DEH

DEH

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Παρέμβαση του Ι. Γεροντίτη στο διευθυντή της ΔΕΗ για τη ρύθμιση των οφειλών στη ΔΕΗ

Ιωάννης ΓεροντίτηςΕπιστολή στο διευθυντή της ΔΕΗ απέστειλε ο Γιάννης Γεροντίτης, Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, αναφορικά με τη δεινή οικονομική θέση στην οποία βρίσκονται πλέον πάρα πολλές επιχειρήσεις του Νομού Ευβοίας.
 
Kύριε Διευθυντά,
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την δεινή οικονομική θέση στην οποία  βρίσκονται πλέον πάρα πολλές επιχειρήσεις του Νομού Ευβοίας. Ο Νομός της  Εύβοιας, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, βρίσκεται σε πορεία αποβιομηχάνισης και στασιμότητας στην Οικονομία. Οι επενδύσεις είναι ελάχιστες, λόγω των προβλημάτων από την έλλειψη καθορισμού χρήσεων γης, την έλλειψη οργανωμένων υποδοχέων για την βιομηχανία και τη βιοτεχνία και από την ανυπαρξία οδικού δικτύου. Οι μεγάλες βιομηχανίες που απασχολούσαν από 500 και μέχρι 3000 εργαζόμενους δεν υπάρχουν πια ή έχουν συρρικνωθεί. Το κλείσιμο των καταστημάτων, η ραγδαία πτώση του τζίρου στους εναπομείναντες, το μεγάλο ποσοστό ανεργίας, η έλλειψη ρευστότητας δυσχεραίνουν την καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων μας και οδηγούν πολλές από αυτές να συσσωρεύουν νέες οφειλές, όχι μόνο στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία αλλά πλέον και στον προμηθευτή ενέργειας που είναι η ΔΕΗ.
κύριε Διευθυντά,
Ενόψει της διευθέτησης των ληξιπρόθεσμων δανείων (κόκκινων), εκτιμούμε ότι αν άμεσα δεν γίνει μία γενναία ρύθμιση των οφειλών των επιχειρήσεων προς τον προμηθευτή ενέργειας και η ΔΕΗ προχωρήσει  στη λήψη μέτρων εναντίον των επιχειρήσεων, τότε ο Νομός θα αντιμετωπίσει πολύ μεγάλο πρόβλημα.
Εκτιμώντας βεβαίως το γεγονός ότι η ΔΕΗ είναι και αυτή επιχείρηση και μάλιστα εισηγμένη, προτείνουμε η όποια ρύθμιση, η οποία πρέπει να ξεπερνά τις 72 δόσεις να είναι έντοκη για όσους επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτή, χωρίς προκαταβολές.
Τέλος, θεωρούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η διαμόρφωση ενός σαφούς εθνικού σχεδίου ανάπτυξης, με μακρόπνοο προσανατολισμό που θα λαμβάνει υπόψη την πραγματική οικονομική κατάσταση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Είναι σημαντικό και εσείς από την δική σας πλευρά να μεταφέρετε στους αρμόδιους τα μηνύματα του επιχειρηματικού κόσμου της Εύβοιας που έχει στην κυριολεξία «γονατίσει» από την εφαρμογή όλων των εισπρακτικών μέτρων.
 
Με εκτίμηση
 
Ο Α΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ιωάννης Γεροντίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: