DEH

DEH

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Κανονικά μέσα στο ’15 η θεμελίωση της μονάδας “ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 5”

«Οι εργασίες για τη νέα μονάδα “ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 5” προχωρούν κανονικά και μέσα στο 2015 θα προχωρήσουμε στη θεμελίωση του έργου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό.»    
Τα παραπάνω δήλωσε στον «Π» ο διευθυντής Επικοινωνίας της ΔΕΗ ΑΕ, Κίμων Στεργιώτης, από την Πτολεμαΐδα όπου βρέθηκε το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να εκπροσωπήσει μαζί με τον Διευθυντή Ανθρωπίνων Πόρων της ΔΕΗ Γεώργιο Δαμάσκο τη διοίκηση της ΔΕΗ στους 6ους Αγώνες “Μνήμης Λιγνίτη”, που διοργάνωσαν με πολύ μεγάλη επιτυχία το Σωματείο Ενέργειας/ΔΕΗ “Σπάρτακος” και η ΔΕΗ ΑΕ.
Ερωτηθείς ειδικότερα για τη νέα λιγνιτική μονάδαΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 5” είπε ότι έχει επιτευχθεί το δυσκολότερο κομμάτι, που είναι η εύρεση της χρηματοδότησης. «Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη. Έχουμε 750 εκατομμύρια ευρώ από μία κοινοπραξία τραπεζών, δηλαδή πάνω από το ήμισυ του έργου, επομένως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή εκδίδονται οι άδειες και οι μελέτες που απαιτούνται από τη νομοθεσία την περιβαλλοντική, προκειμένου μέσα στο 2015 να προχωρήσουμε στη θεμελίωση του έργου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό.»
Ο κ. Στεργιώτης ανέφερε επίσης πως «η ΔΕΗ παρά την κρίση που βίωσε για 6 συνεχή χρόνια, στο διάστημα αυτό έκανε πολύ μεγάλες επενδύσεις και θα συνεχίσει να κάνει επενδύσεις. Και το δεύτερο και σημαντικότερο είναι ότι το διάστημα αυτό στάθηκε κοντά σε εκατομμύρια καταναλωτές, σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που αντιμετώπισαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.»
Ανέφερε συγκεκριμένα ότι η ΔΕΗ όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο έχει ολοκληρώσει δύο μεγάλα επενδυτικά έργα. Το ένα είναι το εργοστάσιο Φυσικού Αερίου του Αλιβερίου και το δεύτερο το υδροηλεκτρικό του Ιλαρίωνα «που είναι το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό έργο εδώ και 15 χρόνια και μέσα στο 2014 θα ολοκληρώσει και το νέο εργοστάσιο της Μεγαλόπολης. Παράλληλα η ΔΕΗ έχει συμβάλει στην επέκταση των δικτύων του αγωγού φυσικού αερίου τόσο προς την Εύβοια όσο και προς την Πελοπόννησο.»
Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΔΕΗ επισήμανε μάλιστα ότι ο όμιλος ΔΕΗ εκτός από τη χρηματοδότηση της νέας μονάδας στην Πτολεμαΐδα έχει εξασφαλίσει άλλα 300 εκ. ευρώ με πολύ ικανοποιητικούς όρους από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για πραγματοποίηση σημαντικών ενεργειακών έργων υποδομών. «Επομένως παρά το ότι έχουμε την κρίση, είναι πολύ θετικό ότι η ΔΕΗ βγήκε πρόσφατα στη διεθνή αγορά απ’ ευθείας και μπόρεσε και εξασφάλισε περίπου 500 εκ. ευρώ με πολύ ευνοϊκούς όρους, κάτι που καταδεικνύει ότι οι αγορές και οι τράπεζες εμπιστεύονται τη ΔΕΗ και ότι οι επενδυτές βλέπουν θετικά το έργο και την πορεία της ΔΕΗ και ειδικότερα το έργο της νέας μονάδας “ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 5”.»
Αναφερόμενος εξάλλου στη στήριξη των καταναλωτών είπε: «Καταφέραμε και στηρίξαμε με το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο πάνω από 560.000 νοικοκυριά για να έχουν σήμερα ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι και σε 48% χαμηλότερες τιμές. Η ΔΕΗ συμμετέχει σε όλες τις πρωτοβουλίες για να στηρίξει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, επιχειρήσεις οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα. Έχει κάνει ένα πολύ μεγάλο αριθμό διευκολύνσεων- πάνω από 1,5 εκατομμύριο στα 4 χρόνια. Κι όταν λέμε διευκολύνσεις εννοούμε ότι δίνουμε τη δυνατότητα να πληρώσουν οι καταναλωτές σε περισσότερες δόσεις το λογαριασμό ρεύματος.»

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: