DEH

DEH

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΡΑΕ: Σε διαβούλευση ο Κώδικας Διαχείρισης του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας

Σε δημόσια διαβούλευση θέτει από σήμερα ως και τις 17 Οκτωβρίου του 2014 η ΡΑΕ το Σχέδιο για τον Κώδικα Διαχείρισης του ελληνικού δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.
Όπως αναφέρει η Αρχή, «στο πλαίσιο της διαδικασίας θέσπισης του Κώδικα Διαχείρισης του ΕΔΔΗΕ σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 128 του ν.4001/2011, η ΡΑΕ θέτει σήμερα σε δημόσια διαβούλευση, Σχέδιο για τον Κώδικα Διαχείρισης του
Δικτύου, όπως αυτό υποβλήθηκε από τον αρμόδιο Διαχειριστή, ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.
Σύμφωνα με το άρθρο 128 του ν.4001/2011, ο Κώδικας Διαχείρισης του ΕΔΔΗΕ αποτελεί το θεμελιώδες κείμενο που διέπει τη δραστηριότητα της διανομής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω του δικτύου διανομής της ΔΕΗ Α.Ε. Στο πλαίσιο αυτό, ο Κώδικας Διαχείρισης του ΕΔΔΗΕ καλύπτει την εξής θεματολογία:

α) Το σχεδιασμό, την ανάπτυξη, τη λειτουργία και τη συντήρηση Δικτύου
β) Τη σύνδεση χρηστών στο Δίκτυο και τη χρήση του από αυτούς
γ ) Την υποστήριξη λειτουργιών της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας
δ) Την ποιότητα υπηρεσιών δικτύου
ε) Τις μεθοδολογίες καθορισμού του επιτρεπόμενου εσόδου της δραστηριότητας και των χρεώσεων σύνδεσης και χρήσης του ΕΔΔΗΕ.
Το Σχέδιο που υποβλήθηκε από τον Διαχειριστή του ΕΔΔΗΕ βασίζεται στη δομή του σχεδίου για τον Κώδικα Διαχείρισης του Δικτύου που η ΡΑΕ είχε θέσει σε δημόσια διαβούλευση το 2008. Ως προς το περιεχόμενο, όπως αναφέρει ο Διαχειριστής, το παρόν Σχέδιο διαμορφώθηκε λαμβάνοντας υπόψη αλλαγές που έχουν επέλθει με το ν.4001/2011 και εντεύθεν, καθώς και τις αρχές που διέπουν τη λειτουργία της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ως εταιρείας λειτουργικά ανεξάρτητης με αντικείμενο τη διαχείριση του Δικτύου Διανομής. Πέραν των ανωτέρω, ο Διαχειριστής προέβη σε αναθεώρηση των διατάξεων του αρχικού σχεδίου του Κώδικα με στόχο την απλοποίηση διαδικασιών και την εισαγωγή βελτιώσεων και νέων ρυθμίσεων ιδίως σε θέματα που δεν καλύπτονταν επαρκώς.
Η ΡΑΕ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, ξεκινά άμεσα την εξέταση του Σχεδίου που υπέβαλλε ο Διαχειριστής. Από τη διαδικασία αυτή ενδέχεται να αναδειχθούν ανάγκες περαιτέρω επεξεργασίας του Κώδικα καθώς και ουσιαστικών τροποποιήσεων στο υποβληθέν Σχέδιο, επί των οποίων θα υπάρξει και νέα διαβούλευση.
Σε αυτό το πλαίσιο, η ΡΑΕ θεωρεί σκόπιμο να προβεί σε μια πρώτη συλλογή απόψεων επί του υποβληθέντος Σχεδίου για τον Κώδικα Διαχείρισης του ΕΔΔΗΕ, παράλληλα με την εξέτασή του από την Αρχή, και καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να διατυπώσουν τις παρατηρήσεις και απόψεις τους επί αυτού.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στη διαβούλευση υποβάλλοντας τις απόψεις τους ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση kdd_consultation@rae.gr, ή εγγράφως, μέχρι και την Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014.
Η ΡΑΕ, με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 5 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν.2690/1999, ΦΕΚ Α’ 45), θα δημοσιοποιήσει κατάλογο των συμμετεχόντων στη διαβούλευση, καθώς και το περιεχόμενο των επιστολών που υποβλήθηκαν, με εξαίρεση την περίπτωση κατά την οποία ο αποστολέας αιτείται τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του».

Τα κείμενα της Διαβούλευσης έχουν ως εξής:
1ο Σχέδιο ΔΕΔΔΗΕ για τον Κώδικα Διαχείρισης του ΕΔΔΗΕ


 http://energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: