DEH

DEH

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Πύργος: Σε διαθεσιμότητα υπάλληλοι της ΔΕΗ, λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων!


Η εξέλιξη δημιουργεί λειτουργικά προβλήματα στην επιχείρηση - Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι της ΔΕΗ παραπέμπονται στη δικαιοσύνη...
Πειθαρχικά παραπτώματα φέρεται να βαρύνουν υπαλλήλους του κεντρικού καταστήματος της ΔΕΗ στον Πύργο. Πρόκειται σύμφωνα με το ilialive.gr, για άτομα από το τμήμα Εμπορίας, που με βάση τις ίδιες πληροφορίες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με πηγές μια σοβαρή υπόθεση απασχολούσε τους τελευταίους μήνες την υπηρεσία, χωρίς όμως να διαρρέεται τίποτα εκτός αυτής. Μάλιστα στα τέλη του καλοκαιριού είχαν τεθεί δημοσιογραφικά ερωτήματα προς τη διοίκηση, χωρίς όμως να δοθούν απαντήσεις, παρά μόνο διαφαινόταν πως μια έρευνα βρισκόταν σε εξέλιξη.

Αν δεν υπάρξει κάποια άλλη εξέλιξη που να αλλάζει τα δεδομένα που διαμορφώνονται τότε θα τεθεί άμεσα θέμα προσωπικού, αφού από τη στιγμή που τίθεται σε διαθεσιμότητα αυτός ο αριθμός υπαλλήλων, ελάχιστοι απόμένουν στο τμήμα για να καλύψουν τις ανάγκες του.

Mας έκοψε τη διαφήμιση. Το ρεύμα όχι ακόμη

Μπορείς να πολεμήσεις το Κράτος. Δεν μπορείς όμως να το νικήσεις. Στην «εισηγμένη» ΔΕΗ νιώθουν ακόμη μέρος του κράτους και με αυτή τη νοοτροπία η διοίκηση της επιχείρησης αποφάσισε να «τιμωρήσει» το Capital.gr για την αποκάλυψη ότι συνεργάτης του κου Ζερβού προσέφυγε κατά του... κράτους στην ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού.

Μία ημέρα μετά τη δημοσίευση του
σχετικού ρεπορτάζ, η διαφημιστική εταιρεία της ΔΕΗ ενημέρωσε το εμπορικό τμήμα του Capital.gr να διακόψει την προβολή της τρέχουσας καμπάνιας που ήδη ήταν στον «αέρα». Ο λόγος που επικαλέστηκαν ήταν ένα ενημερωτικό δημοσίευμα για την επιχείρηση. Θα το έκαναν

«Παράνομη & καταχρηστική»

του Μιχάλη Ραμπίδη
Σχεδόν μόνιμη επωδό των επιτυχημένων απεργιακών κινητοποιήσεων αποτελούν οι αποφάσεις των αρμόδιων δικαστηρίων που κρίνουν τις απεργίες ως ‘’παράνομες & καταχρηστικές’’.

Σαν να λένε <<οι εργαζόμενοι έχουν το συνταγματικό δικαίωμα να απεργούν, αρκεί να μην το κάνουν>>. Πότε όμως, εν συντομία, η απεργία είναι παράνομη και πότε καταχρηστική;
Παράνομη: Όταν δεν τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες για τη λήψη απόφασης της απεργίας.
Καταχρηστική: Όταν υπερβαίνει τον κοινωνικό και οικονομικό της στόχο. Όταν ακόμα διεκδικεί αιτήματα η ρύθμιση των οποίων ανήκει στο διευθυντικό δικαίωμα του εργοδότη, η στάθμιση συμφερόντων απεργών και εργοδότη κλπ.
Μια μικρή αναδρομή στην προϊστορία επιτάξεων-απολύσεων

Σ.Ο.Σ. ΔΕΗ Μεγ/λης

24ΩΡΗ  Πανελλαδική  Απεργία  της  ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
την  Πέμπτη  31/1/2013


Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Ο εκφοβισμός των εργαζομένων και  η ποινικοποίηση των αγώνων
του συνδ. κινήματος δεν θα περάσουν

Η κυβέρνηση συνεχίζοντας τον αντιδημοκρατικό κατήφορο και τον αυταρχισμό προχώρησε σε «επίταξη» των απεργών εργαζομένων στο Μετρό και την ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων.

Υπερασπίζουμε το δικαίωμα μας να μπορούμε να αντιδράσουμε χωρίς να μας επιστρατεύουν, για να μην έρθει και η δική μας σειρά.

Το συνδ. κίνημα επιβάλλεται να κινηθεί σε μια πορεία αγωνιστικής και απεργιακής δράσης για να μην περάσει το νέο πλήγμα σε βάρος των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων των εργαζομένων.

·       Να υπερασπιστούμε τη διαδικασία  των ελεύθερων Συλλογικών διαπραγματεύσεων και την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ενάντια σε νέες μειώσεις των μισθών.
·        Να μην περάσουν οι απολύσεις, το ξεπούλημα των Δημοσίων Επιχειρήσεων και της δημόσιας περιουσίας.
·        Να ανακληθεί η απόφαση επίταξης των εργαζομένων του Μετρό και να αποτρέψουμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό στις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων και του σ.κ.

Το Δ.Σ του Σ.Ο.Σ. ΔΕΗ Μεγ/λης καλεί τους εργαζόμενους στο Λεκανοπέδιο να πάρουν μέρος στην 24ώρη Απεργία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα για την υπεράσπιση της ΔΕΗ, των εργασιακών και δημοκρατικών μας δικαιωμάτων.

 
Ο αγώνας είναι για όλους
Ο αγώνας είναι για εμάς τους ίδιους

Η ΔΕΗ Α.Ε. διερευνά την ακρίβεια του περιεχομένου του δημοσιεύματος

Σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα αναφορικά με ενέργειες στελέχους της εταιρείας (Διευθυντής της ΔΕΗ καταγγέλλει το ελληνικό δημόσιο στην Κομισιόν!), η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού επισημαίνει τα ακόλουθα:
Η πολιτική της εταιρείας, ασκείται από τη Διοίκηση, υλοποιείται με γνώμονα τα συμφέροντα των μετόχων και των πελατών της και είναι πάντοτε σύμφωνη με το Νόμο.
Είναι προφανές ότι πέραν της Διοίκησης της εταιρείας, ουδείς άλλος και πολύ περισσότερο ατομικές πρωτοβουλίες διαμορφώνουν την πολιτική της.
Η ΔΕΗ Α.Ε. διερευνά την ακρίβεια του περιεχομένου του δημοσιεύματος, και θα πράξει συνεπακόλουθα ότι προβλέπουν οι εσωτερικοί κανονισμοί της.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΦΑΠΑΞ:σημαντικό θέμα είναι η δημοσιοποίηση του οριστικοποιημένου καταλόγου δικαιούχων με βάση το κριτήριο της αίτησης αποχώρησης

1. Τον περασμένο Δεκέμβριο εξοφλήθηκαν με 16.000.000 οι συνάδελφοι που τους οφειλόταν το υπόλοιπο 10% του εφάπαξ και αποχώρησαν μέχρι και τον Μάρτιο του 2010 ( περίπου 1.323 άτομα).

2. Ενώ τότε δεν μας προιδέαζε κανείς για οποιαδήποτε εμπλοκή για την απρόσκοπτη συνέχιση των καταβολών με βάση τα 137.000.000 που είχε έτοιμα προς διάθεση το Υπουργείο, τελικά πέσαμε σε νέο γολγοθά και ικανοποίηση πολλαπλών προυποθέσεων και όρων πριν από την εκταμίευση του ανωτέρω ποσού. Συγκεκριμένα:

3. Προέκυψε ζήτημα αναδιοργάνωσης του ΤΑΥΤΕΚΩ ( αλλαγή οργανογράμματος), που έπρεπε να υπογραφεί από την ιεραρχία δύο

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Επανήλθε η τροφοδοσία της Μεγαλόπολης παραμένουν τα προβλήματα με τους λιγνίτες

Μια καταγγελία που έγινε προ ημερών από το Σωματείο Ορυχείων Σταθμών Μεγαλόπολης, σύμφωνα με την οποία έχει σταματήσει η τροφοδοσία με λιγνίτη της πιο σύγχρονης μονάδας του συγκροτήματος της Πελοποννήσου, η Μεγαλόπολη IV, έφερε στο προσκήνιο το σοβαρό πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η ΔΕΗ στα ορυχεία της.
Η καταγγελία του Σωματείου ανέφερε ότι «η απουσία σχεδιασμού, η ολιγωρία και η ανικανότητα της τοπικής διοίκησης η συγκάλυψη από τη ΓΔ Ορυχείων και τη διοίκηση… φέρνουν τα ορυχεία του λιγνιτικού κέντρου Μεγαλόπολης στη διάλυση και την αδυναμία. Σύμφωνα μάλιστα με το σωματείο για πρώτη φορά έχει παρατηρηθεί διακοπή της τροφοδοσίας των μονάδων.  
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τον προγραμματισμό του ΛΑΓΗΕ η μονάδα της Μεγαλόπολης πράγματι έμεινε εκτός λειτουργίας για περίπου μία εβδομάδα

ΠΑΥΠ-ΔΕΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη προσπάθεια χειραγώγησης των αποσπασμένων συναδέλφων στο ΤΑΥΤΕΚΩ, που επιθυμούν να επιστρέψουν στη ΔΕΗ, που έχουν αναλάβει υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΑΝΠ. Μια προσπάθεια που εμπλουτίζεται από στοιχεία ψυχολογικής βίας και με στόχο την αποποίηση από τους αποσπασμένους συναδέλφους του δικαιώματός τους υπαγωγής τους στη ΔΕΗ σύμφωνα με την απόφαση του Δ/ντα Συμβούλου ή την αλλοίωση της επιθυμίας τους.
Μια προσπάθεια που ευελπιστεί να καλύψει την προχειρότητα με την οποία επιχειρείται να εφαρμοσθεί η σχετική απόφαση.
Καλούμε τη Διοίκηση της ΔΕΗ, να μαζέψει τις «άρες-μάρες …» (που λέει ο λαός) και να διαμορφώσει μια διαδικασία που θα σέβεται τους συναδέλφους.
Καλούμε τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Δ.Σ της ΔΕΗ, που γνωρίζουν την αγωνία και την αβεβαιότητα που βιώνουν τόσους μήνες οι αποσπασμένοι συνάδελφοι, να συμβάλουν προς την παραπάνω κατεύθυνση.
Καλούμε τη ΓΕΝΟΠΔΕΗ, να παρέμβει ώστε οι μεθοδεύσεις χειραγώγησης να απορριφθούν και να εγγυηθεί μια δίκαιη και αξιοπρεπή διαδικασία.

Οι θέσεις του Γ.Γραμματέα της ΓΕΝΟΠ και της ΔΑΚΕ για τις απεργιακές κινητοποιήσεις

AΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΡΑ (ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ και ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ) ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.


Από dakegenopdei.blogspot.gr/

Η ηγεσία του σωματείου «Σπάρτακος» σε ρόλο υπονομευτή της ενότητας και της δράσης της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Με έκπληξη διαβάσαμε ,δυο μέρες πριν την πραγματοποίηση της 24ωρης απεργιακής μας κινητοποίησης, το χθεσινό δελτίο τύπου του σωματείου «Σπάρτακος» που καταγγέλλει την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και το ΤΑΥΤΕΚΩ για ολιγωρία στο θέμα λειτουργίας των ΠΕΚΑ.
Το πρώτο που έχουμε να επισημάνουμε είναι πως ακόμα και αν ήταν έτσι τα πράγματα όπως λένε ότι δηλαδή ολιγωρήσαμε, εάν είσαι υπεύθυνος άνθρωπος ποτέ δεν κάνεις μια τέτοια καταγγελία και μάλιστα ανοικτή – δημόσια δύο μέρες πριν την απεργιακή κινητοποίηση !!
Δεν χρειάζεται δα και πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι μια τέτοια ενέργεια όχι μόνο δεν βοηθά την συσπείρωση και

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που αφαιρούσε μετασχηματιστές της ΔΕΗ στην Πελοπόννησο

Η δράση της σπείρας στοίχισε στην ΔΕΗ 350.000 ευρώΕξαρθρώθηκε από την ασφάλεια Κορίνθου, σε συνεργασία με την ασφάλεια Άργους, οργανωμένη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, της Αργολίδας και της Αρκαδίας.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ένας 28χρονος Πακιστανός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:Επιστολή για την οργανωτική δομή του ΤΑΥΤΕΚΩ

Θέμα: Αναθεώρηση της απόφασης για οργανωτική δομή του ΤΑΥΤΕΚΩ
Κύριοι Υπουργοί

Σύμφωνα με την Κοινή Απόφασή σας που αφορά στην «Οργανωτική δομή και λειτουργία του ΤΑΥΤΕΚΩ» (ΦΕΚ 38/14-01-2013), απόφαση στην οποία ΔΕΝ προβλέπεται η λειτουργία Περιφερειακών Υπηρεσιών του Ταμείου, όλες πλέον οι υπηρεσίες θα διενεργούνται από την Κεντρική Υπηρεσία του ΤΑΥΤΕΚΩ.

Το γεγονός αυτό από μόνο του θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί για «μετονομασία» της απόφασής σας σε «ΑποδιΟργανωτική δομή και ΔυσΛειτουργία του ΤΑΥΤΕΚΩ», αφού

ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ


Με εξώδικο ενημέρωσε η ΔΕΗ την Αλουμίνιον ότι προτίθεται να άρει την εκπροσώπηση της και ως εκ τούτου η εταιρεία με βάση τον σχετικό Κώδικα έχει περιθώριο 20 ημερών για να αναζητήσει άλλο προμηθευτή ρεύματος.
Αμεση η αντίδραση από την Αλουμίνιον, η οποία κατέθεσε ήδη ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης της ΔΕΗ.
Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των δυο εταιριών υπάρχει μακροχρόνια δικαστική διαμάχη για την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας. Τον περασμένο Μάιο η ΡΑΕ προσδιόρισε προσωρινή τιμή ρεύματος τα 42 ευρώ ανά MWh και κάλεσε τις δυο εταιρίες να προσφύγουν από κοινού στη διαιτησία κάτι το οποίο έγινε τον περασμένο Οκτώβριο.
Έκτοτε η υπόθεση εκκρεμεί καθώς παρά τις προβλέψεις περί ολοκλήρωσης του ελέγχου και έκδοσης της διαιτητικής απόφασης εντός διμήνου κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί και πλέον εκτιμάται ότι η έκδοση της απόφασης θα γίνει περί τον Μάιο.
Στο μεταξύ έληξε το δίμηνο των προσωρινών μέτρων που είχε αποφασίσει η ΡΑΕ, επιβάλλοντας στη ΔΕΗ πάγωμα κάθε δικαστικής μέχρι την έκδοση της απόφασης της διαιτησίας και το διοικητικό συμβούλιο της επιχειρήσεις αποφάσισε την επίδοση του νέου εξωδίκου για άρση της εκπροσώπησης της Αλουμίνιον.
Από την πλευρά της η Αλουμίνιον της Ελλάδος δεν έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε καμία ενέργεια αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιδιώξει τη λήψη νέων ασφαλιστικών μέτρων μέχρι την ολοκλήρωση της διαιτητικής διαδικασίας.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Απεργία με ερωτηματικά την Πέμπτη στη ΔΕΗ- Καταγγελίες Αδαμίδη για αποφάσεις που παίρνουν αναπληρωματικοί και για μη συμμετοχή μελών του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ στις απεργίες

Τη διαφωνία του και παράλληλα τον προβληματισμό του για την προκήρυξη της απεργίας από τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ την Πέμπτη εξέφρασε σήμερα το πρωί στο VETO FM, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», Γιώργος Αδαμίδης.
Ο κ. Αδαμίδης τόνισε ξεκάθαρα πως διαφωνεί με τη λογική της συγκεκριμένης απεργίας, αλλά θεσμικά οφείλει και θα το κάνει, όπως είπε, να καλέσει τους συναδέλφους του να συμμετέχουν. «Εμείς συμμετέχουμε συνέχεια ακόμα και αν διαφωνούμε. Να μας απαντήσει ο κ. Φωτόπουλος τι κάνει με τα μέλη του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ που αποφασίζουν για απεργία και πάνε στη δουλειά», σημείωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του προκαλώντας κυριολεκτικά αίσθηση.
Λίγο αργότερα μάλιστα υποστήριξε πως την απεργία της Πέμπτης αποφάσισαν 14 άνθρωποι στη ΓΕΝΟΠ με πολλούς από αυτούς να μην είναι καν μέλη του Δ.Σ. «Έχει μια λογική ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας να καλεί τα 3α και 4α αναπληρωματικά μέλη εφόσον λείπουν οι τακτικοί, κάτι που φυσικά είναι παράνομο…».
Ο Πρόεδρος του «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ» αναφερόμενος στο τρόπο με τον οποίο προκηρύσσονται οι απεργίες στη ΓΕΝΟΠ η συμμετοχή σε αυτές «θυμίζουν ποσοστά νικοτίνης» και ουσιαστικά κάλεσε τον Νίκο Φωτόπουλο να παραιτηθεί: «Αν ήμουν Πρόεδρος στη ΓΕΝΟΠ σίγουρα θα το είχα κάνει με τέτοιες συμμετοχές».

Διευθυντής της ΔΕΗ καταγγέλλει το ελληνικό δημόσιο στην Κομισιόν!

Η υπόθεση βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα χέρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού και έχει τίτλο «Παραβιάσεις της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής νομοθεσίας ηλεκτρισμού και καταχρηστικές πρακτικές που μετέρχεται το Ελληνικό Κράτος». Πρόκειται για την καταγγελία που υποβλήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2012 στη DGCOMP (Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού) σε βάρος του ελληνικού δημοσίου από τον κ. Φώτη Μανδάνα.
Ποιος είναι ο κ. Μανδάνας; Είναι ο Διευθυντής Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας και υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΕΗ, εκ των διευθυντών της ΔΕΗ με συχνές παρουσίες και δημόσιες

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Κ. Μαρκόπουλος: Αυξησεις στο ρεύμα ελέω κακοδιαχείρισης της ΔΕΗ

Φωτογραφία για Κ. Μαρκόπουλος: Αυξησεις στο ρεύμα ελέω κακοδιαχείρισης της ΔΕΗΗ ΔΕH

διαρκώς αιτείται και επιτυγχάνει αυξήσεις στα τιμολόγια της, με πρόσφατες αυτές που ισχύουν από την αρχή του έτους. 
Παράλληλα όπως επισημαίνει σε πρόσφατη απόφαση της η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), η εταιρεία εμφανίζεται ανίκανη να ελέγξει το κόστος λειτουργίας της. Στις σημαντικότερες διαχειριστικές κατηγορίες που διαμορφώνουν το κόστος αυτό, και είναι το κόστος των ρύπων, το κόστος λειτουργίας των μονάδων και των ορυχείων καθώς και το κόστος του τομέα εμπορίας ηλεκτρικού ρεύματος που πάντα σύμφωνα με τη ΡΑΕ, η διοίκηση της ΔΕΗ αδυνατεί να μειώσει ως όφειλε. Αντιθέτως καταφεύγει σχεδόν μονοδιάστατα και επίμονα στη μείωση της μισθοδοσίας των εργαζομένων, και την αύξηση των τιμολογίων της, επιβαρύνοντας μονίμως τους ήδη φτωχοποιημένους έλληνες καταναλωτές.
Το θέμα φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος θέτοντας τα ακόλουθα ερωτήματα στον αρμόδιο υπουργό:

1) Σε ποιες ενέργειες προέβη η Κυβέρνηση ώστε να μειωθεί το λειτουργικό κόστος και το

Θρυαλλίδα για απεργίες από ΓΕΝΟΠ


Ακριβώς τη στιγμή που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να υποβάλει στην τρόικα το τελικό σχέδιο με βάση το οποίο θα «τεμαχίσει» τη ΔΕΗ για να πουλήσει τα φιλέτα της σε ιδιώτες, ένα ακόμη «σκάνδαλο» διασπάθισης χρήματος από συνδικαλιστές έρχεται στο φως της δημοσιότητας, απειλώντας να εξελιχθεί σε θρυαλλίδα για νέες απεργιακές κινητοποιήσεις από τη ΓΕΝΟΠ
Αυτή τη φορά «δακτυλοδεικτούμενη» είναι η Ενωση Τεχνικών ΔΕΗ, η οποία μπαίνει στο στόχαστρο σε μια περίοδο που το

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΓΕΝΟΠ & ΤΑΥΤΕΚΩ ΓΙΑ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΕΚΑ

          Στην Κοινή Απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εργασίας, που αφορά την «Οργανωτική δομή και λειτουργία του ΤΑΥΤΕΚΩ» (ΦΕΚ 38/14-01-2013), ΔΕΝ προβλέπεται η λειτουργία Περιφερειακών Υπηρεσιών του Ταμείου και όλες πλέον οι υπηρεσίες θα διενεργούνται από την Κεντρική Υπηρεσία του ΤΑΥΤΕΚΩ.

Είναι σαφές ότι μια τέτοια απόφαση σε ισχύ, θα σημαίνει ταλαιπωρία για ασφαλισμένους που ξεπερνούν τις 40.000 και θα δημιουργήσει πλείστα προβλήματα και δυστοκίες στην εξυπηρέτηση και διεκπεραίωση των ζητημάτων τους.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ το προηγούμενο διάστημα παρακολούθησε στενά τους χειρισμούς της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ σε ό,τι έχει να κάνει με την επιστροφή των αποσπασμένων συναδέλφων στη μητρική ΔΕΗ και κατ΄επανάληψη εξέφρασε την πάγια θέση του για την «ανεξέλεγκτη» επιστροφή των συναδέλφων στη ΔΕΗ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

ΚΑΛΕΣΜΑ  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ  ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΩΝ Μ.Μ.Μ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 31-1-13

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΩΡΑ 12.00 Π.Μ

 Το συνδικάτο στην ενεργεία «Εργατική Αλληλεγγύη» συνεχίζοντας τον αγώνα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους απεργούς των Μ.Μ.Μ, συμμετέχει με όλες του τις δυνάμεις στην απεργία που προκήρυξε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ την πέμπτη 31/1/12 για τον ίδιο λόγο.

 Καλεί όλους τους  εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους, νέους και όλο τον αγωνιζόμενο λαό της περιοχής σε διαδήλωση στην κεντρική πλατειά της Κοζάνης την ίδια μέρα και ώρα 12.00 π.μ

Οι εργαζόμενοι του Μετρό και των συγκοινωνιών δίνουν έναν αγώνα που αφορά   όλους

Το μεγάλο φαγοπότι με τους... "ρύπους"


Τι κοινό έχει η ΔΕΗ με πολυεθνικούς κολοσσούς όπως η Chevron, η Conoco Philips, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας σε Βρετανία, Ολλανδία, Ιταλία, Ιαπωνία και τράπεζες όπως η Goldman Sachs, η Citibank και η JP Morgan;

Όλοι, μαζί και η ελληνική ΔΕΚΟ, αγόρασαν και αγοράζουν δικαιώματα εκπομπής ρύπων από το μηχανισμό CDM (Clean Development Mechanism), το μηχανισμό που λειτουργεί στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου του Κιότο και είναι ενταγμένος  και στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών.

Με μια διαφορά: Τα δικαιώματα του CDM κοστίζουν λιγότερο από τα δικαιώματα που βρίσκονται σε διαπραγμάτευση στον ευρωπαϊκό μηχανισμό ρύπων (EU Emissions Trading Scheme γνωστό ως ETS). Αποτέλεσμα οι εταιρείες αυτές να έχουν ένα αρκετά σημαντικό όφελος. Πόση είναι η διαφορά;

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ


ΔΕΗστηρίζεται από το ΠΑΜΕ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
28-1-2013
ΟΛΟΙΣΤΗΝ24ωρηΑΠΕΡΓΙΑ-31ΓΕΝΑΡΗ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ
Συνάδελφοι
Ητρικομματικήκυβέρνηση (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ)κάνοντας επίδειξηαυταρχισμού καιαλαζονείας,χρησιμοποιώνταςτην κρατικήβία προχώρησεσε επιστράτευσητων εργαζόμενωνστο μετρό,κατέλαβε μετα ΜΑΤτο αμαξοστάσιο.
Χρησιμοποιείτους κατασταλτικούςμηχανισμούςπροκειμένου νακαταστείλειτουςαγώνες τωνεργαζόμενων, γιανα επιβάλειτην βάρβαρηπολιτική τηςπου μειώνειτους μισθούςεπιβάλει χαράτσια,πετσοκόβειδικαιώματα
Η επιχείρηση«νόμος καιτάξη» έχειστόχο συνολικάτους εργαζόμενους.Τα μέτραπου παίρνεισήμερα ενάντιαστους απεργούςτου μετρότα πήρεχθες ενάντιαστους απεργούςτης

Ανακοίνωση για τους συναδέλφους στο Ασφαλιστικό

Η ΔΕΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΦΕΙΛΕΙ
ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΠΙΣΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ
ΑΠΟ ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
Συναδέλφισες –οι
Όπως σας έχουμε πει κατ’ επανάληψη ο αγώνας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και των σωματείων – μελών της δεν πρόκειται να σταματήσει εάν και εφόσον δεν επιστρέψουν πίσω στη ΔΕΗ και τις θυγατρικές της όσοι από εσάς το επιθυμούν.
Συγκεκριμένα στην τελευταία ανακοίνωση που εκδώσαμε στις 3/1/2013 όταν και με τη δική μας συμβολή λύθηκε το σημαντικότερο από τα ζητήματα που σας απασχολούσαν το οποίο ήταν το θέμα της μισθοδοσίας με σεμνότητα παρά την επιτυχία γράφαμε:
«Συνάδελφοι, όπως σας είχαμε πει από την αρχή για εμάς τίποτα δεν τελείωσε. Ο αγώνας και η προσπάθεια μας θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος και αυτό θα είναι όταν ο κάθε συνάδελφος ως υπάλληλος ΔΕΗ θα μπορεί εάν και εφόσον το επιθυμεί – χωρίς εμπόδια να επιστρέψει στη ΔΕΗ Α.Ε. και τις θυγατρικές της».
Ξεκινάμε αυτή μας την ανακοίνωση έτσι γιατί το μήνυμα που θέλουμε να σας στείλουμε για μια φορά ακόμα είναι ότι δεν είστε μόνοι είμαστε μαζί και θα είμαστε δίπλα σας μέχρι την

ΟΛΟΙ ΤΗΝ 24 ΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 31 ΓΕΝΑΡΗ

 

Δ ΥΟ ΕΡ ΤΗΜΑΤΑ – Δ ΥΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑ ΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΗ
ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ;

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ, ΠΟΙΟΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ;

ΗΤΑΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ;

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Το συνδικάτο μας, η ιστορική και ταξική ΓΕΝΟΠ στη χθεσινή συνεδρίαση του  .Σ

αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Πέμπτη 31 Γενάρη 2013.

Πιθανά κάποιοι να αναρωτηθείτε

γιατί ;

Για ποιο λόγο πήραμε αυτή την απόφαση ;

Έπρεπε ή όχι ;

Ήταν δική μας δουλεία ;

Ξεκινώντας από το πρώτο,

Ο λόγος της χθεσινής μας απόφασης
πρώτα απ΄όλα και πάνω απ΄όλα δεν ήταν για

να στηρίξουμε και να εκφράσουμε έτσι με αυτόν τον πρακτικό και ουσιαστικό τρόπο την

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Τα σκουπίδια των άλλων θα εισάγει η Σουηδία για την παραγωγή ενέργειας

aporrimatoforo 
Το πρόγραμμα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από σκουπίδια είναι επιτυχημένο αλλά, όπως φαίνεται, όχι όσο θα μπορούσε γιατί λείπει κάτι βασικό: ακόμα περισσότερα σκουπίδια για την παραγωγή περισσότερης ενέργειας.

Σε μια χώρα όπου μόνο το 4% των απορριμμάτων καταλήγει σε χωματερές, όπως γράφει το NPR (προφανώς το υπόλοιπο αξιοποιείται με διάφορους τρόπους), οι Αρχές εξετάζουν τρόπους να αποκτήσουν ακόμα περισσότερα σκουπίδια.
Ήδη εισάγουν από τη Νορβηγία, η οποία καταβάλλει και το σχετικό αντίτιμο, και εξετάζουν το ενδεχόμενο να εισάγουν από την Ιταλία, την Βουλγαρία και τη Ρουμανία, χώρες που εξαρτώνται από χωματερές.
Με την καύση και την παραγωγή ενέργειας έχουν σήμερα ρεύμα 250.000 νοικοκυριά ενώ καλύπτεται το 20% των αναγκών του κεντρικού συστήματος θέρμανσης.
Πηγή: news.in.gr

ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ: Με διλήμματα και προχειρότητα δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα

Έπειτα από την πολύμηνη αγωνία των αποσπασμένων συναδέλφων στους ασφαλιστικούς φορείς μας και τον απόλυτο προσανατολισμό της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και των σωματείων μελών της στην επίλυση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει, έχουν πραγματοποιηθεί κάποια εξαιρετικά θετικά βήματα.
Η επίλυση του μισθολογικού προβλήματος αναμφίβολα αποτελεί το πρώτο θετικό βήμα.
Το δεύτερο θετικό βήμα αποτελεί η απόφαση 11/2013 απόφαση του Δ/ντος Συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε., που αποτελεί την αφετηρία

ΕΔΟΠ-ΔΕΗ: ΕΓΙΝΕ Η ΑΡΧΗ ΣΤΟ ΤΑΥΤΕΚΩ



Μετά από πολλαπλά Δελτία Τύπου της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, εδέησαν οι αρμόδιοι στη ΔΕΗ να κάνουν την αρχή, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία για την επιστροφή των συναδέλφων μας στη ΔΕΗ. Ευελπιστούμε η καθυστέρηση αυτή να είναι για καλό, αρκεί να μην μας προφτάσουν οι εξελίξεις, δηλαδή πριν εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις, σύμφωνα με το γράμμα του ΕΟΠΠΥ.
· Με τις προηγούμενες αυτές ανακοινώσεις μας, προτείναμε συγκεκριμένη διαδικασία, ώστε να τηρηθούν τα δέοντα που θα διασφαλίζουν την επιστροφή όσων επιθυμούν στη ΔΕΗ.
· Στην κατεύθυνση αυτή ζητήσαμε από την Διοίκηση να τηρήσει τις αποφάσεις που η ίδια έλαβε, ώστε να μην υπάρχουν αποκλεισμοί, αλλά και να μην δώσει το δικαίωμα σε «σύγχρονους Μαυρογιαλούρους», να εκμεταλλευτούν τον πόνο και την αγωνία των συναδέλφων μας.

Η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ θα παρακολουθεί το θέμα προκειμένου να λειτουργήσει με διαφάνεια, ώστε να ικανοποιηθεί το σύνολο του προσωπικού, αλλά και να δώσει λύση στις ανάγκες που έχουν προκύψει εξ’αιτίας της έλλειψης προσωπικού στη ΔΕΗ.

Ένας ανταγωνιστής και ένας επενδυτής για τη ΔΕΗ

ΩΣ ΝΥΦΗ Η ΔΕΗ
 
Μέσα στις επόμενες ημέρες, ακόμα και εντός της εβδομάδας, πρόκειται να ανακοινωθεί το σχέδιο αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ. Ήδη έχει παρέλθει, από το τέλος του 2012, η προθεσμία που έχει τεθεί από το μνημόνιο για την οριστικοποίηση του σχεδίου, το οποίο πρέπει να έχει περάσει στη φάση της υλοποίησης μέχρι το τέλος του 2013.
Το σχέδιο στο οποίο έχει καταλήξει η τράπεζα HSBC, ως σύμβουλος για την αποκρατικοποίηση, βρίσκεται στα χέρια του ΤΑΙΠΕΔ και θα παραδοθεί στο αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ ποντάρει πολλά η κυβέρνηση, καθώς θεωρείται «βαρύ» project το οποίο, και μόνο

ΓΕΝΟΠΔΕΗ: Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΜΜ
  • 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ31/1/2013
  • Η ΓΣΕΕ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΗΣ
Το Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πρώτα από όλα και πάνω απ΄όλα
ως απάντηση
  • Στον αυταρχισμό της κυβέρνησης,
  • Στην παράνομη, αντιδημοκρατική καιαντισυνταγματική απόφαση της επίταξης – επιστράτευσης των συναδέλφων μας απεργών του ΜΕΤΡΟ,
  • Στην ποινικοποίηση των αγώνων του εργατικού κινήματος,
ως απάντηση
  • Στην στέρηση δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού,
ως απάντηση
  • Στην στέρηση του νόμιμου δημοκρατικού,συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος στην απεργία,
ως απάντηση
Στην προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού του εργατικού κινήματος,
ως απάντηση
  • Στο κτύπημα και υπονόμευση της δημοκρατίας της χώρας μας,
αλλά και για λόγους αλληλεγγύης στον αγώνα των συναδέλφων μας στο ΜΕΤΡΟ
και σ΄όλα τα ΜΜΜ στην σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ
Την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για την Πέμπτη 31 Γενάρη.
Ταυτοχρόνως, καλεί την ηγεσία της ΓΣΕΕ επιτέλους να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και των ευθυνών της.
Υ.Γ : Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πήρε αυτή την απόφαση επειδή η ΓΣΕΕ 4 μέρες μετά την επιστράτευση των συναδέλφων μας στο ΜΕΤΡΟ δεν έχει πάρει καμία ουσιαστική απόφαση αντίδρασης απέναντι σ΄αυτή την αντισυνταγματική απόφαση που καταργεί τους συνδικαλιστικούς αγώνες

ΤΟ.ΣΥ.Ν ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟ​Υ KOZANHΣ: ΤΕΦΡΑ ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ! Η ΕΥΚΟΛΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΚΟΥΒΕΣ !!!



  

Οι καταγγελίες και οι αναφορές για τις λακκούβες πληθαίνουν τώρα τελευταία.
Το ίδιο και οι λακκούβες που ξεφυτρώνουν και υπάρχουν παντού και σε όλους τους δρόμους χωριών και πόλεων, είτε είναι επαρχιακοί δρόμοι, είτε είναι εσωτερικοί οδοποιία, είτε είναι αγροτικοί δρόμοι.Λακκούβες όλων των μεγεθών και όλων των τύπων και για κάθε ζημιά !
Η κατάσταση είναι σοβαρή αφού δεν μπορείς να τις αποφύγεις με τίποτα μιας και παντού υπάρχει κάποια για να πέσεις μέσα.
Ο ίδιος ο Σουμάχερ θα ήταν καλύτερος πιλότος ελικοπτέρου παρά οποιουδήποτε αμαξιδίου στους δρόμους του Ελλησπόντου, της Κοζάνης και γενικά της Δυτικής Μακεδονίας.
Πέρα από τις υλικές ζημιές που υφίστανται τα αυτοκίνητα όλων των τύπων και τις οικονομικές ζημιές που επιβαρύνονται οι κάτοχοι τους, όπως έχουμε αναφέρει ξανά υπάρχει κίνδυνος να κοστίσουν και ανθρώπινες ζωές !

Η ΛΥΣΗ : ΕΥΚΟΛΗ, ΑΜΕΣΗ, ΑΠΛΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ !!!

Μεταξύ σοβαρού και αστείου (που δεν θα έπρεπε), για την επισκευή όλων των λακκουβών, μία πολύ καλή ιδέα και πρόταση για άμεση, εύκολη, απλή, αλλά προπάντων οικονομική λύση λόγω των δύσκολων καιρών που διανύουμε εξαιτίας της Οικονομικής Κρίσης που μας έχουν επιβάλει, είναι η ΤΕΦΡΑ που παράγεται άφθονη και πλεονάζουσα στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου από την καύση του Λιγνίτη (και όταν υπάρχει πρόβλημα στον ταινιόδρομο εκεί να δείτε ΤΕΦΡΑ !).
Συγκεκριμένα μόλις στα 100 με 500 μέτρα από τα τελευταία σπίτια του χωριού Αγίου Δημητρίου, στον Α9 των ταινιόδρομων μεταφοράς ΤΕΦΡΑΣ και Λιγνίτη, κάτω από τις καμινάδες και τα φουγάρα του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, με την άδεια του Διευθυντή του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου κύριου Αποστολίδη και την άδεια του Διευθυντή των Ορυχείων Νοτίου Πεδίου κύριου Ιωακείμ,ρίχνεται σε ΤΟΝΟΥΣ,χωρίς σταματημό ένα από τα πρώτα υλικά και βασικά συστατικά για την παραγωγή του Τσιμέντου,η ΤΕΦΡΑ !!!

Όλες οι εταιρίες τσιμέντου την χρησιμοποιούν και με μικρή επιφύλαξη ίσως είναι και το μοναδικό υλικό για το τσιμέντο μιας και είναι από μόνη της πιο ανθεκτική και από το ίδιο το τσιμέντο !

Έτσι όλες οι λακκούβες, είτε έχουν το μέγεθος πισίνας, είτε το μέγεθος κρατήρα είτε το μέγεθος μπανιέρας ή νιπτήρα, χωρίς πολλές τεχνικές δυσκολίες και το πιο σημαντικό χωρίς καθόλου εμπόδια οικονομικά, μπορούν άμεσα και εύκολα να επισκευαστούνκαι με ένα ακόμα μοναδικό ατού : η ΤΕΦΡΑ είναι παντός καιρού και διαθέτει την εκπληκτική και μοναδική ιδιότητα να μηνεξαφανίζεται στην κυριολεξία με τίποτα παρά μόνο με την εισπνοή !!!,οπότε οι επιδιορθώσεις θα είναι διαχρονικές αν όχι και μόνιμες ακόμα!

Ø Και όμως ο Ελλήσποντος παρόλη την ΤΕΦΡΑ όλα αυτά τα χρόνια και όλα τα υπόλοιπα από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ,εξαιρείται από τα έργα και του Δήμου Κοζάνης και της Περιφέρειας που εντάσσονται στον Τοπικού Πόρου (ΔΕΗ) !! (π.χ. Αποχέτευση, Τηλεθέρμανση)
Επειδή εργοστάσια παραγωγής ΤΕΦΡΑΣ δεν έχουμε μόνο στον Ελλήσποντο αλλά έχουμε και στην Ποντοκώμη – Μαυροδένδρι (ΑΗΣ Καρδιάς), στην Πτολεμαΐδα και στην Φλώρινα (ΑΗΣ Μελίτης), ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κύριος Δακής μαζί με τον Δήμαρχο Κοζάνης κύριο Μαλούτα και με τους άλλους Δημάρχους Βρυζίδου και Βοσκόπουλο, σε συνεργασία με τους Διευθυντές των ΑΗΣ, μπορούν να τακτοποιήσουν και να λύσουν γρήγορα το πρόβλημα με τις λακκούβες δίνοντας τέλος μια και καλή στο πρόβλημα αυτό !

Τελικά αν πέσεις μέσα σε κάποια λακκούβα σίγουρα δεν υπάρχει περίπτωση να χτυπήσεις φλέβα Χρυσού όπως έγραψε κάποιος, διότι στο πρόβλημα με τις λακκούβες η φλέβα Χρυσού δεν βρίσκεται ούτε στα Ορυχεία της Χαλκιδικής, του Κιλκίς και της Θράκης αλλά η φλέβα Χρυσού είναι η ίδια η ΤΕΦΡΑ !
Εάν δεν κλείσουν οι λακκούβες ούτε και με αυτόν τον τρόπο τότε η λύση βρίσκεται στον Καναδά !

ΓΕΝΟΠ: 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ


24ωρη απεργία αποφάσισε για την την Πέμπτη η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ-ΚΗΕ, συμπαραστεκόμενη στους απεργούς του ΜΕΤΡΟ οι οποίοι επιτάχθηκαν από τη κυβέρνηση. Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με ανακοίνωσή της αφήνει εκ νέου αιχμές κατά τη στάσης που έχει κρατήσει η συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ για το θέμα: «Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πήρε αυτή την απόφαση επειδή η ΓΣΕΕ τέσσερις μέρες μετά την επιστράτευση των συναδέλφων μας στο ΜΕΤΡΟ δεν έχει πάρει καμία ουσιαστική απόφαση αντίδρασης απέναντι σ΄αυτή την αντισυνταγματική απόφαση που καταργεί τους συνδικαλιστικούς αγώνες», σχολιάζει η Ομοσπονδία των εργαζομένων της ΔΕΗ.
Αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση πέρασε οριακά με 14 υπερ καθώς υπήρχαν αρκετές απουσίες, ειδικά αυτή του δευτέρου ψηφοδελτίου της ΠΑΣΚΕ – Συνεργαζομενοι, προφανώς για να μην πάρουν θέση για την απεργία, παράλληλα δε να έχουν την δυνατότητα να επιρρίπτουν ευθύνες στον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ για τα ποσοστά.  

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ετήσια Γενική Τακτική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΩΝ - Δ.Ε.Η


Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

     Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ετήσια Γενική Τακτική Εκλογοαπολογιστική μας Συνέλευση το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 12.00΄ το μεσημέρι στην αίθουσα της ΓΕΝ.Ο.Π./ΔΕΗ-Κ.Η.Ε. Στουρνάρη 73-75 όπου συζητήθηκαν τα Θέματα Ημερησίας Διάταξης. Εγκρίθηκαν ο Απολογισμός πεπραγμένων Δ.Σ. για το έτος 2012, ο Διοικητικός προγραμματισμός για το 2013, ο Οικονομικός απολογισμός για το 2012 και ο Οικονομικός προϋπολογισμός για το 2013. Συζητηθήκαν τρέχοντα θέματα, όπως οι εξελίξεις στη δραστηριότητα της Καταμέτρησης και η αλλαγή – προσθήκη άρθρων του Καταστατικού.

    Επίσης, εξελέγη η Εφορευτική Επιτροπή για τη διεξαγωγή εκλογών οι οποίες αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Νέο «φαγοπότι» συνδικαλιστών καταγγέλλεται στην ΔΕΗ. Παρέμβαση του Προέδρου του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ για το θέμα στο δελτίου του Alpha

Μεγάλο φαγοπότι είχαν στήσει συνδικαλιστές του ταμείου τεχνικών της ΔΕΗ, σύμφωνα με πόρισμα της εξελεγκτικής επιτροπής για την περίοδο 2010-2011 το οποίο επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Οι εμπλεκόμενοι φέρεται να «βάφτιζαν» έξοδα κίνησης και προετοιμασίας απεργιακού αγώνα, αποδείξεις από… σούπερ- μάρκετ, κάβες και βενζινάδικα, χρεώνοντας το ταμείο τους με υπέρογκα ποσά.
Δεν δίστασαν μάλιστα να βάλουν χέρι ακόμη και στο ταμείο αλληλοβοήθειας, που δημιουργήθηκε για να βοηθά μέλη του σωματείου, τα οποία αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας ή οικογένειες μελών που έπεσαν θύματα εργατικού ατυχήματος. Το πόρισμα βρίσκεται ήδη στα χέρια του εισαγγελέα και κάνει λόγο για σοβαρές οικονομικές και διαχειριστικές ατασθαλίες τριών μελών της διοίκησης του ταμείου τεχνικών την επίμαχη περίοδο.

Σχετικό βίντεο: http://www.alphatv.gr/Newsroom/Alpha-News/Society/Νεο--φαγοποτι--συνδικαλιστων-καταγγελλεται-στην-ΔΕ.aspx

Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα οι ατασθαλίες στο Ταμείο των τεχνικών της ΔΕΗ

Δικαιολογούνταν αποδείξεις συνδικαλιστών για κομμωτήρια, κρεοπωλεία και αγορές τσιγάρων
Ατασθαλίες από το Ταμείο των τεχνικών της ΔΕΗ, υπερτιμολογήσεις, δαπάνες περιοδειών συνδικαλιστών χωρίς αποδείξεις, κατέγραψε διαχειριστικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε στην Ένωση Τεχνικών της ΔΕΗ.

Ο έλεγχος που εχει κατατεθεί στον εισαγγελέα, διαπιστώνει ότι μέσα από το Ταμείο δικαιολογούνταν αποδείξεις συνδικαλιστών για κομμωτήρια, κρεοπωλεία, αγορές τσιγάρων, ακόμα και για εκδόσεις περιοδικών που ποτέ δεν τυπώθηκαν...

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το απεργιακό ταμείο που διαχειρίζονταν η Ένωση τεχνικών, επιχορηγούνταν συνδικαλιστές κατά τις ημέρες των απεργιών, ενώ το ίδιο ταμείο τους επιχορηγούσε και για ημέρες που δεν γίνονταν απεργίες.

Την υπόθεση διερευνά ο εισαγγελέας, ο οποίος έχει ήδη ζητήσει τις καταθέσεις των συνδικαλιστών
.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/ Νίκος Υποφάντης

Βόλεψε την αδελφή του στην ΔΕΗ, βρίζει τους απεργούς ο Χατζηδακης

Το ΧΩΝΙ της Κυριακής 27 Ιανουαρίου αποκαλύπτει ότι η αδελφή του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη τοποθετήθηκε επί Ν.Δ στη νομική υπηρεσία της ΔΕΗ και, ακολούθως, αποσπάστηκε στο πολιτικό γραφείο του αδελφού της!

Ο Κ. Χατζηδάκης εξαπέλυσε χυδαία επίθεση στους δήθεν "βολεμένους" απεργούς του Μετρό (που μάχονται κατά της οικονομικής τους ισοπέδωσης) αλλά "ξέχασε" τη βολεμένη του αδελφή...

Μας καλούν κάθε τρεις και λίγο να πληρώνουµε τις αστοχίες τους µε νέα χαράτσια. Μας εγκαλούν διότι δεν θέλουµε τις απολύσεις εργαζόµενων και δεν προσχωρούµε στις νεοφιλελεύθερες λογικές και πρακτικές τους. Οµως, τα ίδια πρόσωπα που ευαγγελίζονται τον περιορισµό του Κράτους και τη δηµιουργία µιας ακραία καπιταλιστικής και αντεργατικής ζώνης στην Ευρωπαϊκή Ενωση, οι δήθεν οπαδοί της ελεύθερης αγοράς, µια χαρά βολεύουν τα δικά τους παιδιά σε θέσεις του ∆ηµοσίου. Χαρακτηριστικότερο παράδειγµα όλων, ο γνωστός για τις νεοφιλελεύθερες απόψεις του και αγαπηµένο παιδί των εγχώριων βιοµηχάνων και της αγοράς, Κωστής Χατζηδάκης.

Διαβάστε τη συνέχεια Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής 27 Ιανουαρίου - στα περίπτερα όλης της χώρας μέχρι τη Δευτέρα

ETE-ΔΕΗ/ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ:«Έγκλημα εκ προμελέτης;»

Συναδέλφισες, συνάδελφοι,
Στο Λ.Κ.Μ. και με τις ευλογίες της Γ.Δ.ΟΡ. διανύουμε ημέρες «αποκάλυψης» και ο χώρος εργασίας μας έχει γίνει τόπος μαρτυρίου απ’ τις εγκληματικές ενέργειες που έχουν διαπραχθεί και διαπράττονται εις βάρος των εργαζομένων και του εθνικού μας καυσίμου του Λιγνίτη.
Η άναρχη και ληστρική εξόρυξη του κοιτάσματος στις πλούσιες περιοχές το προηγούμενο διάστημα χωρίς να έχει υπάρξει μια μακροχρόνια μελέτη κι η οποία να εξασφαλίζει την ορθολογική εξόρυξη κρατώντας σταθερή τη σχέση εκμετάλλευσης για την απρόσκοπτη τροφοδοσία των μονάδων.
Η εργολαβοποίηση της εξόρυξης η οποία έχει αμφίβολα ποιοτικά χαρακτηριστικά και αυτό φάνηκε απ’ την έξοδο της IV Μονάδας που τροφοδοτείτο με εργολαβικό καύσιμο αμφιβόλου ποιότητας.
Η απαξίωση του πάγιου εξοπλισμού που χρησιμοποιείται ως