DEH

DEH

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας: «Είμαστε αντίθετοι στην πώληση του Α.Δ.Μ.Η.Ε…»

Την αντίθεσή τους για το Σχέδιο Νόμου πώλησης του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (Α.Δ.Μ.Η.Ε.) και της περαιτέρω αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ (μικρή ΔΕΗ – μετοχοποίηση 17%), εξέφρασαν όλες οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην έκτακτη συνεδρίαση του σώματος, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, παραμονή Χριστουγέννων.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης κα. Ουζουνίδου και Καστοριάς κ. Διαμαντόπουλος, πρόεδροι Σωματείων της ΔΕΗ, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης κ. Σάκης Τολιόπουλος, αλλά και απλοί εργαζόμενοι της Επιχείρησης. Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Δακής με δηλώσεις που έκανε στα ΜΜΕ ανέφερε πως θα ζητήσει από την Ελληνική κυβέρνηση συγκεκριμένη οικονομική καταγραφή και αποτύπωση για ζητήματα που αφορούν τη ΔΕΗ σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας, ενώ χαρακτήρισε το θέμα εξαιρετικά σημαντικό για τα ζωτικά συμφέροντα των Δυτικομακεδόνων.  Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Παπαϊορδανίδης ανέφερε πως ο συνδυασμός του αλλά και
όλες οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου θα προσπαθήσουν με επιχειρήματα να αποδείξουν στην κυβέρνηση ότι η πώληση του ΑΔΜΗΕ είναι ένα ζήτημα ενάντια στα συμφέροντα των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας και γενικότερα όλης της χώρας. «Πρέπει και οφείλουμε να υψώσουμε ένα τείχος αντίδρασης στην κεντρική κυβέρνηση ότι δεν θα επιτρέψουμε αυτή την πώληση που έχει δρομολογηθεί», τόνισε ο κ. Παπαϊορδανίδης. «Ψευδεπίγραφο και παραπλανητικό», χαρακτήρισε ο κ. Μανώλης Βογιάτζης εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» το ενδιαφέρον των άλλων παρατάξεων για το «ξεπούλημα» όπως είπε χαρακτηριστικά της επιχείρησης και το «στραπάτσο που δεχτήκαν οι εργασιακές σχέσεις στο τομέα της ενέργειας».
Ο κ. Αντώνης Κύρινας της «Εναλλακτικής Δράσης» δήλωσε
πως «πρόκειται για μια κορυφαία συζήτηση, την οποία φρόντισαν κάποιοι να την αφυδατώσουν, καθώς παραμονή Χριστουγέννων καλούμαστε να μιλήσουμε για ένα κορυφαίο ζήτημα. Ίσως ορισμένοι δεν θέλουν να το συζητήσουμε  σοβαρά το θέμα και να πάρει τις διαστάσεις που πρέπει στη Δυτική Μακεδονία». Ο κ.  Κύρινας κάλεσε τους βουλευτές της κυβέρνησης να αναλάβουν τις ευθύνες τους  λέγοντας ακόμη πως, «δεν μπορούνε να έρχονται στη Κοζάνη να μας λένε άλλα, και στη βουλή να ψηφίζουν άλλα….» 
Να σημειωθεί ότι λόγω της ιδιότητας του ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Αδαμίδης (Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΗ), ήταν ο εισηγητής του θέματος.
 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ KOZAN.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: