DEH

DEH

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Αγωνιστική Συνεργασία ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ: Κάλεσμα προς συνδικαλιστικές οργανώσεις στον κλάδο της ενέργειας


Οι εκλεγμένοι της Αγωνιστικής Συνεργασίας στο Δ.Σ του Σπάρτακου.
Βόμβας Κώστας
Καλαιτζόπουλος Ιορδάνης
Σοβισλής Γιάννης
Ταταρίδης Πέτρος
 
Όπως είναι γνωστό την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου η ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ κήρυξε 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία με αφορμή την νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων όπως ανατροπή του ασφαλιστικού, περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, αντιλαϊκό προϋπολογισμό κ.α
Η επιτυχία  της απεργίας έχει μεγάλη σημασία σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι στον κλάδο της ενέργειας έχουν δεχτεί μεγάλα πλήγματα στο εισόδημα τους από τις μεγάλες μειώσεις μισθών, έχει αυξηθεί η εντατικοποίηση της εργασίας, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας συνεχώς ελαττώνονται,  η ανεργία στον κλάδο συνεχώς ανεβαίνει ενώ παράλληλα είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης της ΓΕΝΟΠ που θα καθορίσει για τα επόμενα χρόνια το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων στον κλάδο.
          Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι στον στρατηγικό κλάδο της ενέργειας να συντονίσουν αγωνιστικά το βήμα τους με την υπόλοιπη εργατική τάξη της χώρας μας ώστε ενιαία να απαντήσουν στην επίθεση, να διεκδικήσουν δικαιώματα σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
          Δεν μπορούμε μοιρολατρικά να επικαλούμαστε την επιστράτευση σαν αφορμή για να περιορίσουμε τη δράση μας, την συμμετοχή μας στο πανεργατικό αυτό κάλεσμα. Αυτό σημαίνει ότι αποδεχόμαστε τα όρια που μας βάζει η κάθε κυβέρνηση και η εργοδοσία όσον αφορά τις διεκδικήσεις μας και στην ουσία ακυρώνεται με αυτόν τον τρόπο ο ρόλος της συνδικαλιστικής οργάνωσης.
          Κατανοούμε τις δυσκολίες που φέρνει η κατάσταση όμως δεν μπορούμε να την αποδεχτούμε. Πιστεύουμε ότι μόνος τρόπος να σπάσουμε την επιστράτευση είναι μέσα από μαζικές διαδικασίες οι εργαζόμενοι να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις , να συντονίσουν τη δράση τους έτσι ώστε μέσα από τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργιακή κινητοποίηση να σπάσει στην πράξη οποιαδήποτε προσπάθεια της εργοδοσίας και του κράτους να πάρουν μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους.
Στα πλαίσια αυτά καλούμε το Δ.Σ του Σπάρτακου, την ΓΕΝΟΠ, όλα τα σωματεία του κλάδου να συνεδριάσουν και να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις συμμετοχής και όλα τα μέτρα για την επιτυχία  της απεργίας ώστε να σπάσουμε στην πράξη την επιστράτευση και κάθε προσπάθεια της εργοδοσίας και κράτους να βάλουν στο γύψο την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: