DEH

DEH

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

IMG_0077Έχουν περάσει 70-80 ημέρες σπό την μεγάλη κατολίσθηση που έγινε στο Ορυχείο της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη.  Όλο αυτό το καιρό γίνονται πολύ μεγάλες προσπάθειες από όλους τους εργαζομένους να αποκατατσταθεί η ομαλή λειτουργία του έργου αλλά δυστυχώς τα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν.
Η κακοκαιρία με τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα με νέες – μικρότερες – κατολισθήσεις οι οποίες δημιουργούν ζημιές σε μηχανολογικό εξοπλισμό.
Η λειτουργία του Ορυχείου διακόπτεται συνεχώς και τα πολλά νερά που πέφτουν , κοντεύουν  να μετατρέψουν το ορυχείο σε μια απέραντη λίμνη.
Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην διαχείριση του προβλήματος και ειδικότερα σε ότι έχει να κάνει με την ασφάλεια των εργαζομένων.
Ο χειμώνας τώρα ξεκίνησε και τα χειρότερα δυστυχώς είναι μπροστά μας. Ας ελπ’ισουμε ότι οι αρμόδιοι θα λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να διασφαλίσουν τους εργαζόμενους αλλά και τα πανάκριβα μηχανήματα . Κυρίως οτι θα κάνουν αυτό που πρέπει για να υπάρχει Ορυχείο και μετά τον χειμώνα.  Γιατί δυστυχώς έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που ακόμα και αυτό το ενδεχόμενο  μπορεί να το ζήσουμε.
Όση ευθύνη έχει όμως η Διοίκηση άλλη τόση και μεγαλύτερη έχουν τα συνδικάτα. Ορισμένοι συνδικαλιστές όμως έχουν δείξει πολύ άσχημα παραδείγματα με τον τρόπο που ενεργούν και δυστυχώς θα πρέπει και αυτοί να αλλάξουν ρότα αλλιώς θα είναι συνυπεύθυνοι.
Έχουμε φτάσει σε ένα οριακό σημείο για το μέλλον του ενεργειακού πεδίου της Μεγαλόπολης. Με λύπη μου διαπιστώνωνω ότι πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν αντιληφθεί τι συμβαίνει και εξακολουθούν να παίζουν διάφορα παιχνίδια σε βάρος των εργαζομένων. Άλλοι γιατί θέλουν να τα έχουν καλά με την Διοίκηση και άλλοι με τον κομματικό τους φορέα.
Ας ελπίζουμε ότι θα καταλάβουν πως μέλημα τους είναι οι εργαζόμενοι!!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: