DEH

DEH

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Λ.Κ.Δ.Μ

Επιτυχή έκβαση είχε ο αγώνας των εργαζομένων οδηγών στα ορυχεία για την αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων βυτίων πετρελαίου Όλοι οι εργαζόμενοι σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων, της τρόικας και των κυβερνήσεων του κεφαλαίου και των ιδιωτικών συμφερόντων βρίσκονται αντιμέτωποι με  μια ανελέητη επίθεση στους όρους επιβίωσης που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τα εισοδήματά τους αλλά και με τα δικαιώματα τους για την ασφάλεια και υγιεινή στην εργασία τους.
Εδώ και πολλά χρόνια οι εργασίες μεταφοράς καυσίμων εντός των ορυχείων γίνονταν με αυτοσχέδια, παράνομα και ακατάλληλα βυτία πετρελαίου που οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έδιναν την απαραίτητη άδεια λειτουργίας και ανά πάσα στιγμή εγκυμονούσαν κινδύνους  δημιουργίας σοβαρών ατυχημάτων.
Οι εργαζόμενοι οδηγοί στα ορυχεία με την στήριξη και τη συμμετοχή του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» ξεκίνησαν εδώ και πολύ καιρό έναν αγώνα με απεργιακές κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις για να πιέσουν την διοίκηση της ΔΕΗ να προχωρήσει στην αντικατάσταση των παλιών και επικινδύνων βυτίων πετρελαίου με την προμήθεια νέων, συγχρόνων και βασικά κατάλληλων. Σε αυτόν τον αγώνα βρεθήκαν αντιμέτωποι με την κωλυσιεργία της διοίκησης της επιχείρησης, τις γραφειοκρατικές δυσκαμψίες των υπευθύνων του κράτους (που δεν υπάρχουν μόνο όταν είναι να  βάλουν την υπογραφή τους για να ξεπουληθεί η περιουσία του λαού) αλλά και με τα παιχνίδια των εργολάβων που ανέλαβαν αυτήν την προμήθεια.
 Οι συνάδελφοι οδηγοί ενωμένοι και αποφασισμένοι κατάφεραν να ξεπεράσουν όλα αυτά τα εμπόδια  και σήμερα τα πρώτα βυτία βρίσκονται ήδη στο ΛΚΔΜ.
Αυτός ο νικηφόρος αγώνας μικρός ή μεγάλος μας δείχνει τον δρόμο που πρέπει να διαλέξουν εργαζόμενοι με τα ταξικά συνδικάτα  για νέες μικρές και μεγάλες νίκες που έχουμε ανάγκη όλοι οι εργαζόμενοι.
Το συνδικάτο Εργατική Αλληλεγγύη συγχαίρει όλους τους συναδέλφους οδηγούς για αυτόν τον αγώνα και διαβεβαιώνει αυτούς και όλους τους εργαζόμενους θα είναι μπροστά σε όλους τους αγώνες. και να είναι σίγουροι
Τίποτε δεν πάει χαμένο
 
Μπορούμε να νικήσουμε
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: