DEH

DEH

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ονομαστική ψηφοφορία ζητά για τον ΑΔΜΗΕ ο ΣΥΡΙΖΑ

Ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, για το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ.
Χθες, κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ  βρέθηκε στη Ροσινιόλ, το Ρούφ και τον Άγιο Στέφανο προκειμένου να δείξει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους που όπως είπαν «μάχονται για να μην ξεπουληθεί η βασικότερη στρατηγική εταιρεία του δημοσίου, ο ΑΔΜΗΕ και η ΔΕΗ».
Μιλώντας στους εργαζόμενους, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσαν την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, ο οποίος όπως είπαν, είναι «περιουσία του ελληνικού λαού».
«Προειδοποιούμε την μνημονιακή συγκυβέρνηση ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να εκχωρήσει σε ιδιώτες τις Στρατηγικές Εθνικές Υποδομές και να ξεπουλήσει τον ΑΔΜΗΕ και τη ΔΕΗ. Τονίζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε τετελεσμένα», ανέφεραν.
Εξέφρασαν μάλιστα τη δέσμευση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ, καθώς, όπως είπαν, «η ενέργεια αποτελεί δημόσιο και κοινωνικό αγαθό και ανήκει στον ελληνικό λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: