DEH

DEH

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Σε τριχοτόμηση τα λιγνιτκά κέντρα Δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλόπολης. Στις 12 Σεπτέμβρη θα προκυρηχθούν οι θέσεις στελεχών έως και επιπέδου 3 (ΤΟΜΕΑΡΧΩΝ)

Καταργείται η διεύθυνση του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ) και σπάει σε τρία κομμάτια, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», η διοίκηση του ΛΚΔΜ χωρίζεται σε τρεις διευθύνσεις, σε τρία «Βασικά Οργανικά Κλιμάκια» (ΒΟΚ).
Ήδη στελέχη του ΛΚΔΜ άρχισαν να παραλαμβάνουν σχετικά υπηρεσιακά σημειώματα προκειμένου να ενημερωθούν για την εξέλιξη αυτή αλλά και για να καταθέσουν τα ενδιαφερόμενα στελέχη της ΔΕΗ υποψηφιότητα για τις θέσεις των διευθύνσεων των νέων ΒΟΚ που δημιουργούνται.
Ο όγκος των εργασιών της διεύθυνσης του ΛΚΔΜ, με βάση το σχεδιασμό, πρόκειται να επιμεριστεί σε τρεις νέες διευθύνσεις, σε τρία «Βασικά Οργανικά Κλιμάκια» (ΒΟΚ):
- το ΒΟΚ Παραγωγής,
- το ΒΟΚ Μελετών και
- το ΒΟΚ Υποστήριξης (ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός, δομικά, τομέας περιβάλλοντος κ.α.).
KARALEYTHRIS PANTELIS
Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ Παντελής Καραλευθέρης (εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της επιχείρησης), ερωτηθείς σχετικά από τον «Π».
Ο κ. Καραλευθέρης ανέφερε μάλιστα ότι ο σχεδιασμός για το σπάσιμο της διεύθυνσης του ΛΚΔΜ σε επιμέρους διευθύνσεις συζητιέται εδώ και ενάμισι χρόνο περίπου και η δρομολόγηση υλοποίησής της αυτή τη χρονική στιγμή γίνεται με απόφαση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, Αρθούρου Ζερβού. «Είναι απόφαση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ κ. Ζερβού, ο οποίος εκτιμώντας ότι τη χρονιά που διανύουμε σημειώθηκε υστέρηση των στόχων παραγωγής, αλλά και λόγω ανησυχίας για τα πολλά εργατικά ατυχήματα που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα στο Ορυχείο Νοτίου Πεδίου και στη Μεγαλόπολη, καθώς και διότι διαπιστώνεται υπεραύξηση των εργολαβιών,  αποφάσισε να τεθεί σε διαδικασία υλοποίησης η δημιουργία μικρότερων διευθύνσεων στο λιγνιτικό κέντρο με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία», ανέφερε ο κ. Καραλευθέρης. Επισήμανε μάλιστα ότι «είναι γεγονός ότι ένα μεγάλο κομμάτι της παραγωγικής διαδικασίας διεκπεραιώνεται από ιδιώτες, με αποτέλεσμα να χάνεται η τεχνογνωσία από πλευράς ΔΕΗ, ζήτημα το οποίο έχω καταγγείλει πολλές φορές».
Ο κ. Καραλευθέρης δήλωσε επίσης ότι δεν είναι αντίθετος με το σπάσιμο της διεύθυνσης του ΛΚΔΜ στα τρία. «Άποψή μου είναι ότι οι ανάγκες που οδηγούν στην αλλαγή του μοντέλου διοίκησης στο μεγαλύτερο λιγνιτικό κέντρο της χώρας μας είναι πραγματικές», είπε. Πρόκειται, συμπλήρωσε, για «ορθή κίνηση, με μία όμως προϋπόθεση: ότι το ένα ΒΟΚ θα ελέγχει το άλλο και θα βελτιώνει τη λειτουργία του άλλου και ότι θα υπάρχει συμμετοχή και τρων τριών ΒΟΚ στην προκήρυξη, ανάθεση και επίβλεψη έργων και προμηθειών της επιχείρησης, ώστε να υπάρχει έλεγχος.» 
Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στη ΔΕΗ στο Δ.Σ. της επιχείρησης δεν παρέλειψε να σημειώσει τέλος ότι, με τη δημιουργία Βασικού Οργανικού Κλιμακίου Μελετών στο ενεργειακό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας «ένα μεγάλο κομμάτι του μελετητικού έργου που εκπονείται στην Αθήνα θα γίνεται πλέον από στελέχη της περιοχής μας.»
 
Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ http://e-ptolemeos.gr/?p=101853

Δεν υπάρχουν σχόλια: