DEH

DEH

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Το στοίχημα των ευρωεκλογών – Ανίσχυροι έλληνες στην Ευρώπη των ισχυρών ή ισχυροί Έλληνες στην Ευρώπη των λαών (του Άρη Βατάλη)

  Η φωτογραφία ενός  μικρού κοριτσιού να τρώει από τον κάδο σκουπιδιών του σχολείου της και τα έγγραφα αποκάλυψη το πώς ο κος Βενιζέλος «αλυσόδεσε» την χώρα στο Αγγλικό δίκαιο, αποδεικνύουν την αντεθνική πολιτική που εφαρμόζουν από το 2010 τα πολιτικά στελέχη της κυβέρνησης του Γ.Α. Παπανδρέου και των συγκυβερνήσεων των εταίρων Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ & ΔΗΜΑΡ.

     Όλοι τους στην λογική της κα Νίκης Τζαβέλα «να καεί η Ελλάδα για το καλό και την συνοχή της Ε.Ε.».

     Όλοι τους πρόθυμοι υπηρέτες μιας Ευρώπης των ισχυρών και των τραπεζιτών και ΟΧΙ των Λαών
.
     Καλά εκπαιδευμένοι υπάλληλοι που θήτευσαν χθες στο Ευρωκοινοβούλιο, σήμερα -ως μέλη του Ελληνικού κοινοβουλίου- οδηγούν τους Έλληνες στην ανεργία, στην μετανάστευση, στην φτώχεια, στην αυτοκτονία.  Τους αριθμούς τους γνωρίζετε δεν χρειάζεται να τους αναφέρω.

        Ενώ λοιπόν οι πολιτικοί γνωρίζουν τους αριθμούς, γνωρίζουν την πραγματικότητα, κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά στην πραγματικότητα, αγνοώντας την εξαθλίωση που ζουν οι Έλληνες από τα μνημόνια που ψήφισαν. Μνημόνια τα οποία σήμερα, μετά βδελυγμίας για τα ψηφαλάκια αποστρέφονται και αποτάσσουν. Το χειρότερο όμως είναι ότι κλείνουν το στόμα τους εκεί που ο λαός τους έστειλε για μιλήσουν, για να τους εκπροσωπήσουν ενώ αντίθετα, το ανοίγουν διάπλατα για να παρουσιάζουν ως δήθεν πρόγραμμα σωτηρίας τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα και τους εφαρμοστικούς νόμους, υποθηκεύοντας τους Έλληνες ως υποτελής και ανίσχυρους σε μια Ε.Ε. των ισχυρών. Σε μια Ε.Ε. των τραπεζιτών και όχι των ισότιμων μελών με αλληλεγγύη και εθνική ανεξαρτησία της κάθε χώρας μέλους της Ε.Ε.


      Η κρίση που βιώνουμε στην πατρίδα μας και κατ΄ επέκταση στην Νότια Ευρώπη σαφώς και επιβάλλει να πάρουμε κάποιες αποφάσεις.

      Πρέπει να στηρίξουμε τα συμφέροντας της χώρας μας και κυρίως των πολιτών και να διεκδικήσουμε ισότιμη μεταχείριση και ουσιαστική υποστήριξη με εργαλεία το ανθρώπινο δυναμικό και τον πλούτο που η χώρα μας έχει και όχι με τον πλούτο της χώρας μας στα χέρια άλλων, ως υποθήκη δανεισμού και αποπληρωμή του χρέους.

      Πρέπει ξεσκεπάσουμε το σχέδιο που οδήγησε την χώρα με «χαλκευμένα στοιχεία» και πειραγμένα ελλείμματα, στην δεινή κατάσταση που σήμερα βρίσκεται. Έχοντας δηλαδή τους μισούς Έλληνες κάτω απ το όριο της φτώχειας, τους μισούς Έλληνες στην ανεργία και άλλους πολλούς σε μερική απασχόληση και όχι σε πλήρη εργασία.

      Πρέπει να τους πείσουμε πως μεγάλο μέρος του χρέους είναι επαχθές και επονείδιστο και προήλθε από τις μίζες των ¨ισχυρών¨ προς τους πολιτικούς μας (βλ Siemens, MAN, HDW) οι οποίοι μένουν στην ατιμωρησία και στην «προστασία» των τραπεζιτών της goldmansachs,  της blackrockκ.α.

      Πρέπει να αναγνωρίσουν, πως τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης και πως κάθε πρόκληση και εδαφική διεκδίκηση προς την Ελλάδα είναι πρόκληση και εδαφική διεκδίκηση προς την Ε.Ε.

     Πρέπει να αλλάξουμε νόμους όπως το «Δουβλίνο 2» και να ορίσουμε νέους κανόνες για την μετανάστευση από χώρες εκτός  Ε.Ε. Δεν αντέχει και δεν μπορεί να ανέχεται η Ελλάδα μας -μια χώρα που από την αρχαιότητα φημίζονταν για την φιλοξενία της- να γίνεται φυλακή ψυχών και συλλέκτης νεκρών σωμάτων απ την θάλασσα.

      Πρέπει να απαιτήσουμε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανάπτυξης στο σύνολο της χώρας ώστε να καταπολεμηθεί η ανεργία και όχι Ειδικές (προνομιακές) Οικονομικές Ζώνες τύπου Μεξικού που έχουν εκεί  οι ΗΠΑ.

      Πρέπει να αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια της πατρίδας μας, να δικαιωθούν οι Έλληνες και να αποκτήσουμε την θέση που μας αξίζει στην Ενωμένη Ευρώπη των Εθνών Κρατών. Την Ε.Ε. που οραματίσθηκαν, ο αείμνηστος Εθνάρχης Κων/νος Καραμανλής και άλλοι ευρωπαίοι πολιτικοί και όχι την Ευρώπη των υποτελών του Κ. Σημίτη, του Γ.Α. Παπανδρέου, του Ε. Βενιζέλου  και του Α. Σαμαρά.

       Την επομένη της 25ης Μαΐου θα πρέπει, δυνατές φωνές, άνθρωποι ανιδιοτελείς με ανεπτυγμένο το πατριωτικό αίσθημα και διατεθειμένοι για σκληρούς αγώνες, να βρίσκονται στα έδρανα του ευρωκοινοβουλίου, ώστε μέσα από το τρίπτυχο δράσε, αντίδρασε, επηρέασε να στηρίξουν τα συμφέροντα της Ελλάδας, να διεκδικήσουν τα δίκαια των  Ελλήνων, να απαιτήσουν από την Ε.Ε. να εφαρμόσει την δημοκρατία, την αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια, την ισοτιμία, την εθνική ανεξαρτησία κάθε χώρας μέλους και όχι να εφαρμόσουν την πολιτική των ολιγαρχιών τραπεζιτών και τοκογλύφων.

     Αυτές οι δυνατές φωνές, αυτοί οι ανιδιοτελείς άνθρωποι με το πατριωτικό αίσθημα, δεν αποτελούν ουτοπία. Υπάρχουν και αυτό σημαίνει πως υπάρχει και ΕΛΠΙΔΑ.

Άρης Βατάλης

Υποψήφιος ευρωβουλευτής
Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: