DEH

DEH

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Παραίτηση φωτόπουλου στο Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ και έντασεις με ανάβολή του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ για την άλλη βδομάδα

Την παραίτησή του από την προεδρία του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ανακοίνωσε επισήμως πριν από λίγο ο Νίκος Φωτόπουλος. Δείτε το βίντεο του kozan.gr με την αποχαιρετιστήρια δήλωση του κ. Φωτόπουλου.
Την παραίτησή του, από το Δ.Σ. της ΔΕΗ μετά από πολυετή συνδικαλιστική δράση, ανακοίνωσε και ο κ. Μάκης Αποστολίδης
 
Ένταση επικράτησε στο συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Aναβλήθηκε για την άλλη βδομάδα η εκλογή προέδρου . Ενοποιήθηκε η ΔΑΚΕ και διεκδικεί την προεδρία. Δείτε ένα μικρό απόσπασμα από το επεισόδιο έντασης με πρωταγωνιστή τον Παντελή Καραλευθέρη…
 
 
Σχετικά βίντεο από το kozan.gr

Στον Α.Η.Σ. Μελίτης… φωτιά μεγάλη… πόνος βαθύς…

Βαρειά βιομηχανία της ελληνικής οικονομίας, μετά τις απανωτές και αλματώδεις ιδιωτικοποιήσεις της τροϊκανής κυβέρνησης, απέμεινε πλέον η Δ.Ε.Η. και η δράση της στο χώρο της ενέργειας. Το καμάρι των λιγνιτικών μονάδων, ο Α.Η.Σ. Μελίτης, με τη σύγχρονη αντιρρυπαντική τεχνολογία, δέχτηκε ισχυρό πλήγμα στο οικονομικό, αλλά και ηθικοπολιτικό επίπεδο.
Κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δυτικής Μακεδονίας επισκέφθηκε χθες, Τρίτη 30/7/2013, τις εγκαταστάσεις του Α.Η.Σ. Μελίτης και ενημερώθηκε από το διευθυντή της μονάδας κ. Τάσο Λοβάτση και

Κορυφώνεται η κόντρα των συνδικαλιστών στη ΔΕΗ

Ραγδαίες ανακατατάξεις φέρνει στα συνδικαλιστικά της ΔΕΗ, η περιπέτεια με τα οικονομικά στην οποία έχει εμπλακεί η ΓΕΝΟΠ, οι δικαστικές εμπλοκές μελών της διοίκησης για τα της διαχείρισης, που όλα μαζί κατέληξαν στην δημοσιοποίηση της πρόθεσης του προέδρου της να παραιτηθεί, αφού επιστολή παραίτησης δεν έχει σταλεί ακόμη στο δ.σ.
Μεγάλο μέρος των σωματείων εργαζομένων της ΔΕΗ, αμφισβητούν πλέον στη ΓΕΝΟΠ το δικαίωμα εκπροσώπησης, ενώ είναι δεδομένη και η απροθυμία τους να καταβάλλουν τις εισφορές τους στην δευτεροβάθμια οργάνωση, γεγονός που επικαλέστηκε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να διατηρήσει μόνο τη θέση του μέλους του δ.σ. της ΔΕΗ.
Ήδη, όπως μαθαίνει το Euro2day.gr, το Σωματείο Σπάρτακος που

Samsung - S&C Electric "μπαίνουν" στην αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας

Στην αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου «μπαίνουν» οι Samsung SDI Co και S&C Electric Co, καθώς οι βρετανικές αρχές έδωσαν τα απαραίτητα κίνητρα ώστε να εισέλθουν νέοι «παίκτες» στο ηλεκτρικό δίκτυο.
Η Samsung SDI θα προμηθεύσει με μπαταρίες ιόντων λιθίου υποσταθμό στο Bedfordshire, δήλωσε ο Andrew Jones, Διευθύνων Σύμβουλος της S&C Company Electric Europe.
Η κατασκευή του έργου θα κοστίσει περίπου 18,7 εκατ. λίρες (28,6 εκατ. δολ.) και υπολογίζεται ότι θα αποθηκεύεται ηλεκτρική ενέργεια περί τα 10 MW ανά ώρα.
Το παρόν έργο θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με τις προσπάθειες που καταβάλλει η Βρετανία για την ανάπτυξη της αποθήκευσης ενέργειας, ώστε να προσθέσει εγκαταστάσεις αιολικής και ηλιακής ενέργειας, των οποίων η ροή είναι διακεκομμένη.
Για το εν λόγω εγχείρημα η κυβέρνηση έλαβε σωρεία επικριτικών σχολίων, κυρίως από τον βιομηχανικό όμιλο Electricity Storage Network.

Πρόστιμο 410 εκατ. δολ. στη JP Morgan για χειραγώγηση τιμών ρεύματος

Πρόστιμο, ύψους 410 εκατ. δολαρίων, καλείται να πληρώσει η JP Morgan Chase για να καταλήξει σε συμβιβασμό αναφορικά με τις κατηγορίες ότι η αμερικανική επενδυτική τράπεζα χειραγωγούσε τις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος στην Καλιφόρνια και σε Μεσοδυτικές Πολιτείες.
Το πρόστιμο, που κρίνεται ιδιαίτερα «βαρύ», εντάσσεται σε μια σειρά συμβιβαστικές συμφωνίες που έχουν υπογράψει το τελευταίο διάστημα οι Ρυθμιστικές Αρχές Ενέργειας των ΗΠΑ με μεγάλες τράπεζες της Wall Street.
Η συγκεκριμένη έρευνα ξεκίνησε 2 χρόνια πριν, όταν ο πάροχος του δικτύου ηλεκτροδότησης της Καλιφόρνια παρατήρησε ότι η JPMorgan Chase χρησιμοποιεί «καταχρηστική» στρατηγική εμπορίας, που ουσιαστικά υποχρέωνε τον πάροχο να πληρώνει για να μένουν αδρανείς κάποιες εγκαταστάσεις, γεγονός που εντέλει επιβαρύνει τον καταναλωτή.
 

Αυστηρότερες οι Συναλλαγές Ηλεκτρικής Ενέργειας Από τον Σεπτέμβριο

Αλλάζει ριζικά από τις αρχές Σεπτεμβρίου η διαδικασία εκκαθάρισης και συναλλαγών στον Ημερήσιο Ενεργειακό Προγραμματισμό. Ο ΛΑΓΗΕ, σε μια προσπάθεια να διορθώσει τις στρεβλώσεις που υπάρχουν στην υφιστάμενη διαδικασία, με συνέπεια την ύπαρξη σημαντικού ελλείμματος και τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των συμμετεχόντων στον ΗΕΠ, προτείνει ένα νέο μηχανισμό, ο οποίος προβλέπεται να ισχύσει από τις 2 Σεπτεμβρίου.
Με βάση το νέο μηχανισμό η οικονομική εκκαθάριση των συναλλαγών θα γίνεται σε εβδομαδιαία βάση, με ημερήσιο

Μεγάλη βλάβη της ΔΕΗ - Μπλακάουτ σε Κερατσίνι-Πειραιά-Αμφιάλη

Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει από τις 17:00 το απόγευμα, το Κερατσίνι, η Αμφιάλη και ένα μεγάλο τμήμα του Πειραιά, λόγω «βλάβης στο δίκτυο Μέσης Τάσης της ΔΕΗ», όπως χαρακτηριστικά είπε εκπρόσωπός της στο zougla.gr.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την ίδια εκπρόσωπο βλαβών, η επαναφορά της ρευματοδότησης δεν θα είναι άμεση, καθώς η ζημιά χαρακτηρίζεται ως μεγάλη.


Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

Γυναίκα σε έξαλλη κατάσταση επιτέθηκε στον Τομεάρχη της ΔΕΗ στην Πάτρα


Η έντονη διαμαρτυρία για το λογαριασμό της ΔΕΗ κατέληξε σε σοβαρό επεισόδιο με θύμα τον τομεάρχη λογαριασμών 
Eπεισόδιο συνέβη, σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία της ΔΕΗ στην Πάτρα.
Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε στο γραφείο του Υποδιευθυντή της ΔΕΗ κ. Καπερώνη, απόντος όμως του ιδίου σε άδεια.
Στο γραφείο του Υποδιευθυντή βρισκόταν ο Τομεάρχης Λογαριασμών που τον αντικαθιστούσε και όποιος δέχτηκε να δει μία γυναίκα που διαμαρτυρόταν για τον λογαριασμό της.
Η συζήτηση γρήγορα άναψε, ανέβηκαν πολύ οι τόνοι, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή η γυναίκα να επιτεθεί στον Τομεάρχη και να τον χτυπήσει στο πρόσωπο.
Προς στιγμήν επικράτησε ένταση, αλλά τα πνεύματα ηρέμησαν λίγο αργότερα, με την απομάκρυνση της γυναίκας με την βοήθεια των ψυχραιμότερων.

Πηγή: patrastimes.gr

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΗ

Την ολοκληρωτική παράδοση της ΔΕΗ και του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα δρομολογεί η κυβέρνηση, υπογράφοντας στις 24/7 την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, με την οποία  προβλέπεται η κατάτμηση σε 3 κομμάτια της Επιχείρησης και ορίζεται το  χρονοδιάγραμμα του ξεπουλήματος της (εντός δύο ετών θα έχει ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ και ο ΑΔΜΗΕ).
Ειδικότερα η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου προβλέπει για τον ΑΔΜΗΕ - έως τα μέσα του 2014 -την πώληση ποσοστού του έως και 51% από τη ΔΕΗ, που θα οδηγήσει στην

Γ.ΜΠΙΤΖΑΣ:ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Γράφει  ο Γ. Μπίτζας (Πρόεδρος ΕΔΟΠ-ΔΕΗ)

Κάθε μέρα που περνά όλο και περισσότερο σφίγγει ο βρόγχος γύρω από το λαιμό των εργαζομένων, ενώ κανείς δεν ξέρει τι δεινά θα φέρει η επόμενη μέρα που θα ξημερώσει.
Απτό παράδειγμα αποτελεί η αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική ενέργεια για την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, όπου με μία μόνο απόφαση κατήργησαν έναν οργανισμό πετώντας στο δρόμο 2.600 εργαζόμενους, αδιαφορώντας για την προσφορά τους στην Ελληνική κοινωνία, την Εθνική ασφάλεια, αλλά και την επικοινωνία με τους απόδημους Έλληνες.
Με την ΕΡΤ μας έδειξαν το δρόμο, προαναγγέλλοντας

Χαμός με το ορυχείο της Βεύης…Με απέυθείας ανάθεση στον Εθνικό εργολάβο κο Μπόμπολα. Εξ΄ονόματος όλων των Φλωρινιωτών ο βουλευτης ΝΔ Φλώρινας δήλωσε πως δεν τον ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο ανάδοχος

Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου έγινε για τον διαγωνισμό εκμίσθωσης έρευνας και εξόρυξης του ορυχείου Βεύης.
Ο Υπουργός Ενέργειας κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου έκανε
ενημέρωση για τη διαδικασία, αλλά τα ενδιαφέροντα ακούστηκαν από τους Βουλευτές που συμμετείχαν στην Επιτροπή.
Ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Ηλίας Παναγιώταρος αναρωτήθηκε γιατί έγινε απευθείας ανάθεση σε ένα τόσο μεγάλο έργο. Στην συνέχεια κατηγορεί την εταιρία ΑΚΤΩΡ του κ. Μπόμπολα ότι βρίσκεται πίσω από όλους τους διαγωνισμούς και τα μεγάλα δημόσια έργα που γίνονται με συνοπτικές διαδικασίες.

Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Ραχήλ Μακρή καταθέτει σειρά ερωτήσεων που είναι δύσκολο να

Στον αέρα η κατασκευή μονάδας παραγωγής ενέργειας Πτολεμαΐδα 5

Με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον ανακοινώθηκε η απόφαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), του μεγαλύτερου δημόσιου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος στον κόσμο, να υιοθετήσει μέτρα, τα οποία, εφόσον εφαρμοστούν στο ακέραιο, θα σημάνουν την οριστική απόσυρση της τράπεζας από έργα λιγνίτη και άνθρακα. Η κίνηση αυτή αναμένεται να επηρεάσει και την κατασκευή της μονάδας Πτολεμαΐδα 5, για την οποία η ΔΕΗ είχε ζητήσει τη συνδρομή της ΕΤΕπ, σε μια προσπάθεια εύρεσης ευνοϊκών όρων χρηματοδότησης.
Η είδηση αυτή έρχεται σε συνέχεια της ιστορικής απόφασης

Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι καταστροφική για την οικονομία, την κοινωνία και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας

Με τη μέθοδο της σαλαμοποίησης η κυβέρνηση Σαμαρά σπάει στα τρία τη ΔΕΗ για να την ξεπουλήσει στους ιδιώτες.
Με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου αποφασίστηκε στις 24/7 να προχωρήσει άμεσα ο διαμελισμός και τελικά η διάλυση της δημόσιας ΔΕΗ με παραχώρηση σε ιδιώτες, όλων των σημαντικών λειτουργιών της αγοράς ηλεκτρισμού, όπως είναι τα δίκτυα, αλλά και τα φθηνά καύσιμα της επιχείρησης (λιγνίτης, υδροηλεκτρικά) και

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Θα ζητήσει μετάθεση σε μονάδα της ΔΕΗ που θα πωληθεί ο Ν.Φωτόπουλος

Θα ζητήσει μετάθεση σε μονάδα της ΔΕΗ που θα πωληθεί ο Ν.Φωτόπουλος
Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ανακοίνωσε και επίσημα τη Δευτέρα ο Ν.Φωτόπουλος, όπως είχε προαναγγείλει με επιστολή προς τους εργαζομένους.
Ο νέος πρόεδρος, όπως αναφέρει, θα εκλεγεί εντός των ημερών από το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ.
Ο κ. Φωτόπουλος, στην επιστολή του, επαναλαμβάνει την κριτική στη ΓΣΕΕ, ενώ ευχαριστεί τους εργαζομένους που συμμετείχαν στις καταλήψεις που έγιναν κατά καιρούς στα γραφεία της ΔΕΗ, στη ΡΑΕ, στα υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών, ΠΕΧΩΔΕ, Υγείας, στον ΟΑΕΔ, στις υπηρεσίες της ΔΕΗ που εκδίδουν τους λογαριασμούς κ.α.
Προαναγγέλλει, δε, πως, όταν η κυβέρνηση εξαγγείλει επισήμως ποιες συγκεκριμένες μονάδες της ΔΕΗ θα πουληθούν, θα ζητήσει μετάθεση σε μια από αυτές.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ν.Φωτόπουλος παραμένει μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ ως εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Τα μέτρα του Μνημονίου για την ενέργεια. Τέρμα σε επιδοτήσεις για αγρότες και οικιακούς πελάτες της ΔΕΗ κούρεμα στις τιμές των Φ/Β

Τέρμα σε επιδοτήσεις για αγρότες και οικιακούς πελάτες της ΔΕΗ
Την εξάλειψη των επιδοτήσεων στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος για αγρότες και οικιακούς πελάτες με χαμηλή κατανάλωση, προβλέπει το κείμενο του νέου Μνημονίου που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα.
Συγκεκριμένα, στο κείμενο αναφέρεται η ανάγκη, οι τιμές να αντανακλούν το κόστος προκειμένου να ενθαρρύνεται η είσοδος νέων παικτών στην αγορά, να καλυφθεί το πρόβλημα ρευστότητας της ΔΕΗ και να μειωθεί το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για τη βιομηχανία, η οποία -κατά το σκεπτικό αυτό- «επιδοτεί» τα χαμηλότερα τιμολόγια που ισχύουν για τις άλλες κατηγορίες πελατών.
Ωστόσο, στο κείμενο σημειώνεται ότι ενώ το σύνολο των τιμολογίων του ηλεκτρικού (όπως προέβλεπε το προηγούμενο μνημόνιο) απελευθερώθηκαν από την 1η Ιουλίου, υπάρχει αντίσταση σε πολιτικό επίπεδο να γίνουν αυξήσεις στα τιμολόγια χαμηλής τάσης, δηλαδή αυτά που ισχύουν για τους οικιακούς πελάτες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Πλαφόν για τις μονάδες
Επίσης, το μνημόνιο προβλέπει την επιβολή πλαφόν στην ισχύ μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που μπορεί να διαθέτει ή να λειτουργεί οποιοσδήποτε ηλεκτροπαραγωγός, συμπεριλαμβανομένης της ΔΕΗ, με στόχο, προφανώς, η πώληση του 30% των μονάδων της ΔΕΗ, που περιλαμβάνεται στο σχέδιο αποκρατικοποίησης, να μην οδηγήσει στη δημιουργία ενός νέου παίκτη με δεσπόζουσα θέση στην αγορά.
Το πλαφόν θα επιβληθεί με νόμο τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Με τον ίδιο νόμο θα γίνει ο πλήρης ιδιοκτησιακός διαχωρισμός του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), που εντάσσεται, επίσης, στο σχέδιο αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, και θα αρθούν τα όποια νομικά εμπόδια υπάρχουν για την αποκρατικοποίηση «με προστασία των συμφερόντων των μικρομετόχων».
Κούρεμα τιμών στα φωτοβολταϊκά;
Στο μνημόνιο επισημαίνονται τα μέτρα που ελήφθησαν για την

Αυξάνουν την παραγωγή φθηνού ρεύματος…

Διαβάζουμε στο EnergyPress μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είδηση που μας δείχνει την τάση πανευρωπαϊκά:
Σε ανοδική τροχιά κινήθηκε η παραγωγή ενέργειας από συμβατικά καύσιμα στη Γερμανία κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013, κάτι το οποίο, εν μέρει, οφείλεται, στις μειωμένες τιμές των δικαιωμάτων ρύπων.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της γερμανικής Ένωσης Ενέργειας και Υδάτων, η ηλεκτροπαραγωγή από λιγνίτη, άνθρακα και φυσικό αέριο ανήλθε σε 120.198 GWh, αυξημένη κατά 12,4% συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο.
Αντιθέτως, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η ενέργεια που

Κοινή δήλωση της Ε.Ουζουνίδου και του Θ.Πετράκου, βουλευτών και υπεύθυνων του τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, για την επιτάχυνση του ξεπουλήματος του ΑΔΜΗΕ:«H ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και η αναξιοκρατία «χέρι – χέρι» ή πώς ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

Με την πραξικοπηματική πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου της 24 Ιουλίου η μνημονιακή συγκυβέρνηση αποφάσισε την ολοκληρωτική παράδοση της ΔΕΗ και του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Παραχωρούν το 51% και το management του ΑΔΜΗΕ, παρότι στις προγραμματικές δηλώσεις ο κ. Σαμαράς είχε τονίσει ότι «τα δίκτυα δεν πωλούνται». Για μια ακόμη φορά ο κ. Σαμαράς και η συγκυβέρνηση εξαπάτησαν τον Ελληνικό λαό.
Η συγκυβέρνηση, για να περάσει αυτή την καταστροφική πολιτική, χρειάζεται στα όργανα διοίκησης και της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ

Ανακοίνωση Προέδρου ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου – Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα

Συναδέλφισσες –φοι,
Σε λίγες μέρες θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ για να εκλέξει τον νέο πρόεδρο.
Κανονικά πριν ψάξουμε να βρούμε τον νέο πρόεδρο το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε (για να μην μπαίνουμε και σε τζάμπα κόπο όπως θα μπορούσε να πει κάνείς) είναι ο καθένας από εμάς (όλοι μας) να ξεκαθαρίσουμε δυο πράγματα.
Το πρώτο να κάνουμε απολύτως καθαρό στην σκέψη και στην ψυχή μας αν θέλουμε να υπάρχει ΓΕΝΟΠ και το δεύτερο αν θα στηρίξουμε τον πρόεδρο σε περίπτωση που δεν είναι το πρόσωπο που θα θέλαμε.
Κατά την άποψή μου αν αυτά τα δύο δεν τα κάνουμε απολύτως

Γιατί ήταν μονόδρομος η «ηρωική» έξοδος του Φωτόπουλου


Η απόφαση του κ. Νίκου Φωτόπουλου να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ, την οποία μάλιστα χρειάστηκε «να συμμαχήσει με τον διάβολο» για να την επανακτήσει στο συνέδριο της ομοσπονδίας τον περασμένο Οκτώβριο, δεν αιφνιδίασε τον συνδικαλιστικό κόσμο της ΔΕΗ και όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις στο εσωτερικό της. Ο κ. Φωτόπουλος, έπειτα από σχεδόν 7 χρόνια προεδρίας, αφήνει το «τιμόνι» της ΓΕΝΟΠ τη στιγμή που το καράβι βουλιάζει υπό το

Αγωνιστικη Ενότητα ΔΕΗ Mε πράξη Υπουργικού Συμβουλίου το ξεπούλημα της ΔΕΗ


Η ΣΤΥΓΝΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΡΟΪΚΑΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗΣ ΜΟΡΦΗΣ!

Την ολοκληρωτική παράδοση της ΔΕΗ και του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα δρομολογεί η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, υπογράφοντας, χθες (24/7), την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, με την οποία τεμαχίζεται σε 3 κομμάτια η Επιχείρηση και ορίζεται το χρονοδιάγραμμα του ξεπουλήματος της (εντός δύο ετών θα έχει ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ και ο ΑΔΜΗΕ).

Η κυβέρνηση, από κοινού με τους δανειστές της χώρας, μετατρέπει γρήγορα την

Αυξήσεις στο λαό, μειώσεις στους βιομηχάνους στους λογαριασμούς ρεύματος και μέσω ΕΤΜΕΑΡ & ΣΗΘΥΑ



Στέφανος Πράσσος
Νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος επέβαλε η ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) πριν λίγες μέρες για να καλύψει το έλλειμμα στο ΛΑΓΗΕ Α.Ε (Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής ενέργειας).

Συγκεκριμένα στην οικιακή κατανάλωση (χαμηλή τάση) αυξάνεται το ΕΤΜΕΑΡ από 9,53 ευρώ τη μεγαβατώρα που είναι σήμερα σε 20,80 αύξηση (118%) ενώ στο βιομηχανικό ρεύμα (Υψηλή Τάση) το τέλος μειώνεται από 3,55 ευρώ ανά μεγαβατώρα που είναι σήμερα σε 1,79 (μείωση 50%) ενώ αυξάνεται κατά 13% στα αγροτικά τιμολόγια και 14% στα εμπορικά!
Δηλαδή έρχεται για μια ακόμα φορά το καταρημαγμένο εργατικό

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Ραχήλ Μακρή: “Επικίνδυνη και καταστροφική η “τριχοτόμηση” της ΔΕΗ”

«Φαρμακερό» σχόλιο Αδαμίδη για Φωτόπουλο: «Ο άλλος Φαραώ»

adamidis-fotopoulos«Ο Νίκος Φωτόπουλος είχε την τύχη των ηγετών του αραβικού κόσμου που έβλεπαν ότι το σύστημα καταρρέει και νόμιζαν πως χαίρουν της απόλυτης στήριξης των υπηκόων τους».
Με τον φαρμακερό αυτό τρόπο σχολιάζει την παραίτηση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ο κ. Γ. Αδαμίδης, πρόεδρος του μεγαλύτερου πρωτοβάθμιου σωματείου της επιχείρησης «Σπάρτακος», ο οποίος διατηρεί  εδώ και χρόνια ανοιχτό μέτωπο με τις πρακτικές Φωτόπουλου. «Πήρε στα χέρια του μια ομοσπονδία πανίσχυρη και τη χρεοκόπησε. Και αφού τη διέλυσε, τώρα λέει πως φταίνε οι συνάδελφοί του», προσθέτει ο Κοζανίτης συνδικαλιστής.

Από τα παραπολιτικά του ΕΘΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΗ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ τα επόμενα μέτωπα

Σε σύγκρουση με κατεστημένες δομές, τις οποίες ουδείς κατά το παρελθόν επιχείρησε έστω να ακουμπήσει, προχωρεί ο κ. Αντ. Σαμαράς, μέσα από τη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων και της αναμόρφωσης της δημόσιας διοίκησης.
ΔΕΗ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ τα επόμενα μέτωπα
Το υψηλό ρίσκο που αναλαμβάνουν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση συνίσταται στο ότι για πρώτη φορά οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα αγγίζουν τον πυρήνα του Δημοσίου.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που βρίσκεται ήδη σε διαδικασία αποκρατικοποίησης, και -κυρίως- η ΔΕΗ, για την οποία ο στόχος είναι να ιδιωτικοποιηθεί τμηματικά στο δεύτερο τρίμηνο του 2014, θα αποτελέσουν τα βασικά πεδία της αντιπαράθεσης μέσα στο δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους. Σε αυτά θα πρέπει να

Nίκος Φωτόπουλος: Ο συνδικαλιστής που έπαθε ηλεκτροπληξία…

Σκληρή κριτική από την εφημερίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ” στο Νίκο Φωτόπουλο και στην πρόσφατη παραίτησή του από την ηγεσία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Όπως αναφέρεται στο σημερινό δημοσίευμα, του ” Ήταν τότε που ο κ. Νίκος Φωτόπουλος από τη θέση του αρχισυνδικαλιστή της ΔΕΗ αποφάσιζε καταλήψεις, κατέβαζε με περισσή ευκολία τους διακόπτες, σήκωνε το λάβαρο εναντίον του φόρου στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών του ρεύματος. Ήταν τότε που τον αποκαλούσαν «λαϊκό αγωνιστή», «Δον Κιχώτη των λιγνιτωρύχων”.

kozan.gr

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΔΕΗ: Να πέσουν οι μάσκες… Μεγαλοοφειλέτες των τραπεζών με ονοματεπώνυμα..!


 
Hρθε η ώρα να πούμε και κάποιες αλήθειες και με τον τρόπο μας, να συμβάλλουμε στην αποδόμηση της Μαύρης Προπαγάνδας και στο χτίσιμο ενός Ριζοσπαστικού, Ταξικού, Συνδικαλιστικού Κινήματος, που θα έχει ως αίτημα την Απεργία Διαρκείας για να πέσει αυτή η κυβέρνηση, να πέσουν αυτές οι πολιτικές!
Με το σχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου – αλλά και οι προηγούμενες Μνημονιακές Κυβερνήσεις – επεξεργάζεται και ετοιμάζεται να υλοποιήσει το ξεπούλημα της ΔΕΗ.! Ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τη ΔΕΗ! Ετοιμάζεται να ξεπουλήσει Δημόσια Περιουσία αντί πινακίου φακής! Η ΔΕΗ φτιάχτηκε με τον ιδρώτα μας και την ξεπουλάνε!
Αποδείχτηκε ό,τι η διάσπαση της Επιχείρησης που έγινε τα

Συνεχίζεται η αύξηση στην χρήση κάρβουνου και λιγνίτη στην Γερμανία


http://www.derwesten.de/wirtschaft/kohlekraftwerke-laufen-auf-hochtouren-oekostrom-stagniert-id8224835.html

http://www.thegwpf.org/germany-coal-power-expanding-green-energy-stagnating/

Αυξημένη οι χρήση κάρβουνου και λιγνίτη το πρώτο εξάμηνο του 2013 (όπως και το 2012), στην Γερμανία. Και λογικό είναι. Εφ' όσον μειώθηκαν τα πυρηνικά, και το αέριο τσούζει (και έχει και γεωπολιτικά θέματα αφού είναι ...Ρώσικο), μόνο το κάρβουνο και ο λιγνίτης μένουν. Οι ΑΠΕ είναι μόνο για να ακριβαίνει το ρεύμα και να κοροϊδευόμαστε (μόνο που αυτοί κοροϊδεύουν εμάς, επειδή μάς τις εξάγουν).

Άσε που κάπως
δεν φυσάει εκεί το καλοκαίρι (διακοσμητικά τα αιολικά) και και έτυχε να έχουν και συννεφιές, άρα και τα φ/β διακοσμητικά. Και επομένως ακριβό ρεύμα από εισαγωγές, και ...αέριο. Ευτυχώς αυξάνεται το κάρβουνο και έχουν οι άνθρωποι ρεύμα. Η Ε.On το έχει πει από το 2005:  Οι ΑΠΕ δεν μπορούν να υποκαταστήσουν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή, και όσο πιο πολλά αιολικά μπαίνουν, τόσο μικρότερο ποσοστό της ηλεκτροπαραγωγής είναι. Αλλά ακριβαίνει το ρεύμα για όλους.
 

Το προεδρείο του Σπάρτακου επισκέφθηκε τον ΑΗΣ Μελίτης. Αποκλειστικές εικόνες από τον κατεστραμμένο από την μεγάλη φωτιά χώρο



 
Τις ζημιές καταγράφουν στον ΑΗΣ Μελίτης. Επίσκεψη τοπικών φορέων.


Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

O σκοτεινός κόσμος της ΕΤΕ / ΔΕΗ, το δεξί χέρι του Φωτόπουλου και η Δικαιοσύνη

Fotopoulos550x330Είναι κάτι που όλοι γνωρίζαμε. Πολλά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (ΝΠΔΔ) είχανε μετατραπεί σε προσωπικά μαγαζάκια των εκάστοτε μεγαλοστελεχών του δημοσίου, χωρίς να υπάρχει ο παραμικρός έλεγχος των δραστηριοτήτων τους απο το κράτος..
Με αυτό το τρόπο λειτουργούσε και ένας απο τους μεγαλύτερους δημόσιους φορείς στην Ελλάδα, η ΔΕΗ.Ο γνώστος πλέον στο πανελλήνιο για τις εφόδους του στα γραφεία διευθυντών και

Το πρόβλημα δεν ήταν ο Φωτόπουλος

 
Λένε κάποιοι ότι τώρα που φεύγει ο Φωτόπουλος από τη ΓΕΝΟΠ θα αλλάξουν κάποια πράγματα.
Θα μου επιτρέψετε να έχω διαφορετική άποψη.
Ο Φωτόπουλος έφυγε γιατί είχε εκτεθεί πολύ και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Ωστόσο η στάση του, δεν ήταν αυθύπαρκτη.
Ο ίδιος ήταν συνομιλητής με τους επικεφαλής της ΔΕΗ, με τη νομενκλατούρα, τους διευθυντές και τους νομικούς συμβούλους όλους εκείνους που επί χρόνια σαμποτάρουν κάθε προσπάθεια ουσιαστικής ελάφρυνσης του ενεργειακού κόστους. Συνομιλούσε και συχνά έπαιρνε “γραμμή” από αυτούς.
Η στάση τους δεν κρύβει  αγαθές προθέσεις. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να διατηρήσουν  έναν τερατώδη μηχανισμό – εταιρεία, που συντηρεί τη δύναμη  από το μέγεθος και όχι από την ανταγωνιστικότητα και το χαμηλό κόστος των υπηρεσιών. Και για να μην το εξειδικεύουμε στην ενέργεια και τη ΔΕΗ, αυτό είναι το πρόβλημα με όλα τα κρατικά μονοπώλια. Γιαυτό λέμε ο Φωτόπουλος – που βεβαίως είχε ξεφύγει εντελώς ο άνθρωπος – ήταν το σύμπτωμα, όχι η αιτία. http://industrealist.gr/?p=1238

Ασφαλιστικά μέτρα για την "Ασφαλιστική Περιουσία" των εργαζόμενων στην ΔΕΗ

Άμεση υπήρξε η αντίδραση της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ( ΠΟΣ-ΔΕΗ) στην απόφαση του Υπουργικού Συμβούλιου για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ ΑΕ και τμήματος της ΔΕΗ ΑΕ.
 
Κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να κατοχυρωθεί η ασφαλιστική μας περιουσία  και να  διαφυλαχτούν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αντίθεση της στην επιχείρηση ξεπουλήματος .

Η ΔΕΗ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ !!!


ΟΙ  ΚΛΗΤΗΡΕΣ  ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ   ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΓΙΑ  ΝΑ

 ΞΕ- ΠΟΥΛΗΘΕΙ  Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

 

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου επέρχεται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς ο βασικός πυλώνας της αγοράς, η ΔΕΗ, ετοιμάζετε με μαθηματική ακρίβεια να ΞΕ- ΠΟΥΛΗΘΕΙ αντί πινακίου φακής.

Με πρόσχημα την κρίση και τις ευλογίες διεθνών οικονομικών οίκων, η συγκυβέρνηση    Σαμαρά – Βενιζέλου  δρομολογεί σοβαρές και επώδυνες εξελίξεις στην Επιχείρηση.

Εξελίξεις που σχετίζονται με τη δομή, το ιδιοκτησιακό καθεστώς, την εκποίηση κερδοφόρων δραστηριοτήτων, καθώς επίσης και την αλλοίωση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα

Αγωνιστική Ενότητα


Mε πράξη Υπουργικού Συμβουλίου το ξεπούλημα της ΔΕΗ



Η ΣΤΥΓΝΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΡΟΪΚΑΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗΣ ΜΟΡΦΗΣ!

Την ολοκληρωτική παράδοση της ΔΕΗ και του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα δρομολογεί η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, υπογράφοντας, χθες (24/7), την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, με την οποία τεμαχίζεται σε 3 κομμάτια η Επιχείρηση και ορίζεται το χρονοδιάγραμμα του ξεπουλήματος της (εντός δύο ετών θα έχει ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ και ο ΑΔΜΗΕ).

Η κυβέρνηση, από κοινού με τους δανειστές της χώρας, μετατρέπει γρήγορα την

Σ.Ο.Σ ΔΕΗ Μεγ/λης


Με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου η διάλυση και ο βίαιος διαμελισμός της ΔΕΗ

 

Με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου αποφασίστηκε στις 24 Ιουλίου να προχωρήσει άμεσα ο βίαιος διαμελισμός και τελικά η διάλυση της δημόσιας ΔΕΗ με παραχώρηση σε ιδιώτες όλων των σημαντικών λειτουργιών της αγοράς ηλεκτρισμού, όπως είναι τα δίκτυα, αλλά και τα «φθηνά» καύσιμα της Επιχείρησης (λιγνίτης, υδροηλεκτρικά), που αναμένεται να επιφέρουν σημαντικές επιπτώσεις σε εργαζόμενους και νοικοκυριά.

Πρόκειται για επικύρωση του σχεδίου «Αναδιάρθρωσης και Αποκρατικοποίησης

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στον ΑΗΣ Μελίτης στη Φλώρινα – Πήρε φωτιά ταινία μεταφοράς λιγνίτη που επεκτάθηκε και προς τα σιλό τροφοδοσίας



Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μεγάλη φωτιά, ξέσπασε λίγο πριν τις 13:00, στη ταινία μεταφοράς λιγνίτη στον ΑΗΣ Μελίτης στη Φλώρινα . Η φωτιά επεκτάθηκε και προς τα σιλό τροφοδοσίας λιγνίτη. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής που επιχειρεί στο σημείο με μεγάλο αριθμό οχημάτων και ανδρών προκειμένου η φωτιά να μην επεκταθεί και σε άλλους χώρους.
H γύρω περιοχή έχει καλυφθεί από πυκνούς καπνούς και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. 


Φωτιά σε κτίριο της ΔΕΗ στη θεσσαλονίκη


 Τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και 10 πυροσβέστες χρειάστηκαν για να αντιμετωπιστεί η φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Πέμπτης στον 6ο όροφο του κτιρίου της ΔΕΗ στην οδό Αγίου Δημητρίου.
Η εστία της εντοπίστηκε στο χώρο του κυλικείου, το οποίο στεγάζεται στον έκτο όροφο του συγκεκριμένου κτιρίου.
Η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν έγκαιρη και αποτελεσματική, καθώς η φωτιά κατασβέστηκε άμεσα, προκαλώντας πάντως αρκετές υλικές ζημιές.
Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί εργαζόμενων.

Πωλητήριο στη «μικρή ΔΕΗ» και στο 17% της μεγάλης


Εγκρίθηκε την Τετάρτη από το υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με τους όρους που είχε θέσει η τρόικα για την εκταμίευση της δόσης των 4 δισ. ευρώ, το σχέδιο αναδιάρθρωσης και αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ που δημοσιοποίησε το υπουργείο ΠΕΚΑ στις 15 Μαΐου και που θα πρέπει στη συνέχεια να ψηφιστεί από τη Βουλή.

Το σχέδιο περιλαμβάνει τρία στάδια αποκρατικοποίησης, με πρώτο την ιδιωτικοποίηση των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρισμού μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2014. Θα ακολουθήσει η διάθεση του 30% του παραγωγικού δυναμικού της επιχείρησης, που θα αποτελέσει το χαρτοφυλάκιο μιας νέας εταιρείας, της αποκαλούμενης «Μικρής ΔΕΗ» μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015 και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία για τη διάθεση σε στρατηγικό επενδυτή ποσοστού 17% του μετοχικού κεφαλαίου της «Μεγάλης ΔΕΗ» που θα ολοκληρωθεί το αργότερο εντός του πρώτου τριμήνου του 2016. Οπως επισημαίνεται στην πράξη του υπουργικού συμβουλίου, οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις έχουν στόχο την προετοιμασία της εταιρείας για αποκρατικοποίηση, αλλά και τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για την πλήρη πλέον απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού. Επισημαίνεται επίσης, ότι η υλοποίηση του σχεδίου, συνιστά περίπλοκη διαδικασία σε εταιρικό, νομικό, λογιστικό, φορολογικό και κανονιστικό/ρυθμιστικό επίπεδο. Για παράδειγμα, όπως αναφέρεται, η μεταβίβαση στοιχείων ενεργητικού, τα οποία αφορούν από μηχανολογικό εξοπλισμό και ακίνητα έως δικαιώματα επί ορυχείων (αλλά και αντίστοιχες της ΔΕΗ επί αυτών) χρήζουν περαιτέρω ενδελεχούς διερεύνησης κυρίως υπό το πρίσμα μελλοντικής απόκτησης της εταιρικής ιδιοκτησίας από ιδιώτες επενδυτές.

Κατά του σχεδίου αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ το σωματείο Σπάρτακος


Να μην επιχειρήσει η κυβέρνηση την εφαρμογή του σχεδίου αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ ζητάει το Σωματείο «Σπάρτακος» που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους της επιχείρησης στην Πτολεμαίδα-Φλώρινα.
«Το οποιοδήποτε σχέδιο για το μέλλον της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας, που δημιουργήθηκε το 1950 προς χάριν δημοσίου συμφέροντος και σήμερα ηλεκτροδοτεί το σύνολο της επικράτειας στις χαμηλότερες τιμές στην Ε.Ε., απαιτεί καταρχήν την σύμφωνη γνώμη των Ελλήνων πολιτών και των εκλεγμένων μελών του εθνικού μας κοινοβουλίου και όχι των διορισμένων Υπουργών», αναφέρει ο Σπάρτακος.
«Είναι βέβαιο ότι, όπως εδώ και τρία χρόνια όλες οι εξαγγελίες των κυβερνήσεων που αφορούσαν την πώληση του εθνικού μας πλούτου (ποτάμια, λίμνες, Ορυχεία, Σταθμούς, Δίκτυα) έπεσαν στο κενό, γιατί δεν το ήθελε και δεν το θέλει ο ελληνικός λαός, το ίδιο θα γίνει και τώρα», τονίζει το σωματείο.

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Kοινή δήλωση της Ε.Ουζουνίδου και του Θ.Πετράκου Υπεύθυνων του τομέα ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ :«Αγώνας για να ανατραπεί η Πράξη Υπουργικούς Συμβούλιου που διασπά και ξεπουλάει την ΔΕΗ »

Η κυβέρνηση με την σημερινή Πραξικοπηματική Πράξη Υπουργικού Συμβούλιου ολοκληρώνει το σχέδιο για τη διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ. 

Η ακραία αυτή νεοφιλελεύθερη απόφαση συνιστά έγκλημα που αν γίνει πράξη θα καταφέρει καίριο πλήγμα στο λαϊκό εισόδημα, στην εθνική ανεξαρτησία της χώρας, στην εγχώρια παραγωγή και ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, θα υπονομεύσει τον ασφαλή ενεργειακό εφοδιασμό και θα στερήσει τη χώρα από ένα από τα σημαντικότερα στηρίγματα για την

Με πράξη Υπουργικού Συμβουλίου. Σε τρία στάδια η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Με πράξη Υπουργικού Συμβουλίου επισημοποιήθηκε την Τετάρτη το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΔΕΗ που προβλέπει την ιδιωτικοποίηση του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) ως το 2014 και τη διάσπαση της ΔΕΗ σε «μικρή» και «μεγάλη», με την πρώτη να αποκρατικοποιείται έως το 2015 και τη δεύτερη να πωλείται σε επενδυτές έως το 2016.

Σύμφωνα με το Βήμα online, το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΔΕΗ επικαλείται τις ανάγκες προετοιμασίας της ιδιωτικοποίησης, δημιουργίας κατάλληλων συνθηκών για την απελευθέρωση της αγοράς και την ανάπτυξη του ανταγωνισμού και προστασίας των καταναλωτών και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων εν όψει «των

Φωτόπουλος προς ΣΚΑΙ: "Τα χαράτσια της ΔΕΗ του 2011 και 2012 που λουφάρατε, τα πληρώσατε τελικά;"

Επίθεση προς τον τηλεοπτικό ΣΚΑΙ εξαπέλυσε με δελτίο τύπου του ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, με αφορμή άλλον ένα λίβελο, ενάντια σε συνδικαλιστές και εργαζόμενους, που προβλήθηκε στην ενημερωτική ζώνη του σταθμού.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
Μετά την προχθεσινή γνωστοποίηση της απόφασής μου να αποχωρήσω από την θέση του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αφού προφανώς πρώτα θα άνοιξαν σαμπάνιες για να πανηγυρίσουν την είδηση (κακώς πολύ κακώς γιατί μάλλον δεν έχουν καταλάβει ότι τώρα ως μέλος της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ θα έχω περισσότερο χρόνο να συμβάλω στην αποδόμηση της μαύρης προπαγάνδας τους και το χτίσιμο ενός

Τις αυξήσεις στο ΕΤΜΕΑΡ τις έπαιρναν οι ΑΠΕ ή κάποιοι άλλοι;

Είναι γεγονός ότι το θέμα του ελλείμματος του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ ήταν και παραμένει ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα που αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα. Ειναι γνωστές οι προβλέψεις του Λειτουργού για το πού θα έφτανε το έλλειμμα το 2014 εάν δεν ελαμβάνοντο μέτρα. Η πρόβλεψη για την περαιτέρω αύξηση του ελλείμματος στηριζόταν βεβαίως στην αναμενόμενη αύξηση των εξόδων λόγω της συνεχιζόμενης ένταξης νέων έργων (σχεδόν αποκλειστικά Φ/Β με υψηλές ταρίφες) στο σύστημα. Μάλιστα, στους υπολογισμούς αυτούς του ΛΑΓΗΕ  δεν είχε ληφθεί ακόμη υπ’ όψιν η  μείωση των εσόδων του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ λόγω της κατάργησης του Τέλους ΕΡΤ (25% του οποίου πήγαινε από τον Οκτώβριο 2012 στον ΛΑΓΗΕ). Εάν μάλιστα εξακολουθούσε να ισχύει ο μέχρι πρότινος

Κάνουν τη ΔΕΗ φτηνή στο κεφάλαιο ακριβή για το λαό

Οι αυξήσεις ύψους 118% που επιβλήθηκαν στο «Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων» (ΕΤΜΕΑΡ) για τα λαϊκά νοικοκυριά, την ίδια στιγμή που για τους μεγαλοβιομήχανους το ίδιο τέλος μειώθηκε κατά 49%, δείχνουν τις τραγικές συνέπειες που προκαλεί στα λαϊκά στρώματα η «απελευθέρωση» (και) της αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας. Παράλληλη συνέπεια της πολιτικής της «απελευθέρωσης» και συνυφασμένη με αυτή, είναι η ραγδαία ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών συστημάτων και όλων των άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), της λεγόμενης «πράσινης ανάπτυξης» που αποτελεί ένα ακόμη πεδίο κερδοφορίας σε βάρος του εργαζόμενου λαού που τη χρυσοπληρώνει.
 
Οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας μέσω ΑΠΕ αμείβονται βάσει

Εγκληματική αδιαφορία της ΔΕΗ

Του Θανάση Λαμπρόπουλου http://www.zougla.gr/

 Ανάμεσα στα ποντιζόμενα καλώδια της ΔΕΗ που μεταφέρουν ηλεκτρικό ρεύμα στην Νάξο,την Ιο και τις Μικρές Κυκλάδες από την Πάρο κολυμπάνε αμέριμνοι και χωρίς ουδείς από τους “άρχοντες” αλλά και τους τοπικούς φορείς να τους έχουν ενημερώσει για τους κινδύνους που εγκυμονούν για την υγεία τους χιλιάδες καλοκαιρινοί επισκέπτες του νησιού,αφού εδώ και έναν περίπου χρόνο τα υποβρύχια ηλεκτροφόρα καλώδια της Δημόσιας κατά τα άλλα επιχείρησης έχουν βγει στον αφρό.

Και όλοι οι υπεύθυνοι γνωρίζουν ότι εκεί στην άλλοτε πανέμορφη

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΣΕ Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο ΔΕΗ κ.ΑρθούροΖερβό

Θέμα: α) Πρόσληψη  τακτικού προσωπικού
           β) Χρηματοδότηση Ασφαλιστικού Φορέα ΙΚΑ ΤΑΠ/ΔΕΗ
Κύριε πρόεδρε
Με την παρούσα, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, διότι η μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας απειλείται πια με σαρωτική διάλυση και κατάρρευση, η οποία δυστυχώς θα γίνει επί των ημερών σας και θα την χρεωθείτε ολοκληρωτικά. Αιτία τούτου θα είναι όχι η αδιαφορία σας, αλλά το γεγονός ότι –κατά την άποψή μας- οι προσπάθειες που επιχειρήθηκαν τόσο από τη Διοίκηση όσο και από το Συνδικάτο βρήκαν απέναντί τους την κυβερνητική πολιτική.
Εάν ανατρέξει κανείς στα Στατιστικά στοιχεία και στην εξέλιξη

ΣΟΥΗΔΙΑ: Σε απολύσεις και περικοπές προχωράει η κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού

Η κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού στη Σουηδία, «Vattenfall»,που βέβαια λειτουργεί εδώ και χρόνια με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, αποφάσισε να κουρέψει το αποθεματικό της πάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ, να πουλήσει τις θυγατρικές που έχει στην Ολλανδία και Γερμανία και βέβαια να απολύσει τουλάχιστον 2.500 εργαζόμενους στην Ολλανδία, τη Γερμανία και τη Σουηδία.
Το «κούρεμα» αντιστοιχεί στο 5% του συνολικού αποθεματικού της εταιρείας που υπολογίζεται στα 50 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ο λόγος, όπως είπε ο Oystein Loseth, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, είναι η οικονομική κρίση, η υπερπαραγωγή πράσινης ενέργειας και οι χαμηλές τιμές στις ανταλλαγές των ρύπων στην ενέργεια, ενώ έσπευσε να επισημάνει ότι οι απολύσεις μπορεί να είναι και περισσότερες.
Βέβαια τα στοιχεία της εταιρείας λένε άλλα...
Για την περίοδο Γενάρης - Ιούνης 2013 αυξήθηκε η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος κατά 5% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Το 2010 είχε κέρδη 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ, το 2011 είχε 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ και το 2012 η εταιρεία είχε κέρδη πάνω από 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ.
Οι ευθύνες βέβαια πέφτουν βαριές και στη συμβιβασμένη σοσιαλδημοκρατική ηγεσία των εργαζομένων που σε ανακοίνωσή της τα βάζει με την ηγεσία της εταιρείας και ανάγει το πρόβλημα σε ανικανότητα κάποιων στελεχών, χωρίς να οργανώνει την πάλη των εργαζομένων και ουσιαστικά δικαιολογώντας τις απολύσεις στο όνομα των κερδών της επιχείρησης. Κριτική για το καπιταλιστικό σύστημα, που σ' αυτό το πλαίσιο δρα και η συγκεκριμένη κρατική εταιρεία, ούτε λόγος.
Όπως λέει και ένα σουηδικό εργατικό τραγούδι, αυτός είναι ο καπιταλισμός, είναι ο παράδεισος των πλουσίων...
 
ΠΗΓΗ 902.gr

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Ορισμός μελών στο Δ.Σ. για θέματα ΕΚΕ και για την Επιτροπή Ελέγχου

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο όρισε, στη θέση του πρώην Μέλους του Δ.Σ. κ. Ηλία Αντωνίου, τον κ. Φίλιππο Ταυρή όπως εποπτεύει, από κοινού με τον κ. Παναγιώτη Αλεξάκη, τη λειτουργία του Τομέα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και υποβάλουν ετήσια έκθεση προς το Διοικητικό Συμβούλιο.

Επίσης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο όρισε, εκ των Μελών του, στη θέση του πρώην Μέλους του Δ.Σ. κ. Ηλία Αντωνίου, τον κ. Κωνσταντίνο Ζωντανό, ως μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας.

Δείτε τι πληρώνουμε στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

«Πρέπει να έχεις βγάλει το... Πολυτεχνείο για να καταλάβεις τί ακριβώς πληρώνεις με το λογαριασμό της ΔΕΗ» έλεγε με πικρό χιούμορ ένας ιδιοκτήτης διαμερίσματος σε κεντρικό δήμο της Αττικής. Δεν είχε και άδικο.
 
Οι αναλυτικές χρεώσεις όπως αναφέρονται στα σχετικά ειδοποιητήρια δεν είναι καθόλου αναλυτικές και μόνο όσοι έχουν κάνει χρόνια έρευνας μπορούν να αποκωδικοποιήσουν έναν λογαριασμό της ΔΕΗ.
Ένα από αυτούς είναι και ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών ο οποίος μας βοήθησε να διαβάσουμε όσα η ΔΕΗ προσπαθεί... να μην μας πει.
Τα... μεταφορικά του ρεύματος και το «φίλτρο» στη Μεγαλόπολη

ΡΑΕ: Ημερήσιο πρόστιμο 5 χιλ. ευρώ στη ΔΕΗ

Ημερήσιο πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ επέβαλε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στη ΔΕΗ, έως ότου αυτή εφαρμόσει τις συστάσεις της ΡΑΕ για την τιμολόγηση της εταιρείας Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία, που κατέθεσε τη σχετική προσφυγή στην Αρχή.
Ειδικότερα, η ΔΕΗ καλείται να υποβάλει προς την Επίλεκτο Κλωστοϋφαντουργία «συγκεκριμένο, εύλογο και εξατομικευμένο, τιμολόγιο (ή τιμολόγια) ανταγωνιστικών χρεώσεων ηλεκτρικής ενέργειας, αναπόσπαστο μέρος του οποίου τιμολογίου θα αποτελεί και το κόστος αγοράς δικαιωμάτων εκπομπών αερίων ρύπων».
Κατά την κατάρτιση του εν λόγω τιμολογίου, η ΔΕΗ θα πρέπει να λάβει υπόψη ιδίως το μέγεθος, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κατανάλωσης των εγκαταστάσεων της εταιρείας, καθώς και γενικότερα κριτήρια τιμολόγησης.
Το πρόστιμο θα επιβάλλεται επίσης για κάθε ημέρα κατά την οποία δεν αναστέλλεται η επιβολή οποιασδήποτε χρέωσης σχετικά με το κόστος αγοράς δικαιωμάτων εκπομπών αερίων ρύπων, έως την υποβολή του τιμολογίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Η παραίτηση Φωτόπουλου κι ο συνδικαλισμός που σαπίζει

του Θανάση Καρτερού
Καλώς ή κακώς, ο Νίκος Φωτόπουλος θεωρήθηκε πρόσωπο-σύμβολο ενός τύπου συνδικαλισμού, που δέσποζε επί πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Άλλοι τον μίσησαν και τον αντιμετώπισαν περίπου ως υπεύθυνο για την κρίση, οι συνάδελφοί του τον αγάπησαν και τον ανέδειξαν «ισόβιο» πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, τα μεγάλα ΜΜΕ τον είχαν στο στόχαστρο, η δεξιά τον πολέμησε με όλα τα μέσα, το ΠΑΣΟΚ τον αγκάλιασε πρώτα και για πολύ καιρό ως δικό του παιδί -όπως και ήταν- και τον διαφήμισε ως συνδικαλιστή-πρότυπο, για να τον δυσφημίσει εν συνεχεία ως συνδικαλιστή-δαίμονα. Για όλα αυτά, η διαδρομή του και η αντιμετώπισή του είναι η διαδρομή και η εξέλιξη του συνδικαλιστικού

Τι λένε ο πρόεδρος της “Ένωσης” Κώστας Θεοχάρης και το μέλος του Δ.Σ. του Σπάρτακου Κώστας Βόμβας, για τη δημιουργία ενός πρωτοβάθμιου συνδικαλιστικού σωματείου της ΔΕΗ στην περιοχή

 
Στην εκπομπή “12 με 1 το μεσημέρι” στο West Radio, με τον Μιχάλη Αγραφιώτη και τη Φωτεινή Ηλιάδου, φιλοξενήθηκαν, σήμερα Τρίτη (23/07), ο πρόεδρος του σωματείου ΔΕΗ “Η Ένωση” κ. Κώστας Θεοχάρης και το μέλος της διοίκησης του Σπάρτακου (και εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ) κ. Κώστας Βόμβας. Στο ερώτημα – προς τον πρόεδρο της “Ένωσης” – για την πρωτοβουλία του Σπάρτακου, για τη δημιουργία ενός σωματείου στην περιοχή, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε τα εξής:
“Καταρχάς δεν πρόκειται για μια πρωτοβουλία του “Σπάρτακου”. Εμείς το 2011, ως σωματείο “Ένωση”, όταν αντιληφθήκαμε ότι έρχεται καταιγισμός από αντεργατικά μέτρα, μειώσεις μισθών, τα μνημόνια κτλ, είχαμε στείλει επιστολή σ’ όλα τα συνδικάτα, για κοινή δράση. Τότε κάποιοι συνάδελφοι από την περιοχή μας, δυστυχώς, έκαναν δύο συγκεντρώσεις στα Εργατικά Κέντρα Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, όπου έλεγαν σε γενικές γραμμές στους συναδέλφους, να μην μας ακούν και πως αυτά που λέμε δεν είναι έτσι, δε θα έρθουν πολύ μεγάλες μειώσεις κτλ. Δυστυχώς όμως εμείς επιβεβαιωθήκαμε. Η πρότασή μας είναι για ένα σωματείο κι ένα Εργατικό Κέντρο στην περιοχή, με έδρα την πρωτεύουσα του νομού.Δυστυχώς κάποιοι δεν το θέλουν. Από την άλλη μπορεί η πολυφωνία να είναι τελικά καλύτερη. Διότι ένα συνδικάτο πιο εύκολα μπορεί να είναι ευάλωτο σε πιέσεις από οποιονδήποτε”. 
Στο ίδιο ερώτημα, ο κ. Βόμβας σημείωσε τα εξής: “Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία θα έχουμε. Έχουμε μία ΓΕΝΟΠ, που είμαστε όλοι εκεί. Τι πρεσβεύει αυτή η ΓΕΝΟΠ. Άρα αν δεν καθορίσουμε το στόχο του συνδικάτου δεν θα πετύχουμε τίποτα. Φτάσαμε στο δια ταύτα κάποιοι βάζουν πλάτη και συναινούν να περάσουν κάποια μέτρα είτε με τη μία κυβέρνηση, είτε με την άλλη. Φτάσαμε στο σημείο να πάνε να υπογράψουν μειώσεις μισθών. Μας ωφέλησε όλου εμάς που είχαμε ένα συνδικάτο;” επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Βόμβας.
Από το kozan.gr

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΕΗ

 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ απερίφραστα και προς πάσα κατεύθυνση ως αυθαίρετη, μεθοδευμένη και παράνομη την υπ’ Αριθμ. Πρωτ.: 4302/12-06-2013 Προκήρυξη της Δ.Ε.Η., σύμφωνα με την οποία η Επιχείρηση προσπαθεί να προσλάβει με Οκτάμηνη σύμβαση, μεταξύ άλλων ειδικοτήτων και εννέα  εκτάκτους εργαζόμενους ως
«ΔΕ Χειριστές Ηλεκτροκίνητων Ερπυστριοφόρων Μηχανημάτων με Καδοτροχό».
Με αυτή σας την ενέργεια κύριοι της Διοίκησης, το μόνο που μπορείτε να καταφέρετε ( εάν βέβαια μπορέσετε) είναι να ξεπουλήσετε την ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ που έχουν οι εραζόμενοι

Συνάδελφε Νίκο « τα ράσα δεν κάνουν τον παπά»


Στις 18/7/2013 ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας έκανε δήλωση για την τοποθέτηση νέου Προέδρου και Δ/ντα Συμβούλου στον ΑΔΜΗΕ. 

Ως προς το σκέλος που η δήλωση του συναδέλφου Προέδρου Νίκου Φωτόπουλου μιλάει ότι η εν λόγω τοποθέτηση έχει ως στόχο την υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδιασμού που είναι  διάλυση και το ξεπούλημα του Ομίλου ΔΕΗ μας βρίσκει σύμφωνους. 
Σίγουρα για τα σχέδια της δικομματικής πλέον Κυβέρνησης, ο