DEH

DEH

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Εντονη διαμαρτυρία 47 Συμιακών κατά ΔΕΗ

Σύμη
47 κάτοικοι της Σύμης συνέταξαν και απέστειλαν αρμοδίως επιστολή διαμαρτυρίας σε βάρος της ΔΕΗ, που επιχειρεί, καταστρατηγώντας τη νομοθεσία, να εγκαταστήσει νέες παράνομες κατασκευές στον προστατευόμενο οικισμό “Πέδι”.
Ο κ. Ελισσαίου Χατζηπέρου του Ιωάννου, συνέταξε την επιστολή, που υπογράφουν 46 συνδημότες του και χειρίζεται νομικά ο δικηγόρος κ. Γ. Κουμπιάδης, στην οποία αναφέρονται τα εξής:
«Κύριε δήμαρχε κ.κ. σύμβουλοι:
Τόσο εγώ όσον και οι πιο κάτω υπογραφόμενοι δημότες σας, που αν χρειασθεί μπορούμε να έχουμε τις υπογραφές όλων των Πεδιωτών, σας πληροφορούμε ότι η Δ.Ε.Η. για τις ανάγκες της σχετικά με τα καύσιμά της ετοιμάζεται να κατασκευάσει μια υπαίθρια δεξαμενή και αυτή τη φορά μεγαλύτερη από τις προηγούμενες υπάρχουσες δεξαμενές στην ήδη υποβαθμισμένη περιοχή του Πεδίου λόγω της Δ.Ε.Η. Δεν θα αναλώσουμε την λέξη υποβάθμιση γιατί είναι γνωστό σε όλους τόσο η ηχορύπανση που είναι ανυπόφορη όσον και τα καυσαέριά της, που μας τροφοδοτούν καρκίνο επί 24ώρου βάσεως. Δεν υπάρχει κανείς δημότης που να μην θέλει να τροφοδοτηθεί η Δ.Ε.Η, με τον καλλίτερο τρόπο για τα καύσιμά της. Μα και κανείς Συμιακός δεν θέλει να διακινδυνεύσουν ζωές πατριωτών μας επειδή η Δ.Ε.Η. κοιτάζει το συμφέρον της. Εμείς λέμε και πιστεύουμε ότι σύσσωμο το δημαρχο-συμβούλιο συμφωνεί μαζί μας. Η Δ.Ε.Η. να κάνει όσες δεξαμενές της χρειάζονται όχι υπαίθριες αλλά υπόγειες και σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανονισμούς. Ηδη η έγκριση έχει σταλεί στη Δ.Ε.Η. της Σύμης και είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσουν οι εργασίες.
Το μέρος που διάλεξαν να την τοποθετήσουν είναι δυτικά της οικίας μου και σε απόσταση ΑΝΑΠΝΟΗΣ, που σημαίνει ότι σε περίπτωση φωτιάς δεν μιλάμε για τις καταστροφές των περιουσιών μας αλλά το ότι θα είναι φύση αδύνατον να σώσουμε τα τομάρια μας. Το Πέδι ολόκληρο θα μετατραπεί σε κόλαση. Εμείς που θιγόμαστε άμεσα θα ξεκινήσουμε ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ και ζητούμεν να έχουμεν την υποστήριξη του δημαρχο-συμβουλίου με μια του απόφαση: Μια και το δημαρχο-συμβούλιο εκπροσωπεί ολόκληρον τον Συμιακό λαό. Και λυπούμαστε που πρόκειται να κατασκευαστεί αυτό το έκτρωμα αυτός ο επικίνδυνος εναέριος όγκος καυσίμων με λαμαρίνες σ’ αυτό το ύψος στον υποτιθέμενο παραδοσιακό οικισμό που στην θέα του και μόνο ο ντόπιος αλλά και ο τουρίστας αηδιάζει.
Και διερωτούμαι: Γιατί η αρχαιολογική υπηρεσία το επιτρέπει; Και γιατί ο Δήμος δεν ενημερώθηκε; Πλανάται ακόμα η ερώτηση: Για να κατασκευάσει κάποιος ένα κοτέτσι με ξύλα ή με λαμαρίνες μέσα στον οικισμό πρέπει οπωσδήποτε να έχει την έγκριση της Πολεοδομίας μας. Για να κατασκευαστεί μια τέτοια υπέργεια δεξαμενή μεγαλυτέρων διαστάσεων των τριών άλλων χιλιάδων κυβικών υγρών καυσίμων πώς είναι δυνατόν να το εγκρίνει η Πολεοδομία μας;
Γιατί κανείς δεν μπορεί να βεβαιώσει ότι σε περίπτωση φωτιάς η πυρασφάλεια που διαθέτει η Δ.Ε.Η. και το αμάξι της Πυροσβεστικής του Δήμου δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν και γιατί δεν βλέπουμε να υπάρχουν στην κορυφή των ήδη υπαρχουσών υπέργειων δεξαμενών τα προβλεπόμενα από το νόμο συστήματα πυρόσβεσης. Και εδώ μας δίνεται η ευκαιρία να σας υπενθυμίσουμε ότι είναι απαίτηση όλων των κατοίκων του Πεδίου έστω και μια φορά κάθε τετραετία ενός νέου δημαρχο-συμβουλίου να μπαίνει θέμα προς συζήτηση μετατόπισης εκτός οικισμού αυτού του καρκινώματος (Δ.Ε.Η.) ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: