DEH

DEH

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΡΑΛΕΥΘΕΡΗΣ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΔΕΗ Α.Ε ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Νο 14
Προς όλους τους συναδέλφους της ΔΕΗ Α.Ε.

Αγαπητοί συνάδελφοι

Στις 03.04.2014 ημέρα Πέμπτη και ώρα 16.00μ.μ. συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε σε έκτακτη συνεδρίαση με τα κάτωθι θέματα Ημερήσιας Διάταξης.

ΘΕΜΑ 1
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ
Έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου και των συναφών συμφωνητικών και εγγράφων, καθώς και των παρόχων υπηρεσιών που απαιτούνται για την έκδοση Ομολογιακού
Δανείου στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων και την εισαγωγή των Ομολόγων προς διαπραγμάτευση.
Το Δ.Σ. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ

                Την έγκριση της εισαγωγής και διαπραγμάτευσης των ομολογιών στο Ιρλανδικό Χρηματιστήριο.
Την έγκριση της έκδοσης κοινού Oμολογιακού Δανείου του ν. 3156/2003 από τη ΔΕΗ Α.Ε., διαιρεμένου σε κοινές ονομαστικές ομολογίες ύψους έως 700 εκατομυρίων Ευρώ, και σύμφωνα με τους όρους των συνημμένων στην εισήγηση στην Αγγλική γλώσσα, σχεδίου Προγράμματος Ομολογιακού Δανείου και σχεδίου Σύμβασης Κάλυψης, το επιτόκιο του οποίου θα καθοριστεί με νεότερη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
ΘΕΜΑ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Υποβολή προς έγκριση του Προϋπολογισμού Εκμετάλλευσης και  Επενδύσεων του Ομίλου και της Μητρικής Εταιρείας και του Προϋπολογισμού Αγορών Υλικών της Μητρικής Εταιρείας, έτους 2014.
Το Δ.Σ. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ

Την έγκριση, σύμφωνα με την παράγραφο 3, του Άρθρου 10, του Καταστατικού της Εταιρείας, του Προϋπολογισμού Εκμετάλλευσης και Επενδύσεων του Ομίλου και της Μητρικής Εταιρείας και του Προϋπολογισμού Αγορών Υλικών της Μητρικής Εταιρείας, έτους 2014.
Η έγκριση λαμβάνει υπόψη ότι τα αποτελέσματα του Ομίλου και της Μητρικής εταιρείας ενδέχεται να επηρεαστούν αρνητικά, μεταξύ άλλων, από μεταβολές της ισοτιμίας €/$ και των τιμών πετρελαίου, φυσικού αερίου, ηλεκτρικής ενέργειας και δικαιωμάτων CO2,  από μεταβολές του νομοθετικού, ρυθμιστικού και δημοσιονομικού πλαισίου, της εξέλιξης των επισφαλειών και του κόστους χρήματος.
ΘΕΜΑ 3
«ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε.»- Ανάκτηση κρατικής ενίσχυσης.

Το Δ.Σ. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ
1.            Σύμφωνα με τους όρους του συνημμένου σχεδίου Συμφωνητικού :
1.1.         Την ανάκτηση του ποσού της κρατικής ενίσχυσης ύψους 21.276.766,43 Ευρώ που έχει επιβληθεί εις βάρος της «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε.» μέσω εκχώρησης και συμψηφισμού απαιτήσεων και οφειλών προς το ΛΑΓΗΕ Α.Ε. για το ποσό των 16.468.588,19 Ευρώ και με μετρητά δια επιταγής της Εθνικής Τραπέζης Ελλάδος για το ποσό των 4.808.178,24 Ευρώ.
1.2.         Την άρση της αναγκαστικής κατάσχεσης εις χείρας τρίτων που έχει επιβληθεί για την ικανοποίηση της ως άνω απαίτησης.


Σας ευχαριστώ

Καραλευθέρης Παντελής
Μέλος Δ.Σ. ΔΕΗ
Εκπρόσωπος Εργαζομένων



Δεν υπάρχουν σχόλια: