DEH

DEH

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Ο Γιώργος Μπάλλας υπεύθυνος για τον τομέα της Ενέργειας στο «Ποτάμι»

Ο Γιώργος Μπάλλας θα είναι ο υπεύθυνος για θέματα ενέργειας στο πολιτικό κόμμα του Ποταμιού.
Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα τονίζει ότι « γνωρίζοντας ότι οι λύσεις πολλές φορές δεν είναι ορατές από τα «κομματικά συστήματα», έστω κι αν αυτά είναι ανοιχτά και καινοτόμα, συγκρότησε την Επιτροπή Διαλόγου μια δεξαμενή πολιτικής, στην οποία σήμερα συμμετέχουν σημαντικοί πολίτες που με τις απόψεις τους και τις πράξεις τους έχουν δείξει ότι υπάρχει και άλλος δρόμος για την χώρα και την κοινωνία.
Παράλληλα Το Ποτάμι ανακοινώνει τους 51 υπεύθυνους των
Ομάδων Πολιτικής. Είναι επιφορτισμένοι να αξιολογούν τις προτάσεις των μελών της Επιτροπής Δια Ταύτα, να συντονίζουν τον διάλογο των μελών της Επιτροπής Διαλόγου, να παρακολουθούν, να μελετούν, να προτείνουν και να παρεμβαίνουν στον δημόσιο πολιτικό διάλογο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος.
Θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι οι 51 υπεύθυνοι είναι πρόσωπα με κύρος στους επαγγελματικούς χώρους που δραστηριοποιούνται και έχουν γνώση και εμπειρία στους τομείς που αναλαμβάνουν. Οι υπεύθυνοι αυτοί, όπως και όλοι στο Ποτάμι αντιλαμβανόμαστε, την πολιτική ως ευθύνη και όχι ως καριέρα και επάγγελμα, αναφέρει το Ποτάμι.
Τέλος, επειδή στην Ελλάδα πολλά αυτονόητα σε ανεπτυγμένες δημοκρατίες θέματα παρεξηγούνται, θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι η ομάδα των υπευθύνων δεν συνιστά «σκιώδη κυβέρνηση του Ποταμιού» κατά τον προσφιλή ορισμό άλλων κομμάτων. Άλλωστε είναι πάγια θέση μας ότι η χώρα χρειάζεται ένα μικρό και ομοιογενές κυβερνητικό σχήμα και ότι οι υπουργοί δεν είναι καθόλου απαραίτητο να προέρχονται από τις τάξεις των κομμάτων.
Επισημαίνουμε και πάλι ότι το Ποτάμι φιλοδοξεί να εκφέρει έναν προοδευτικό, ορθολογικό, ευθύβολο και νηφάλιο πολιτικό λόγο, ο οποίος δεν θα αρκείται σε καταγγελίες ή αναλύσεις, αλλά θα παρεμβαίνει με στόχο τις λύσεις και τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα και οι πολίτες».

Ποιος είναι ο Γιώργος ΜπάλλαςΕίναι συνιδρυτής του πρώτου Οργανισμού με ακαδημαϊκή έδρα στην Ελλάδα, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που πραγματεύεται ζητήματα Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης.

Είναι επίσης εθελοντής και υποστηρικτής του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Κατέχει δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας και μεταπτυχιακό MBA International από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο οποίο πρόσφατα εκλέχτηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Αποφοίτων.

Μέλος μιας φιλόδοξης ομάδας που προωθεί με πρωτότυπο τρόπο τις ελληνικές παραδοσιακές πίτες υπό το όνομα “Demetra Pies” στις αγορές του εξωτερικού. Είναι 32 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: