DEH

DEH

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΔΑΚΕ-ΕΤΕ/ΔΕΗ: Να σταματήσει η θυσία εργαζομένων στη ΔΕΗ



Η οικογένεια της  ΔΕΗ θρηνεί τον άδικο χαμό  δύο  συμβασιούχων συναδέλφων σε ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ και ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.  Δυστυχώς οι επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις μας, προς την διοίκηση να γίνει πιο υπεύθυνη, σοβαρή  και αποτελεσματική στο τομέα  ελέγχου τήρησης των όρων  υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων  ιδιαίτερα στα Λιγνιτικά Κέντρα  δεν έχει βρει την ανάλογη ανταπόκριση. Η ευσυνειδησία των δύο άτυχων εργαζομένων  να φανούν αντάξιοι των καθηκόντων τους   κάτω από την

ΟΡΓΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΔΕΗ

ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΠΙΤΙΑ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ
 
Ελλιπής συνθήκες ασφάλειας, ελλιπή μέτρα προστασίας, παραβάσεις, κανόνες-κώδικες-κανονισμοί σε πλήρη (αν)εφαρμογή. Ποιο άλλο θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα, μίας τέτοιας πραγματικότητας, από μία (ακόμα) τραγωδία;
Αυτή τη φορά το θλιβερό συμβάν καταγράφεται στο ορυχείο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη με θύμα έναν ακόμη εργαζόμενο. Έναν συνάδελφο των 586 ευρώ (μεικτά), οδηγό φορτηγού της ΔΕΗ που ενώ επιχειρούσε να αδειάσει το φορτίο του οχήματος, το φορτηγό βρέθηκε στο κενό παρασύροντας και τον άτυχο συνάδελφο οδηγό με

Τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από την ζωή των εργαζομένων - Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης

 
Ένα ακόμη θανατηφόρο εργατικό ατύχημα συνέβη στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης της ΔΕΗ. Φορτηγό το οποίο  οδηγούσε8μηνίτης συμβασιούχος εργαζόμενος, έπεσε από άγνωστη αιτία σε κενό 20 μέτρων σε επίπεδο τομής του ορυχείου στο Ψαθί την στιγμή που επιχειρούσε να αδειάσει το φορτίο του!
Δυστυχώς ο τραγικός θάνατος του συμβασιούχου συναδέλφου μας Χάρη Βίγκου την ώρα του μεροκάματου, ήρθε να μας υπενθυμίσειτην τραγική πραγματικότητα της

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. Δ.Ε.Η. Α.Ε. « Η ΕΝΩΣΗ »


Το Σωματείο Εργαζομένων Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ» ενημερώνει τους συναδέλφους 8μηνήτες ότι, σε συνάντηση που είχε για άλλη μια φορά με την ΓΔ/ΑΝΠΟ σε σχέση με τον κατώτατο βασικό των 586 που ψηφίστηκε από ένα ακόμη μνημονιακό νόμο τον Φεβρουάριο του 2013, έθεσε κάποια βασικά επιχειρήματα έτσι ώστε να μπορέσει να ανατραπεί το εξευτελιστικό ποσό των  586€.

Επιχειρήματα όπως οι συνάδελφοι 8μηνητες που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες μαζί με τους τακτικούς συναδέλφους, χειρίζονται μηχανήματα αξίας εκατομμυρίων ευρώ και εργάζονται  σε βεβαρημένο περιβάλλον και κάτω από αντίξοες συνθήκες, (μέσα στη σκόνη - τη λάσπη και σε θερμοκρασίες

«Μοντέλο ΕΝΕL» για τη ΔΕΗ, μετά τη Βουλγαρία πάει Τουρκία και όχι μόνο

Στρατηγική επέκτασης σαν της ιταλικής ENEL το 2000 επιλέγει
να ακολουθήσει η ΔΕΗ που μετά την ίδρυση τον Αύγουστο θυγατρικής για είσοδο της στα Βουλγαρία, ετοιμάζεται να «πάει» Τουρκία, και μετά σε άλλες γειτονικές χώρες.
 
Δεδομένου ότι νομοτελειακά την επόμενη διετία 2014-2015, μετά και την πώληση της «μικρής ΔΕΗ», θα χάσει μερίδιο στην Ελλάδα, η διοίκησή της έχει βάλει σαν στόχο να εξασφαλίσειέσοδα από νέες δραστηριότητες και νέες αγορές.
 
Έτσι, όπως γίνεται σαφές και από την παρουσίαση των

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΚΡΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ


Εργατικό ατύχημα συνέβη κατά τις 14.00 στα ορυχεία του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης . Φορτηγό της ΔΕΗ , το οποίο  οδηγούσε ένας 8μηνίτης συμβασιούχος ,έπεσε από άγνωστη αιτία σε κενό 30-40 μέτρων την στιγμή που επιχειρούσε να αδειάσει το φορτίο του.!
Το φορτηγό έπεσε στο κενό και η καμπίνα του βρέθηκε να είναι μέσα σε χώματα. Ο άτυχος εργαζόμενος είχε παγιδευτεί μέσα στην καμπίνα και χρειάστηκαν δυο ώρες ώστε να τον απεγκλωβίσουν. Δυο οχήματα της πυροσβεστικής καθώς και εργαζόμενοι της ΔΕΗ συμμετείχαν στον δύσκολο απεγκλωβισμό του 45χρονου. Τελικά μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες ο άτυχος συμβασιούχος ανασύρθηκε νεκρός.
Πρόκειται για τον Χάρη Βίγκο 45 περίπου ετών ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι από την Καλαμάτα.
Δείτε στο  βίντεο τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων και πως κρατάνε το φορτηγό με την βοήθεια ενός χωματουργικού μηχανήματος για να μην ανατραπεί .
 


πηγή http://kafeneio.megalopolis.gr/

Σχεδόν σε 200 ανέρχονται οι μέχρι στιγμής δηλωμένες συμμετοχές για τον 5ο Πανελλλήνιο Αγώνα Δρόμου, με την επωνυμία «Μνήμες Λιγνίτη»

Σχεδόν σε 200 ανέρχονται οι μέχρι στιγμής δηλωμένες συμμετοχές για τον 5ο Πανελλήνιο Αγώνα Δρόμου, με την επωνυμία «Μνήμες Λιγνίτη», που συνδιοργανώνουν το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ με τη ΔΕΗ Α.Ε., την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013. Διαβάστε όλα τα ονόματα που έχουν δηλώσει συμμετοχή:
1ΠΑΡΜΑΚΗΣΜΙΧΑΛΗΣ
2ΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣΑΘΑΝΑΣΙΟΣΠΕΤΡΟΣ

ΚΚΕ: Ερώτηση για το νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου

Ερώτηση για το νέο θάνατο εργάτη στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, στην Κοζάνη, κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης καιΕλένη ΓερασιμίδουΤο κείμενο της Ερώτησης επισημαίνει:
«Ένας ακόμα εργάτης προστέθηκε στη λίστα των θυμάτων από τα εργοδοτικά εγκλήματα. Συγκεκριμένα, ο συμβασιούχος εργαζόμενος στην εργολαβία καθαριότητας στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου βρέθηκε νεκρός, μέσα στο χώρο εργασίας, χθες (28 Αυγούστου 2013). Η διάγνωση των γιατρών στο Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου μεταφέρθηκε, ήταν ότι ο θάνατός του οφείλεται σε

ΕΤΕ-ΔΕΗ/ΣΑΜΟΥ-ΙΚΑΡΙΑΣ: Υπόμνημα-καταγγελία με σοβαρές επισημάνσεις

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

 Επανερχόμαστε με νέο υπόμνημα, σε συνέχεια του περσινού με αρ.πρωτ.20 & ημερομ. 16/7/12:
 
 Η τεταμένη κατάσταση στην Περιοχή δεν έχει ομαλοποιηθεί, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι προϋποθέσεις λαθών και ατυχήματος.
 
 Επισημαίνουμε λοιπόν τα εξής:
 
 Να υπάρχει συνεργασία με τους έμπειρους τεχνίτες σε τεχνικά και εργασιακά θέματα.
 
 Η συμπεριφορά προϊσταμένων προς τους υφισταμένους να μην είναι τέτοια ώστε να υποτιμά την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια των συναδέλφων. Να σταματήσουν τα υποτιμητικά σχόλια προς τους συναδέλφους.
 
 Οι εργασίες το πρωί να κατανέμονται ισότιμα, ώστε να αποφεύγεται ο κίνδυνος παραλείψεων και λαθών.
 
 Επίσης οι εργασίες-αποκαταστάσεις βλαβών να δίνονται παρουσία όλων, και όχι ξεκομμένα ο ένας από τον άλλον, ώστε να υπάρχει γνώση το ποιος δουλεύει και

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΑΔΜΗΕ:Πώληση σε μια φάση. Στο τραπέζι ακόμη και το 100%

Νέα πλάνα επεξεργάζεται για τα ηλεκτρικά δίκτυα η κυβέρνηση, που προσανατολίζεται σε πώληση του 51% του ΑΔΜΗΕ αλλά «σε μία φάση» αντί για δύο, όπως το αρχικό σχέδιο, προκειμένου να κάνει πιο απλό και ελκυστικό το πακέτο για τους υποψήφιους επενδυτές. Κυβέρνηση, ΤΑΙΠΕΔ, και ΔΕΗ, θα καθίσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες στο τραπέζι για να καταλήξουν στο τελικό σχέδιο, καθώς οδιαγωνισμός πρέπει να προκηρυχθεί το Σεπτέμβριο, και να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το β’ τρίμηνο του 2014. 
Μπορεί το σχέδιο αποκρατικοποίησης της δημόσιας επιχείρησης

Μέχρι τα Τέλη Σεπτεμβρίου Αναμένεται να Ξαναλειτουργήσει ο ΑΗΣ Μελίτης

Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου εκτιμάται ότι θα ξαναλειτουργήσει ο ΑΗΣ Μελίτης, στον οποίο εκδηλώθηκαν σοβαρές ζημιές σε πυρκαγιά που σημειώθηκε πριν από περίπου έναν μήνα.

“Μετά τις προσπάθειες της ΔΕΗ και της Αντιπεριφέρειας, έγινε ήδη διαγωνισμός και βγήκε ο ανάδοχος, ο οποίος ξεκίνησε τις εργασίες αποκατάστασης” εξηγεί στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Δημήτρης Ηλιάδης και υπολογίζει ότι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες παραγωγής ενέργειας στον ΑΗΣ, αφού νωρίτερα ολοκληρωθεί το έργο του εργολάβου και γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι από την πλευρά της ΔΕΗ.

“Η επαναλειτουργία του σταθμού έχει τεράστια σημασία για την περιοχή δεδομένου του αναπτυξιακού του χαρακτήρα, αλλά και για την εθνική οικονομία για λόγους παραγωγής ενέργειας και οικονομίας. Παράλληλα, η συγκεκριμένη μονάδα είναι μια υπερσύγχρονη και περιβαλλοντικά άρτια εγκατάσταση που συγκρατεί κάθε ρύπο, εμποδίζοντας τα αιωρούμενα σωματίδια να διαφύγουν στην ατμόσφαιρα, ως εκ τούτου η μη λειτουργία της συνεπάγεται την επιβάρυνση της λειτουργίας άλλων, ήδη βεβαρημένων και παλαιών μονάδων της περιοχής” τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης.

ΕΛΠΕ, Motor Oil και ΔΕΗ οι 3 κορυφαίες ελληνικές εταιρίες

Ο κλάδος των εταιρειών διύλισης πετρελαίου που εκπροσωπείται στη χώρα μας από δύο επιχειρήσεις (Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil) κατέκτησε την πρώτη και δεύτερη θέση, στη λίστα των 250 μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων το 2012 με βάση τον κύκλο εργασιών, σύμφωνα με έρευνα της Direction Business Reports.
Στην 3η θέση της λίστας συμπεριλήφθηκε η ΔΕΗ με ποσοστιαία αύξηση 13,66% και αμέσως μετά είχαμε την παρουσία της διαχειρίστριας εταιρείας του ηλεκτρικού ρεύματος ΛΑΓΗΕ με υστέρηση κατά 12,59% του κύκλου εργασιών το 2012 σε σύγκριση με το 2011. Η Τράπεζα της Ελλάδος βρέθηκε στην 5η θέση και αμέσως μετά είχαμε τον ΟΠΑΠ.
Η Eurobank είναι η πρώτη εμπορική τράπεζα που καταλαμβάνει την 7η θέση, για να ακολουθήσει η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank και η Tράπεζα Πειραιώς.
Η εμπορική εταιρεία ΕΚΟ ΑΒΕΕ που δραστηριοποιείται στους κλάδους καυσίμων, λιπαντικών και υγραερίων κατετάγη στην 11η θέση, για να ακολουθήσει η ΔΕΠΑ και η εταιρεία Coral από τον κλάδο των καυσίμων. Στην πρώτη εικοσάδα των επιχειρήσεων με τον υψηλότερο κύκλο εργασιών συμπεριλήφθησαν ο ΟΤΕ, η ΑΒ Βασιλόπουλος, η Cosmote, η Mamidoil Jetoil, η Σκλαβενίτης, η ΔΕΔΔΗΕ και η Αιγαίον Όιλ. Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι δεν είχε βρεθεί ο ισολογισμός έτους 2012 μέχρι και τα τέλη Ιουλίου για την εταιρεία Μαρινόπουλος που ασφαλώς και θα άλλαζε τη σειρά.
Οι πιο κερδοφόρες
Όσον αφορά στις πιο κερδοφόρες, σύμφωνα πάντα με την έρευνα της Direction Business Reports, στην κορυφή των πιο κερδοφόρων ελληνικών επιχειρήσεων με βάση τα κέρδη προ φόρων και για το 2012 βρέθηκε ο ΟΠΑΠ, που αυτή την περίοδο είναι σε πλήρη εξέλιξη η ιδιωτικοποίησή του. Ακολούθησε η Cosmote, θυγατρική του ΟΤΕ, που ανήκει στο γερμανικό όμιλο της Deutsche Telekom. Στην τρίτη θέση των πιο κερδοφόρων επιχειρήσεων για την παρελθούσα χρήση συναντούμε την Τράπεζα της Ελλάδος, που αποτελεί την εποπτική αρχή του τραπεζικού συστήματος.
Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η κατασκευαστική εταιρεία Άκτωρ και τα Ελληνικά Πετρέλαια. Ακολουθεί στην 6η θέση η εταιρεία Motor Oil συμφερόντων της οικογένειας Β. Βαρδινογιάννη, ενώ στην 7η θέση βρέθηκε η ΔΕΣΦΑ. Στις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις και το 2012 ήταν η ΔΕΠΑ, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το κατάστημα παιχνιδιών Jumbo.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Μείωση του τιμολογίου της ΔΕΗ για τους μικρομεσαίους ζητά η ΟΕΒΕΝΗ

Την μείωση του τιμολογίου της ΔΕΗ και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ζητά με επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης η ΟΕΒΕΝΗ τονίζοντας ότι είναι ανάγκη να στηριχτούν με αυτό τον τρόπο από το κράτος προκειμένου να επιβιώσουν. 
Αναλυτικά όπως τονίζεται στη σχετική επιστολη:
 
Κύριε Υπουργέ,
Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ) δια του τύπου πληροφορείται ότι η ΔΕΗ

Πόσο κοστίζουν οι δημόσιες σχέσεις στο ΔΕΔΔΗΕ;


Στην Ελλάδα του μνημονίου, της ανεργίας, των μεγάλων 
περικοπών και της πλήρης φτωχοποίησης των πολιτών κάποιοι που ασκούν σημαντικά διοικητικά καθήκοντα θα ήταν καλό να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της Επιχείρησης και του Ομίλου και να μην συνεχίζουν την άσκοπη και δαπανηρή πολιτική των δημοσίων σχέσεων. 
Θα θέλαμε λοιπόν να μας απαντήσουν οι αρμόδιοι αν ισχύουν οι φήμες που διαρρέουν  αρκετοί συνάδελφοι στο ΔΕΔΔΗΕ ότι ξοδεύτηκε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό σε πλουσιοπάροχο τραπέζι  που παρέθεσαν υψηλόβαθμα μέλη της κεντρικής διοίκησης του ΔΕΔΔΗΕ σε ιταλούς προσκεκλημένους  σε πανακριβο εστιατόριο σε περιοχή της Βουλιαγμένης;
Αν ισχύουν οι φήμες τότε σημασία δεν έχει μόνο το ποσό που ξοδεύτηκε αλλά και η αντιμετώπιση που έχουν  εν τέλει οι εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ από τα υψηλά στελέχη της Επιχείρησης που χωρίζουν το προσωπικό σε  πατρίκειους και πληβείους. Ειδικά από εκείνους και εκείνες που αρέσκονται να παίζουν το ρόλο του αυστηρού προισταμένου  - τόσο υπηρεσιακά όσο και στα οικονομικά -  μόνο για τους άλλους και όχι για τον εαυτό τους και τον τομέα τους.

Οι Γερμανοί κρατικοποιούν και πάλι την ενέργεια, αλλά θέλουν να ιδιωτικοποιήσουμε τη δική μας

του ΛΕΩΝΙΔΑ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗ
Από το περιοδικό "ΕΠΙΚΑΙΡΑ"

Όταν οι άλλοι έρχονταν, αναζητώντας τρόπο να ξεφορτωθούν τους ιδιώτες από την διανομή της ηλεκτρικής ενέργειας, εμείς πηγαίναμε, θεωρώντας ως την τελευταία λέξη του οικονομικού εκσυγχρονισμού την ιδιωτικοποίηση της παραγωγής ρεύματος και του δικτύου μεταφοράς του. Και ποιοι είναι οι άλλοι; Οι Γερμανοί πολίτες! Που δέκα χρόνια αφότου ξεκίνησε η επιχείρηση ιδιωτικοποίησης του πολυτιμότερου αγαθού μετά το νερό, έχουν έρθει αντιμέτωποι με τις δραματικές της επιπτώσεις και πιέζουν με κάθε τρόπο για να διώξουν τις ιδιωτικές εταιρείες. Το μέσο δε που ενεργοποίησαν είναι το δημοψήφισμα, αξιοποιώντας μια μακρά παράδοση που υπάρχει στη Γερμανία 
Συγκεκριμένα, τόσο στο Βερολίνο όσο και στο Αμβούργο μια πολλά υποσχόμενη πολιτική συνάντηση οικολόγων, αριστερών κομμάτων και συνδικαλιστικών στελεχών ξεκίνησε μια εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών με αίτημα να διεξαχθεί δημοψήφισμα κι έτσι οι πολίτες των δύο κρατιδίων να πουν την δική τους γνώμη για το κατά πόσο θέλουν τα δίκτυα διανομής της ενέργειας να συνεχίσουν ανήκουν στους ιδιώτες. Στην γερμανική πρωτεύουσα όπου το μέτωπο που συγκροτήθηκε φέρει τον

Συνάντηση Πάρι Κουκουλόπουλου με Αρθούρο Ζερβό με θέματα συζήτησης τη νέα αντιρρυπαντική Μονάδα Πτολεμαΐδα V, Μαυροπηγή και Πτελεώνα

Με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Αρθούρο Ζερβό συναντήθηκε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ της Π.Ε. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του έργου της νέας αντιρρυπαντικής Μονάδας Πτολεμαΐδα V.
            Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και δύο άλλα θέματα που αφορούν την περιοχή μας και συγκεκριμένα την Μαυροπηγή και τον Πτελεώνα.
            Για τη Μαυροπηγή, ο κ. Κουκουλόπουλος έθεσε το θέμα της απόδοσης και του υπολοίπου των αποζημιώσεων στους κατοίκους- δικαιούχους, με τον κ. Ζερβό να δίνει την απαραίτητη εντολή έτσι ώστε αυτό να γίνει εντός του Σεπτεμβρίου.
            Για τον Πτελεώνα, ζητήθηκε από τον Πρόεδρο της ΔΕΗ να επισπευστούν οι διαδικασίες των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων, κάτι που έγινε αποδεκτό και έτσι αναμένεται σύντομα να υπάρξουν εξελίξεις.
 
Πηγή kozan.gr

Βρέθηκε νεκρός στο χώρο εργασίας του στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου

Νεκρός εντοπίστηκε, σήμερα λίγο μετά τις 11:00 π.μ, στο χώρο εργασίας του στονΑΗΣ Αγ. Δημητρίου και συγκεκριμένα στο «καμαράκι» του σπαστήρα λιγνίτη, ένας άνδρας ηλικίας περίπου 50-55 χρονών. Ο άτυχος άνδρας (Κ.Κ.) εργαζόταν σε εργολαβία καθαρισμού του συστήματος λιγνίτη στον ΑΗΣ και βρέθηκε σε πλάγια θέση καθισμένος σε καρέκλα.
Αμέσως το προσωπικό πρώτων βοηθειών του σταθμού, ένα γιατρός και μια νοσοκόμα, προέβησαν σε όλες τις απαιτούμενες προσπάθειες ανάνηψης, δυστυχώς όμως χωρίς κάποιο ευτυχές αποτέλεσμα. Λίγο αργότερα, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης όπου διαπιστώθηκε – και επισήμως – ο θάνατός του.  Τα ακριβή αίτια του θανάτου του  αναμένεται να διευκρινισθούν μετά από νεκροψία, όμως σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις όλα δείχνουν πως ο θάνατος επήλθε από παθολογικά αίτια.

Νέο Ξεκίνημα - Ανεξάρτητοι ΕΤΕ ΔΕΗ

Νέο Ξεκίνημα - Ανεξάρτητοι ΕΤΕ ΔΕΗ
Ασφαλιστικά Μέτρα έκανε ο Σπάρτακος στην ΕΤΕ ΔΕΗ και την κατηγορεί ότι εμφανίζει παραπάνω ψηφίσαντες για να βγάλει πιο πολλούς συνέδρους στην ΓΕΝΟΠ.
Μια βδομάδα ακόμα παράταση πήρε η συγκρότηση του Δ.Σ της ΕΤΕ για να την εκλογή των οργάνων. Θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου.
Με αυτά και μ αυτά , φάγαμε ένα ολόκληρο καλοκαίρι με μια ΕΤΕ χωρίς δράση, με μια ΓΕΝΟΠ που ασχολείται με οτιδήποτε άλλο εκτός από τα προβλήματα μας και όλοι μας παρακολουθούμε τους εργατοπατέρες μας να

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Πάρε το λιγνιτωρυχείο και «πατσίσαμε»…

Ανεξάρτητα του τι θα συμβεί τελικά με τη ΛΑΡΚΟ, ένα από τα σενάρια που έχει εξεταστεί τελευταίως σχετικά με τις οφειλές της προς τη ΔΕΗ, είναι το εξής : Να δώσει το λιγνιτωρυχείο στα Σέρβια του νομού Κοζάνης που διαθέτει η ΛΑΡΚΟ στη ΔΕΗ και έτσι να «σβήσει» μέρος από τα 160 εκατ. ευρώ των οφειλών της. Η ιδέα πάντως δεν έχει προχωρήσει, τουλάχιστον μέχρι τώρα…
 

Είσοδος του Κατάρ στη Μετοχική Σύνθεση του Ήρων ΙΙ

Αλλαγή πραγματοποιήθηκε στη μετοχική σύνθεση του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού Ήρων ΙΙ, καθώς το 25% αποκτά η Qatar Petroleum International.
Όπως ανακοίνωσε η ΡΑΕ, από 50-50 μεταξύ της Ήρων Συμμετοχών και της Electrabel, πλέον θα διαθέτουν από 25% η Τέρνα και η Qatar Petroleum International, ενώ το 50% θα διαθέτει η GDF.
Σημειώνεται ότι ο σταθμός διαθέτει άδεια παραγωγής 435 MW

Χρύσα Λιάγγου: Η υποθαλάσσια διασύνδεση κοστίζει λιγότερο από τη συντήρηση των δικτύων

Με το ποσό των 700 εκατ. ευρώ τον χρόνο επιβαρύνονται οι Ελληνες καταναλωτές για να συντηρείται η επισφαλής ηλεκτροδότηση των νησιών, όταν ο συνολικός προϋπολογισμός για τη διασύνδεσή τους με το ηπειρωτικό σύστημα της χώρας ανέρχεται στο 1,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με μελέτη της ΡΑΕ. Αντ’ αυτού και ενώ έχει διαπιστωθεί από τους αρμόδιους φορείς αλλά και τη ΔΕΗ, ότι το υφιστάμενο σύστημα ηλεκτροδότησης των νησιών μέσω αυτόνομων σταθμών παραγωγής πετρελαίου και μαζούτ δεν είναι

Δέκα κόλπα για να ξεφουσκώσετε το λογαριασμό της ΔΕΗ

Ο λογαριασμός της ΔΕΗ έχει μετατραπεί σε έναν από τους μεγαλύτερους εφιάλτες για τους καταναλωτές ακόμη και όταν δεν περιλαμβάνει το χαράτσι των ακινήτων.
Παρακάτω παρουσιάζεται ένας δεκάλογος που θα σας βοηθήσει να «ξεφουσκώσετε» την επιβάρυνση χωρίς κατ' ανάγκη να κάνετε μεγάλες θυσίες όσον αφορά στις καταναλωτικές σας συνήθειες
1. Ενεργοποιήστε το κοινωνικό τιμολόγιο εφόσον πληροίτε τις προϋποθέσεις

Παρά το γεγονός ότι το αφορολόγητο της φορολογικής κλίμακας μειώθηκε στις 5000 ευρώ, η ΔΕΗ –η οποία χρησιμοποιεί ως εισοδηματικό κριτήριο το αφορολόγητο για να αποφανθεί σε

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΤΕ/ΔΕΗ


Η εκλογή νέων διοικητικών οργάνων
στην ΕΤΕ/ΔΕΗ αποτελεί σημαντικό γεγονός για το σύνολο του κινήματος στη ΔΕΗ. Το ψηφοδέλτιό μας «Αγωνιστική Ενότητα ΕΤΕ/ΔΕΗ» επελέγη από 114 συναδέλφους εκ των 5606 που εμφανίζεται να ψήφισαν. Ως εκ τούτου το ψηφοδέλτιό μας δεν θα εκπροσωπείται στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο και θα συμμετέχει με 2 αντι-
προσώπους στα συνέδρια της Ομοσπονδίας.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους στήριξαν το ψηφοδέλτιο και τους καλούμε - παρά το κακό αποτέλεσμα  να επιμείνουν στην υποστήριξή του γιατί καλύπτει έναν

Aποκαλυπτικό ρεπορτάζ του δημόσιου Ελβετικού Ραδιοφώνου για τη Δ. Μακεδονία: «Λιγοστές ελπίδες στην ελληνική επαρχία»

Ο δημοσιογράφος, συναντά καταρχήν τις ουρές των ανέργων στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας και συνομιλεί μαζί τους κατά την διάρκεια της διαδικασίας κατάθεσης αιτήσεων για μια θέση στον «ήλιο», τα οκτάμηνα
Στη Δυτική Μακεδονία αναφέρεται το αναλυτικό ρεπορτάζ με τίτλο «Λιγοστές ελπίδες στην ελληνική επαρχία» του δημοσιογράφου της Ελβετικής Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης κ. Μάσσιμο Αγκοστίνις, ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο και Ιουλίου, λίγες μόλις ημέρες μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, ερεύνησε για πέντε ημέρες σπιθαμή προς σπιθαμή την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, συναντήθηκε με ανθρώπους της αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες, εργαζόμενους, συνδικαλιστές, εθελοντές, ανέργους, μαθητές και δημοσιογράφους και αποτύπωσε ραδιοφωνικά την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που βιώνει η περιοχή.
Στο ραδιοφωνικό ρεπορτάζ (έρευνα) διάρκειας 27 λεπτών, που

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΤΕ ΔΕΗ. ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΗ ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ!



ΔΕΗ: Βελτιωμένα μεγέθη σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο αναμένει η IBGΔΕΗ: Βελτιωμένα μεγέθη σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο αναμένει η IBG

Καλύτερες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο εκτιμά η IBG Securities πως θα είναι οι επιδόσεις της ΔΕΗ στο β΄ τρίμηνο, χάρη στη διεύρυνση του περιθωρίου EBITDA κατά 200 μονάδες βάσης, καθώς ο κύκλος εργασιών επηρεάστηκε λιγότερο από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και το αρνητικό μίγμα πωλήσεων που είχε παρατηρηθεί στο α’ τρίμηνο. Παράλληλα, οι σχετικά σταθερές τιμές καυσίμων και η αυξημένη παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας εκτιμάται ότι διατήρησαν υπό έλεγχο τα κόστη.

Σε έκθεση με ημερομηνία 26 Αυγούστου 2013, η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι αναμένει πως ο κύκλος εργασιών της ΔΕΗ θα αυξηθεί κατά 4,2%, στα 1,446 δισ.
ευρώ, ενώ τα EBITDA αναμένεται να σημειώσουν άνοδο 8,6% στα 273 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο καθαρών κερδών, η IBG αναμένει αύξηση 148% στα 48,8 εκατ.
ευρώ, από 19,7 εκατ. ευρώ στο β’ τρίμηνο του 2012. Οι προβλέψεις τοποθετούνται σε παρόμοια επίπεδα με το α’ τρίμηνο του 2013 και δη στα 100 εκατ. ευρώ.

Στο εξάμηνο, τα καθαρά
κέρδη αναμένεται να αυξηθούν στα 98,2 εκατ. ευρώ, από 18,3 εκατ. ευρώ, ενώ αντίθετα αναμένεται οριακή συρρίκνωση του τζίρου στα 2,933 δισ. ευρώ.

Τα επίσημα αποτελέσματα της ΔΕΗ θα ανακοινωθούν στις 29 Αυγούστου, πριν την έναρξη των συναλλαγών του Χ.Α.

H IBG διατηρεί τιμή-στόχο τα 7,70 ευρώ για τη μετοχή της ΔΕΗ και σύσταση «accumulate».Καλύτερες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο εκτιμά η IBG Securities πως θα είναι οι επιδόσεις της ΔΕΗ στο β΄ τρίμηνο, χάρη στη διεύρυνση του περιθωρίου EBITDA κατά 200 μονάδες βάσης, καθώς ο κύκλος εργασιών επηρεάστηκε λιγότερο από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και το αρνητικό μίγμα πωλήσεων που είχε παρατηρηθεί στο α’ τρίμηνο. Παράλληλα, οι σχετικά σταθερές τιμές καυσίμων και η αυξημένη παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας εκτιμάται ότι διατήρησαν υπό έλεγχο τα κόστη.

Σε έκθεση με ημερομηνία 26 Αυγούστου 2013, η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι αναμένει πως ο κύκλος εργασιών της ΔΕΗ θα αυξηθεί κατά 4,2%, στα 1,446 δισ.
ευρώ, ενώ τα EBITDA αναμένεται να σημειώσουν άνοδο 8,6% στα 273 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο καθαρών κερδών, η IBG αναμένει αύξηση 148% στα 48,8 εκατ.
ευρώ, από 19,7 εκατ. ευρώ στο β’ τρίμηνο του 2012. Οι προβλέψεις τοποθετούνται σε παρόμοια επίπεδα με το α’ τρίμηνο του 2013 και δη στα 100 εκατ. ευρώ.

Στο εξάμηνο, τα καθαρά
κέρδη αναμένεται να αυξηθούν στα 98,2 εκατ. ευρώ, από 18,3 εκατ. ευρώ, ενώ αντίθετα αναμένεται οριακή συρρίκνωση του τζίρου στα 2,933 δισ. ευρώ.

Τα επίσημα αποτελέσματα της ΔΕΗ θα ανακοινωθούν στις 29 Αυγούστου, πριν την έναρξη των συναλλαγών του Χ.Α.

H IBG διατηρεί τιμή-στόχο τα 7,70 ευρώ για τη μετοχή της ΔΕΗ και σύσταση «accumulate».

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Όλη η αλήθεια για τα μπλακ άουτ στη Σαντορίνη και η “κίτρινη” πολιτική προπαγάνδα του ΣΚΑΪ

Η ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών της Σαντορίνης μετά την πυρκαγιά στο σταθμό παραγωγής της ΔΕΗ, αναδεικνύει με τον πλέον έντονο τρόπο τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και την απουσία επενδύσεων εκσυγχρονισμού στο μη Διασυνδεδεμένο Σύστημα.
santorini greece Όλη η αλήθεια για τα μπλακ άουτ στη Σαντορίνη και η κίτρινη πολιτική προπαγάνδα του ΣΚΑΪ

Εδώ και 20 χρόνια η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είχε επισημάνει πολλές φορές τους κινδύνους που εγκυμονούν για τη λειτουργία και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων. Τα τελευταία 4 χρόνια οι ελλείψεις προσωπικού έχουν καταστήσει τη λειτουργία της προβληματική και επιζήμια για το κοινό συμφέρον. Επανειλημμένα η

Είχαν την αίσθηση ότι αφού διέλυσαν τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ το ίδιο θα μπορούσαν να καταφέρουν και για άλλα σωματεία, αυτή τη φορά για το Σωματείο ΕΤΕ/ΔΕΗ.

Νησιά σαν τη Γαύδο και τον Αι Στράτη όπου οι μονάδες της ΔΕΗ δεν έχουν ούτε… έναν μόνιμο υπάλληλο. Άλλα όπως το Καστελόριζο και η Ανάφη όπου στο σταθμό απασχολείται ένας μόνο εργαζόμενος. Και κάποια μεγαλύτερα σαν τη Πάρο, τη Μύκονο, και τη Σύρο, όπου απουσιάζει το 30%-40% από το απαιτούμενο προσωπικό.
 
Τα παραπάνω συνθέτουν την εικόνα της ΔΕΗ στη νησιωτική Ελλάδα με φυσικό επακόλουθο την πλημμελή λειτουργία των αυτόνομων μονάδων της, που εξηγεί σε μεγάλο βαθμό τα

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΞΕΚΟΥΚΟΥΛΩΣΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ & ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ Ε.ΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΞΕΚΟΥΚΟΥΛΩΣΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ & ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ Ε.ΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Είχαν την αίσθηση ότι αφού διέλυσαν τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ το ίδιο θα μπορούσαν να καταφέρουν και για άλλα σωματεία, αυτή τη φορά για το Σωματείο ΕΤΕ/ΔΕΗ.
Ε λοιπόν, ΟΧΙ.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το δίδυμο –το καταστροφικό δίδυμο- Φωτόπουλος – Ρίζος που αντί να κάνουν οτιδήποτε άλλο από το να προκαλούν, δυστυχώς μόνο αυτό κάνουν.
 Έχοντας αντιληφθεί το βρώμικο παιχνίδι που πήγαν να παίξουν στις εκλογικές διαδικασίες του εν λόγω Σωματείου, εμφανίζοντας περί τα 1.100 περισσότερα μέλη από όσους πραγματικά ψήφισαν, με απώτερο και εμφανέστατο στόχο να ανεβάσουν τον

ΣΥΡΙΖΑ και Ενεργειακή ΔημοκρατίαΣΥΡΙΖΑ και Ενεργειακή Δημοκρατία

 
 
Των Sean Sweeney (Global Labor Institute, Cornell U.) και Νατάσσας Ρωμανού (Columbia U./NASA-GISS, SYRIZA-NY)
Στις πρoγραμματικές του θέσεις ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί για ένα νέο οικονομικό και οικολογικό μοντέλο, μια εντελώς καινούργια προσέγγιση για την ενέργεια και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ούτε το νεοφιλελεύθερο πλαίσιο για την ενέργεια που εκπορεύεται από την Ε.Ε. ούτε η συνέχιση του συγκεντρωτικού πρότυπου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που χτίστηκε γύρω από

ΔΕΗ: από το 1992 περιμένουν οι Ροδίτες το νέο εργοστάσιο

Εχουν περάσει 21 χρόνια και το εργοστάσιο της ΔΕΗ ακόμη είναι στα χαρτιά! Τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι της Ρόδου παρακολουθούν προβληματισμένοι το μπλακ άουτ στη Σαντορίνη, καθώς το «στοιχειωμένο» για 21 χρόνια νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ στο νησί των Ιπποτών, πριν καν λειτουργήσει, έχει κοστίσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στην Επιχείρηση!
Το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Σαντορίνη, όπου σημειώθηκε στις 13 Αυγούστου έκρηξη και πυρκαγιά, με τα γνωστά αποτελέσματα στην ηλεκτροδότηση του νησιού. Ανάλογες σκηνές φοβούνται ότι θα ζήσουν και οι κάτοικοι της Ρόδου, που ακούνε εδώ και 21 χρόνια για νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ και δεν το 'χουν δει ακόμα
Το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Σαντορίνη, όπου σημειώθηκε στις 13 Αυγούστου έκρηξη και πυρκαγιά, με τα γνωστά αποτελέσματα στην ηλεκτροδότηση του νησιού. Ανάλογες σκηνές φοβούνται ότι θα ζήσουν και οι κάτοικοι της Ρόδου, που ακούνε εδώ και 21 χρόνια για νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ και δεν το 'χουν δει ακόμα Η υπόθεση του εργοστασίου στη νότια Ρόδο είναι ενδεικτική της προχειρότητας και της επιπολαιότητας με την οποία ενίοτε προχωρούν οι επενδύσεις στη χώρα μας.
Η ιστορία έχει ως εξής: το 1992 η ΔΕΗ έψαχνε χώρο για να φτιάξει ένα νέο εργοστάσιο και να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του

Στο στρατηγικό σχεδιασμό της ΔΕΗ η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Στο στρατηγικό σχεδιασμό της ΔΕΗ η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
Η ΔΕΗ υλοποίησε δράσεις και προγράμματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της, δίνοντας προτεραιότητα στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και στις τοπικές κοινωνίες
Σε μια πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα η ΔΕΗ Α.Ε. – με μια μοναδική συμβολή στην ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας και άνοδο της Κοινωνικής Ευημερίας για πάνω από 60 χρόνια - συνεχίζει να επιτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό Οικονομικό, Κοινωνικό και Περιβαλλοντικό Έργο.
Με δεδομένη την ένταξη της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στο στρατηγικό σχεδιασμό της, με κύριο στόχο τη συστηματική διαχείρισή της και με βασικό άξονα την ουσιαστική επικοινωνία

Ένταξη των υποθαλάσσιων ηλεκτρικών διασυνδέσεων σε πρόγραμμα ΣΔΙΤ

Ένταξη των υποθαλάσσιων ηλεκτρικών διασυνδέσεων σε πρόγραμμα ΣΔΙΤ
Τις δυνατότητες ένταξης σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) των υποθαλάσσιων ηλεκτρικών διασυνδέσεων των νησιών της χώρας και ιδιαίτερα της Κρήτης, θα εξετάσουν από κοινού σε σύσκεψη, σήμερα, Δευτέρα, (στις 17:00) ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, με τη συμμετοχή των υφυπουργών ΠΕΚΑ Μ.Παπαγεωργίου και ΥΠΑΑΝ Ν.Μηταράκη.

Στη συνάντηση θα διερευνηθεί η δυνατότητα ένταξης των έργων υποθαλάσσιας ηλεκτρικής διασύνδεσης τόσο σε πηγές χρηματοδότησης της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου 2014 - 2020, όσο και σε πηγές του ιδιωτικού τομέα.

Η διερεύνηση θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη την ένταξη του έργου

ΔΕΗ σημαίνει Δεν Έχουμε Ηλεκτρικό! Πλήρης απαξίωση της εταιρίας - Δίνει τη χαριστική βολή στην οικονομία!ΔΕΗ σημαίνει Δεν Έχουμε Ηλεκτρικό! Πλήρης απαξίωση της εταιρίας - Δίνει τη χαριστική βολή στην οικονομία!

- Περισσότερο από μια ώρα χωρίς ρεύμα όλο το Μαρούσι!
- Βλάβη στο κεντρικό καλώδιο η επίσημη εκδοχή
- Στις 18:30 έπεσε το ρεύμα στην περιοχή
- Από επιχείρηση κοινής ωφέλειας κατάντησε φοροεισπράκτορας!

Άλλη μια τεράστια «επιτυχία» της ΔΕΗ! Μετά τη Σαντορίνη, που μέσα στον Αύγουστο και στο κορύφωμα της τουριστικής περιόδου, έμεινε χωρίς ρεύμα για μέρες ολόκληρες, η εταιρία μπορεί να... πανηγυρίζει για ακόμη μια μεγάλη της «επιτυχία»: άφησε χωρίς ρεύμα ολόκληρο το Μαρούσι!

Φανάρια, γιοκ. Ίντερνετ, γιοκ. Ρεύμα, γιοκ. Ασανσέρ, γιοκ.

«Βλάβη στο κεντρικό καλώδιο» είπαν από τη ΔΕΗ. Από τις 18:30 το απόγευμα του Σαββάτου όλο το Μαρούσι έμεινε χωρίς ρεύμα. «Σε μισή ώρα θα έχετε» απάντησαν. Μόνο που την ώρα που έγινε

Κάντε κάτι για τον παλιό υποσταθμό της ΔΕΗ στη Θέρισσο Κάντε κάτι για τον παλιό υποσταθμό της ΔΕΗ στη Θέρισσο

Σε νέα παρέμβαση προχώρησε ο Δημάρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης με επιστολή του προς τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο ΔΕΔΔΗΕ, κ. Γ. Κόλλια ζητώντας αυτή τη φορά την απομάκρυνση και μεταφορά του παλαιού Υποσταθμού της ΔΕΗ από τη Θέρισσο και των παλαιών γραμμών του δικτύου.
Στη νέα αυτή επιστολή προς τον κ. Κόλλια ενόψει και της καθόδου του στην Κρήτη ο Δήμαρχος Ηρακλείου επισημαίνει τους κινδύνους για ατυχήματα που εγκυμονεί η παραμονή του Σταθμού και των δύο παλαιών γραμμών που παρότι που όπως επισημαίνει ο κ. Κουράκης έχουν εγκαταλειφθεί και δεν χρησιμοποιούνται, εδώ και 10 χρόνια , διέρχονται πάνω από πυκνοδομημένες περιοχές της πόλης, δεσμεύοντας τις ιδιοκτησίες των πολιτών και δεν συμβάλλουν στη

Αλλαγές στον υπολογισμό όλων των συντάξεων, με μεγάλους χαμένους όσους αποχωρήσουν τους επόμενους μήνες, ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας. Τι διαβεβαιώνει ο υπουργός, Γ. ΒρούτσηςΑλλαγές στον υπολογισμό όλων των συντάξεων, με μεγάλους χαμένους όσους αποχωρήσουν τους επόμενους μήνες, ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας. Τι διαβεβαιώνει ο υπουργός, Γ. Βρούτσης

Αλλαγές στον υπολογισμό όλων των συντάξεων, με μεγάλους χαμένους όσους αποχωρήσουν από τον εργασιακό στίβο τους επόμενους μήνες, ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας.
Σύμφωνα με τον "Τύπο της Κυριακής", εντός του Σεπτεμβρίου ο υπουργός θα ορίσει την ειδική επιτροπή που αναλάβει τη "σταδιακή προσαρμογή" των σημερινών διατάξεων σε αυτές που θα μπουν σε ισχύ από την 1/1/2015 και που έχουν κύριο χαρακτηριστικό την εγγύηση του κράτους μόνο για το τμήμα σύνταξης έως τα 360 ευρώ ενώ το υπόλοιπο τμήμα θα είναι ανάλογο των εισφορών που έχουν καταβάλει οι εργαζόμενοι.
"Δεν θα θιγούν οι υφιστάμενες παροχές και τα όρια ηλικίας"
"Οι προσαρμογές θα γίνουν χωρίς να θιγούν οι υφιστάμενες

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΝΔΥΤΙΚΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Παρασκευή 6/9/2013  ώρα 18.00 μμ  όλοι
στην Κ. Πλατεία της Κοζάνης


Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» συμμετείχε στη σύσκεψη πρωτοβάθμιων συνδικάτων που έγινε στην Κοζάνη την Τετάρτη 21/8/2013 με πρωτοβουλία των Συνδικάτων εργαζομένων στους δήμους της Δυτικής Μακεδονίας.

Θεωρούμε αξιόλογη αυτή την πρωτοβουλία αφού μπορεί να οργανώσει σε έναν οριζόντιο συντονισμό τα πρωτοβάθμια συνδικάτα της περιοχής, μακριά από την απραξία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και των παραρτημάτων τους, να δημιουργηθεί ένα

Παρέμβαση εισαγγελέα για το δίκτυο της ΔΕΗΠαρέμβαση εισαγγελέα για το δίκτυο της ΔΕΗ

Του Δημήτρη Βάλλα
Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα του εισαγγελέα ζητούν οι τεχνικοί της ΔΕΗ Λάρισας με αφορμή την έλλειψη υλικών και συντήρησης του δικτύου της ηλεκτροδότησης που μπορεί να γίνει αφορμή για ανυπολόγιστες καταστροφές προκαλώντας ακόμα και ανθρώπινες απώλειες.Συγκεκριμένα προ ημερών το παράρτημα Λάρισας της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ κατέθεσε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών μηνυτήρια αναφορά ζητώντας να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να προβλεφθούν όλα αυτά.Μιλώντας στην «Ε» για όλα αυτά, ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ Λάρισας και μέλος του

Ραχήλ Μακρή: Στη Βουλή με 13 καυτά ερωτήματα η απευθείας ανάθεση της Βεύης των 3 δισ. ευρώ Ραχήλ Μακρή: Στη Βουλή με 13 καυτά ερωτήματα η απευθείας ανάθεση της Βεύης των 3 δισ. ευρώ

Ευρύτατες πολιτικές διαστάσεις έχει πλέον λάβει το θέμα της απευθείας ανάθεσης του λιγνιτωρυχείου της Βεύης, αξίας 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, την οποία έσπευσε να υπογράψει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ασημάκης Παπαγεωργίου.
Η βουλευτής Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, με ερώτησή της στους υπουργούς Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη και Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, θέτει θέμα για το «αν υφίστανται υπόνοιες μεθοδεύσεων για απευθείας ανάθεση ενός εκ των μεγαλύτερων λιγνιτωρυχείων της χώρας».


Στο κείμενο της ερώτησης, εξιστορείται το πώς η μονάδα κατέληξε στην ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, παρά το γεγονός

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Μιχάλης Περπερίδης: Με αφορμή τη συνταξιοδότησή μου έπειτα από 31 ολόκληρα χρόνια εργασίας ως υπάλληλος της ΔΕΗ

Την μία ημέρα εργαζόμενος, την άλλη συνταξιούχος. Ανάμεικτα τα συναισθήματα και πρωτόγνωρη η κατάσταση. Όπως, εξάλλου,  είναι και κάθε κατάσταση όταν ολοκληρώνεται ο κύκλος της. Έχοντας ολοκληρώσει πια, μετά από 31 ολόκληρα χρόνια, το κομμάτι της προσφοράς εργασίας ως «υπάλληλος της ΔΕΗ», άνοιξε και για εμένα το κεφάλαιο «ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ».
Εκτός από εργαζόμενος, η συνδικαλιστική δραστηριότητα που ανέπτυξα τα προηγούμενα χρόνια μου επέτρεψε να βιώσω «στο πετσί μου» όλα τα ζητήματα που είχαν να κάνουν με την

Απόπειρα ληστείας στη ΔΕΗ Καλαμαριάς

Απόπειρα ληστείας με πυροβολισμούς σημειώθηκε λίγο μετά τις 12.30 σήμερα το μεσημέρι σε υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Καλαμαριά, επί της οδού Πόντου.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., τέσσερις ένοπλοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο υποκατάστημα της Επιχείρησης και, αφού πυροβόλησαν για εκφοβισμό στον αέρα, ζήτησαν από τους υπαλλήλους να τους παραδώσουν τα χρήματα.

Τελικά, οι δράστες αποχώρησαν χωρίς λεία, με δύο μοτοσικλέτες,

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Γερμανικές εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας απειλούν να εγκατασταθούν στην Τουρκία, λόγω της πολιτικής για τις ΑΠΕ !!! Kλείνει έξι εργοστάσια η RWE

Η ακολουθούμενη πολιτική στην παραγωγή  ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία, έχει πάρει άσχημη τροπή.

Η E.ON, η μεγαλύτερη εταιρεία αερίου, ηλεκτρικού και ύδρευσης, της Γερμανίας έχει απειλήσει να μετεγκατασταθεί στην Τουρκίαεάν συνεχίσουν να παρεμβάλλονται εμπόδια στην παραγωγή από ορυκτά και πυρηνικά καύσιμα, σύμφωνα με έκθεση του πρακτορείου  AFP .

 
Να θυμήσουμε ότι μετά την κρίσης της Φουκουσίμα, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεσμεύτηκε να καταργήσει την πυρηνική ενέργεια στη Γερμανία μέχρι το τέλος της δεκαετίας και να καλύψει το κενό που δημιουργείται στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από

117 θέσεις εκτάκτου προσωπικου (2μηνα) στο Λιγνιτικό Κέντρο Δ. Μακεδονίας – Mέχρι 04/09 οι αιτήσεις

Την προκήρυξη για την πρόσληψη 117 (εκατόν δέκα επτά) εκτάκτων ημερομισθίων ανειδίκευτων εργατών, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (60 ημερομίσθια), για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Ορυχείων του ΛΚΔΜ.

Υπηρεσία

Έδρα Υπηρεσίας

Ειδικότητα

Διάρκεια Σύμβασης

Αριθμός Ατόμων

 

Διεύθυνση Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας

23ο χιλ.Κοζάνης Πτολεμαιδος

Εργάτης Εργάτρια(ΥΕ)


60 Ημερομίσθια

          117
 

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να καλύψουν τις παραπάνω θέσεις να υποβάλλουν μέχρι 04.09.2013 και  ώρα 16.00 στη Γραμματεία του  Τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού & Διοικητικής Μέριμνας του ΛΚΔΜ  23ο Χιλ. Κοζάνης- Πτολ/δος, την ειδική έντυπη Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση, υποβάλλοντας συνημμένα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τα δηλωθέντα στην αίτηση στοιχεία τους.
Η ειδική έντυπη Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση διανέμεται από τη Γραμματεία του Τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού στην ανωτέρω Διεύθυνση.

Από το kozan.gr

Υποχώρησε η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας το επτάμηνο του 2013

Σε κατακόρυφη αύξηση του κόστους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας οδηγεί η μεγάλη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), που εκτοπίζει από το σύστημα τη λειτουργία φθηνών λιγνιτικών μονάδων.
Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) για την εξέλιξη της ζήτησης και της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας τον μήνα Ιούλιο, αλλά και το επτάμηνο του έτους.
Η συμμετοχή των λιγνιτικών σταθμών στην εγχώρια παραγωγή το πρώτο επτάμηνο του 2013 εμφανίζεται σταθερά κάτω από το 50%, ενώ τον Μάρτιο και τον Απρίλιο υποχώρησε στο 39%. Το ίδιο διάστημα, οι ΑΠΕ συμμετείχαν στο σύστημα με ποσοστά 13 19% και τον Ιούλιο με 16%, ενώ οι μονάδες φυσικού αερίου με ποσοστά 19-28% και τον Ιούλιο με 28%.

Η εξέλιξη αυτή ενισχύει την αντι-οικονομικότητα του εγχώριου ηλεκτρικού συστήματος, που επιβαρύνεται ήδη από το κόστος στρεβλώσεων, όπως ο κανόνας του 30% που παραμένει σε ισχύ, με αποτέλεσμα ακόμη και σε ώρες χαμηλής ζήτησης να μπαίνουν σε λειτουργία ακριβές μονάδες φυσικού αερίου και να μένουν σβηστές οι λιγνιτικές.

Κάθε λιγνιτική κιλοβατώρα που υποκαθίσταται είτε από κιλοβατώρα που παράγεται από φυσικό αέριο είτε από πράσινη κιλοβατώρα, προκαλεί σημαντικό αύξηση του κόστους παραγωγής και καθιστά αναπόφευκτες τις αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για καταναλωτές και επιχειρήσεις.

Δωράκι της ΡΑΕ στους Βιομηχάνους, τους εξαιρεί από το Κόστος Άνθρακα

ΡΑΕ Προς ΔΕΗ: Να Μην Μετακυλίεται το Κόστος Άνθρακα στους Μεγάλους Καταναλωτές Εκτός αν Προσφέρονται Εξειδικευμένα Τιμολόγια
Σε νέα απόφαση προχώρησε η ΡΑΕ σχετικά με τη διαμάχη ανάμεσα στη ΔΕΗ και την Επίλεκτο Κλωστοϋφαντουργία, όσον αφορά τις αυξήσεις που επέβαλε μονομερώς η πρώτη, επικαλούμενη το κόστος των δικαιωμάτων εκπομπών που αντιμετωπίζει από φέτος.
Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, η ΔΕΗ είχε ενημερώσει την Επίλεκτο για την πρόθεσή της να χρεώσει επιπλέον 6,44 ευρώ ανά μεγαβατώρα λόγω του προβλεπόμενου κόστους του CO2. Στην