DEH

DEH

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Υποκριτές και υπερασπιστές της αστικής νομιμότητας οι εργοδοτικοί – κυβερνητικοί συνδικαλιστές.


σεεν

Στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 15/9/2014 η παράταξη «Ανατροπή – Δημιουργία» σε συνεργασία με τα σωματεία Σπάρτακο και Ενωση, έφερε ψήφισμα που αφορούσε την επιστράτευση των εργαζόμενων της ΔΕΗ. Για το εν λόγω ψήφισμα πήραν το λόγο και τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι της πλειοψηφίας του Σπάρτακου και της Ένωσης. Ζήτησαν την άρση της επιστράτευσης όμως αρνήθηκαν το αίτημα των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης αλλα και πάγιο
αίτημα του ΠΑ.Μ.Ε για κατάργηση του αντιδημοκρατικού μέτρου της επιστράτευσης που περιορίζει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και το δικαίωμα στην απεργία.
Η στάση τους στην τελευταία απεργία ήταν αποκαλυπτική για τον τρόπο που αντέδρασαν απέναντι στην επιστράτευση. Δεν πήραν κανένα μέτρο για τη μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων σε συλλογικές αποφάσεις για να αποκρουστεί η επιστράτευση και όταν αυτή προέκυψε καλούσαν τους εργαζόμενους να γυρίσουν στην δουλειά πριν λήξει η απεργία και χωρίς να τους έχουν επιδοθεί τα χαρτιά της επιστράτευσης.
Ακόμα και τώρα όμως η πρόταση τους είναι μισή μιας και δεν αποδέχονται την κατάργηση της, το κράτος θα μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να την επαναφέρει όταν το εκτιμήσει.

Το θεατρικό πού στήθηκε στις πύλες ορυχείων και ΑΗΣ επαναλαμβάνεται και στο περιφερειακό συμβούλιο με τους ίδιους πρωταγωνιστές να το παίζουν φίλοι των εργαζομένων ενώ έχουν συνταχθεί εδώ και καιρό με τα συμφέροντα της εργοδοσίας και του αστικού κράτους. Η θεση τους ότι η επιστράτευση πρέπει να υπάρχει, δείχνει ότι είναι υποταγμένοι στα περιθώρια νομιμότητας που τους επιτρέπει το κράτος των αφεντικών.

Τους υπενθυμίζουμε επίσης ότι στους χώρους εργασίας της ΔΕΗ εδώ και χρόνια υπάρχει μια άτυπη «μόνιμη επιστράτευση» στους εργαζόμενους στις εργολαβίες , οι οποίοι με το που διεκδικήσουν τα αυτονόητα, να πληρώνονται στην ώρα τους, για ικανοποιητικούς μισθούς, για μέτρα ασφαλείας απολύονται αυτόματα απο τους εργολάβους, ενώ το μόνο σωματείο που τους δέχεται στις γραμμές του είναι το ΣΕΕΕΝ και γιαυτό το λόγο δεν το αναγνωρίζει η ΓΕΝΟΠ.
Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Με αυτούς στο τιμόνι του κινήματος οι αγώνες θα φτάνουν στα όρια που επιτρέπουν τα αφεντικά και το κράτος τους. Να συσπειρωθούν το ταξικό κλαδικό σωματείο,το ΣΕΕΕΝ να δώσουμε τη μάχη απο κοινού, μόνιμοι, οκταμηνιτές, εργολαβικοί στη ΔΕΗ, τον ΑΔΜΗΕ , τον ΔΕΔΔΗΕ για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, για μισθούς που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Η ενότητα και η μαχητικότητα μας είναι αυτή που μπορεί να σπάσει αυτή και κάθε επιστράτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: