DEH

DEH

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Δεν δέχεται η ΔΕΗ ότι η διακοπή ευθύνεται για το θάνατο της 56χρονης

Δεν δέχεται η ΔΕΗ ότι η διακοπή ευθύνεται για το θάνατο της 56χρονης
Ιατροδικαστική γνωμάτευση, σύμφωνα με την οποία ο θάνατος της 56χρονης τετραπληγικής από τα Χανιά, τον περασμένο μήνα, «ταξινομείται ως φυσικός» και δεν μπορεί να αποδοθεί στη διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος, επικαλείται η ΔΕΗ.

Εντούτοις, ο ιατροδικαστής Αντώνης Παπαδομανωλάκης είχε νωρίτερα αναφέρει στα
Χανιώτικα Νέα ότι «οποιαδήποτε αιτιολογία ακόμα και η διακοπή των μηχανημάτων τεχνικής στήριξης της αναπνοής θα είχε ως αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί αυτό που προϋπήρχε και να οδηγηθεί στον θάνατο» η 56χρονη.

Ο ιατροδικαστής, μετά και τα αποτελέσματα της ιστολογικής εξέτασης, είπε ότι διαπιστώθηκαν δύο προϋπάρχουσες καρδιοπάθειες: μία από από στεφανιαία νόσο (ισχαιμική καρδιοπάθεια) καθώς και μια πνευμονολογικής αιτίας καρδιοπάθεια. «Αυτές οι δύο παθήσεις και ειδικά η πρώτη είχαν κάνει την καρδιά πολύ ευάλωτη ακόμα και στην απλή οξυγόνωση του αίματος και θα οδηγούσαν εύκολα στον θάνατο» δήλωσε.

Από την πλευρά της, η ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της επικαλείται στοιχεία από την ιατροδικαστική γνωμάτευση που διενήργησε ο τεχνικός της σύμβουλος, ιατροδικαστής κα Ε.Σπανουδάκη, τα συμπεράσματα της οποίας, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, έχουν ως εξής:

«Δεν μπορεί να θεωρηθεί ο θάνατος λόγω ασφυξίας - ανοξίας (λόγω διακοπής της παροχής του ρεύματος) διότι δεν υπάρχουν τα ανάλογα ιατροδικαστικά ευρήματα.

»Ο χρόνος θανάτου δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς αλλά να τοποθετηθεί στο χρονικό διάστημα στο οποίο η γυναίκα παρέμεινε στο σπίτι μόνη της, δηλαδή από 10:30-14:30.

»Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης ο θάνατος οφείλεται σε στένωση της δεξιάς στεφανιαίας αρτηρίας συνεπεία στεφανιαίας αθηρωματοσκλήρυνσης και ταξινομείται ως φυσικός.»
 
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: