DEH

DEH

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΣΠΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ Η ΔΕΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

anastatoi-oi-agrotes-apo-epistoles-tis-dei-se-anakolouthia-me-tis-apofaseis-tis-politeias-1-315x236
Παρατάσεις στις δηλώσεις του νερού, κυρίως λόγω εκβιαστικών και απειλητικών εγγράφων της ΔΕΗ προς τους ιδιοκτήτες γεωτρήσεων, αποφάσισε η κυβέρνηση, μέσα από Κοινή Υπουργική Απόφαση που προώθησε ο αναπληρωτής υπουργός του υπουργείου Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών.
 Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν. Κρήτης», η ΔΕΗ είχε πανικοβάλει τον κόσμο, με έγγραφο που κοινοποίησε στους ιδιοκτήτες γεωτρήσεων προειδοποιώντας τους ότι αν μέχρι τις 31 Ιουλίου δεν της προσκομίσουν μία σειρά δικαιολογητικών, θα τους μετατρέψει το αγροτικό τους ρεύμα σε οικιακό!
 Στη χώρα του παραλογισμού και των υπηρεσιακών εγκυκλίων και προθεσμιών που δεν μπορεί να τηρηθούν εκ των πραγμάτων νιώθουν ότι βρίσκονται οι ιδιοκτήτες γεωτρήσεων, αφού δεν είναι δυνατόν όλα αυτά τα δικαιολογητικά που τους ζητάει η ΔΕΗ να τα έχουν συγκεντρώσει μέχρι τις 31 Ιουλίου. Κι ενώ οι διοικούντες τη ΔΕΗ γνωρίζουν απόλυτα αυτή την αντικειμενική δυσκολία, εντούτοις προωθούν τέτοιες εγκυκλίους και αποφάσεις αδιαφορώντας για την αναστάτωση που πρόκειται να προκαλέσουν.
 
 Χθες, λοιπόν, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που προώθησε ο υπουργός αναπληρωτής ΠΕΚΑ, δίδεται παράταση μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2014 (από 15 Μαΐου 2014, που ήταν η αρχική προθεσμία) για υποβολή αίτησης εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (ΕΜΣΥ).
 
 Επιπλέον, η προθεσμία για την υποβολή αίτησης χορήγησης ή ανανέωσης άδειας χρήσης νερού παρατείνεται μέχρι 30 Ιανουαρίου 2015, από 30 Σεπτεμβρίου 2014 που ήταν η αρχική προθεσμία.
 
 Η παράταση των προθεσμιών κρίθηκε απαραίτητη, καθώς, παρά το ότι η απογραφή των σημείων υδροληψίας εξελίσσεται ομαλά, οι χρήστες αρδευτικού ύδατος αντιμετώπισαν ζητήματα με την ηλεκτροδότηση των γεωτρήσεών τους που εξαρτώνται από την απογραφή και λήψη αδείας.
 Με την ΚΥΑ ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν τα δικαιολογητικά για την ηλεκτροδότηση των γεωτρήσεων.
 Περισσότερες πληροφορίες θα δίνονται από τους δήμους και από τη Διεύθυνση Υδάτων (πλ. Κουντουριώτη, Ηράκλειο) μετά τη δημοσίευση της ΚΥΑ στην εφημερίδα της κυβέρνησης.
 
www.neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: