DEH

DEH

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Μετακομίζει χωριό της Μεγαλόπολης λόγω κατολίσθησης σε ορυχείο της ΔΕΗ. Η Μαυροπηγή πότε; Όταν συμβεί ανάλογο γεγονός;

Σχέδιο δημιουργίας νέου χωριού κλήθηκαν από την περιφέρεια Πελοποννήσου να καταρτίσουν οι κάτοικοι του Τριπόταμου Μεγαλόπολης μετά την πρόσφατη κατολίσθηση
σε ορυχείο της ΔΕΗ.
 
Ολοκληρωμένο σχέδιο δημιουργίας νέου χωριού καλούνται να καταρτίσουν οι κάτοικοι του Τριπόταμου Μεγαλόπολης, το οποίο υπέστη μεγάλες ζημιές από την προ ημερών κατολίσθηση σε ορυχείο της ΔΕΗ.
Αυτό ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των κατοίκων του χωριού, τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας και τον δήμαρχο Μεγαλόπολης.
"Η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Οι κάτοικοι του χωριού θα πρέπει να καταρτίσουν ολοκληρωμένο σχέδιο δημιουργίας νέου χωριού, προκειμένου να αποφύγουμε λάθη που έγιναν σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν σε άλλες περιοχές της χώρας. Δεν θα ανεχθούμε τη φυγοπονία και τις εύκολες λύσεις" δήλωσε ο κ. Τατούλης, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι η περιφέρεια και ο δήμος θα τους στηρίξει πλήρως.
Να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι του Τριπόταμου επιρρίπτουν ευθύνες στη ΔΕΗ για ό,τι συνέβη, καθώς συν τοις άλλοις δεν τους είχαν ενημερώσει για τον κίνδυνο που υπήρχε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: