DEH

DEH

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΣΕΕΝ: Παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση του ΛΚΔΜ, την Τετάρτη 30 Ιουλίου 08:00 π.μ.

somateio_ergatotexniton_seen
Απαιτούμε :
Ÿ         Άμεση τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας.
Ÿ         Δημιουργία Επιθεώρησης Μεταλλείων στην Κοζάνη και ταυτόχρονη ενίσχυση της περιφερειακής διεύθυνσης του ΣΕΠΕ ώστε μέσα απο συχνούς ελέγχους να δημιουργηθούν ασφαλείς συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους σε ορυχεία και ΑΗΣ.

Ÿ         Άμεση πρόσληψη γιατρών με πλήρες ωράριο σε όλους τους χώρους δουλειάς.
Ÿ         Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ. Άμεση προκήρυξη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και ταυτόχρονη κατάργηση των εργολαβιών και των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
 
Ο θάνατος του συναδέλφου μας,  χειριστή σκαπτικού μηχανήματος στα «σκληρά» του Νότιου Πεδίου και πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, κατά την εκτέλεση της εργασίας του, δείχνει με τον τραγικότερο τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, στα ορυχεία της ΔΕΗ ΑΕ. Είναι πλέον κοινώς ομολογούμενο ότι πίσω από την απώλεια του συναδέλφου μας βρίσκεται η εντατικοποίηση της εργασίας, η συνεχόμενη πίεση για αύξηση της παραγωγικότητας, η μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας με ευθύνη της διοίκησης, η έλλειψη προσωπικού. Το ΣΕΕΕΝ με παρεμβάσεις του το τελευταίο διάστημα ανέδειξε το ζήτημα με την αύξηση των ατυχημάτων αλλα και με την επιδείνωση της κατάστασης λόγω  παραπέρα ιδιωτικοποίησης.  Άλλωστε, στα «σκληρά» λειτουργεί το «πρωτοποριακό» σύστημα παρακολούθησης κάθε κίνησης των εργατών μέσω κλειστού κυκλώματος.  Είναι οι ίδιες αιτίες που οδήγησαν στο θάνατο δεκάδες συναδέλφους μας στο παρελθόν.
Τώρα στερέψαν πλέον τα δάκρυα.
Ο πόνος για την απώλεια ενός ακόμα συναδέλφου πρέπει να μετατραπεί σε δύναμη, σε οργάνωση στο σωματείο για να απαιτηθούν η τήρηση των μέτρων ασφαλείας στους χώρους δουλειάς, των ωραρίων, των κανονισμών για τη λειτουργία και συντήρηση των μηχανημάτων και οχημάτων, για να απαιτηθεί η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Αυτή είναι η ευθύνη μας για να μη θρηνήσουμε και άλλους συναδέλφους.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση, να σφίξουν τη γροθιά τους, να οργανωθούν στο σωματείο, να δυναμώσουν τη πάλη μέσα στους χώρους δουλειάς για να υπερασπιστούν τη ζωή τους, να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται.  Να συμμετέχουν μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση των Ορυχείων (ΛΚΔΜ) και στη διεύθυνση του Ορυχείου Νότιου Πεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: