαιτείται από τους εργαζόμενους στα ΚΕΕ, η εικοσαετής και πλέον εμπειρία, το υψηλό επιστημονικό επίπεδο και τα ανάλογα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, φαίνεται δεν είναι αρκετά για τη σημερινή διοίκηση της Εταιρείας.
Σε συνθήκες πίεσης χρόνου και έλλειψης προσωπικού καθημερινά δίνουμε τη μάχη για την ασφάλεια της τροφοδότησης της χώρας και αυτό χωρίς να επιτρέπεται το λάθος, διότι λάθος σημαίνει ανθρώπινη απώλεια ή διακοπή ηλεκτροδότησης ή καταστροφή εξοπλισμού.
Δημιουργεί κατάπληξη ο απαράδεκτος αποκλεισμός μας από θέσεις που απαιτούν βαθύτατη γνώση και κατανόηση της λειτουργίας του Ηλεκτρικού Συστήματος και των κανόνων λειτουργίας της Αγοράς.
Όταν αρμοδιότητες που ανήκουν στον τομέα ευθύνης της Λειτουργίας του Συστήματος παραδίδονται αβασάνιστα σε άλλες υπηρεσίες και όταν συνάδελφοι άσχετοι με το αντικείμενο αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης που θα αποφασίζουν για κρίσιμα και ευαίσθητα ζητήματα για την ασφάλεια του Ηλεκτρικού Συστήματος, τίποτα καλό δεν ξημερώνει για αυτή την Εταιρεία.
Δεν μπορεί κύριο προσόν για την κάλυψη των θέσεων αυτών να αποτελεί η κομματική υπακοή και να εξυπηρετούνται άλλες προτεραιότητες και όχι υπηρεσιακές.
Εμείς οι εργαζόμενοι στα ΚΕΕ ζητάμε τη ριζική αναδιάρθρωση της Διεύθυνσης τόσο σε επίπεδο προσώπων όσο και αρμοδιοτήτων μιας και η υπάρχουσα μόνο κινδύνους για την ασφαλή τροφοδότηση της χώρας μπορεί να προσφέρει.
 Οι εργαζόμενοι στα ΚΕΝΤΡΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
 Βόγκλης Προκόπης
Μποκής Κων/νος
Γεωργίου Χαρίλαος
Μπριασούλης Δημήτριος
Γραμματικόπουλος Λευτέρης
Παπαδέας Παναγιώτης
Δελής Αλέξιος
Παπανδριανός Δημήτριος
Διαμαντάκος Γεώργιος
Παύλου Γεώργιος
Καραλιάς Θεόδωρος
Πέτσας Παναγιώτης
Κατσάρας Νικόλαος
Σιδέρης Παναγιώτης
Κόγιος Κων/νος
Σουλτάνης Νικόλαος
Κωνσταντίνου Ευάγγελο
Στρίγκος Θεόδωρος
Λιακόπουλος Ιωάννης
Σωτηρίου Δημήτριος
Μουταφίδης Δημήτριος
Τσέλιος Δημήτριος
Μπακογιάννης Στέφανος
Φώτης Γεώργιος

Κοιν.: ΔΛΕΣ/ΑΔΜΗE
ΓΕΝΟΠ
Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών ΔΕΗ
Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών ΔΕΗ
ΠΑΣΕΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια: