DEH

DEH

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΕΤΕ-ΓΕΝΟΠ    5-10-2013
 
 
Η ανυποληψία, οι ίντριγκες και τα παζάρια σε όλο τους το μεγαλείο για την εκλογή προέδρου στη ΓΕΝΟΠ και στην ΕΤΕ/ΔΕΗ
Οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στη ΔΕΗ συνεχίζουν το διαλυτικό τους ρόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Τρεις μήνες μετά την παραίτηση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ και ακόμα δεν έχει εκλεγεί νέος. Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό. ΔΑΚΕ και ΕΑΜΕ  κάθε ημέρα έρχονταν με καινούριες προτάσεις που αναιρούσαν τις προηγούμενες. Τελικά η πλειοψηφία αποφάσισε να κάνει συνέδριο μετά από δύο μήνες.
Η Αγωνιστική Συνεργασία στη συνεδρίαση αποκάλυψε και κατήγγειλε αυτή την ταχτική και όπως είχαμε προειδοποιήσει, παραιτηθήκαμε από τη θέση του Αντιπροέδρου γιατί δε θέλουμε να συμμετέχουμε στα παιχνίδια που παίζουν σε βάρος των εργαζόμενων.
Στην  ΕΤΕ μετά από ίντριγκες και παζάρια και σε προσυμφωνημένη διαδικασία, μεταξύ ΔΑΚΕ-ΕΑΜΕ-ΣΑΔ, στο τελευταίο ΔΣ εκλέχτηκε Πρόεδρος, Γραμματέας και Ταμίας.
Εμείς,  σαν παράταξη είχαμε καταγγείλει ότι οι λόγοι που έβαζαν ήταν προσχηματικοί, γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΕΑΜΕ-ΕΠΑΔ-ΣΑΔ μαζί ψήφισαν το διαχωρισμό, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, την ενσωμάτωση του μνημονίου στη ΣΣΕ, τον κανονισμό μεταθετότητας και συνολικά από κοινού καθόριζαν τη γραμμή υποταγής του συνδικαλιστικού κινήματος. Γι’ αυτό το λόγο είναι απαράδεκτο το θράσος της ΕΠΑΔ να αφήνει ερωτηματικά στην ανακοίνωσή της για τη στάση της Αγωνιστικής Συνεργασίας που παρέμεινε στο ΔΣ και ψήφισε λευκό. 
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση προχωράει στην λήψη νέων μέτρων που σε συνδυασμό με την υλοποίηση των προηγούμενων τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα.
Ήδη στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη βουλή   προβλέπονται περικοπές κατά 2,6 δις για το ασφαλιστικό σύστημα
Η πώληση επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας (ΕΒΟ, ΕΑΣ, ΛΑΡΚΟ κ.α.) και η ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση της ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ βρίσκονται στην τελική ευθεία.
Στόχο έχουν να μειώσουν επιπλέον το βασικό μισθό και τη σταθερή εργασία, στο ελάχιστο.
 Οι απολύσεις – «διαθεσιμότητες» που προωθούν στο δημόσιο τομέα και οι «εθελούσιες»-απολύσεις στις πρώην ΔΕΚΟ αυτό το σκοπό υπηρετούν.
Η πολιτική τους είναι ενιαία για όλους τους κλάδους ανεξάρτητα από την χρονική στιγμή που την προωθούν.
Στην ΔΕΗ, αυτή η επίθεση δένεται με το στρατηγικό σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση αυτή την περίοδο, την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ενεργειακού τομέα και την παράδοση του στα μεγάλα μονοπώλια που αναπτύσσουν έντονο ανταγωνισμό για τον έλεγχο τους. Ήδη η υλοποίηση των σχεδίων αυτών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Η αντιμετώπιση αυτής της επίθεσης απαιτεί αγωνιστική ετοιμότητα, οργάνωση των αγώνων, συμμαχίες για να τους σταματήσουμε.
Η πρόταση του ΠΑΜΕ για γενική απεργία στις 23 Οκτώβρη είναι η απάντηση που θα πρέπει να δώσει ενιαία η εργατική τάξη για να ερημώσουν τα πάντα.
Καλούμε όλα τα σωματεία της ΔΕΗ να ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα. Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους εργαζόμενους της ΔΕΗ να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση της απεργίας, κόντρα στον υπονομευτικό ρόλο που «παίζει» η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος.
Οι ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος στην ΔΕΗ δεν μπορούν να «παίξουν» αυτό το ρόλο, γιατί όχι μόνο βαρύνονται με το γεγονός ότι χρόνια τώρα έβαλαν πλάτη να περάσουν αυτά τα μέτρα, δημιούργησαν και αυταπάτες ότι μπορεί η ανταγωνιστικότητα, η κερδοφορία να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, αλλά και γιατί σήμερα παρά τους φραστικούς λεονταρισμούς καταδίκης  των αντιλαϊκών μέτρων, δίνουν όρκους πιστής στην μήτρα που γεννάει αυτή την πολιτική, δηλαδή την ανάπτυξη με βάση το κέρδος των μονοπωλίων, το μονόδρομο της Ε.Ε.
Καμιά διαχείριση του καπιταλισμού δεν εξυπηρέτησε τις ανάγκες των εργαζόμενων στο παρελθόν, ούτε στο μέλλον θα γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: