DEH

DEH

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Α. Ζερβός: Σημαντική πρόοδος με τα δάνεια της ΔΕΗ

Στις εξελίξεις σε σχέση με το δανεισμό της ΔΕΗ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων χθες στο confcall της εταιρείας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Α. Ζερβός. Όπως είπε έχει καταγραφεί σημαντική πρόοδος στη διαχείριση του δανειακού χαρτοφυλακίου του ομίλου και στην ενίσχυση της κεφαλαιακής διάρθρωσης, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίστηκε νέα χρηματοδότηση για μεγάλα έργα.

Ο κ. Ζερβός επιβεβαίωσε ότι η ΔΕΗ συμφώνησε και υπέγραψε
τους βασικούς όρους για δάνειο ύψους 2,2 δισ. ευρώ πενταετούς διάρκειας, με κοινοπραξία ελληνικών τραπεζών, για την αναχρηματοδότηση ενδιάμεσου δανείου ύψους 1,2 δισ. ευρώ που λήγει τον Απρίλιο καθώς και άλλων δανείων των τραπεζών αυτών.

Επίσης, αναφέρθηκε στην εξασφάλιση δανείου ύψους 739 εκατ. ευρώ με κάλυψη από Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων για τη μερική χρηματοδότηση της κατασκευής της νέας λιγνιτικής μονάδας “Πτολεμαϊδα V” (660 MW).

Μια ακόμη γραμμή για τη χρηματοδότηση επενδύσεων του δικτύου διανομής υπογράφηκε προ ημέρων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Αφορά σύμβαση χρηματοδότησης ύψους 235 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο μιας συνολικής εγκεκριμένης γραμμής της ΕΤΕΠ ύψους 415 εκατ. ευρώ.

Τέλος ο κ. Ζερβός, τόνισε ότι η ΔΕΗ έχοντας επιτύχει την επέκταση των λήξεων του δανειακού χαρτοφυλακίου της, εξετάζει την προσφυγή της στις αγορές κεφαλαίου το 2014. Η έκδοση εταιρικού ομολόγου τελεί υπό την αίρεση των συνθηκών αγοράς αλλά και των αποφάσεων της Διοίκησης. Σύμφωνα με τον ίδιο οποιαδήποτε πιθανή χρηματοδότηση από τις αγορές θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή χρέους, την χρηματοδότηση επενδύσεων και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.



Χ. Φλ. http://www.capital.gr/news.asp?id=1983367

Δεν υπάρχουν σχόλια: