DEH

DEH

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Αθώα τα έξι μέλη της Επιτροπής Αγώνα για τη ΔΕΗ

Αθώα τα έξι μέλη της Επιτροπής Αγώνα για τη ΔΕΗ
Μετά από έναν πραγματικό δικαστικό μαραθώνιο, που διήρκησε έξι ολόκληρες συνεδριάσεις, από τις 18 Οκτωβρίου, έως και την Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013, το αρμόδιο Δικαστήριο, αθώωσε πανηγυρικά και τους έξι κατηγορούμενους:
Ευαγγελία Παναή,
Δημήτρη Γρηγοριάδη,
Λευτέρη Καραγιάννη,
Παναγιώτη Παναή,
Γεώργιο Μανέττα και
Βασίλη Μαλώτρα,

για όλες τις κατηγορίες με τις οποίες είχαν παραπεμφθεί, με αφορμή  την ειρηνική διαμαρτυρία των Πολιτών, τον Ιούλιο του 2008, ενάντια στην παράνομη εγκατάσταση και λειτουργία των 20 ηλεκτροπαραγωγών ζευγών, εντός του εργοστασίου της ΔΕΗ στην
  Σορωνή.
Οι πολίτες αθωώθηκαν από  ένα Δικαστήριο που στάθηκε στο  ύψος του  καθήκοντός του που δεν είναι άλλο από τη διερεύνηση και αποκάλυψη της πραγματικής αλήθειας πίσω από αστήρικτες κατηγορίες. Ένα Δικαστήριο που  ερεύνησε την υπόθεση σε βάθος, με υπομονή και θέληση! Ένα δικαστήριο που έκρινε την ουσία των πραγμάτων μέσα από μια διαδικασία που έδειξε ότι οι κατήγοροι έπρεπε να είναι κατηγορούμενοι τελικά.
Κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, αποδείχθηκε λοιπόν, όχι μόνον ότι το κατηγορητήριο ήταν απολύτως αβάσιμο, σαθρό και κατασκευασμένο, αλλά  και ότι  στην θέση των κατηγορουμένων έπρεπε να ευρίσκεται η ΔΕΗ καθώς και όλοι εκείνοι οι παράγοντες -υπηρεσιακοί και πολιτικοί - που διαχρονικά από το 1973 μέχρι και σήμερα της επέτρεψαν,  την συγκάλυψαν, ή  ακόμη και την βοήθησαν  να παρανομεί, να αυθαιρετεί  και επιπλέον να εμφανίζεται σήμερα και ως διώκτης  των Πολιτών που υφίστανται τις βλαπτικές και καταστροφικές συνέπειες της κακής λειτουργίας της, και που στην προκειμένη περίπτωση δεν ζητούσαν τίποτα άλλο από την αποτροπή μιας ακόμη παρανομίας εκ μέρους της ΔΕΗ .
Η αγόρευση της εισαγγελέως, ήταν ένας καταπέλτης, όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης,  για την αναγκαιότητα των διαμαρτυριών μας και του αγώνα μας, για την προστασία της υγείας μας , της περιουσίας μας και του περιβάλλοντος,  ενάντια στις αυθαιρεσίες και  τις παρανομίες της ΔΕΗ. Η χθεσινή απόφαση εμπεδώνει το κοινό περί Δικαίου αίσθημα των Πολιτών και της Κοινωνίας, εδραιώνει την εμπιστοσύνη προς τη δικαιοσύνη αλλά κυρίως δικαιώνει τους πολίτες που αντιστέκονται ενάντια στις αυθαιρεσίες της διοίκησης και άσων τυγχάνουν της προστασίας της!
Οι έξι κατηγορούμενοι  με απόλυτη αξιοπρέπεια και σοβαρότητα,  από την αρχή ως το τέλος της διαδικασίας, ενωμένοι σαν μια γροθιά, και αποφασισμένοι, πάλεψαν μέχρι την δικαίωσή τους με τη  βοήθεια των εξαιρετικών συνηγόρων υπεράσπισής τους! Δύο υπέροχων Ανθρώπων, εξαίρετων Νομικών, της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Μανώλη Γρηγοριάδη, που μας  συμπαραστέκονται επάξια στον αγώνα μας, πολλά χρόνια τώρα !
Τους ευχαριστούμε από καρδιάς όπως επίσης ευχαριστούμε τους πολλούς , αγαπημένους φίλους, συντοπίτες μας και μη, που βρέθηκαν μαζί μας,  δίπλα μας  όλο αυτό το διάστημα, μας συμπαραστάθηκαν με αγάπη, δίνοντάς μας δύναμη και κουράγιο σε αυτή τη μακρά και ψυχοφθόρο διαδικασία.
Ο αγώνας μας συνεχίζεται, μέχρι την απόλυτη δικαίωσή μας, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η επιτροπή αγώνα για τη ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: