DEH

DEH

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΕΑΜΕ –ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ ΔΑΚΕ
Αγαπητοί συνάδελφοι,
επειδή οι ώρες που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για το μέλλον της ΔΕΗ Α.Ε. και των θυγατρικών της και κατ’ επέκταση και για τους καταναλωτές αλλά και για εμάς ως εργαζόμενους και ασφαλισμένους συνειδητά όπως κάνουμε εδώ και μήνες γιατί δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια τώρα παραλείπουμε οποιοδήποτε σχόλιο ή οποιαδήποτε χρέωση προς οποιονδήποτε σχετικά με τη μη εκλογή προέδρου εδώ και επτά μήνες.
Το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε (όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η κυβερνητική επίθεση) και σε σχέση με την ανάδειξη των ευθυνών όλων όσων συνέβαλαν να φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο δηλαδή να μην υπάρχει ΓΕΝΟΠ.
Εκείνο που προέχει τώρα,
(θα έρθει ο καιρός και για κριτική αν και δεν θα έχει νόημα εάν στο τέλος μας έχουν αρπάξει το δίκτυο μεταφοράς) είναι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ (ΓΕΝΟΠ και σύλλογοι) να δούμε το τι θα κάνουμε ώστε να βγούμε από τη δύνη στην οποία έχουμε περιέλθει και κυρίως να δούμε τι θα κάνουμε για να ακυρώσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης.
Μένοντας πιστοί σ’ αυτή τη «γραμμή» και με καλή διάθεση που ξεκινά από το σημείο ότι είμαστε έτοιμοι να αναγνωρίσουμε τα όποια δικά μας λάθη και που φτάνει ως το σημείο ότι με ειλικρίνεια απλώνουμε το χέρι στο κάθε στέλεχος στον κάθε συνδικαλιστή, στην κάθε παράταξη να πάμε παρακάτω τοποθετούμαστε επί του βασικού ερωτήματος της ανοικτής επιστολής σας που είναι η διεξαγωγή συνεδρίου στις 22 Φεβρουαρίου 2014.
Συνάδελφοι της ΔΑΚΕ,
η κατ’ αρχήν απάντησή μας στο αίτημά σας να πάμε σε συνέδριο είναι θετική. Είναι θετική γιατί εδώ που έφτασε η ΓΕΝΟΠ (ανυπαρξία και πλήρη διάλυση) επιβάλλεται να γίνει για να ξεκαθαρίσουν οι σύλλογοι ήρεμα, απλά και πολιτισμένα αν θέλουν να υπάρχει ΓΕΝΟΠ ή όχι.
Οι σύλλογοι είναι αυτοί που έχτισαν την ΓΕΝΟΠ. Αυτοί είναι που της δίνουν δύναμη ή της αφαιρούν και αυτοί θα αποφασίσουν για το μέλλον της.
Η ΓΕΝΟΠ χωρίς τους συλλόγους δεν υπάρχει.
Επειδή λοιπόν ο κόμπος έφτασε στο χτένι, όχι απλά ήρθε η ώρα επαναλαμβάνουμε ήρεμα, απλά και πολιτισμένα επιβάλλεται όσο πιο σύντομα γίνεται ο «κόμπος» αυτός να λυθεί.
Ή θα έχουμε  ΓΕΝΟΠ ή δεν θα έχουμε.
 Όμως εκεί που έχουμε ένσταση είναι ως προς το χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου και κυρίως το πώς θα πάμε σ’ αυτό. Δηλαδή ποιο θεσμικό όργανο θα διοργανώσει το συνέδριο και σε ποια λογική.
ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΜΑΣ
Α) Σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να προσανατολιστούμε στην ημερομηνία της 22 Φλεβάρη γιατί δεν είναι σωστό την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η κυβερνητική επίθεση εμείς να χάνουμε  χρόνο και ενέργεια για την διεξαγωγή συνεδρίου.
Άποψή μας είναι ότι τώρα, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πρέπει να επικεντρωθούμε στο πως θα αποκρούσουμε την κυβερνητική επίθεση και αμέσως μετά να προχωρήσουμε στην διεξαγωγή του συνεδρίου.
Β) Σχετικά με το πώς θα πάμε στο συνέδριο και σε ποια λογική:
Άποψή μας είναι ότι αν δεν υπάρξει συγκρότηση – συμπλήρωση της Ε.Ε. χωρίς κανένα απολύτως αποκλεισμό συνέδριο δεν μπορεί να γίνει.
Για να γίνει συνέδριο πρέπει να υπάρχει Πρόεδρος, Γραμματέας, Οργανωτικός Ταμίας ώστε και να προετοιμάσουν το συνέδριο και να εισηγηθούν τα διάφορα θέματα.
Πως θα γίνει συνέδριο αν δεν υπάρχει προεδρείο;
Πως θα γίνει συνέδριο αν δεν υπάρχει προεδρείο να κουβεντιάσει στο προσυνεδριακό διάστημα με τους συλλόγους;
Πως θα πάμε στο συνέδριο χωρίς πρώτα να έχει γίνει μια ακόμα προσπάθεια συνεννόησης μαζί τους;
ü  Θα πάμε σ’ ένα συνέδριο συρρίκνωσης της ΓΕΝΟΠ;
ü  Θα πάμε σ’ ένα συνέδριο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών;
ü  Θα πάμε σ’ ένα συνέδριο απλά καταγραφής των δυνάμεων;
Ε και;
Η επόμενη μέρα ποια θα είναι;
·      Πως θα πάμε σε συνέδριο, ποιος θα αποφασίσει, ποιο θεσμικό όργανοπροβλεπόμενο από το καταστατικό (ώστε να είμαστε νόμιμοι) για το ποιοι σύλλογοι θα συμμετάσχουν;
Για να ξεκινήσει το συνέδριο καταστατικό όργανο και μόνο (δηλαδή Δ.Σ. – Ε.Ε. – Πρόεδρος – Γραμματέας – Ταμίας – Οργανωτικός για να είναι νόμιμες οι αποφάσεις μας)  και όχι κάποια διαπαραταξιακή επιτροπή πρέπει να αποφασίσει και να εισηγηθεί στο σώμα ποιοι σύλλογοι θα συμμετάσχουν.
ü Θα συμμετάσχουν όσοι είναι ταμειακά εντάξει;
ü Θα γίνει διαγραφή μέρους των χρεών;
ü Θα γίνει διακανονισμός χρεών;
ü Θα συμμετάσχουν όσοι σύλλογοι θα έχουν δώσει εξουσιοδότηση ότι έστω από δω και πέρα θα παρακρατείτε αυτόματα ένα ποσό (ποιο; 2 € όπως είναι η απόφαση του προηγούμενου συνεδρίου, κάτι άλλο;)
ü Ποιος θα κάνει τις εισηγήσεις;
ü Ποιος θα κάνει τον απολογισμό δράσης;
ü Ποιος θα κάνει τον προγραμματισμό δράσης;
ü Ποιος θα κάνει την εισήγηση για τα οικονομικά;
Συνάδελφοι για όλους αυτούς τους λόγους και μια σειρά άλλους ακόμα πιο σημαντικούς όπως πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα η οργάνωση του αγώνα έστω από δω και πέρα (γιατί η πώληση του δικτύου μεταφοράς δεν ολοκληρώνεται με την ψήφιση του νομοσχεδίου αν τελικά καταφέρουν να το ψηφίσουν) επιβάλλεται η εκλογή προέδρου και η συμπλήρωση της Ε.Ε.
ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ – ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ Ε.Ε.
Συνάδελφοι,
χωρίς να θέλουμε ούτε κατά διάνοια να αντιδικήσουμε μαζί σας, σας θυμίζουμε ότι όταν διεκδικήσαμε την θέση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ μετά την αποχώρηση του σ. Φωτόπουλου δεν το κάναμε γιατί δεν σας σεβόμαστε.
Το κάναμε γιατί με βάση τα αποτελέσματα του προηγούμενου συνεδρίου θεωρούσαμε ότι ο πρόεδρος εξακολουθεί να ανήκει στο ψηφοδέλτιο μας. Αυτό μετά την αποτυχημένη προσπάθειά μας να φτιαχτεί προγραμματικό προεδρείο τελείωσε.
Εδώ και μήνες έχουμε κάνει απολύτως σαφές ότι αφού εσείς όπως καταγράφηκε στη ψηφοφορία συγκεντρώσατε περισσότερους ψήφους από εμάς (14 έναντι 12) η θέση του προέδρου, σας ανήκει και σεβόμενοι την αρχή της πλειοψηφίας και της συγκρότησης στη βάση του αντιπροσωπευτικού αναλογικού έχουμε ξεκαθαρίσει ότι σας στηρίζουμε,σας ψηφίζουμε και εμείς.
Με βάση αυτή μας την θέση
με καλή διάθεση     
με φιλικά και συναδελφικά αισθήματα
με διάθεση στήριξης και ουσιαστικής βοήθειας και συμβολής σας καλούμε να αναλάβετε από σήμερα (αφού είστε η πρώτη σε δύναμη παράταξη όπως καταγράφηκε και στην ψηφοφορία για την θέση του προέδρου) και να μην περιμένετε να γίνει συνέδριο και μετά.
Η ΓΕΝΟΠ σήμερα χρειάζεται ηγεσία.
Εμείς ως δεύτερη δύναμη θα αναλάβουμε την θέση που μας αναλογεί και θα σταθούμε δίπλα σας με  όλες μας τις δυνάμεις  ως συνυπεύθυνοι που θα αγωνιστούν μαζί με εσάς για το καλό και όχι ως κάποιοι ανεύθυνοι που θα βάζουν τρικλοποδιά στον πρόεδρο.
Ή μαζί θα πετύχουμε
ή μαζί θα αποτύχουμε
Η επιτυχία του προέδρου (για εμάς)  θα είναι επιτυχία όλων μας.
Η αποτυχία του θα είναι και δική μας αποτυχία.
Συνάδελφοι της ΔΑΚΕ
Σας καλούμε να αναλάβετε από σήμερα γιατί με βάση την δύναμη σας εσείς πρέπει να έχετε τον πρώτο ρόλο και μαζί με εμάς ως συνυπεύθυνους κατέχοντας τη θέση του γραμματέα  (στη βάση κοινών αποφάσεων με όλες τις παρατάξεις) να οδηγήσετε το καράβι της Ομοσπονδίας.
Κλείνοντας,
σεβόμενοι την διαδρομή, την ιστορία και την συμβολή σας ως μια μεγάλη παράταξη σας κάνουμε γνωστό ότι αν για τους δικούς σας λόγους δεν θέλετε να αναλάβετε τη θέση του πρόεδρου δηλαδή αυτό που δικαιούστε και που για κάποιες βδομάδες διεκδικήσετε και που παρ’ ολίγον να είχατε πάρει την ημέρα που θέσατε υποψηφιότητα και πήρατε 14 ψήφους, εμείς (σ’ αυτή την περίπτωση και μόνο) εάν έχουμε και την δική σας στήριξηκαι προκειμένου να υπάρχει πρόεδρος για να συντονίσει τον αγώνα αλλά και για να προετοιμάσει το συνέδριο (μαζί με τον γραμματέα, οργανωτικό, ταμία κλπ.) αναλαμβάνουμε την ευθύνη της θέσης του προέδρου έστω και αν γνωρίζουμε ότι αυτό θα είναι για λίγο χρονικό διάστημα δηλαδή μέχρι το συνέδριο μιας και στο συνέδριο ως γνωστό θα είστε πρώτη δύναμη.
Επιπρόσθετα, κάνουμε γνωστό ότι αν υπάρχει άλλη πρόταση κοινής αποδοχής από όλες τις παρατάξεις να αναλάβει άλλος πρόεδρος όποιος και αν είναι από οποιαδήποτε παράταξη εμείς θα τον στηρίξουμε.
Για εμάς εκείνο που έχει σημασία είναι αύριο το πρωί η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να αποκτήσει ηγεσία.
Χωρίς ηγεσία κανένας αγώνας δεν δίνεται.
Χωρίς ηγεσία κανένα συνέδριο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.
ΥΓ:  ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ.
Συνάδελφοι της ΔΑΚΕ πιο πάνω διατυπώσαμε τις επιφυλάξεις μας για το κατά πόσο πρέπει και μπορούμε να πάμε σε συνέδριο στις 22 Φλεβάρη.
Επειδή η άποψη  μας αυτή  δεν θέλουμε να εκληφθεί ούτε κατά διάνοια ως υπεκφυγή για να μην πραγματοποιηθεί τελικά συνέδριο και επειδή και εμείς εδώ που έφτασαν τα πράγματα έχουμε την ίδια άποψη μας εσάς, ότι δηλαδή πρέπει να γίνει συνέδριο ξεκαθαρίζουμε ότι αν επιμείνετε να γίνει στις 22 Φλεβάρη εμείς δεν θα αντιδικήσουμε μαζί σας, αρκεί όμως τις επόμενες μέρες να πάμε σε συγκρότηση- συμπλήρωση της Ε.Ε ( με όποια από τις συνθέσεις  που προτείνουμε), ώστε να υπάρχει ηγεσία που και τον αγώνα να συντονίσει και το συνέδριο να προετοιμάσει.
 
                                                                                   Συναδελφικά
                                                                   Γραμματεία ΕΑΜΕ-ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: