DEH

DEH

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Σωματείο Εργαζομένων «Η Ένωση» :Οι εργαζόμενοι και η εργασία δεν έχουν χρώμα

Εθνική τραγωδία με τη φονική έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης σε αθρακορυχείο της Σόμα στην δυτική επαρχεία Μονίσα.Περισσότεροι από 250 συνάδελφοι μας και συνάνθρωποι μας βρήκαν φρικτό θάνατο στο σύνολο των 780 που εργαζόταν στο χώρο εργασίας, ανάμεσα σε αυτούς και ανήλικοι προφανώς εργαζόμενοι.
Εκφράζουμε τα συλληπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση μας στις οικογένειες των συναδέλφων μας εργαζομένων.
Δεν γνωρίζουμε τα αίτια που προκάλεσαν αυτό το φρικτό δυστύχημα αλλά εκείνο που λέμε είναι, ότι είναι πραγματικό έγκλημα σε χώρο εργασίας να μην τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που προβλέπει ο νόμος, όπως καταγγέλλουν εξοργισμένα τα συνδικάτα των εργαζομένων για τις κακές προδιαγραφές ασφάλειας των ορυχείων από τη στιγμή που τα ΑΝΘΡΑΚΟΡΥΧΕΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά δικαιωνόμαστε ότι για τους ιδιώτες το κέρδος είναι πάνω και από την ανθρώπινη ζωή και συμφωνούμε με τους Τούρκους  συναδέλφους συνδικαλιστές ότι αυτοί είναι η συνέπεια της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων.
Θα πρέπει οι ευθύνες να αποδοθούν όπου υπάρχουν και να τιμωρηθούνε  παραδειγματικά οι υπεύθυνοι, για αυτην την τραγωδία για να μην συμβεί ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: