DEH

DEH

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΕΒΙΚΕΝ: Άλλη μια προκλητική ενέργεια της ΔΕΗ που δυναμιτίζει την προσπάθεια επιβίωσης της ελληνικής βιομηχανίας

ΕΒΙΚΕΝ: Άλλη μια προκλητική ενέργεια της ΔΕΗ που δυναμιτίζει την προσπάθεια επιβίωσης της ελληνικής βιομηχανίαςΗ ΕΒΙΚΕΝ, μέλη της οποίας είναι όλες οι χαλυβουργικές μονάδες της χώρας, διαψεύδει κατηγορηματικά τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα με προφανή σκοπό την παραπλάνηση της κοινής γνώμης και των αρμοδίων αρχών.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΒΙΚΕΝ: "Στη μελέτη από την οποία με τόση σπουδή και ζέση αντλεί στοιχεία η ΔΕΗ, έδωσαν στοιχεία μόλις 17 εργοστάσια και κλαδικές ενώσεις. Η τόσο μικρή συμμετοχή (υπάρχουν περίπου 500 εργοστάσια χαλυβουργίας στην Ευρώπη) δεν είναι καθόλου τυχαία. Το κίνητρο για τις εγκαταστάσεις που απολαμβάνουν προνομιακούς όρους τιμολόγησης να αποκαλύψουν τα στοιχεία αυτά (και μάλιστα εθελοντικά!) είναι μηδενικό".
"Αυτό βέβαια ελάχιστα φαίνεται να απασχολεί τον μονοπωλιακό προμηθευτή στην προσπάθεια να πείσει με κάθε τρόπο πως δεν υπάρχει πρόβλημα, όταν η κλείνουν η μία βιομηχανία μετά την άλλη και ο κλάδος της χαλυβουργίας απειλείται με αφανισμό λόγω του κόστους ενέργειας", σημειώνεται στην ανακοίνωση.
"Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση που θα αποδομεί τους ισχυρισμούς της ΔΕΗ. Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο αυτό…
Είναι φανερό πλέον πως έχουμε να κάνουμε με μια επιχείρηση που έχει αποφασίσει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην οριστική αποβιομηχάνιση της χώρας και την καταστροφή κάθε ίχνους εξωστρεφούς παραγωγικής δραστηριότητας. Ας είναι όλη η κοινωνία ενήμερη", καταλήγει η ΕΒΙΚΕΝ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: