DEH

DEH

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΗΠΑ :Τα πλεονεκτήματα του να είσαι παραγωγός με χαμηλό κόστος

 
Οι εξαγωγές μετατρέπονται σε κομβικό κομμάτι της αμερικανικής οικονομίας. Παρότι το εμπορικό έλλειμμα προσελκύει τα φώτα της δημοσιότητας, στην πραγματικότητα δόθηκε λίγη έμφαση στο ότι οι εξαγωγές της χώρας αυξάνονται με ρυθμό εφτά φορές ταχύτερο από το ΑΕΠ από το 2005. Ως μερίδιο της αμερικανικής οικονομίας οι εξαγωγές βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο την τελευταία 50ετία. Αυτά επισημαίνει η Boston Consulting Group τονίζοντας ότι μπορεί να είναι μόνο η αρχή: ως αποτέλεσμα της αυξημένης ανταγωνιστικότητας στην παραγωγή, οι ΗΠΑ θα εμφανίζουν από 70 έως 115 δις δολάρια ετήσιες εξαγωγές  μέχρι το τέλος της δεκαετίας.
Αυτό θα έχει ς αποτέλεσμα να δημιουργηθούν 2,5 έως 5 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας στην αμερικανική βιομηχανία και τις υπηρεσίες.
Και βέβαια βασική αιτία είναι το γεγονός ότι με σταθερό ρυθμό οι ΗΠΑ μετατρέπονται σε μια από τις χώρες με το χαμηλότερο κόστος παραγωγής στον ανεπτυγμένο κόσμο.
Αυτά λέει μεταξύ άλλων η Bonston Consulting Group επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά τη σημασία της φθηνής ενέργειας για την αναγέννηση της παραγωγής αλλά και τις θετικές επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: