DEH

DEH

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Η ΔΕΗ ενημερώνει Σχετικά με την εξόφληση του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) έτους 2012 μέσω των λογαριασμών ρεύματος

Σχετικά με την εξόφληση του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) έτους 2012 μέσω των λογαριασμών ρεύματος, η ΔΕΗ ενημερώνει
τους πελάτες της για τα ακόλουθα:
Σύμφωνα με τη νομοθεσία και τις σχετικές διευκρινίσεις του Υπουργείου Οικονομικών, την τελευταία εβδομά  δα του Ιουνίου, θα ξεκινήσει η έκδοση λογαριασμών που θα περιλαμβάνουν το ΕΕΤΑ 2013.
Ως εκ τούτου, στις 22 Ιουνίου 2013 η ΔΕΗ είναι

Ε.Π.Α.Δ - ETE/ΔΕΗ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ

ΤΟ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ


ΤΟ ΖΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.. Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, μέσω του Προέδρου της (ο οποίος φέρει και επίσημα πλέον την ιδιότητα του μέλους στο ΔΣ της ΔΕΗ), σε παράσταση που έγινε για ένα κορυφαίο θέμα που συζητείτο χθες Πέμπτη 30/5/2013 στο Δ.Σ  της ΔΕΗ και αφορά την σύσταση κοινοπρακτικού σχήματος μεταξύ της ΔΕΗ και Ομίλου Κοπελούζου, (με αντίστοιχο ποσοστό 49 - 51%), για την δημιουργία καταστημάτων franchise στην Εμπορία, αντί να πράξει τα απολύτως αυτονόητα, αρκέστηκε σε μισόλογα και  υπεκφυγές.
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, αντί να εκφράσει τις πάγια και διαχρονικά επικυρωμένες Συνεδριακές αποφάσεις της Ομοσπονδίας, που εναντιώνονται καταφανώς στην δημιουργία και τη συμμετοχή της ΔΕΗ σε κοινοπρακτικά σχήματα με ιδιώτες, αντί να ζητήσει την άμεση, οριστική και αμετάκλητη απόσυρση της εισηγητικής πρότασης που κατέθεσε η Διοίκηση, αρκέστηκε να ζητήσει απλά ..? την αναβολή της συζήτησης για το επόμενο Δ.Σ.
Την ώρα που το ξεπούλημα της ΔΕΗ έχει ήδη δρομολογηθεί, μετά

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΓΔΑΝΠΟ κ. ΔΑΜΑΣΚΟ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ,ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ Κ ΕΦΑΠΑΞ

Προς : Γεν. Δ/ντη Ανθρώπινων Πόρων                                                                  
          κ. Γιώργο Δαμάσκο  
                                                                             
Θέμα: Κατάθεση δικαιολογητικών για υποβολή αίτησης χορήγησης Κύριας Σύνταξης, Επικουρικού Μερίσματος, καθώς και Εφάπαξ Βοηθήματος

Κύριε Γενικέ
     Είναι γνωστό ότι με τις διατάξεις του άρθρου 42 του ν. 4075/2012 ο Κλάδος Υγείας του ΤΑΥΤΕΚΩ και ο Κλάδος Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, ενώ με το ΦΕΚ 38/14-01-2013 που αφορά την Οργανωτική Δομή και Λειτουργία του ΤΑΥΤΕΚΩ καταργήθηκαν όλες οι Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΤΑΥΤΕΚΩ.
     Το αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης τελικώς είναι η Απο-Διοργάνωση και η Δυσ-Λειτουργία, αφού ταλαιπωρούνται περισσότεροι από 80.000 άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένοι στην Περιφέρεια.
     Δυστυχώς σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και το απαράδεκτο γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στις Υπηρεσιακές Μονάδες της ΔΕΗΑ.Ε. στην Περιφέρεια, μετά την ολοκλήρωση του εργασιακού τους βίου να μην μπορούν να καταθέσουν την αίτηση για απονομή Κύριας Σύνταξης, Επικουρικού Μερίσματος, καθώς και Εφάπαξ Βοηθήματος, αφού καταργήθηκαν, όπως προαναφέρθηκε, οι υπηρεσίες που αναλάμβαναν την προώθηση των δικαιολογητικών για την συνταξιοδότηση των μισθωτών.
Κύριε Γενικέ
     Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πιστεύει ότι οι υπηρεσιακές μονάδες της ΔΕΗ Α.Ε. στην Περιφέρεια είναι δυνατόν να παραλαμβάνουν και στη συνέχεια να προωθούν αρμοδίως τις αιτήσεις συνταξιοδότησης των εργαζομένων, σε διαφορετική περίπτωση θα θεωρήσουμε ότιΕλλάδα είναι ΜΟΝΟ η Αθήνα και επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.            
     Για το Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
                       ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δ.Ε.Η. ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨
    Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΈΑΣ  
Γεώργιος Αδαμίδης                                   Αθανάσιος Μάστορας 


ΔΕΗ: Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Μετά την εκλογή των δύο Μελών Εκπροσώπων των Εργαζομένων, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε. στη συνεδρίαση της 30.05.2013, συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
•Ζερβός Αρθούρος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος (Εκτελεστικό Μέλος). Λήξη θητείας του στις 20.12.2015.
Δόλογλου Κωνσταντίνος, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος (Εκτελεστικό Μέλος), Λήξη θητείας του στις 29.06.2013
• Αικατερινάρη Ουρανία, Σύμβουλος και Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος (Εκτελεστικό μέλος). Λήξη θητείας της στις 29.06.2013.
• Αλεξάκης Παναγιώτης, Σύμβουλος (Ανεξάρτητο - Μη Εκτελεστικό Μέλος). Λήξη θητείας του στις 17.12.2015.
• Αντωνίου Ηλίας, Σύμβουλος (Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος). Λήξη θητείας του στις 29.06.2013.
• Βασιλογεώργης Χαρίλαος, Σύμβουλος, (Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος) . Λήξη θητείας του στις 29.06.2013.
• Βερνίκος Νικόλαος, Σύμβουλος (Ανεξάρτητο – Μη εκτελεστικό Μέλος). Λήξη θητείας του στις 29.06.2013.
• Ζωντανός Κωνσταντίνος, Σύμβουλος (Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος). Λήξη θητείας του στις 29.06.2013.
• Θωμόγλου Παύλος, Σύμβουλος (Ανεξάρτητο - Μη Εκτελεστικό Μέλος). Λήξη θητείας του στις 17.12.2015.
• Καραλευθέρης Παντελής, Σύμβουλος (Μη Εκτελεστικό Μέλος, Εκπρόσωπος των Εργαζομένων). Λήξη θητείας του στις 27.05.2016.
• Φωτόπουλος Νικόλαος, Σύμβουλος (Μη Εκτελεστικό Μέλος, Εκπρόσωπος των Εργαζομένων). Λήξη θητείας του στις 27.05.2016.

Κέρδη 49,4 εκατ. ευρώ παρουσίασε η ΔΕΗ το τρίμηνο



Της Μανταλένας Πίου http://www.imerisia.gr/
Καθαρά κέρδη ύψους 49,4 εκατ. ευρώ είχε ο όμιλος της ΔΕΗ το πρώτο τρίμηνο του 2013, έναντι ζημίας 1,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου χρόνου, κυρίως χάρη στη μείωση των δαπανών για αγορές καυσίμων και ενέργειας σε συνδυασμό με την αύξηση των τιμολογίων ρεύματος.
Ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 4,1% στα 1,487 δισ. λόγω της μείωσης της ζήτησης, ενώ οι προβλέψεις για επισφάλειες, που αφορούν κυρίως σε απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος

Συνάντηση του προεδρείου της ΔΕΗ με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία συμμετείχε η Ευγενία Ουζουνίδου

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό είχε την Πέμπτη αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, τόνισε στον πρόεδρο της ΔΕΗ την ριζική και κατηγορηματική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ «στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ μέσω της δρομολογούμενης διάσπασης και τελικά ξεπουλήματος της».
Συγκεκριμένα, «ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον λαό θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να αποτρέψουν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Η

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Θέμα χρόνου νέα κατολίσθηση; Ο θεός να βάλει για άλλη μια φορά το χέρι του.

Όλοι θυμούνται την μεγάλη κατολίσθηση  πριν μερικούς μήνες, του δρόμου που ενώνει το ΛΚΔΜ με τα συνεργεία του ΣΕΤΥ και του Νοτίου Πεδίου. Αποτέλεσμα του οποίου ήταν  η μεγάλης διάρκειας ταλαιπωρίας του προσωπικού  και η αποκοπή του ΛΚΔΜ με τους χώρους που ενώνει ο συγκεκριμένος δρόμος. Ο δρόμος αποκατεστάθη και δόθηκε ξανά προς χρήση, δυστυχώς όμως όπως φαίνετε και από τη φωτογραφία, σήμερα ξαναδημιουργήθηκε πρόβλημα με πτώση του οδοστρώματος, περί των τριάντα (30) εκατοστά βάθος και σε πλάτος σχεδόν όλου του δρόμου.

Δικαιολογημένα λοιπόν οι εργαζόμενοι που χρησιμοποιούν καθημερινά τον δρόμο, να διερωτώνται πόσο επικίνδυνο είναι να βιώσουν άλλη μια κατολίσθηση η οποία αυτή την φορά να έχει θύματα, καθώς την  προηγούμενη φορά ευτυχώς δεν είχαμε τραγικό συμβάν.

Περιμένουμε λοιπόν 1ον από την διοίκηση του ΛΚΔΜ να ενημερώσει επίσημα τους εργαζόμενους, για την επικινδυνότητα πλέον του και τις πιθανότητες νέας κατολίσθησης  (καθώς από κύκλους του Ορ.Καρδιάς θεωρούν δεδομένο την πτώση του συγκεκριμένου τμήματος) και 2ον την άμεση έναρξη διαδικασιών αποκατάστασης του δρόμου εάν αυτό είναι εφικτό.

Ε.Τ.Ε. Δ.Ε.Η./Τ.Δ.Ε. ΡΟΥΦ:Αυτό που θέλετε κύριε Διευθυντά είναι η ΑΠΑΞΙΩΣΗ, η ΔΙΑΛΥΣΗ και το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ του Α.Δ.Μ.Η.Ε..

Η κυβέρνηση με πρόσχημα την χρεωκοπία της χώρας προχωράει κατ’ εντολή της Ευρωπαϊκής ένωσης και της Τρόϊκα στις ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ των πιο κερδοφόρων Επιχειρήσεων.
 Μία από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις της χώρας, στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας που βαίνει για ιδιωτικοποίηση είναι η Δ.Ε.Η. και οι θυγατρικές της με πρώτο τον Α.Δ.Μ.Η.Ε.. Στον Α.Δ.Μ.Η.Ε. και συγκεκριμένα στην Δ.Σ.Σ.Μ. μετά την αλλαγή που έγινε σε Διευθυντικό επίπεδο με την έλευση του νέου Διευθυντή, βλέπουμε αυτές οι αλλαγές για τις ιδιωτικοποιήσεις να παίρνουν

Προσλήψεις 40 ιατρών ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τη ΔΕΗ /ΔΥΑΕ

Η ΔΕΗ προκηρύσσει σαράντα θέσεις Ιατρών με τους οποίους
προτίθεται να συνάψει Συμβάσεις Μίσθωσης Έργου ετήσιας διάρκειας, για παροχή υπηρεσιών Ιατρικής της Εργασίας, για Μονάδες του Ομίλου. Σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που θέτει η κείμενη νομοθεσία, οι υποψήφιοι πρέπει να:
α. Είναι Ιατροί, μέλη Ιατρικού Συλλόγου.
β. Κατέχουν και ασκούν την ειδικότητα της Ιατρικής της Εργασίας, όπως πιστοποιείται από τον οικείο Ιατρικό Σύλλογο.
γ. Έχουν (οι άνδρες) εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμα απαλλαγεί από αυτές. Το

«Προίκα» στη ΔΕΗ τα έσοδα από την πώληση των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρισμού


«Προίκα» στη ΔΕΗ τα έσοδα από την πώληση των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρισμού

Στη ΔΕΗ σαν «προίκα» ενόψει της επικείμενης ιδιωτικοποίησής της, φαίνεται ότι θα καταλήξουν τα έσοδα από την πώληση του 49% των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρισμού, δηλαδή της θυγατρικής της ΑΔΜΗΕ.

Στόχος του σχεδίου που σύμφωνα με τις πληροφορίες εξετάζει το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του

Απεσύρθη η πρόταση για κοινοπραξία ΔΕΗ/ Κοπελούζου, παρθενικό Δ.Σ. για Φωτόπουλο

Δεν συζητήθηκε τελικά, μετά από παρέμβαση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, η πρόταση για συνεργασία της ΔΕΗ με τον όμιλο Κοπελούζου στη λιανική αγορά και στα φωτοβολταϊκά. Σημειώνεται ότι η απόφαση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ να ζητήσει να μπλοκαριστεί η συνεργασία, ελήφθη χθες σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζόμενων στην εταιρεία, υπό τον πρόεδρο Νίκο Φωτόπουλο.

Σήμερα ωστόσο τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας δεν ενημερώθηκαν από τον κ. Φωτόπουλο αλλά από τον αντιπρόεδρο της ΓΕΝΟΠ. Ο λόγος; Γιατί ο κ. Φωτόπουλος πλέον είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, δηλαδή μέλος της διοίκησης που ενημερώθηκε για την αντίδραση των εργαζομένων, την οποία την προηγούμενη ημέρα αποφάσιζε ο ίδιος.

Πάντως όπως διευκρινίζεται αρμοδίως, δεν υπάρχει κανένα ασυμβίβαστο μεταξύ της θέσης του μέλους του Δ.Σ. και της θέσης του προέδρου του συνδικαλιστικού οργάνου και άρα ο κ. Φωτόπουλος μπορεί να συνεχίσει νομότυπα, να είναι ταυτόχρονα και επικεφαλής της συνδικαλιστικής οργάνωσης της ΔΕΗ αλλά και μέλος της διοίκησης. 

Χ. Φλ.
Πηγή:www.capital.gr

Εφοδος συνδικαλιστών στο Δ.Σ της ΔΕΗ. ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ



Έφοδο στην αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 11.30 συνδικαλιστές της Ένωσης Διοικητικού Οικονομικού Προσωπικού μπλοκάροντας την έγκριση της σύμβασης μεταξύ της δημόσιας επιχείρησης και του ομίλου Κοπελούζου για τη σύσταση κοινής εταιρίας στη λιανική προϊόντων και υπηρεσιών ενέργειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι - μέλη της ΕΔΟΠ μπήκαν στη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου και ζήτησαν από τα μέλη του να μην περάσει το επίμαχο θέμα. Πράγματι, όπως αναφέρουν πηγές, η διοίκηση δεν πέρασε στη συζήτηση τη σύμβαση κι έτσι για την ώρα «πάγωσε».
Η ΕΔΟΠ ΔΕΗ έχει αντιδράσει έντονα στην πρόθεση της διοίκησης της επιχείρησης να κάνει, χωρίς διαγωνισμό, κοινή εταιρία με τον όμιλο Κοπελούζου με ποσοστό 49% και 51%, αντίστοιχα με σκοπό να αναπτύξει δίκτυο καταστημάτων λιανικής που θα πουλάνε ενεργειακά προϊόντα.
Η Ένωση κατήγγειλε την πρόθεση αυτή υποστηρίζοντας πως ουσιαστικά επιδιώκεται η εκχώρηση της εμπορίας της ΔΕΗ.

Χρ. Κολώνας EΘΝΟΣ

:Κάτω τα χέρια από την ΔΕΗ, κάτω τα χέρια από την επιχείρηση του Ελληνικού λαού , κάτω τα χέρια από τις τσέπες των καταναλωτών


Το   Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στη χθεσινή συνεδρίαση του, για μια φορά ακόμα επιβεβαίωσε τις ήδη γνωστές θέσεις του, αλλά και την στάση του συνδικάτου απέναντι στα σχέδια της ΤΡΟΙΚΑΣ και της κυβέρνησης, για το ξεπούλημα της τελευταίας μεγάλης επιχείρησης του Ελληνικού λαού.
Οι θέσεις μας σταθερά και αταλάντευτα, παρά τις προσπάθειες κάποιων να «φερθούμε πιο έξυπνα» παραμένουν.
ü       ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση
ü       ΟΧΙ στην αποκοπή τμημάτων της επιχείρησης και το ξεπούλημα τους στους ιδιώτες.
ü       ΟΧΙ στην μετοχοποίηση και το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ
ü       ΟΧΙ στην εκχώρηση του Δημόσιου management και την τοποθέτηση στρατηγικού επενδυτή.
ΟΧΙ

   σ’ όλα αυτά ,γιατί εάν υλοποιηθούν, εκατομμύρια φτωχοί συνάνθρωποί μας δηλαδή ακόμα πιο πολλοί από ότι ισχύει σήμερα, δεν θα τολμούν να ακουμπήσουν το δάκτυλο στον διακόπτη.

Νέος ταμίας στην ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ο Γιάννης Μανές


Νέος ταμίας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με 18 ψήφους  επί συνόλου 19 παρόντων στο σημερινό Δ.Σ. της  ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εξελέγη ο Ιωάννης Μανές, μετά την παραίτηση, για προσωπικούς λόγους του Κωνσταντίνου Κατσαρού.
Να σημειώσουμε ότι από τη συνεδρίαση αποχώρησε η παράταξη της ΔΑΚΕ.

Του  ευχόμαστε μια καλή και δημιουργική θητεία

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΑ 8ΜΗΝΑ & 2ΜΗΝΑ ΤΗΣ ΔΕΗ Συνάντηση με τον Διευθυντή του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου

 Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28–05–2012 η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Διευθυντή του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και παρουσία των :
• Αντιδήμαρχο Ελλησπόντου – Υψηλάντη Τσανακτσίδη Ευστάθιο,
• Δημοτικό Σύμβουλο Κοζάνης της περιοχής μας Ανουλίδη Κωνσταντίνο,
•  Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Αγίου Δημητρίου Πεχλιβανίδη Θεοχάρη
•  Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Ρυακίου Ελένης Σιαμίδου,
  Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Ακρινής Πουτογλίδη Παύλο,
  Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης,
•  Σύλλογο Ανέργων & Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου,
•  Μορφωτικό Ποντιακό Σύλλογο Άγιου Δημητρίου,
  Πολιτιστικό Ποντιακό Μορφωτικό Σύλλογο Άγιου Χαραλάμπου,
και παρουσία πολλών Νέων και κατοίκων της περιοχής του Ελλησπόντου από : Ακρινή, Άγιο Δημήτριο, Ρυάκιο, Τετράλοφο, Βοσκοχώρι, Άγιο Χαράλαμπο, Κίσσα, Κοιλάδα, Δρέπανο.

Η συνάντηση αφορούσε την καθυστερημένη για άλλη μια φορά προκήρυξη των 8μηνων & 2μηνων συμβάσεων εργασίας στην ΔΕΗ !
Σύμφωνα λοιπόν με τον Διευθυντή του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου Αποστολίδη Νικόλαο, οι προκηρύξεις των συμβάσεων του έκτακτου προσωπικού θα καθυστερήσουν διότι δεν έχει δοθεί η απαραίτητη έγκριση από τα Αρμόδια Υπουργεία λόγο Μνημονίων.
Αν οι διαδικασίες τρέξουν, στην καλύτερη περίπτωση θα προσληφθούν οι εργαζόμενοι μέχρι 15 Ιουλίου, αλλιώς από 1 Αυγούστου και για τα 2μηνα τον Σεπτέμβριο.

Επειδή στο παρελθόν οι προκηρύξεις αυτές έχουν καθυστέρηση επανειλημμένες φορές έως και 6 μήνες, απαιτούμε την άμεση προκήρυξη τους, σύμφωνα και με την λήξη των συμβάσεων

"Αν δε δειλιάσει μπροστά στις λαϊκές αντιδράσεις, αν κάνει σωστά τη δουλειά του..."

Γράφει ο Γεώργιος Γεωργής (Μέλος Δ.Σ. ΣΕΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.)

Ελπίζοντας ότι κάποτε θα έχουμε μια πληρέστερη εικόνα για τα πραγματικά  τεκταινόμενα περί του πορίσματος Ρακιντζή, από αυτή που παρουσιάζει ο κατοχικός τύπος και τα παπαγαλάκια των ΜΜ Εξαπάτησης και εξαχρείωσης του  λαού, θα επιλέξουμε να σχολιάσουμε κάποια διαδικαστικά ζητήματα.
Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – μισθωτός – κλήθηκε να καταβάλει ως εγγύηση το  ποσό των 60.000 €, ενώ καθένας από τα δύο στελέχη της «ελίτ» που κράτησαν και κρατούν το τιμόνι 
της μεγαλύτερης βιομηχανίας της χώρας κλήθηκαν να καταβάλουν από 30.000€.
Δεν γνωρίζουμε τη μηνιαία αποζημίωση του τέως και του νυν

ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΩΝ Η ΓΕΝΟΠ



Για άλλη μια φορά ένα Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ τελείωσε άδοξα, αποχωρώντας αρκετές παρατάξεις από αυτό, χωρίς να συζητηθούν τα σπουδαία που απασχολούν τους εργαζόμενους. Οι ευθύνες πλέον μεγάλες, για όλους .
Αντεγκλήσεις, τσακωμοί και «κοκορομαχίες» για το ποιος είναι ΠΑΣΚΕ, για το αν η ΑΚΕ είναι ΔΑΚΕ με τελικό αποτέλεσμα την αλλαγή του ταμία στο πρόσωπο του συναδέλφου Γιάννη Μανέ και την πρόθεση του Φωτόπουλου να παραιτηθεί, από πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, για ηθικούς λόγους γιατί θα συμμετέχει στο ΔΣ της ΔΕΗ και όχι για ηθικούς λόγο των κατηγοριών που τον βαρύνουν.

Δυστυχώς αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, δεν πρέπει να το επιτρέψουν οι εργαζόμενοι.

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Την πόρτα του εισαγγελέα πέρασε και το πρώην προεδρείο του ΟΚΔΕ ΔΕΗ



Συνέχεια στο θρίλερ των σκανδάλων που ταλανίζουν το συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ, είχαμε προχθές σύμφωνα με πληροφορίες συνδικαλιστικών κύκλων.

Σειρά είχαν τα στελέχη του Οργανισμού Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Εργαζόμενων (ΟΚΔΕ) ΔΕΗ τα οποία πέρασαν την πόρτα του εισαγγελέα για να απολογηθούν για τα ταξίδια και τις «φθηνές» διακοπές των εργαζόμενων και των συνδικαλιστικών στελεχών.


Σύμφωνα πάντα με τις ίδιους συνδικαλιστικούς κύκλους στο πρώην προεδρείο του ΟΚΔΕ  Ρίζο Ρ, Παπαγεωργίου Α και Βαρλάμο Π, μετά τις κατηγορίες που τους ασκήθηκαν, ο εισαγγελέας τους άφησε ελεύθερους με χρηματική εγγύηση 40.000 ευρώ στον πρώτο και από 20,000 ευρώ στους άλλους δυο. 

Αποτελέσματα εκλογών για το ΔΣ του ΔΕΔΔΗΕ

Τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Απριλίου 2013 για την
εκλογή εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, που ανακοίνωσε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (Κ.ΕΦ.ΕΠ.) στα οποία πρώτη δύναμη αναδείχτηκε η ΔΑΚΕ-ΔΕΔΔΗΕ και, έχουν ως εξής:

 ΔΑΚΕ-ΔΕΗ    1.379 ψήφους

ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ             1.004 ψήφους 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ     918 ψήφους 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ     267 ψήφους

ΤΣΙΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Ν. (Μεμονωμένος Υπ.) 29 ψήφους
ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ του Θ. (Μεμονωμένος Υπ.) 23 ψήφους

 Με βάση τα αποτελέσματα αυτά ο συνδυασμός της ΔΑΚΕ-ΔΕΔΔΗΕ εκλέγει τον εκπρόσωπο στο ΔΣ της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, τον ΜΑΣΟΥΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ .

ΕΔΟΠ-ΔΕΗ:ΕΜΠΟΡΙΑ -ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΠΕΦΤΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ


·        Σήμερα που απειλείται η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και το 30% της εμπορίας σχεδιάζεται να μεταβεί στην μικρή ΔΕΗ.
·        Σήμερα που τα καταστήματα της εμπορίας έμειναν χωρίς προσωπικό και η λύση των οκταμήνων τίθεται σε επισφαλή θέση, αφού δεν υπάρχει ακόμη φως για έγκριση από τους αρμόδιους υπουργούς.
·        Σήμερα που βάζουν λουκέτο στις εισπράξεις και στην εξυπηρέτηση πελατών, σε πολλά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.
Δυστυχώς οι αρμόδιοι της ΔΕΗ, επιμένουν να δώσουν χέρι βοήθειας σε ανταγωνιστή της ΔΕΗ, δηλαδή στον Όμιλο Κοπελούζου κάνοντας κοινοπρακτικό σχήμα, δημιουργώντας καταστήματα franchise και ποσοστό 51% DAMKO, 49% ΔΕΗ!!! καταβάλλοντας επίσης η ΔΕΗ, το ποσό των 980.000 € ως μετοχικό κεφάλαιο στην προοπτική να πωλούν ενεργειακά προϊόντα, (μελέτες για οικιακά φωτοβολταϊκά, ενεργειακά πιστοποιητικά, εξόφληση λογαριασμών της ΔΕΗ, κ.α.).  Τελικά τι είδους franchise είναι αυτό;
Άραγε θα πωλούν Φυσικό Αέριο; Όχι βέβαια, γιατί αυτό το έχει ο Όμιλος Κοπελούζου, αλλά θα μπορούν να πωλούν ρεύμα και να υπογράφουν συμβόλαια με καταναλωτές που έχει η ΔΕΗ, οι οποίοι θα κατευθύνονται μέσω του call center (αρ.κλήσης 11770), αφού θα επιτρέπεται η εξυπηρέτηση τους, από τα καταστήματα αυτά.
Δηλαδή, φτιάχνουμε μία αλυσίδα καταστημάτων δίνοντας το όνομα ΔΕΗ στα καταστήματα franchise, προκειμένου να ανταγωνιστεί τα δικά μας καταστήματα και αυτό πρόκειται για επιθετική πολιτική έναντι των ανταγωνιστών. Ποιος κοροϊδεύει, ποιον;
Αντί να δώσουν λύση και να οπλίσουν, να περιφρουρήσουν τα δικά μας καταστήματα, έχοντας επάρκεια προσωπικού νοιάζονται για τα επιχειρηματικά σχέδια του ανταγωνιστή της ΔΕΗ.
 Άραγε πως προέκυψε μία τέτοια συνεργασία; 
Έγινε πλειοδοτικός διαγωνισμός; Ή όποιος περνά έξω από την Χ-30 μπαίνει μέσα και πραγματοποιεί και μία συμφωνία;  Ισχύει μπάτε σκύλοι αλέστε………;
Δυστυχώς εκτελείται ένα διαχρονικό έγκλημα σε βάρος των καταστημάτων της εμπορίας, απαξιώνονται διαχρονικά, με την έλλειψη προσωπικού με το κλείσιμο των καταστημάτων τόσο από την διοίκηση Αθανασόπουλου, όσο και από αυτές τις ενέργειες των Διοικούντων σήμερα.
Φαίνεται δεν διδαχτήκανε τίποτα από το «Deal» του Καραγκιουλέ που πήγε στις Καλένδες.
Σε εμάς, όμως η νέα συνεργασία θυμίζει την ίδια οσμή, γι’αυτό θα την αντιπαλέψουμε με κάθε τρόπο, προσφεύγοντας σε κάθε νόμιμο μέσο.
Καλούμε τους εκπροσώπους μας - που συμπίπτει να είναι η πρώτη παρουσία τους μετά τις εκλογές  στο Δ.Σ. της ΔΕΗ - να μην ψηφίσουν αυτό το κοινοπρακτικό σχήμα σεβόμενοι την απόφαση του συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ, που λέει ότι «Δεν συμμετέχουμε σε κοινοπρακτικά σχήματα που η ΔΕΗ θα κατέχει μειοψηφικό ποσοστό».   

Ποσό 190 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων


Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι σήμερα, Τετάρτη, προέβη στην άντληση ποσού ύψους 190 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. 

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η χρηματοδότηση αυτή, στα πλαίσια της μακρόχρονης και άριστης συνεργασίας της ΕΤΕπ με τη ΔΕΗ, αφορά επενδύσεις εκσυγχρονισμού και αποτελεί εισροή νέων κεφαλαίων και ψήφο εμπιστοσύνης στην εταιρεία και στην ελληνική οικονομία.

Newsroom ΔΟΛ

Στο Δ.Σ. της Πέμπτης η συνεργασία με Κοπελούζο


Στο αυριανό διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα τεθεί προς ψήφιση η πρόταση για συμμετοχή της ΔΕΗ σε κοινοπρακτικό σχήμα με τον Όμιλο Κοπελούζου. 

Το joint venture των δύο εταιρειών θα έχει ως αντικείμενο τη δημιουργία καταστημάτων Franchise με ποσοστά 51% όμιλος Κοπελούζου και 49% ΔΕΗ, προκειμένου να πωλούν ενεργειακά προϊόντα (φωτοβολταΪκά στις στέγες). 

Η ενέργεια αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα «συνεργασίας» της ΔΕΗ στη βάση της συμφωνίας που είχε συνάψει η εταιρεία με τον Όμιλο Κοπελούζου και τη θυγατρική του Silcio τον Ιανουάριο του 2012 για από κοινού δημιουργία εμπορικής αλυσίδας καταστημάτων σε όλη τη χώρα.

Η συμφωνία προέβλεπε παροχή υπηρεσιών εξυπηρέτησης των πελατών και προώθησης νέων εμπορικών προϊόντων ρεύματος κατά τα πρότυπα των εταιρειών τηλεπικοινωνιών, ενεργειακές υπηρεσίες (ενεργειακές επιθεωρήσεις, εξοικονόμηση ενέργειας, κ.λ.π), λύσεις παροχή συμβουλών και ολοκληρωμένες λύσεις εγκατάσταση για οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα, κλπ.

Στη συνεργασία αυτή πάντως έχουν εκφράσει την αντίδρασή τους συνδικαλιστικές παρατάξεις και οργανώσεις της ΔΕΗ όπως η Αγωνιστική Ενότητα (Σύριζα) αλλά και ΕΔΟΠ ΔΕΗ (διοικητικοί υπάλληλοι). 

Χ.Φλ. Πηγή:www.capital.gr

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΔΑΚΕ-ΕΤΕ/ΔΕΗ:Διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν -Απαιτούμε αυτά που κατακτήσαμε


Διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν

Απαιτούμε αυτά που κατακτήσαμε

ΕΙΠΑΜΕ ΟΧΙ

- Στην διάσπαση της ΔΕΗ σε θυγατρικές.

- Στην τελευταία προβληματική ΕΣΣΕ.

- Στην διάλυση του Ασφαλιστικού με το περιβόητο «εφεξής».

- Καταγγείλαμε την αποτυχημένη διοίκηση Ζερβού.

ΕΚΕΙΝΟΙ…. «Ενωτικό Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων» και «Εργατική Παράταξη Άμεσης Δημοκρατίας» (η ΠΑΣΚΕ και οι κλώνοι τους… )

για το μέλλον της Επιχείρησης και για ΕΜΑΣ…ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!!! και παραπλάνησαν τους εργαζόμενους του Ομίλου.

ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ!

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ στις ΕΚΛΟΓΕΣ της ΕΤΕ-ΔΕΗ στις 12-13 Ιουνίου.

Ενέργεια: Το μεγάλο κόλπο

Το κουβάρι του μεγάλου σκανδάλου αναφορικά με τον τομέα της ενέργειας ξετύλιξε η εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» . Το «κόλπο» που είχαν στήσει έξι επιχειρηματίες με τις εταιρείες Energa και Hellas Power, αλλά και επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ μπήκαν στο δημοσιογραφικό μικροσκόπιο της εκπομπής.

Η Energa και η Hellas Power, ήταν δύο εταιρείες οι οποίες παρείχαν ηλεκτρικό ρεύμα στους καταναλωτές μέσω της ΔΕΗ. Από το Δεκέμβριο όμως του 2011 και μετά, αποκαλύφθηκε ότι

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩ​Ν ΔΕΗ - Καμία συμμετοχή της ΔΕΗ σε Κοινοπραξί​α με το Όμιλο Κοπελούζου

Αντιστεκόμαστε στη διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ
 
Η Διοίκηση της ΔΕΗ, προωθεί για ψήφιση στη συνεδρίαση του Δ.Σ της Πέμπτης 30 - 5 - 2013 της Επιχείρησης πρόταση συμμετοχής σε κοινοπρακτικό σχήμα με τη δημιουργία καταστημάτων Franchise σε συνεργασία με τον Όμιλο Κοπελούζου - ΔΕΗ με ποσοστά 51% και 49% αντίστοιχα, προκειμένου να πωλούν ενεργειακά προϊόντα (φωτοβολταικά στις στέγες) !

Η ενέργεια αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα «συνεργασίας»

Κόκκινο πανί η σύμπραξη Τέρνα-ΔΕΗ στην αρένα των απορριμμάτων

Mάχη χαρακωμάτων δίνουν οι εργολάβοι για την διαχείριση των απορριμμάτων, με «πιλότο» την μονάδα της Κοζάνης που θα κορυφωθεί τους επόμενους μήνες στα τέσσερα εργοστάσια της Αττικής, τα οποία προβλέπεται να μοιράσουν πάνω από 2 δισ. ευρώ στους αναδόχους. 
 Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται ότι θα κατατεθούν οι οικονομικές προσφορές για την μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην Δυτική Μακεδονία, στην οποία αναμετρούνται οι ισχυρότερες τεχνικές εταιρείες, οι όμιλοι Ελλάκτωρ-Ηλέκτωρ, J&P Αβαξ - Μεσόγειος - Polyeco και η Τέρνα. 
Ο διαγωνισμός εξελίσσεται στην σκιά σοβαρών καταγγελιών που

Στην προμήθεια ρεύματος "μπαίνει" ο Μυτιληναίος

Αίτηση στη ΡΑΕ για τη χορήγηση άδειας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας κατέθεσε η Protergia του Ομίλου Μυτιληναίου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Ομίλου για την επέκταση της δραστηριότητάς του στη λιανική ρεύματος.
Η αίτηση αφορά τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου που είναι εγκατεστημένη στο βιομηχανικό συγκρότημα του Αλουμινίου στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας και η συνολική ισχύς προμήθειας είναι 500 MW.
Σημειώνεται ότι το τελευταίο χρόνο, μετά τις εξελίξεις με τις

Ανοικτή επιστολή των προσληφθέντων μέσω ΑΣΕΠ συναδέλφων

Θέμα: Εντάξεις στο τακτικό προσωπικό, προσληφθέντων μέσω 
ΑΣΕΠ συναδέλφων της προκήρυξης  1/2007 κατόπιν της παρόδου διετής υπηρεσίας, και προσμέτρηση χρόνου προϋπηρεσίας


Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Βιώνουμε δύσκολες και δύσβατες εποχές ,με ένα μέλλον αβέβαιο, ασταθές ,απρόβλεπτο, με μισθούς που δεν σου επιτρέπουν να ζήσεις αξιοπρεπώς, με ασφάλιση που πλέον δεν γνωρίζεις που ανήκεις, με εργαζομένους, συναδέλφους εργατικά και μισθολογικά τριών ταχυτήτων, με περικοπές τις τάξης του 45%,σε μισθούς, με περικοπές επιδομάτων, πάγωμα χρονοεπιδόματος, ίσως αργότερα και κλιμακίου, υπάρχουν σχεδόν για τους περισσότερους μεγάλες οικογενειακές

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ME PORSCHE CAYENNE ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΙΝΤΡΑΚΑΤ ΑΕ ΟΙ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝΤΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΔΕΔΔΗΕ

Όπως μα πληροφορεί ο συνάδελφος  Diamandis Diamandopoulos diamandis.diamandopoulos@gmail.com
Το Δ.Σ. της νέας θυγατρικής της ΔΕΗ ΑΕ με το διακριτικό τίτλο ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, ανέθεσε τον Οκτώβριο 2012 στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ την αντικατάσταση των μετρητών ηλεκτρικού ρεύματος έναντι συνολικού συμβατικού τιμήματος είκοσι δύο εκατομμυρίων εξακοσίων ενενήντα χιλιάδων ευρώ & εβδομήντα πέντε λεπτών (22.690.000,75 ¤), εδώ είναι η ανακοίνωση
http://www.deddie.gr/Default.aspx?id=59892&nt=18&lang=1

Αρμόδια Υπηρεσία για την Επίβλεψη του έργου ορίστηκε η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ
την οποίας διευθυντής είναι ο
ΒΙΤΕΛΛΑΣ Ισίδωρος
Διευθυντής Τηλ.:
210 5224584
FAX.: 210 5239301
e-mail:i.vitellas@deddie.gr

Στη συνέχεια, τον Απρίλιο 2013 Η ΙΝΤΡΑΚΑΤ ΑΕ παρέδωσε τρία (3) PORSCHE CAYENNE για τους επιβλέποντες μηχανικούς του έργου, γεγονός που συνιστά δωροδοκία κατά τον κύριο Διαμαντόπουλο.

Παρακάτω είναι η ηλεκτρονική αλληλογραφία:
From: Λεμπέσης Πέτρος [mailto:
P.Lempesis@deddie.gr]
Sent: Friday, March 22, 2013 11:54 AM
To: Ρογκάκος Βασίλειος; Ξύδας Διαμαντής; Ανδρεάδης Κωνσταντίνος Subject: ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Αυτοκίνητα

Καλημέρα,
Όποιος θέλει να οδηγάει τα τρία Porsche Cayenne που θα μας δώσει η Intrakat, ας μου στείλει φ/Α του διπλώματος του.

Πέτρος Λεμπέσης
Τομέας Συστημάτων Μετρήσεων
Διεύθυνση Δικτύου

Τ
210-5292513,
F
210-5200290
p.lempesis@deddie.gr
Χαλκοκονδύλη 22, 104 32 Αθήνα
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε.
Αναμένοντας την απάντηση του ΔΕΔΔΗΕ!!!!

Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο στις εκλογές της Ε.Τ.Ε. Δ.Ε.Η.

Κατατέθηκε την Παρασκευή 24 Μαΐου , το Νέο Ξεκίνημα, Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο στις εκλογές της Ε.Τ.Ε. Δ.Ε.Η.. Το ψηφοδέλτιο αποτελείται από 10 εργαζόμενους οι οποίοι αποφάσισαν την αυτόνομη και ανεξάρτητη κάθοδό τους στις εκλογές της Ε.Τ.Ε. - Δ.Ε.Η. με σκοπό να δώσουν στους εργαζόμενους μια διαφορετική επιλογή μακριά από παραταξιακά ψηφοδέλτια.

Το ψηφοδέλτιο θα λάβει μέρος στις εκλογές του Ιουνίου και αφορά το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ε. , την Κεντρική Εξελεγκτική Επιτροπή , τους αντιπροσώπους στην ΓΕΝΟΠ και το Εργατικό Κέντρο

Μοναδικό απαιτούμενο για όσους συμμετέχουν, να μην

Ρεκόρ αυξήσεων στις τιμές ρεύματος σε Ελλάδα και Κύπρο

Την μεγαλύτερη αύξηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατέγραψαν οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, για τα νοικοκυριά της Κύπρου (21%) και της Ελλάδας (15%), στο β’ εξάμηνο του 2012, έναντι του 2011, σύμφωνα με τη Eurostat.
Σε ότι αφορά το φυσικό αέριο, οι τιμές αγοραστικής δύναμης έφεραν την Ελλάδα να κατέχει τη δεύτερη θέση στην ΕΕ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το β’ εξάμηνο του 2012, σε σχέση με έναν χρόνο πριν, το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά στην ΕΕ αυξήθηκε κατά 6,6%, έναντι 15% στην

Ποια συμφέροντα κρατάνε τον υπόδικο Ζερβό στη ΔΕΗ

Η χώρα χρεοκόπησε, οι προσπάθειες που καταβάλλονται με τις θυσίες του ελληνικού λαού είναι το μεγάλο στοίχημα για το μέλλον της Ελλάδας, ωστόσο μέσα στην προχωρημένη παρακμή χάνεται η αίσθηση ότι υπάρχει ισχυρή βούληση για κάθαρση, διαφάνεια και δικαιοσύνη. 

Το newpost με σειρά αποκαλύψεων κόντρα στο «σιωπητήριο» της πλειοψηφίας των ΜΜΕ (εξαίρεση αποτελεί το Πρώτο 

Θέμα που δημοσίευσε εκτενέστατο ρεπορτάζ στο φύλλο της 17ης Μαρτίου) ανέδειξε μια σειρά από προβληματικές αποφάσεις του ΔΣ που ήδη ερευνώνονται από τις εισαγγελικές Αρχές αλλά και συμπεριφορές στελεχών της 
ΔΕΗ όπως ο Αργύρης Οικονόμου, ο οποίος χαρακτηρίζει ανοιχτά ως λαμόγιο και ψυχοπαθή τον Πρόεδρο της ΡΑΕ κ. Βασιλάκο,

Για όσο θα περιμένουμε διευκρίνιση από τους Αν. Ελλ. (κα ΜΑΚΡΗ, Γρ. Συνδικ, οργανωτικό) σε σχέση με την στήριξη στην ΔΑΚΕ ΕΤΕ εμείς ρωτάμε αυτούς που θεωρούν ότι παρανοήσαμε

Τι ακριβώς είναι το παρακάτω;
 
Έχει σχεση με τους Αν. Ελλ. ο κος Παυλόγιαννης και αν ναι ποια είναι αυτή;
 
Γιατί το σήμα παραπέμπει στο σήμα τον Αν. Ελλ. βλ. "Γλάρος"; 
 
Γιατί οι δηλώσεις υποστήριξης της ΔΑΚΕ δεν έγιναν και για τις εκλογές του Εργ. Κεν. Αθήνας;
 
Εμείς παρανοούμε ή εσείς σημαία ευκαρίας;
----------------------------------------------------------
ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΑ 30 - 31 ΜΑΪΟΥ 2013 : ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ (Α. Σ.) 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : ΑΡΗΣ ΠΑΥΛΟΓΙΑΝΝΗΣ 6943750081
ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ 6974840903
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ
 ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑ


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Αθήνα, 25/5/2010

Εργαζόμενε, εργαζόμενη,

Τρία χρόνια τώρα γίνεσαι μάρτυρας μιας απύθμενης επίθεσης, από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και της ΔΗΜΑΡ, στην ατομική και οικογενειακή βιωσιμότητα σου, με μια καταιγιστική ροή μέτρων, που κατάργησαν ότι είχε κερδηθεί, που καταρράκωσαν την αξιοπρέπεια σου και που σε έχουν φέρει σε απόγνωση και αδιέξοδο, λες και εσύ φταις για την οικονομική κρίση της χώρας μας και όχι αυτοί που με τις καταστροφικές πολιτικές τους μας κυβέρνησαν επί 38 χρόνια.
Τρία χρόνια τώρα οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, δεν προέβαλαν καμιά ουσιαστική αντίσταση απέναντι στα μέτρα εξαθλίωσης και κατάργησης του κοινωνικού κράτους, άλλωστε δεν μπορούσαν και να το κάνουν……, με αποτέλεσμα να καταβαραθρωθούν στα μάτια των εργαζομένων και με αποκορύφωμα την αποχή των εργαζομένων στις όποιες κινητοποιήσεις, που για τα μάτια του κόσμου, διοργάνωναν. 
Η πολυδιάσπαση των παρατάξεων αυτών υποδηλώνει, αφενός μεν την εσωτερική αντιπαλότητα και πολεμική λόγω κομματικής υποταγής και αφετέρου την προσπάθεια διατήρησης των «θέσεων» τους με άλλο προσωπείο, στην επερχόμενη λαίλαπα απαξίωσης τους.
Οι υπόλοιπες συστημικές συνδικαλιστικές παρατάξεις, είτε λόγω του ξύλινου λόγου που αρθώνουν, είτε λόγω της διάσπασης του συνολικού εργατικού κινήματος που επιδιώκουν με την επιλογή μοναχικής αντίδρασης και αγώνα, δεν μπορούν σοβαρά να ακολουθηθούν από την πλειοψηφία του εργαζόμενου κόσμου και παραμένουν περιχαρακωμένοι στα ποσοστά τους.

Εργαζόμενε, εργαζόμενη,

Το κίνημα των εργαζομένων τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να ακολουθήσει μια πολιτική, που θα ικανοποιεί τις βασικές ζωτικές λειτουργίες. Όχι άλλη μείωση των μισθών, όχι άλλη φορολόγηση των εισοδημάτων, όχι στην κατάργηση των κοινωνικών παροχών, όχι στην κατάργηση των δικαιωμάτων.
Οι εκλογές για την ανάδειξη διοίκησης του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας αποτελεί μια πρώτη ευκαιρία στην αναζήτηση άλλων πολιτικών και μορφών αντίδρασης στην «αποχαύνωση» των εργαζομένων που επιδιώκεται.
Έτσι ανεξάρτητοι συνδικαλιστές, χωρίς κομματική υποταγή, που εκλέχθηκαν στα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία, με κοινή την αίσθηση της αντίδρασης σε όλα αυτά που επί τρία χρόνια μας φτωχοποιούν, μας διώχνουν το χαμόγελο, την αισιοδοξία και την ζωή, αποφασίσαμε να συστήσουμε την κίνηση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ και να διεκδικήσουμε για λογαριασμό αυτών που μας εμπιστεύθηκαν τα αυτονόητα.
Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας και να μην επιτρέψουμε σε κανέναν από εδώ και πέρα να παίξει παιχνίδια στην πλάτη μας.
Στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας κατεβαίνουμε και διεκδικούμε την ψήφο των συναδέλφων μας γιατί τα προβλήματα επιβίωσης είναι κοινά και ακουμπούν όλους μας. 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, (Ενεργοποίηση των διαδικασιών (συλλογικές διαπραγματεύσεις) του άρθρου 22 του Συντάγματος των Ελλήνων)
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ, ΣΠΑΜΕ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ
ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ
ΑΠΕΝΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ