DEH

DEH

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Ρεκόρ για τις ΑΠΕ της Γερμανίας στο Εξάμηνο

Οι ΑΠΕ πέτυχαν νέο ρεκόρ στη Γερμανία, καθώς παρήγαγαν ηλεκτρισμό 81 TWh μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 31% του συνόλου της κατανάλωσης της χώρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου Φράουνχοφερ, η παραγωγή των φωτοβολταϊκών αυξήθηκε στο διάστημα αυτό κατά 28%, των αιολικών κατά 19% και της βιομάζας κατά 7%.
Τα φωτοβολταϊκά και τα αιολικά επίσης ήταν πρώτα στη νέα εγκατεστημένη ηλεκτροπαραγωγική ισχύ που προστέθηκε το α’ εξάμηνο. Στην αντίθετη πλευρά, οι συμβατικές πηγές ενέργειας παρουσίασαν πτώση, με τις μονάδες φυσικού αερίου να παράγουν τον μισό ηλεκτρισμό από ότι το έτος 2010.

Σύμφωνα με τον Μαξ Χίλντερμπραντ του Germany Trade& Invest, «τα συνεχόμενα ρεκόρ των ΑΠΕ στη Γερμανία φανερώνουν την εντυπωσιακή επιτυχία της πολιτικής EEG», η οποία μεταξύ άλλων θέτει ετήσια όρια στις εγκαταστάσεις της πράσινης ενέργειας, ώστε να μην καταλήγουν αυτές να δημιουργούν μεγάλα ελλείμματα.
Πάντως, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι παρά τα «πράσινα» ρεκόρ, ο άνθρακας παρήγαγε τον περισσότερο ηλεκτρισμό από όλες τις υπόλοιπες πηγές στο α΄ εξάμηνο. Σύμφωνα με τα στοιχεία, έφτασε τις 121 τεραβατώρες στο εξάμηνο.
Τέλος, σημειώνεται ότι η Γερμανία συνέχισε να εξάγει μεγάλες ποσότητες ηλεκτρισμού στις γύρω χώρες (18 TWh), με μεγαλύτερο αγοραστή την Ολλανδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: