DEH

DEH

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Θα «πολεμήσουν» για τη «Μικρή ΔΕΗ» οι απλοί πολίτες;;;

pliatsios6
Του Παναγιώτη Πλιάτσιου-www.prlogos.gr
 
Την Παρασκευή 23 Μαΐου, δυο ημέρες πριν από το δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών, στο τελευταίο τηλεοπτικό Debate Καρυπίδη-Δακή (Top Channel), ο νέος, πλέον, περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του απερχόμενου περιφερειάρχη για το τι συγκεκριμένα θα πράξει όταν έρθει το θέμα πώλησης της «Μικρής ΔΕΗ», απάντησε μονολεκτικά: «Πόλεμο»!
Kαι, πλέον, ήγγικεν η… μεγάλη ώρα του «πολέμου». Ή της «μητέρας των μαχών», όπως τη χαρακτήρισε σε σχετική του ανακοίνωση ο «Σπάρτακος». Με τους τοπικούς φορείς και τα συνδικάτα επί ποδός, έχοντας ήδη προχωρήσει σε συσκέψεις και σε αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις. Αλλά και σε μια σειρά ενεργειών, στην κατεύθυνση πίεσης της κυβέρνησης, προκειμένου να αποσύρει το εν λόγω νομοσχέδιο. Σε όλα αυτά πρωταγωνιστικό ρόλο, εκτός φυσικά του «Σπάρτακου», διαδραματίζει και ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης.
 
Το μεγάλο, όμως, στοίχημα, τόσο του τελευταίου και των συνεργατών του, όσο και όλων των τοπικών φορέων και, φυσικά, των συνδικαλιστών της περιοχής, είναι ένα: Πώς, σε πρώτη φάση, θα πείσουν τον απλό πολίτη της Κοζάνης, της Πτολεμαϊδας και της Φλώρινας να κατεβεί στους δρόμους. Να δώσει το «παρών» στα συλλαλητήρια. Να γίνει κοινωνός των αιτημάτων και των θέσεων για τη μη πώληση της «Μικρής ΔΕΗ».
 
Προσέξτε: Τον απλό πολίτη, τον εργαζόμενο, τον άνεργο, τον συνταξιούχο, τον ιδιωτικό υπάλληλο, τον επιχειρηματία, τον αγρότη τη νοικοκυρά. Όχι απλά τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ και τις οικογένειές τους, ούτε και τα μέλη διοικήσεων φορέων, συλλόγων, επιμελητηρίων κτλ. Αυτοί ούτως ή άλλως θα είναι παρόντες.
 
Αλλά αμφιβάλλουμε εάν θα είναι και οι απλοί πολίτες. Οι οποίοι θα πρέπει να πειστούν μέσα στο κατακαλόκαιρο και τη θερινή ραστώνη, να αφήσουν το Μουντιάλ και τον καφέ ή τις στιγμές ξεκούρασης και να…. πάνε πλατεία! Πόσο μάλλον να «πολεμήσουν» για τη «Μικρή ΔΕΗ». Γιατί οι «πόλεμοι» κερδίζονται μεν και από τους καλούς στρατηγούς, οι οποίοι, όμως, χρειάζονται και «στρατό».
 
Θα τα καταφέρουν, άραγε ,αυτή τη φορά οι τοπικοί φορείς να τους πείσουν; Η απάντηση σε λίγες ημέρες. Και εβδομάδες….

Δεν υπάρχουν σχόλια: