DEH

DEH

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Γιώργος Δακής: «Εφαρμόσαμε επακριβέστατα τις αποφάσεις από την προηγούμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον ΑΔΜΗΕ»

Tο θέμα της πώλησης του ΑΔΜΗΕ, κυριάρχησε για μια ακόμη φορά στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας. O Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής απαντώντας στις κατηγορίες των Περιφερειακών Συμβούλων ότι δεν εφαρμόστηκαν οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου από τη συνεδρίαση της παραμονής των Χριστουγέννων (24 Δεκεμβρίου 2013), δήλωσε πως: «εφαρμόσαμε επακριβέστατα τις αποφάσεις και μάλιστα την περασμένη Τρίτη στη συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών λάβαμε ομόφωνη απόφαση να υπάρξει ειδική παρέμβαση από πλευράς ΕΝΠΕ για τ’ όλο ζήτημα της ενέργειας. Είναι ξεκάθαρο ότι πιστεύουμε στο δημόσιο χαρακτήρα του αγαθού της ενέργειας». Ο κ. Γιάννης Παπαϊορδανίδης σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή η αυτοδιοίκηση έπρεπε να υψώσει ένα τείχος αντίδρασης αν και το ζήτημα δεν αφορά μόνο τη Δυτική Μακεδονία, αλλά το σύνολο της Επικράτειας: «Ο συνδυασμός μου έβαλε στη συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών το ζήτημα του δημοψηφίσματος, λέγοντας ότι η αντίδραση μας πρέπει να είμαι γρήγορη γιατί ψηφίζετε το νομοσχέδιο…». Σε ό,τι αφορά τους βουλευτές της Π.Ε Κοζάνης που ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου δήλωσε πως: «θα κριθούν από τους πολίτες της Κοζάνης στις κοινοβουλευτικές εκλογές…».
«Αυτοί που πήγαν στα συλλαλητήρια που ήταν εχθροί, ντυμένοι φίλοι και ήρθαν να φέρουν δώρα και να σώσουν τη ΔΕΗ, είναι αυτοί που πρωταγωνίστησαν στη διάλυση της επιχείρησης, είτε σε συνδικαλιστικό, είτε σε αυτοδιοικητικό επίπεδο…», ανέφερε ο κ. Μανώλης Βογιατζής από την παράταξη που στηρίζεται από το ΚΚΕ. Ο Αντώνης Κύρινας της «Εναλλακτικής Δράσης» έκανε λόγο για ένα εγκληματικό σχέδιο που ολοκληρώθηκε χθες με την ψήφιση (από πλευράς πλειοψηφίας) του νομοσχεδίου στη βουλή. «Είναι ένα έγκλημα που ολοκληρώθηκε με τις ψήφους των βουλευτών της Δυτικής Μακεδονίας που δεν τόλμησαν να προστατέψουν την περιοχή», είπε χαρακτηριστικά, ενώ κατηγόρησε τον κ. Δακή για εγκληματική αδιαφορία και ότι απέφυγε συστηματικά να υλοποιήσει την απόφαση του σώματος. «Ο Δακής έχει τεράστιες ευθύνες για αυτό που συντελείται, αντί να προασπίσει τα συμφέροντα της περιοχής μας, ακολούθησε τις οδηγίες του κόμματος της Ν.Δ. στο οποίο είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής», σημείωσε ο κ. Κύρινας.
 
 Θανάσης Τέγος
-www.kozan.gr/?p=142175#sthash.pU9Hu3T1.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: