DEH

DEH

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 36 ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΟΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΙΣΜΩΝ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Για ακόμα μια φορά οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού
(ΔΑΚΕ, ΕΑΜΕ, ΠΑΣΚΕΣΑΔ-ΣΥΡΙΖΑ) μπροστά στο έκτακτο εκλογικό συνέδριο που προκήρυξαν προχωρούν σε παραχάραξη της θέλησης των εργαζόμενων.
Παίρνουν μέρος δεκάδες αντιπρόσωποι αποτέλεσμα διπλοψηφιών. Για μια ακόμα φορά δεν λειτούργησε η επιτροπή για έλεγχο των ψηφισάντων
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ
Με βάση τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές οι αντιπρόσωποι δεν πρέπει να ήταν περισσότεροι από 180-185 σήμερα νομιμοποιούν 229 δηλαδή φέρνουν  44 αντιπρόσωπους πάρα πάνω αλλοιώνοντας την  σύνθεση του συνεδρίου
ενδεικτικά
·        Σωματείο  ΠΤ ΕΡΓΟΔΗΓΩΝ (Σωματείο από το οποίο  εκλέγεται ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ) όλα τα προηγούμενα χρόνια τα μέλη του δεν ξεπέρασαν τα 150 και θα έπρεπε να αντιπροσωπευτεί με  2 αντιπροσώπου  νομιμοποιούν 6 αντιπροσώπους που αντιστοιχούν σε 450 (ΕΑΜΕ).
·        Σωματείο ΒΑΡΔΙΑΣ και αυτού τα μέλη δεν ξεπερνούν τα 120 και θα έπρεπε να εκλέξει το πολύ 2 αντιπροσώπους έρχεται με 3 αντιπρόσωπους που αντιστοιχούν σε 225 ψηφίσαντες (ΕΑΜΕ)
·        Σωματείο  ΛΙΓΚΙΣΤΗΣ η θητεία του έχει λήξει και σύμφωνα με το νόμο 1264 δεν μπορεί να πάρει μέρος στο συνέδριο  έχει 5 αντιπρόσωπους (ΕΑΜΕ-ΔΑΚΕ))
·        Σωματείο καταμετρητών σύμφωνα με το επίσημο πρακτικό με βάση του (ΕΑΜΕ-ΔΑΚΕ) ψηφίσαντες εκλέγουν 4 αντιπρόσωπους και  νομιμοποιούν 5(ΕΑΜΕ-ΔΑΚΕ)
·        ΠΑΣΥΠ Τα μέλη του δεν υπερβαίνουν τα 750 που αντιστοιχούν σε 10 συνέδρους και στο συνέδριο έρχεται με 15(ΔΑΚΕ)
Καταγεγραμμένες είναι οι δηλώσεις τους στο 35συνέδριο για διπλοψηφίες και παραδοχή αυτών που τους καταγγέλλουμε. 
Την ίδια στιγμή με πολιτική απόφαση όπως δήλωσε   ο γραμματέας της ΓΕΝΟΠ στην Εκτελεστική Επιτροπή αποκλείουν τα κλαδικά συνδικάτα ΣΕΕΝ-Κοζάνη - Πτολεμαΐδα) και ΣΕΝΑΒΕΚ(ΑΤΤΙΚΗ) που είχε πάρει απόφαση το προηγούμενο σύνεδροι να εγγραφούν χωρίς καμιά δικαιολογία. Την ίδια ώρα που όλα τα σωματεία που ανήκουν στην δύναμη της ΓΕΝΟΠ κάνουν τροποποιήσεις των καταστατικών και τα μετατρέπουν σε κλαδικά.
Συνάδελφοι
Είναι αδίστακτοι αυτοί που έχουν συμφωνήσει και έχουν βάλει πλάτη να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση, που έχουν παραλύσει την λειτουργία της ΓΕΝΟΠ σε μια από τις ποιο κρίσιμες περιόδους τήρα ολοκληρώνουν το έγκλημα αποκλείοντας εργάτες , υπονομεύοντας την ενότητα των εργαζόμενων, ¨¨διευκολύνοντας ΄ για ακόμα μια φορά κυβέρνηση και εργοδοσία.
Οι σύνεδροι έχουν ευθύνη απέναντι σε αυτή την κατάσταση να  μην την νομιμοποιήσουν .
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΓΕΝΟΠ
Είναι γνωστό ότι με ευθύνη της πλειοψηφίας (ΔΑΚΕ, ΕΑΜΕ, ΣΑΔ, ΠΑΣΚΕ..) της ΓΕΝΟΠ έχει έρθει  σε τραγική οικονομική κατάσταση. Τα χρέη της σύμφωνα με την έκθεση της εξελικτικής επιτροπής της  ΓΕΝΟΠ στις 11-Ααπριλη ανέρχονται σε ……
Στο διοικητικό συμβούλιο καταψηφίσαμε τα οικονομικά και ζητήσαμε να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς ΄ που οδήγησαν τα πράγματα μέχρι εδώ.
Δεν πρέπει οι σύνεδροι με την ψήφο τους να τους απαλλάξουν από τις τεράστιες ευθύνες που έχουν για το που οδήγησαν την ΓΕΝΟΠ, ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΓΊΝΕΙ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ τους, να καταψηφίσουν τον οικονομικό απολογισμό.
Συνάδελφοι
Οι σύνεδροι έχουν ευθύνες απέναντι στους συναδέλφους τους για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα.
Θα συνεχίσει η ΓΕΝΟΠ αυτή την καταστροφική πορεία για τα συμφέροντα των εργαζόμενων ή θα αλλάξει πορεία  ακόμα και τώρα .
Μην επιτρέψετε με τις αποφάσεις και με την ψήφο σας  την συνέχιση αυτής της πορείας
ΣΤΗΡΙΞΤΕ Τις ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ψηφοδέλτιο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: