DEH

DEH

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ !!

somateia1

Χθες Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στις 14.00 ήταν η εκδίκαση της αγωγής που έκανε η Διοίκηση της ΔΕΗ στα σωματεία των εργαζομένων στο Ορυχείο της Μεγαλόπολης που έχουν κηρύξει απεργιακά μέτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Καφενείου της Μεγαλόπολης  υπάρχει πολύ μεγάλο παρασκήνιο πάνω σε αυτό το θέμα , το οποίο τελικά οδήγησε σε αναβολή της εκδίκασης για 1 εβδομάδα.
 
Πιο αναλυτικά , ελάχιστα λεπτά πριν την εκδίκαση της αγωγής , εμφανίστηκε η Διοίκηση της ΔΕΗ και ζήτησε -και πήρε τελικά- αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης για την επόμενη εβδομάδα. Αμέσως μετά οι εκπρόσωποι των σωματείων  πήγαν στην ΓΕΝΟΠ όπου  το νέο προεδρείο της ομοσπονδίας ( Ρέλλιας – Καρράς) τους ζήτησε και συνέταξαν ένα χαρτί με 7 σημεία για να το προωθήσουν στην ΔΕΗ και να υπάρχουν καταγεγγραμμένα τι ζητάνετα σωματεία και τι αποδέχεται η ΔΕΗ. Το  χαρτί αυτό τελικά το έφτιαξαν τα σωματεία της Μεγαλόπολης , το υπέγραψαν και στην συνέχεια το πήγαν και το υπέγραψαν οι κ.κ. Δόλογλου, Νικολακάκος και Δαμάσκος από πλευράς ΔΕΗ. Μαθαίνουμε ότι το χαρτί αυτό ονομάστηκε – βαπτίστηκε – μνημόνιο συνεργασίας , συμφωνίας μεταξύ των σωματείων της Μεγαλόπολης και της διοίκησης. Και βέβαια όταν οι εργαζόμενοι ακούν την λέξη μνημόνιο , πετάγονται στον ύπνο τους!
Τα απεργιακά μέτρα σταμάτησαν και η ενημέρωση που γίνεται στους εργαζόμενους είναι ότι το χαρτί αυτό περιλαμβάνει συγκεκριμένες δεσμεύσεις και δίνει κάποιες λύσεις στα αιτήματα που είχαν τεθεί  με τα απεργιακά μέτρα. Οπότε με την υπογραφή του χαρτιού αυτού , πρέπει να σταματήσουν τα απεργιακά μέτρα και να ξεκινήσει διάλογος. Αλλά διαβάζοντας το έγγραφο , διαπιστώνει κανείς ότι δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο σε κανένα από τα 7 ζητήματα.
Το χαρτί αυτό περιλαμβάνει 7 σημεία τα οποία όμως είναι φανερό ότι είναι αοριστολογίες και πολύ γενικές διαπιστώσεις και βέβαια σε κανένα σημείο δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη δέσμευση.  Ήδη πολλοί εργαζόμενοι αντιδρούν έντονα – αλλά και ορισμένοι συνδικαλιστές- και θεωρούν ότι υπήρχε κάποια μεθόδευση για να σταματήσουν τα απεργιακά μέτρα χωρίς στην ουσία να πάρουν τα σωματεία τίποτα συγκεκριμένο. Μάλιστα οι πληροφορίες που φτάνουν στο Καφενείο της Μεγαλόπολης , μιλούν για πολύ έντονο παρασκήνιο όλες τις προηγούμενες ημέρες , και για ¨περίεργες¨  εμπλοκές στελεχών της ΔΕΗ και συνδικαλιστών που ήθελαν να σταματήσουν τα απεργιακά μέτρα. Επίσης οι πληροφορίες μιλούν και για συνδικαλιστές από την Μεγαλόπολη που  ¨πολύ εύκολα πείστηκαν¨  να σταματήσουν τα απεργιακά μέτρα , χωρίς στην ουσία να πάρουν τίποτα στα χέρια τους , παρά ένα ανεπίσημο χαρτί που γράφει αοριστίες και γενικολογίες. Και αναφέρομαι σε πολύ συγκεκριμένους συνδικαλιστές οι οποίοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην σύνταξη του χαρτιού και όχι σε όλους τους συνδικαλιστές και τα σωματεία που το υπέγραψαν.
Ειδικότερα στο θέμα του Τριποτάμου και την αναγκαία επέκταση του Ορυχείου , αναφέρεται απλά η αναγκαιότητα της επέκτασης και ότι θα γίνει μια μελέτη. Και τα 2 θέματα αυτά όμως έχουν τεθεί εδώ και μήνες με την ίδια ακριβώς έμφαση , χωρίς βέβαια να έχει τίποτα μέχρι σήμερα!
Το ρίσκο που παίρνουν στις πλάτες τους  τα σωματεία της Μεγαλόπολης είναι πολύ μεγάλο. Αν η ΔΕΗ τηρήσει τις δεσμεύσεις της και προχωρήσει μέσα στον επόμενο μήνα σε συγκεκριμένες ενέργειες σχετικά με όσα φαίνονται ότι συμφωνήθηκαν , τότε η επιτυχία των σωματείων θα είναι μεγάλη. Σε αντίθετη περίπτωση όμως θα πρέπει τα σωαμτεία να προχωρήσουν και πάλι σε απεργιακά μέτρα, έχοντας χάσει πολύτιμο χρόνο , έχοντας να αντιμετωπίσουν μια ακόμα μεγαλύτερη δυσπιστία των εργαζομένων και φυσικά θα έχουν πάλι αγωγές από την διοίκηση της ΔΕΗ.
Ελπίζω όλες οι πληροφορίες που φτάνουν σε μας να είναι λάθος και να διαψευστούν όλα όσα σας δημοσιεύω σήμερα. Το εύχομαι. Γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα έχουμε να κάνουμε με ακόμη μια περίπτωση που κάποιοι ¨ ξεπουλάνε ¨τους αγώνες των εργαζομένων και δυστυχώς κάτι τέτοιο έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν.
Το Καφενείο της Μεγαλόπολης σας παρουσιάζει σήμερα αυτό το χαρτί, με το οποίο ¨πείστηκαν¨ – άγνωστο ακόμα από ποιους – οι εκπρόσωποι των σωματείων της Μεγαλόπολης να σταματήσουν τα απεργιακά μέτρα. Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα επανέρθουμε σύντομα με νεότερα, γιατί πιστεύουμε ότι κάτι περίεργο έχει συμβεί στην όλη υπόθεση.
δείτε παρακάτω αυτό το περίεργο μνημόνιο που υπεγράφη…
somateia

http://kafeneio-megalopolis.gr/?p=10111

Δεν υπάρχουν σχόλια: