DEH

DEH

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

ΣΕΕΕΝ: Παρέμβαση στη Διεύθυνση του ΛΚΔΜ

somateio_ergatotexniton_seenΤο ΣΕΕΕΝ στα πλαίσια των πρωτοβουλιών του για την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων/εργοδοτικών εγκλημάτων και με αφορμή το θανατηφόρο ατύχημα στα σκληρά του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου, προχώρησε σε παρέμβαση στη Διεύθυνση του ΛΚΔΜ όπου προχώρησε σε συνάντηση με τη Διευθύντρια κ.Κουρίδου Ολγα. Εντωμεταξύ προέκυψε νέο παραλίγο θανατηφόρο ατύχημα στον ίδιο χώρο στα σκληρά του Ορυχείο Νοτίου Πεδίου με εργαζόμενο οκταμηνίτη.
Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι του ΣΕΕΕΝ ανέδειξαν το μέγεθος του προβλήματος, την εντατικοποίηση της εργασίας και την έλλειψη του προσωπικού που στόχο έχει την μείωση του κόστους, για να εξασφαλιστούν υψηλά επίπεδα κερδοφορίας για τη ΔΕΗ Α.Ε. Παράλληλα η ελλιπής συντήρηση του εξοπλισμού η μη τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας που έχουν τον ίδιο στόχο έχουν δημιουργήσει συνθήκες κόλασης για τους εργαζομένους. Προειδοποίησε ότι οι εργαζόμενοι , το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια μπροστά σε αυτήν την εγκληματική πολιτική.

Απο την πλευρά της η εκπρόσωπος της εργοδοσίας υπερασπίστηκε την πολιτική της επιχείρησης. Αρνήθηκε ότι υπάρχει έλλειμμα ασφάλειας για τους εργαζόμενους και εντατικοποίηση της εργασίας. Αν και παραδέχτηκε την μείωση του προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων σύμφωνα με την άποψη της αυτό δεν οδηγεί σε εντατικοποίηση. Παράλληλα υπερασπίστηκε το σύστημα παρακολούθησης στα σκληρά του Νοτίου Πεδίου ως εγγύηση για την ιδιοκτησία της ΔΕΗ Α.Ε.
Υπενθυμίζουμε ότι σε παλιότερη κινητοποίηση του ΣΕΕΕΝ για την απλήρωτη εργασία στους εργαζόμενους στις εργολαβίες η κ.Κουρίδου αρνήθηκε ότι υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα μιας και όλοι οι εργολάβοι είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους αφού έχουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις. Αποδεικνύεται ετσι ο ρόλος της εισόδου των εργολάβων στη ΔΕΗ Α.Ε, ως όχημα για να αποποιηθεί την ευθύνη της για το γεγονός ότι εκατοντάδες εργαζόμενοι στις εργολαβίες εργάζονται σε συνθήκες μεσαίωνα χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
Το συμπέρασμα είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να περιμένουν να τους λυπηθούν αυτοί που τους αντιμετωπίζουν σαν αναλώσιμους στη μηχανή του κέρδους. Μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής τους.
Το ΣΕΕΕΝ κατα τη διάρκεια της συνάντησης παρέδωσε υπόμνημα το οποίο επισυνάπτεται.

Πτολεμαΐδα 7/8/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: