DEH

DEH

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Συγχωνεύονται τα πολυϊατρεία ΙΚΑ – ΠΕΚΑ/ΔΕΗ

 
Τέλος στη διατήρηση δύο πολυϊατρείων σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη βάζει σύντομα η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτριος Κοντός, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) και του ΠΕΚΑ- ΔΕΗ στις δύο μεγάλες πόλεις του Ν. Κοζάνης.
Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ συνοδευόμενος από τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του οργανισμού Θεοφάνη Ρηγάτο επιθεώρησε τα κτήρια στα οποία στεγάζονται οι ιατρικές υπηρεσίες του ΙΚΑ και του ΠΕΚΑ, προκειμένου να διαπιστώσει «τα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία τους και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν ώστε το επόμενο διάστημα να γίνουν καλύτερες και πιο προσιτές οι υπηρεσίες υγείας για τους κατοίκους τους ασφαλισμένους της περιοχής».
Ο κ. Κοντός δήλωσε ότι στόχος του οργανισμού είναι να στεγάζονται οι υπηρεσίες του σε κτήρια που θα πληρώνει καθόλου ή λίγα χρήματα, αλλά θα είναι λειτουργικά και θα εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους και θα μπορούν οι επαγγελματίες υγείας να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους.
Σημείωσε μάλιστα ότι πολύ σύντομα πρόκειται να συνενωθούν οι ιατρικές υπηρεσίες του ΙΚΑ και του ΠΕΚΑ και να λειτουργούν σε ένα κτήριο και πως η επίσκεψη αυτή είχε αυτό ακριβώς το σκοπό: να συζητηθεί το θέμα αυτό με τους εκπροσώπους των χρηστών, τους εργαζόμενους, με τη διοίκηση της ΔΕΗ και τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.
Ο κ. Κοντός, κατά την επίσκεψή του στο ΠΕΚΑ διαβεβαίωσε, παρουσία του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας- Εορδαίας και των προεδρείων του Συνδικάτου ΔΕΗ «Σπάρτακος» και του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ Εορδαίας ότι «ο ΕΟΠΥΥ δεν θα χάσει καμία θέση εργασίας, γι’ αυτό και στις δύο κινητικότητες- διαθεσιμότητες που έχουν γίνει μέχρι τώρα έχει εξαιρεθεί ο ΕΟΠΥΥ. Ο ΕΟΠΥΥ έχει ανάγκη από κόσμο και γι’ αυτό δεν θα διώξει κόσμο. Οι μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ θα παραμείνουν. Αυτό το οποίο συζητιέται στο πλαίσιο μιας μεταρρυθμιστικής πρωτοβουλίας- είναι αν θα μείνουν οι μονάδες υγείας υπό τον ΕΟΠΥΥ ή αν θα πάνε κάτω από τις Υγειονομικές Περιφέρειας, δηλαδή κάτω από το ΕΣΥ. Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι θα μείνουν, δεν θα χάσουν τη δουλειά τους», είπε. Σε σχετικό θέμα που έθεσε ο «Σπάρτακος» για τους αποσπασμένους υπαλλήλους της ΔΕΗ στο ΠΕΚΑ, είπε ότι αν θέλει κάποιος να γυρίσει στη ΔΕΗ μπορεί να υποβάλλει αίτηση για να φύγει από το ΠΕΚΑ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΕΚΠ Αναστάσιος Τσιλφίδης έθεσε στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ το αίτημα για ανέγερση κτηρίου του ΕΟΠΥΥ στην Πτολεμαΐδα, σε ιδιόκτητο οικόπεδο που διαθέτει το ΙΚΑ στο κέντρο της πόλης. Ο κ. Κοντός απάντησε ότι θα δώσει εντολή να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ανέγερσης ιδιόκτητου κτηρίου του οργανισμού.
Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ διαβεβαίωσε επίσης ότι εξεπλάγην πληροφορούμενος για την απίστευτη ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στην Εορδαία λόγω ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής η δυνατότητα να κλείνουν τηλεφωνικό ραντεβού με τους ιατρούς που θέλουν να τους εξετάσουν, λέγοντας ότι αυτό θα είναι το πρώτο πράγμα που θα προσπαθήσει να επιλύσει με την επιστροφή του στην Αθήνα.
 
Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ  http://e-ptolemeos.gr/?p=45182#ixzz2hOPHH1QT

Δεν υπάρχουν σχόλια: