DEH

DEH

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

ΣΕΕΝ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΔΕΗ

Συνάδελφε,ισσα  
                    Μην ανέχεσαι άλλο να δουλεύεις με μισθούς πείνας και με τον κίνδυνο ανά πάσα στιγμή να κρέμεται πάνω από το κεφάλι σου. Το νέο εργοδοτικό έγκλημα στη Μεγαλόπολη είναι το δεύτερο θανατηφόρο μέσα σε ένα μήνα και το πέμπτο σε ένα χρόνο στους χώρους της δραστηριότητας της ΔΕΗ Α.Ε. Η έλλειψη προσωπικού, η εντατικοποίηση της εργασίας, οι επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, η ελλιπής συντήρηση του εξοπλισμού και η μη τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας συνθέτουν ένα εκρηκτικό μίγμα θανάτου. 
                    Η παραπέρα ιδιωτικοποίηση και απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας θα χειροτερεύσει την κατάσταση. Ο ανταγωνισμός για μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ μονοπωλιακών ομίλων απαιτεί νέες αιματηρές θυσίες από τους εργαζόμενους. Αυτό δείχνει και η αύξηση των εργατικών ατυχημάτων.
                    Η διοίκηση και τα στελέχη της ΔΕΗ Α.Ε «σφυρίζουν αδιάφορα» . Αυτό έδειξε και η τελευταία παρέμβαση του ΣΕΕΕΝ στη διεύθυνση του ΛΚΔΜ. Δεν αναγνωρίζουν κανένα πρόβλημα. Αυτός είναι ο ρόλος τους, να εξασφαλίσουν τα μεγαλύτερα κέρδη με τις λιγότερες αντιδράσεις για τους μετόχους της ΔΕΗ Α.Ε. Ενώ το λεκανοπέδιο βοά από την ντροπή του δουλεμπορίου με τις μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις, την παντελή έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας η ΔΕΗ Α.Ε κρύβεται πίσω από πιστοποιήσεις που η ίδια δίνει προσβάλλοντας την νοημοσύνη των εργαζόμενων.
                    Ο εργοδοτικοί – κυβερνητικοί συνδικαλιστές δεν λεν κουβέντα για το αίτιο του προβλήματος που δεν είναι άλλο από το κυνήγι του κέρδους και καλούν την εργοδοσία «να σκύψει στο πρόβλημα» παρακαλώντας τον «λύκο να φυλάξει τα πρόβατα». Κουβέντα δεν κάνουν επίσης  για συλλογικές διαδικασίες και αγώνα.    
ΜΗΝ ΡΙΧΝΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ – ΕΣΥ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΟΥΤΟ.
                    Το «δεν πάει άλλο» που κάθε μέρα λές, πρέπει να μετουσιωθεί σε αγώνα για την επιβίωση. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες. Τον τρόμο της ανεργίας, με την απειλή της οποίας σε εκβιάζουν. Το να αισθάνεσαι «τυχερός» που έχεις έστω αυτό το μεροκάματο την στιγμή που εκατομμύρια δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Εκμεταλλεύονται την κατάσταση σου, στην οποία σε έχουν οδηγήσει οι ίδιοι, για να απαιτήσουν περισσότερο ιδρώτα και αίμα.
Μην σκύβεις το κεφάλι, υπάρχει διέξοδος μέσα από τον οργανωμένο, συλλογικό, ταξικό αγώνα.
          Το ΣΕΕΕΝ άμεσα προχωράει σε συνεδρίαση του Δ.Σ για την προετοιμασία Γενικής Συνέλευσης με σκοπό τον προγραμματισμό κινητοποιήσεων για την διεκδίκηση των απαιτούμενων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Καλούμε όλα τα σωματεία και τους φορείς να πάρουν ανάλογες πρωτοβουλίες. Καμία επιστράτευση δεν μπορεί να μας επιβάλει να δουλεύουμε σαν δούλοι. Οι εργαζόμενοι ενωμένοι, ανεξάρτητα εργασιακής σχέσης μαζί με τα λαϊκά στρώματα μπορούν να επιβάλουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: