DEH

DEH

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ξεσηκώθηκαν κατά της ΔΕΗ στη Νίσυρο

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι της Νισύρου για τις διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ και τις συχνές αυξομειώσεις της τάσης, οι οποίες έχουν δημιουργήσει ουκ ολίγα προβλήματα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν γίνει δύο νυχτερινές 15ωρες διακοπές και συνεχόμενες αυξομειώσεις τάσης, που προκάλεσαν ανυπολόγιστες ζημιές σε σπίτια και καταστήματα, σε εργαστηριακά μηχανήματα ιατρείου και σε ασθενείς που χρειάζονται οξυγόνο στην οικία τους. Εκτός από ρεύμα, οι κάτοικοι έμειναν και από νερό, αφού δεν μπορεί να γίνει παραγωγή νερού από την μονάδα αφαλάτωσης και να λειτουργήσουν τα πιεστικά μηχανήματα.
Να σημειωθεί ότι η Νίσυρος ηλεκτροδοτείται με υποβρύχια καλώδια από την Κω ενώ στο νησί υπάρχει και εφεδρική γεννήτρια, η οποία όμως δεν μπορεί να τεθεί σε λειτουργία, καθώς δεν υπάρχει εξειδικευμένος υπάλληλος της ΔΕΗ για να το κάνει.
Έτσι λοιπόν, οι κάτοικοι αποφάσισαν να κινητοποιηθούν, ζητώντας να εγκατασταθεί στο νησί μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο θα θέτει σε λειτουργία το εργοστάσιο παραγωγής κατά τις διακοπές του ηλεκτρικού και να οριστεί ηλεκτρολόγος από το δήμο, ο οποίος θα καταγράφει τις ζημιές που προκαλούνται μετά τις διακοπές ή τις αυξομειώσεις της τάσεις, ώστε στη συνέχεια ο δήμος να καταθέσει αγωγή ενάντια στη ΔΕΗ για καταβολή αποζημιώσεων.
Σε περίπτωση που δεν εγκατασταθεί μόνιμο προσωπικό, τότε επιτροπή εξουσιοδοτήθηκε να παραλαμβάνει από το ταχυδρομείο όλους τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και να τους επιστρέφει ως απαράδεκτους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: