DEH

DEH

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΩ.Π. ΣΕΤΥ Β-Μ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ


ΥΠΟΜΝΗΜΑ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ
                                                                           
Προς:  Δ/ντρια  Λ.Κ.Δ.Μ.
            Δ/ντη ΚΗ-Μ.Υ.
            Μ.Υ.Α. & Ε.Ε.
Θέμα:  Α.) Επικινδυνότητα κεντρικού οδικού άξονα Κεντρικής πύλης (Βιομηχανικού) - Ορυχείου  Νοτίου πεδίου.
             Β.) Ελλιπή ορατότητα  κεντρικής διασταύρωσης εισόδου - εξόδου Πλατείας ΤΣΔΕΞ.
 Εκφράζοντας την αγωνία και την ανησυχία όλων των εργαζομένων σχετικά με την κατάσταση του οδικού κεντρικού άξονα Κεντρ. πύλης (Βιομηχανικού) – Ορυχείου Νοτίου Πεδίου και συγκεκριμένα στο τμήμα του άξονα, όπου και έγινε η κατολίσθηση κατά την 16η Ιουνίου 2012, παρατηρούμε συνεχώς από την ημέρα αποκατάστασης της ζημιάς, ότι στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει έντονο το φαινόμενο Καθίζησης, φαινόμενο που συνεχώς αυξάνει, αυξάνοντας παράλληλα και την ανησυχία και την αγωνία μας για την ασφάλεια των εργαζομένων.
Για το λόγο αυτό παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σχετικά με:
I.            Κατά πόσο είναι πιθανή η ύπαρξη μιας νέας κατολίσθησης
II.            Ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβετε για την αποκατάσταση του δρόμου και χρονικά πότε.
Επίσης θα θέλαμε να σας επισημάνουμε για το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου ότι:
I.          Σε συγκεκριμένο σημείο, η υποχώρηση του εδάφους είναι τέτοια, που αναγκάζονται οι διερχόμενοι οδηγοί να κινούνται μόνο από τη μια πλευρά, πράγμα το οποίο είναι επικίνδυνο και η πρόκληση ατυχήματος είναι καθημερινά ορατή.
II.          Σε περιόδους έντονης βροχόπτωσης, στο οδόστρωμα λιμνάζει μεγάλη ποσότητα νερού, αλλά και λάσπης, η οποία παρασύρεται από το πρανές του δρόμου.
Κίνηση χωματουργικών φορτηγών στον συγκεκριμένο δρόμο:
I.            Παρατηρούμε καθημερινά ότι  η ταχύτητα των περισσοτέρων  φορτηγών  είναι υπερβολική και ξεπερνά τα επιτρεπτά όρια.
II.            Σε πολλές περιπτώσεις ο όγκος του μεταφερόμενου υλικού από τα φορτηγά είναι υπερβολικός, καθώς και η μη χρήση της ειδικής τέντας αυτών, έχει ως αποτέλεσμα να πέφτει τμήμα υλικού στο οδόστρωμα, πράγμα το οποίο είναι επικίνδυνο για τα οχήματα που ακολουθούν, αλλά και κατά τις περιόδους βροχοπτώσεων, όπου το οδόστρωμα γίνεται ολισθηρό (φαινόμενο ‘’γλίτσας’’).
B.        Στη διασταύρωση, από και προς το Νότιο Πεδίο (είσοδος πλατείας ΤΣΔΕΞ), η ορατότητα των οδηγών για τον έλεγχο διέλευσης άλλων οχημάτων γίνεται με δυσκολία κι αυτό διότι στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν δέντρα, μπάζα κλπ, που δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στον έλεγχο και την ασφαλή οδήγηση του κάθε οδηγού.
             Λόγω του ότι ο κίνδυνος ενός τροχαίου είναι ορατός καθημερινά, παρακαλούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την κοπή των δέντρων, τον καθαρισμό των μπαζών ή οποιασδήποτε άλλης ενέργειας, έτσι ώστε η συγκεκριμένη διασταύρωση να είναι ασφαλής για κάθε οδηγό.
     Θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο την Ασφάλεια των εργαζομένων, ζητάμε και απαιτούμε σε εύλογο χρονικό διάστημα την πλήρη ενημέρωση και την επίλυση των παραπάνω δίκαιων αιτημάτων μας.
     Σας γνωστοποιούμε πως το Σωματειακό Παράρτημα ΣΕΤΥ/Β-Μ ‘’ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ’’, θα παρακολουθεί από κοντά την όλη εξέλιξη των θεμάτων και την πορεία επίλυσης αυτών, επιφυλασσόμενοι για κάθε δικαίωμα δράσης, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα τα οποία σας περιγράφουμε.
 
Για το Δ/Σ του ΣΩΠ. ΣΕΤΥ/Β-Μ
‘’ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ’’
Ο  Πρόεδρος                                           Ο  Γεν.  Γραμματέας
Τζούμας  Νικόλαος                     Παπαδημητρίου  Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: