DEH

DEH

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ, ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους του ομίλου ΔΕΗ και ειδικότερα τους συναδέλφους στα ορυχεία, εκφράζει συγκίνηση και θλίψη για την ανθρώπινη τραγωδία με θύματα εκατοντάδες Τούρκους συναδέλφους ανθρακωρύχους.
Όταν υπάρχουν μέχρι στιγμής 300 νεκροί εργαζόμενοι και εκατοντάδες τραυματίες δεν πρόκειται μόνο για τραγωδία αλλά ομαδική δολοφονία συναδέλφων που δούλευαν σκληρά στο ανθρακωρυχείο για να ζήσουν οι οικογένειες τους.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ συμφωνεί με τους Τούρκους συναδέλφους συνδικαλιστές ότι η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, η λαιμαργία των ιδιωτών για περισσότερα κέρδη, το ενδιαφέρον τους μόνο για το χρήμα, η αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή, οι συνθήκες εργασίας και η παντελής έλλειψη σεβασμού στους όρους και τις συνθήκες ασφάλειας και υγείας ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΙΤΙΑ που έστειλαν σε ομαδικό τάφο τους Τούρκους εργαζόμενους.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εκφράζει τα συλλυπητήρια της στις οικογένειες των αδικοχαμένων Τούρκων συναδέλφων και συμπαρίσταται στην προσπάθεια και την απαίτηση των Τούρκικων συνδικάτων για πλήρη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών για το μαζικό έγκλημα.
Ένα έγκλημα που επαναλαμβάνει με τον πλέον τραγικό τρόπο την υποχρέωση όλων όσων εμπλέκονται στην εφαρμογή των διεθνών κανόνων ασφάλειας στην εργασία με την 176 διεθνή συνθήκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: