DEH

DEH

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Το προσωπικό δε θα μειωθεί...

Ακόμα και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε εταιρείες που το κράτος έχει
συμμετοχή και οδεύουν προς ιδιωτικοποίηση αρχίζουν να εμπεδώνουν την έννοια των αποκρατικοποιήσεων και το τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τις προοπτικές που διανοίγονται τόσο για τις εταιρείες στις οποίες εργάζονται, όσο και για την Ελληνική οικονομία, τις επενδύσεις που πρόκειται να γίνουν, αλλά κι αυτές που μπλοκάρει η γραφειοκρατία.
Μαθαίνω λοιπόν, ότι ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ κ. Ι. Γιαρέντης, πήρε … «σβάρνα» τις τοπικές μονάδες και με πρόσχημα την
κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, θέλοντας για πρώτη φορά να έρθει σε επαφή με τους εργαζόμενους και να τους ενημερώσει για τις τρέχουσες εξελίξεις με επίκεντρο την εταιρεία και την πώλησή της από τη ΔΕΗ. Βρέθηκε σε Πτολεμαϊδα και Θεσσαλονίκη ενώ σήμερα κατηφορίζει για Λάρισα. Επίσης θα παραστεί σε σχετικές εκδηλώσεις σε Αγρίνιο και Τρίπολη. Φυσικό ήταν ότι το επίμαχο θέμα των θέσεων εργασίας συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, με τον κ. Γιαρέντη, να απαντά κατηγορηματικά στους εργαζόμενους ότι "οι συνταξιοδοτήσεις ξεπερνούν τις 800 και ταυτόχρονα ο μέσος όρος ηλικίας του προσωπικού ξεπερνά τα 48 χρόνια". Κατά συνέπεια τόνισε με νόημα, '"όταν λείπει προσωπικό, δεν μπορείς να το μειώσεις επιπλέον".  

Είπε ακόμα ότι υπάρχουν συζητήσεις με τη ΔΕΗ για την υπογραφή συμβολαίων συντήρησης και πως πρόκειται να δημιουργηθεί στην εταιρεία κλάδος έρευνας και τεχνολογίας, ενώ μόλις προσφάτως αναβαθμίστηκε ο κλάδος εκπαίδευσης. Δηλαδή, η ιδιωτικοποίηση δεν έχει "παγώσει" τίποτα, ενώ έρχεται όλο και πιο κοντά η διαδικασία σύνδεσης των Κυκλάδων με την Ηπειρωτική Ελλάδα, προκειμένου να μη ξαναζήσουμε άλλες "Σαντορίνες", όπως συνέβη περί το καλοκαίρι με το blackout.


 http://energypress.gr/blogs/To-proswpiko-de-tha-meiwthei
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: