DEH

DEH

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Ανακοίνωση του ΣΕΕEΝ για το νέο εργοδοτικό έγκλημα στο Ορυχείο Νότιου Πεδίου(Σκληρά)

somateio_ergatotexniton_seen
Πριν στεγνώσουν τα δάκρυα από τον θάνατο του συναδέλφου μας στα σκληρά του Νοτίου Πεδίου πριν λίγες μέρες, ένα νέο εργοδοτικό έγκλημα έρχεται να προστεθεί στη μακριά λίστα των ατυχημάτων. Αυτή τη φορά θύμα ήταν ένας συνάδελφος εργαζόμενος στα οκτάμηνα που από τύχη γλίτωσε τη ζωή του.

Πιο συγκεκριμένα το φορτηγό τύπου ΤΑΜΠΕΡ το οποίο οδηγούσε, ανετράπη μετά από υποχώρηση του εδάφους ενώ προσπαθούσε να κάνει απόθεση , με αποτέλεσμα να φέρει πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι , το χέρι το πόδι και τα πλευρά και μετά από χειρουργείο νοσηλεύεται στο θάλαμο εντατικής παρακολούθησης καθώς του αφαίρεσαν την  σπλήνα.
          Το δεύτερο ατύχημα μέσα σε λίγες μέρες έγινε σε ένα χώρο που εδώ και χρόνια λειτουργεί σύστημα παρακολούθησης της παραγωγικότητας, που αποδεικνύει ότι η εντατικοποίηση και το μεγαλύτερο κυνήγι του κέρδους έχει τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους. Αιτία και αυτού του ατυχήματος είναι η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και του ανταγωνισμού και δυστυχώς ακόμα μια φορά έρχονται τραγικά να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις του ταξικού κινήματος ότι η απελευθέρωση και ιδιωτικοποίηση θα συμβάλουν στην αύξηση των ατυχημάτων.
Το  ατύχημα αυτό εγείρει και συγκεκριμένα ερωτηματικά.
  • Κατά πόσο μπορεί να ακολουθείται η προβλεπόμενη συντήρηση των οχημάτων, δεδομένου ότι πολλοί έμπειροι συνάδελφοι έχουν συνταξιοδοτηθεί  αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό τεχνογνωσίας και εμπειρίας , το οποίο έρχονται να καλύψουν εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας, απλήρωτοι και ανασφάλιστοι.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
  • Άμεση πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά. Να καλυφθούν άμεσα όλες οι θέσεις εργασίας που έμειναν κενές από την συνταξιοδότηση συναδέλφων με ταυτόχρονη  κατάργηση των εργολαβιών.
  • Άμεσα πλήρη στελέχωση της Επιθεώρησης Μεταλλείων Βορείου Ελλάδας και λειτουργία της στη Δυτική Μακεδονία.
  • Στελέχωση του  ΣΕΠΕ Δυτικής Μακεδονίας με το απαραίτητο προσωπικό ώστε να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες στους σταθμούς και ορυχεία.
Καλούμε τους εργαζόμενους να μην δεχτούν καμία έκπτωση στα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας και μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ,το ΣΕΕΕΝ να δώσουν αγώνες για υπεράσπιση της ζωής τους.
ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΞΟΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: