DEH

DEH

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Στο εδώλιο η επιτροπή αγώνα για το εργοστάσιο της ΔΕΗ

Σήμερα θα εκδικαστεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου η υπόθεση των επεισοδίων που είχαν σημειωθεί τον Ιούλιο του 2008 στη Σορωνή με αφορμή την τοποθέτηση 20 ηλεκτροπαραγωγών ζευγών στο εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου πρόκειται να καθίσουν έξι άτομα, μέλη της επιτροπής αγώνα, κάτοικοι αλλά και ο πρώην αντιδήμαρχος της περιοχής κατηγορούμενοι για παρακώλυση συγκοινωνιών και παρακώλυση λειτουργίας επιχείρησης
κοινόχρηστου σκοπού.

Η υπόθεση επρόκειτο να εξεταστεί τον Φεβρουάριο ωστόσο αναβλήθηκε για τις 21 Ιουνίου εξαιτίας απουσίας σημαντικού μάρτυρα που επρόκειτο να καταθέσει, αλλά και των δικηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής. Έκτοτε αναβλήθηκε άλλες δύο φορές.

Υπενθυμίζεται πως όλα έγιναν το καλοκαίρι του 2008 όταν επρόκειτο να μεταφερθούν και να τοποθετηθούν στον ΑΗΣ Σορωνής 20 ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες ηλεκτροδότησης της περιοχής. Στο θέμα αυτό αντέδρασαν τότε κάτοικοι της περιοχής του Θεολόγου, οι οποίοι μάλιστα διαμαρτυρόμενοι επιχείρησαν να εμποδίσουν την είσοδο των Η/Ζ στο εργοστάσιο. Ακολούθησε η παρέμβαση της αστυνομίας και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Σε δηλώσεις της η δημοτική σύμβουλος και μία εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση, κ. Ευαγγελία Παναή αναφέρει ότι «μαζί με τους συναγωνιστές της Δημ. Γρηγοριάδη, Λευτ. Καραγιάννη, Παν. Παναή, Βασ. Μαλώτρα καθώς και τον Γ. Μανέττα που ουδεμία σχέση έχει με το θέμα, δικαζόμαστε με ένα κατηγορητήριο αβάσιμο και κατασκευασμένο, διότι τον Ιούλιο του 2008 διαμαρτυρηθήκαμε για την παράνομη εγκατάσταση εντός του ΑΗΣ Σορωνής της ΔΕΗ, 20 ηλεκτροπαραγωγών ζευγών που θα επιβάρυναν ακόμη περισσότερο την κατάσταση στην περιοχή μας. Όχι μόνον προπηλακιστήκαμε από την αστυνομία, αλλά, η ΔΕΗ ζητά .. την ποινική μας δίωξη, διότι λέει προκαλέσαμε (ανάμεσα σε άλλα), την … ηθική βλάβη … της ΔΕΗ!
Δηλαδή φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης!

Οι λόγοι της δίωξης μας είναι καθαρά πολιτικοί: σε μία χώρα όπου οι κυβερνώντες θέλουν τον λαό σκυφτό και τρομοκρατημένο, εμείς με τους αγώνες μας, δίνουμε «κακά» παραδείγματα! Μύχιος πόθος τους, να λυγίσουν το ηθικό μας, όμως για εμάς, είναι ένας αναγκαστικός μονόδρομος, το να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, για να προστατέψουμε την υγεία μας, την περιουσία μας, την ανάπτυξη του τόπου μας!

Έχουμε καθήκον να αγωνιζόμαστε, για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στις εστίες των προγόνων μας!
Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε! Σε αυτόν τον σκληρό αγώνα, χρειαζόμαστε την συμπαράσταση όλων των συμπολιτών μας, με την παρουσία τους στο δικαστήριο» καταλήγει η κ. Παναή.

Σημειώνεται πως συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση είναι η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου.

 
Πηγή Ροδιακή

Δεν υπάρχουν σχόλια: