DEH

DEH

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Καταργείται το πενθήμερο στις ατομικές συμβάσεις... Και μειώσεις μισθών έως 20%...

Έγγραφο του υπουργείου Εργασίας καταργεί την πενθήμερη εργασία στις ατομικές συμβάσεις για τις οποίες έχει παρέλθει η μετενέργεια, ενώ οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα θα...υποστούν μειώσεις έως και 20%.
Η συγκεκριμένη εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας αφορά 600.000 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, που έμειναν φέτος χωρίς κλαδική σύμβαση.

Από το υπουργείο Εργασίας διευκρινίζεται πως "με βάση το νόμο

Ραχήλ Μακρή :Τοποθέτηση σχετικά με τον λιγνιτοφόρο χώρο στην περιοχή της Βεύης του Ν. Φλωρίνης

Τοποθέτηση σχετικά με τον λιγνιτοφόρο χώρο στην περιοχή της Βεύης του Ν. Φλωρίνης
26/06/2013
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής, σύμφωνα με τo άρθρo 32 παρ. 9 του ΚτΒ, από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου σχετικά με τη σύμβαση εκμίσθωσης του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης του δημοσίου λιγνιτοφόρου χώρου στην περιοχή της Βεύης του Νομού Φλωρίνης.

 

Σκληρή επίθεση Αδαμίδη σε Φωτόπουλο…

adamidis spartakosΝέα σκληρή, εώς… σκληρότατη επίθεση κατά του προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκου Φωτόπουλου εξαπέλυσε χθες το απόγευμα, μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο πρόεδρος του «Σπάρτακου» Γιώργος Αδαμίδης. Όπως έγραψε χαρακτηριστικά «Διάβασα την ανακοίνωση κάλεσμα του ¨προέδρου¨ της ΓΕΝΟΠ και μέλους του ΔΣ της ΔΕΗ ΑΕ που καλεί σε συλλαλητήριο τον κάθε συνδικαλιστή στην πλατεία Καραϊσκάκη γιατί η στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ όπως λέει ο ίδιος ήταν προδοτική. Αυτό που γνωρίζω καλά εγώ είναι η στάση η δική του στο αγώνα κατα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ τον Ιούνιο του 2011 στην μεγαλειώδη απεργία που έκαναν οι εργαζόμενοι. Ενω ουρλιαζε από την πλατεία της ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο ογκώδες συλλαλητήριο που διοργάνωσε και πλήρωσε ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ότι θα πάμε φυλακή γιατί θα σβήσουμε την χώρα, μαζί με τον κολλητό του τον Ρίζο Ρίζο του ΣΥΡΙΖΑ μας πούλησαν αφού εμείς αρνηθήκαμε να βάλουμε μέσα μονάδες όπως μας ζήτησαν κατ εντολή του Ζερβού και τότε του ΓΑΠ. Οι ξεπουλημένοι έσπασαν την απεργία βάζοντας στο σύστημα 1250 MW από τα υδροηλεκτρικά που δεν μπορούσε τότε ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ να ελέγξει γιατί δεν είχε μέλη στα υδροηλεκτρικά εργοστάσια. Το αποτέλεσμα ήταν το 17% των μετοχών να περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ». Μιλάμε, πλέον, για «πόλεμο» κανονικό πάντως…!!!

Τελικά, γιατί χρειαζόμαστε το λιγνίτη; Τεκμηριωμένος δημόσιος διάλογος ώστε να σπάσει η κοινοβουλευτική «ασυλία» του λιγνίτη

Υπό το φως νέων επιστημονικών εκθέσεων, οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν από την κυβέρνηση να παγώσει τα σχέδια της ΔΕΗ για νέες λιγνιτικές μονάδες, καλούν τη ΔΕΗ να δημοσιοποιήσει τις δικές της μελέτες για την οικονομική βιωσιμότητά τους και ζητούν από τα επτά κόμματα της Βουλής να επανεξετάσουν την άνευ όρων στήριξή τους στις επενδύσεις αυτές. Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ, στο εσωτερικό του οποίου έχουν ακουστεί φωνές κατά της εγκατάστασης νέων λιγνιτικών μονάδων, οφείλει να ξεκαθαρίσει την κεντρική θέση του, που για την ώρα δε διαφοροποιείται ουσιαστικά από εκείνη των υπόλοιπων κομμάτων.
 
Οι πρόσφατες εκθέσεις δύο μεγάλων ελληνικών περιβαλλοντικών

Συνελήφθη τεχνικός της ΔΕΗ που έκλεβε καλώδια και τα πουλούσε

Στη σύλληψη τεχνικού της ΔΕΗ ο οποίος είχε αφαιρέσει άγνωστη ποσότητα καλωδίων από εργασίες συνεργείων της επιχείρησης, προχώρησε την Πέμπτη η Αστυνομία.

Ο 57χρονος υπάλληλος της ΔΕΗ διέθετε προς πώληση τα καλώδια που έκλεβε σε μάντρα ανακυκλώσιμων υλικών που διατηρούσε 56χρονος στα Καλά Δέντρα Σερρών. Ο 56χρονος επίσης συνελήφθη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Πηγή: 
http://www.skai.gr/

Με όραμα για μία πολιτική ανάπτυξης και βιωσιμότητ​α της ΔΕΗ

Αντώνης Καρράς
(Γεν.Γραμματέας ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ)

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
 
 
Η θέση της παράταξής μας για το μέλλον και την πορεία του Ομίλου ΔΕΗ
είναι διαχρονική, σταθερή και συγκεκριμένη μιας και πρεσβεύει τον ριζοσπαστικό  κοινωνικό φιλελευθερισμό  όπου σε τομείς όπως είναι εκείνη της Ενέργεια και του Νερού πρέπει να κυριαρχεί ο δημόσιος έλεγχος  ενώ τα βασικά αγαθά (π.χ. ψωμί, γάλα, πετρέλαιο θέρμανσης) να βρίσκονται υπό την εποπτεία του κράτους 
 ώστε να μην δημιουργούνται τα περίφημα καρτέλ και από αυτόν τον ενδελεχή και δημόσιο έλεγχο να ωφελείται

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝ ΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 11:30 π.μ.
ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΤΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ
 
Συναδέλφισες –οι,
Με λύπη διάβασα τις θέσεις κάποιων συντρόφων και συναγωνιστών που σέβομαι και εκτιμώ για το συλλαλητήριο που διοργανώνεται το Σάββατο 29 Ιούνη στην πλατεία Καραϊσκάκη από μια σειρά σωματεία και Ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Επειδή για εμένα αυτή την ώρα εκείνο που προέχει είναι η ενότητα των δυνάμεων του εργατικού

Τι κάνουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στους λιγνίτες ;

Το ερώτημα δεν είναι ειρωνικό. Διότι εκτός από τους μανδαρίνους και τους συνδικαλιστές υπάρχουν εργάτες στα ορυχεία της Κοζάνης και της Φλώρινας που δουλεύουν για να υπάρχει λιγνίτης και ρεύμα με χαμηλό κόστος. Δε βλέπουν λοιπόν αυτοί οι εργάτες ότι με την πολιτική του Ζερβού, του μεσιέ Αργύρη και του Φωτόπουλου απαξιώνεται ο λιγνίτης και τα εργοστάσια της ΔΕΗ οδηγούνται σταδιακά στο κλείσιμο; Εάν όμως κλείσουν οι βιομηχανίες, όπως θέλουν οι μανδαρίνοι και οι τεμπέληδες συνδικαλιστές, τότε η ΔΕΗ θα αναγκαστεί νομοτελειακά να κλείσει λιγνιτικά εργοστάσια. Και θα μείνει μόνο με τα φωτοβολταϊκά που τόσο αγαπάει ο κ. Ζερβός. Δε θα δουλεύουν και οι φίλοι του Φωτόπουλου. Και όλα καλά…
 

Αγοράστε ΔΕΗ λέει η Goldman Sachs. Συστήνει τιμή στόχο τα 9,7 ευρώ

«Αγορά» με τιμή στόχο τα 9,7 ευρώ, συστήνει πλέον για την μετοχή της ΔΕΗ, η Goldman Sachs καθώς εκτιμά πως οι χαμηλότερες τιμές των εμπορευμάτων θα βελτιώσουν την κερδοφορία της.
Αναμένει επίσης βελτίωση στην κερδοφορία λόγω της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, των αυξήσεων κατά 2% στα τιμολόγια το 2014-2016, και της μείωσης τιμών στις προμήθειες, κυρίως λόγω της αποκλιμάκωσης των τιμών των εμπορευμάτων.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs σήμερα η ΔΕΗ διαπραγματεύεται με 20% discount (έκπτωση) σε σχέση με τον κλάδο με βάση τα εκτιμώμενα κέρδη του 2013.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΗ –στηρίζεται από το ΠΑΜΕ


Με έκπληξη διαβάσαμε μέσα από γνωστή ιστοσελίδα συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ και σε άρθρο στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ότι την Πέμπτη 20 ΙΟΥΝΗ 2013 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη  ομοσπονδιών με την συμμετοχή της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Σε αυτήν αποφασίστηκε εκτός των άλλων συλλαλητήριο στις 29 ΙΟΥΝΗ 2013, κάλεσμα να αποφασίσουν οι διοικήσεις τους για γενική «πολιτική» απεργία για ανατροπή των μνημονιακών  πολιτικών και της κυβέρνησης που το εφαρμόζει.

ΡΩΤΑΜΕ:

1.      Πότε και σε ποια συνεδρίαση το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ πήρε απόφαση (Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως ούτε άλλες ομοσπονδίες που συμμετείχαν είχαν πάρει απόφαση)  με συμφωνία ποιου πήγε σε αυτή την σύσκεψη και να συμφωνήσει σε τι; Το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ έχει να συνεδρίαση στην ουσία πάνω από 5 μήνες. Αυτή είναι η δημοκρατία τους; Χρησιμοποιούν την ΓΕΝΟΠ για επικοινωνιακά παιχνίδια;

2.      Αυτοί που παραβρέθηκαν στην σύσκεψη και υπέγραψαν την διακήρυξη, κάλεσαν σε γενική πολιτική απεργία. Να απαντήσουν τι έκαναν στο χώρο της ΔΕΗ για την επιτυχία της

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Αθώοι κρίθηκαν 10 κάτοικοι της Ακρινής οι οποίοι κατηγορούνταν για κατάληψη της επαρχιακής οδού Ακρινής – Κλείτου και παρακώλυση εργασιών της ΔΕΗ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο (ώρα 17:30) στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης η δίκη με τους 10 πολίτες από την Ακρινή, οι οποίοι κατηγορούνταν για παράνομη κατάληψη της επαρχιακής οδού Ακρινής – Κλείτου και παρακώλυση εργασιών της ΔΕΗ στις κινητοποιήσεις του Νοεμβρίου 2009.
Το δικαστήριο έκρινε αθώους τους Κώστα Πουτακίδη, Κώστα Αντωνιάδη, Αναστάσιο Ελευθεριάδη,Κώστα Θωμαΐδη, Χαράλαμπο Σισμανίδη, Θεόδωρο Αποστολίδη, Παύλος Πουτογλίδη, Θεόδωρο Πεχλιβανίδη, Ιωάννη Πουτογλίδη και Ευστάθιο Παπαδόπουλο, όλοι τους δημότες Ακρινής.
kozan.gr

ΣΕΕΝ "ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ συζήτηση για τις εργασιακές σχέσεις και την ιδιωτικοποίηση

Το ΣΕΕΝ "ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" Παίρνει την πρωτοβουλία για να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και να ανοίξει η συζήτηση για τις εργασιακές σχέσεις και την ιδιωτικοποίηση με στόχο την προετοιμασία του κινήματος για τους αγώνες που πρέπει να αναπτυχθούν στη ΔΕΗ.

Έλαμψαν δια της απουσίας τους τα περισσότερα μέλη της επιτροπής διαβούλευσης που θα συζητούσε το θέμα της ΔΕΗ

Τα όρια του παραλόγου αγγίζει η χθεσινή εικόνα και τελικώς το γεγονός της αναβολής της προγραμματισμένης (για τις 25.6.2013) 2ης τακτικής Περιφερειακής διαβούλευσης που είχε ως αντικείμενο το σχέδιο αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ από την κυβέρνηση. Το σχέδιο δηλαδή που βάζει σε τροχιά οπισθοδρόμησης και παρακμής, όχι μόνο την Περιφέρειά μας, καθώς κάτι τέτοιο –το γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά- πως θα έχει προεκτάσεις και σε εθνικό επίπεδο.
Άκρως απογοητευτικό το γεγονός ότι από τα 49 τακτικά μέλη της εν λόγω επιτροπής, στη χθεσινή διαδικασία προσήλθαν μόνο τα 9 !!! και φυσικό επακόλουθο τούτου, ήταν η μετάθεση συζήτησης του θέματος σε επόμενη συνεδρίαση. Την ώρα που τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη ΔΕΗ (το σχέδιο αναδιάρθρωσης/ξεπουλήματός της) τρέχουν με ρυθμούς, που

Η ηγεσία της ΔΕΗ το μεγάλο «αγκάθι» για τον νέο υπουργό Ενέργειας



Γράφει η Ντίνα Καραμάνου http://newpost.gr/

Η νέα κυβέρνηση σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη μέχρι σήμερα έχει ένα σοβαρό μειονέκτημα: δεν έχει περίοδο χάριτος.
Αυτό το μειονέκτημα έχει την ευκαιρία να το μετατρέψει σε πλεονέκτημα, αν δουλέψει «φουλ τις μηχανές» προκειμένου, επιτέλους, στην πολύπαθη χώρα να αρχίσουν να λειτουργούν σωστά έστω τα στοιχειώδη.
Για το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η πρόκληση είναι εμφανής: η ηγεσία της ΔΕΗ.
Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε στρέψει αλλού το βλέμμα και τις προτεραιότητές της, όμως οι εξελίξεις στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων δεν αφήνουν άλλα περιθώρια: η ΔΕΗ, μια από τις ΔΕΚΟ που πολύ σύντομα θα πάρουν το δρόμο της αξιοποίησης, λειτουργεί με υπόδικη ηγεσία για υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ο Γιάννης Μανιάτης, που γνωρίζει τα του υπουργείου από τις

ΦΘΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΦΘΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Συνάδελφοι – συναδέλφισσες
     Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ οργανώνει σε συνεργασία με πολλά ξενοδοχεία, φθηνές και ποιοτικές διακοπές για τους συναδέλφους εργαζομένους της ΔΕΗ, που είναι μέλη του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ.
   Όποιος συνάδελφος θέλει να χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα διακοπών του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, πρέπει να επικοινωνήσει και να συνεννοηθεί ο ίδιος με το ξενοδοχείο της επιλογής του, να κλείσει δωμάτια για το χρόνο που επιθυμεί και ακολούθως να πάρει γραπτή βεβαίωση από το Σωματείο ότι είναι μέλος του, για να έχει τις συγκεκριμένες τιμές.  
Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι.

 ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
COLORS HOTEL PARALIA KATERINHS               HOTEL COLORS PARALIA KATERINHS  

Εξώδικo του Σωματείου «Σπάρτακος» προς τη ΔΕΗ για τα ειδικά επιδόματα

Της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ Α.Ε. ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨ που εδρεύει στην Πτολεμαΐδα  (οδός Βασ. Κων/νου 4) και εκπροσωπείται νομίμως,
Προς :
1.           Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Ανώνυμη Εταιρεία (Δ.Ε.Η. Α.Ε.)», που εδρεύει στην Αθήνα (οδός Χαλκοκονδύλη 30) και εκπροσωπείται νομίμως,
2.           Τον κ. Αρθούρο Ζερβό υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, Διευθύνοντος Συμβούλου και

Αναβλήθηκε η 2η τακτική συνεδρίαση της διαβούλευσης στην Περιφέρεια για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ λόγω μη απαρτίας



Με παρόντες μόνο 8 από τους 43 φορείς της Περιφέρειας που μετέχουν στην Περιφερειακή διαβούλευση δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη για χθες  2η τακτική Περιφερειακή διαβούλευση που είχε ως αντικείμενο το σχέδιο αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ από την κυβέρνηση.
Από τους Δημάρχους παραβρέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, από τα επιμελητήρια ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/τμήμα Δ. Μακεδονίας, Αθανάσιος Κακάλης και από τα εργατικά κέντρα, ο Πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Κοζάνης, Αθανάσιος Τολιόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα σταλούν πολύ σύντομα προσκλήσεις για επανάληψη της συνεδρίασης, ενώ δεν έλειψαν και τα σχόλια ότι με τέτοιες συμπεριφορές από θεσμικούς φορείς θα έχουμε φαινόμενα ΕΡΤ και στη ΔΕΗ.

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Δημιουργείστε νέες λιγνιτικές επιχειρήσεις

Λάθος η διάσπαση και η πώληση του 17% της ΔΕΗ.
      Εξαιρετική και μοναδική ομορφιά απο το φράγμα στην Λίμνη ''Πλαστήρας'' του Ν.Καρδίτσας με πολλαπλά οφέλη για την Εθνική μας οικονομία.
Η άξια ενός τέτοιου φράγματος με υδροηλεκτρικό σταθμό είναι εξαιρετικά υψηλή, ακόμα και οταν το συγκεκριμένο είναι απο τα μικρότερα στην  χώρα μας. Κανένας ιδιώτης ( για πάρα πολλούς λόγους ) δεν μπορεί σήμερα να κατασκευάσει τέτοια έργα στην χώρα μας για  να τα εκμεταλλευτεί στην συνέχεια οικονομικά.Αρα είναι λάθος να πουληθούν με ευτελές τίμημα , σε ιδιώτες τέτοια έργα ,αφού δεν υπάρχουν σήμερα ενδιαφερόμενοι για να αγοράσουν στην πραγματική αξία .

                  
                                     Υδροηλεκτρικό φράγμα ''Πλαστηρας''.

 Επιτέλους αποφασίστε !!!!
                                                                                                                                                   
Δώστε τους λιγνίτες σε ιδιώτες , αλλά όχι τη ΔΕΗ .
    
        Παρ' όλο που η προσαρμογή της ενεργειακής πολιτικής της χώρας στις αλλαγές του διεθνούς περιβάλλοντος συζητιέται, χωρίς να έχει σημειωθεί καμία πρόοδος, για τουλάχιστον μία δεκαετία, σήμερα, υπό την απειλή της δαμόκλειου σπάθης του Μνημονίου, η χώρα ταλαντεύεται αμήχανη μεταξύ δημόσιας και της ιδιωτικής ιδιοκτησίας της ΔΕΗ (εκχώρηση 17%, διάσπαση 40%, μικρή και μεγάλη ΔΕΗ), μεταξύ αφανισμού και μετασχηματισμού.
Η αμυντική στάση που ακολουθήθηκε αποδείχθηκε αυτοκαταστροφική.
Ο κεφαλαιουχικός εξοπλισμός απαξιώνεται.
Η παραγωγικότητα, αντί να αυξάνεται, φθίνει. Δεν καταφέρνει ούτε να αυτοπεριοριστεί ούτε να οικουμενικοποιηθεί και να

Τίτλοι τέλους για 1249MW παλαιών μονάδων της ΔΕΗ

Συνολικά 9 μονάδες της ΔΕΗ, οι οποίες υπολειτουργούν ή βρίσκονται σε ψυχρή εφεδρεία παύουν να μετέχουν από 1ης Ιουλίου στους μηχανισμούς της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού. Καθώς οι μονάδες αυτές θα σταματήσουν να λαμβάνουν τις πληρωμές της αγοράς, ωθούνται σε οριστικό κλείσιμο, σηματοδοτώντας το τέλος εποχής για συνολικά 1249MW μονάδων που έχουν ολοκληρώσει τον ιστορικό τους κύκλο.

Οι μονάδες που βγαίνουν άμεσα, την επόμενη κιόλας εβδομάδα, από την αγορά (θα παύσουν να πληρώνονται τα λεγόμενα ΑΔΙ δηλαδή το μηχανισμό που πληρώνει τις μονάδες που είναι διαθέσιμες να παράξουν ενέργεια και να καλύψουν τις ανάγκες

Kερδισμένοι και χαμένοι από τα νέα μέτρα στην αγορά ηλεκτρισμού

Κέρδη αλλά και απώλειες μετρούν η ΔΕΗ και οι ανταγωνιστές της στην αγορά ηλεκτρισμού από τα μέτρα που προωθεί για τον εξορθολογισμό της, έπειτα και από την απαίτηση της τρόικας, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», στόχος των μέτρων, τα οποία στην εισήγησή της προς το ΥΠΕΚΑ η ΡΑΕ χαρακτηρίζει ως βραχυπρόθεσμα και μεταβατικά μέχρι τα μέσα του 2014, είναι να αρθούν ει δυνατόν περισσότερο οι στρεβλώσεις στη λειτουργία των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής.
Έτσι η ΡΑΕ παρατείνει για ένα περίπου χρόνο αλλά με σημαντικές μειώσεις σε βάρος των ιδιωτών ηλεκτροπαραγωγών, το σημερινό καθεστώς επιδοτήσεων που απολαμβάνουν, μέχρι να μπορέσουν να ανταγωνιστούν επί ίσοις όροις της ΔΕΗ, αποκτώντας πρόσβαση

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΝ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013, η κοινή σύσκεψη Δευτεροβάθμιων Ομοσπονδιών και Πρωτοβάθμιων Σωματείων του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα στα γραφεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Κοινός στόχος και επιδίωξη όσων τοποθετήθηκαν, ήταν η ανάληψη πρωτοβουλιών για τον συντονισμό και πραγματοποίηση κοινών αγωνιστικών κινητοποιήσεων το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου επιτέλους να μπει ένα φρένο στην εξαθλίωση των εργαζομένων, στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, στη διάλυση του Κοινωνικού Κράτους, στο τσουνάμι ανέργων που μέρα με τη μέρα διογκώνεται συνέπεια της

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΗ

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στην αίθουσα του ξενοδοχείου ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ στην Πτολεμαΐδα  η ετήσια Γεν. Συνέλευση του προμηθευτικού συνεταιρισμού προσωπικού  ΔΕΗ.
Η περίοδος που πραγματοποιήθηκε η  Γεν. Συν βρίσκει τον Π.ΣΥ.Π./ΔΕΗ με σοβαρά σωρευμένα προβλήματα προηγούμενων ετών, ενώ θα μπορούσε να είναι μια δυναμική, πρωτοπόρα και παράδειγμα Συνεταιριστικής Επιχείρησης.
     Η πολιτικοοικονομική κρίση στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν ευνοεί την συνεταιριστική ανάπτυξη αλλά και την υπονομεύει, παρότι όλες οι μελέτες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η

Σύνθεση του νέου Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Προσωπικού Ασφαλείας ΔΕΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΕΗ


 
Σας γνωστοποιούμε τη σύνθεση του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου μας που προήλθε από τις εκλογές της 21ης και 22ης Μαΐου 2013:

α/α
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ


ΒΟΚ
ΑΞΙΩΜΑ
1.
ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ


ΔΑΝΠΟ/ΔΥΣ/ΤΟΠΑΦΕ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
2.
ΛΑΪΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


ΔΑΝΠΟ/ΔΥΣ/ΤΟΠΑΦΕ
Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
3.
ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


ΥΗΣ Ν. ΠΛΑΣΤΗΡΑ
Β΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
4.
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ


ΔΑΝΠΟ/ΔΥΣ/ΤΟΠΑΦΕ
ΓΕΝΙΚΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
5.
ΑΒΡΑΜΕΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ


ΑΗΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
6.
ΤΡΑΓΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


ΔΑΝΠΟ/ΔΥΣ/ΤΟΠΑΦΕ
ΤΑΜΙΑΣ
7.
ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ


ΔΕΔΔΗΕ/ΥΠΟΤΟΜΕΑΣ
ΦΥΛΑΞΗΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ
ΕΦΟΡΟΣ
8.
ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ


ΔΑΝΠΟ/ΔΥΣ/ΤΟΠΑΦΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
9.
ΓΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


ΥΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
10.
ΔΗΜΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


ΔΕΔΔΗΕ/ΔΠΜ-Θ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
11.
ΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


ΥΗΣ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
12.
ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ


ΔΑΝΠΟ/ΔΥΣ/ΤΟΠΑΦΕ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
13.
ΤΣΕΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


ΛΙΓΝ.ΚΕΝΤΡ.ΜΕΓ/ΛΗΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
 
                                ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ Δ.Σ.
         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ    ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Αντιπαράθεση ΔΕΗ-ΛΑΡΚΟ για χρέος της δεύτερης

 
Στα 160 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται, σύμφωνα με πηγές της ΔΕΗ, το χρέος της ΛΑΡΚΟ προς την επιχείρηση από κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, μέγεθος το οποίο αμφισβητείται ωστόσο από την άλλη πλευρά. Η ΔΕΗ έχει απειλήσει τη ΛΑΡΚΟ με διακοπή της ηλεκτροδότησης, η οποία δεν υλοποιείται ύστερα από δικαστικές αποφάσεις που απαγορεύουν τόσο το κατέβασμα του διακόπτη όσο και την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ.
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα επίσημα στοιχεία από πλευράς ΔΕΗ, στο τέλος του 2012 τα χρέη της ΛΑΡΚΟ ήταν 139,2 εκατ. ευρώ. Το ύψος του χρέους αμφισβητείται από τη ΛΑΡΚΟ, η οποία έχει προσφύγει στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) κάνοντας λόγο για υπέρογκες και αυθαίρετες χρεώσεις της ηλεκτρικής ενέργειας.
Από τον περασμένο Δεκέμβριο η ΡΑΕ έχει ορίσει προσωρινή τιμή προμήθειας ρεύματος στη ΛΑΡΚΟ ίση με 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα (τιμή η οποία κατά τη ΔΕΗ είναι κάτω του κόστους), ενώ κάλεσε τις δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία για την τιμολόγηση της ενέργειας μετά από διαπραγματεύσεις.
Σημειώνεται ότι και οι δύο εταιρίες περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ενώ η ΔΕΗ είναι και μέτοχος της ΛΑΡΚΟ με ποσοστό 11,5% που αποκτήθηκε έναντι παλαιότερων χρεών της επιχείρησης.
Πηγή: AMΠE

Οι ΔΕΗσεις του Φωτόπουλου Γράφει ο Αβέρκιος Λουδάρος από το www.paraskhnio.gr

Έχουμε χάσει προ πολλού το μέτρο. Όλοι το γνωρίζουμε κι ας μην το παραδεχόμαστε. Όμως, κυκλοφορούν ανάμεσά μας ορισμένες υπάρξεις που ξεπερνούν κάθε όριο, κινούνται πέρα από κάθε μέτρο, αλλά καταφέρνουν να αυτογελιοποιούται, γιατί νομίζουν ότι εκστομίζουν σοφίες, ενώ δεν λένε παρά αρλούμπες. Πρώτος το χορό σέρνει ο αρχισυνδικαλιστής Φωτόπουλος, ο οποίος αντί να ασχοληθεί με τα χρέη της ΓΕΝΟΠ στον καφετζή, κάνει προτάσεις για προκήρυξη γενικής απεργίας διαρκείας, με αίτημα να πέσει η κυβέρνηση. Εάν μπορούσαμε να ασκήσουμε επιρροή, θα τασσόμασταν φανατικά

ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΠΡΟΕΔΡΙΟΥ ΤΔΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΘΗΝΑΣ

Σήμερα 20 Ιουν. 2013 συνεδρίασαν οι εκλεγμένοι της τοπικής
διοικούσας επιτροπής ΕΤΕ/ΔΕΗ οι οποίοι εκλέχτηκαν από τις εκλογές στις 13 Ιουν. 2013 και συγκροτήθηκαν σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος ……………..Ντούμας Δημήτριος
Αντιπρόεδρος………….Σταυρίδης Χαρίτος
Γεν. Γραμματέας………Παναγή Φωτεινή
Αν. Γραμματέας……….Αντωνιάδης Αθανάσιος
Μέλος………………….Σκουφίτσας Ηλίας

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Συλλαλητήριο του ΚΚΕ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ στις 25 Ιούνη

Συλλαλητήριο ενάντια στην απελευθέρωση – ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, για έναν ενιαίο αποκλειστικά κρατικό φορέα ενέργειας στο πλαίσιο της λαϊκής εξουσίας, διοργανώνει η Τομεακή Οργάνωση Ενέργειας Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ την Τρίτη 25 Ιούνη στις 8 το βράδυ στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, με το χρονοδιάγραμμα που ανακοινώθηκε πριν λίγο διάστημα, θα σημάνει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο βιοτικό επίπεδο της εργατικής – λαϊκής

Άμεση παρέμβαση για την τέφρα από την καμινάδα του ΑΗΣ Αμυνταίου

Σήμερα, Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013, διαπιστώθηκε ότι από την καμινάδα του ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα έβγαινε τέφρα.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι υπηρεσίες του Δήμου Αμυνταίου, ενώ στο χώρο του εργοστασίου μετέβη ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης, ο οποίος έκανε παρέμβαση στο Διευθυντή κ. Γεώργιο Μούκα.
Από τους σύγχρονους σταθμούς τριγωνικής μέτρησης των ρύπων που υπάρχουν στο Δήμο Αμυνταίου διαπιστώθηκε ότι η εκπομπή ρύπων από τη λειτουργία του ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα βρίσκεται εντός των επιτρεπόμενων ορίων, οπότε δεν υπάρχει περιβαλλοντικό επεισόδιο.