DEH

DEH

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Ο Φωτόπουλος στο exedra.gr: «Να γίνει δημοψήφισμα για την πώληση της ΔΕΗ»

Ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, στέλνει στην κυβέρνηση το μήνυμα ότι δεν είναι ιδιοκτήτες της ΔΕΗ και την καλεί να απευθυνθεί στο λαό



Ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, μιλώντας σήμερα στο exedra.gr, προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι θα βρεθούν απέναντι στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, δηλώνοντας ότι «ο μόνος τρόπος για να μην υπάρξουν αντιδράσεις είναι να απευθυνθεί στο λαό για να αποφασίσει με δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης».
Ο Νίκος Φωτόπουλος, μιλώντας στο exedra.gr, για την
πώληση της «μικρής και την συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή, τόνισε ότι «είναι ώρα  ο καθένας να πάρει τις ευθύνες του. Έχουμε χορτάσει από λόγια». Ο συνδικαλιστής της ΔΕΗ που έστειλε επιστολή στους βουλευτές των περιοχών που υπάρχουν υποδομές της επιχείρησης οι οποίες είναι υπό πώληση, αλλά και στον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάρι Κουκουλόπουλο, θυμίζοντας τις δηλώσεις του, επανέλαβε ότι «πρέπει να αποδείξουν ότι το πιστεύουν. Ισχύει για όλους και για τον Κουκουλόπουλο».
Ξεκαθάρισε ωστόσο για την στάση των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών του οργάνων ότι «δεν θα περιμένουμε τι θα κάνουν οι βουλευτές. Έχουμε σχέδιο. Αν κατατεθεί το νομοσχέδιο στη βουλή, θα ξεκινήσουμε 48ωρες απεργίες. Να μην γράψει η ιστορία ότι πουληθήκαμε. Θα τιμήσουμε το ψωμί που τρώμε. Την ευθύνη έχει η κυβέρνηση».
«Υπάρχει ένας μόνος τρόπος για να μην κάνουμε καμία κινητοποίηση», μας είπε ο συνδικαλιστής της ΔΕΗ. «Να γίνει δημοψήφισμα. Να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός. Οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της επιχείρησης. Αν αποφασίσει ο ελληνικός λαός ότι πρέπει να πουληθεί η ΔΕΗ, εμείς δεν θα κάνουμε ούτε ¨κιχ¨»,  επισημαίνει ο κ. Φωτόπουλος στο exedra.gr.
Παράλληλα επιτίθεται σε Σαμαρά και Βενιζέλο, δηλώνοντας ότι δεν έχουν πλέον την πολιτική νομιμοποίηση να παίρνουν αποφάσεις, για το μέλλον της περιουσίας του ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: